VAD ÄR Kick off?

VAD ÄR Kick off ?

En kick off kan sätta tonen för hela företagets kommande arbetsår. Det är därför viktigt att den planeras med noggrannhet, kreativitet och framförallt framförhållning, för att verkligen kunna leverera de resultat och det engagemang som du önskar få ut av ditt team.

Vi på Villa Fridhem erbjuder skräddarsydda kick off-evenemang, speciellt utformade för att matcha ditt företags unika behov och mål. Vi tar hänsyn till varje detalj för att på bästa sätt hjälpa dig att skapa ett minnesvärt och effektivt event som kommer att inspirera och motivera ditt team.

Men vad är en kick off egentligen och vad ska den innehålla? Låt oss hjälpa dig att skapa den ultimata upplevelsen som kommer att ge ditt team en verklig energiboost.

Syftet med en kick off

En kick off är, som namnet antyder, starten på ett nytt projekt eller en ny fas. Det är enkelt förklarat en händelse eller aktivitet som står för och underlättar för en fräsch start på något nytt! En nystart inom ett företag kan till exempel innebära början av ett nytt verksamhetsår, introduktionen av en ny produkt eller uppstarten av ett nytt år eller stort projekt.

Att planera en framgångsrik kick off kan vara en utmaning, men med rätt planering och genomförande kan det bli ett såväl minnesvärt som produktivt evenemang. Ett viktigt första steg när du planerar kick off är därför att definiera syftet, vilket kan vara:

 1. Teambuilding: En kick off är ett utmärkt tillfälle att stärka sammanhållningen i ett team. Genom gemensamma aktiviteter och upplevelser kan medarbetarna lära känna varandra på ett djupare plan, vilket bidrar till en bättre arbetsmiljö och effektivare samarbete.
 2. Motivation och inspiration: En kick off kan användas för att höja moralen och motivationen bland medarbetarna. Genom att belöna anställda med en rolig och engagerande händelse, kan företaget visa sin uppskattning och inspirera till fortsatt bra arbete.
 3. Kommunikation av mål och vision: En kick off är en idealisk tidpunkt för företagsledningen att gå igenom företagets mål och vision med alla medarbetare. När alla är samlade på samma plats kan viktig information delas effektivt och alla får samma budskap.
 4. Nystart: En kick off står ofta för början på något nytt, till exempel det nya affärsåret, projektet eller introduktionen av nya medarbetare. Det är en tidpunkt för att ladda om, få ny energi och starta med en positiv inställning.

AKTIVITETER

Att planera en kick off erbjuder en fantastisk möjlighet att stärka gruppdynamiken, främja samarbete och öka engagemanget. På Villa Fridhem värderar vi dessa event högt och vi är glada över att kunna presentera ett brett utbud av aktiviteter som är perfekta för teambuilding och att skapa oförglömliga minnen.

Oavsett om du vill fylla kick offen med pulshöjande utmaningar för att förbättra teamets problemlösningsförmåga, avkopplande aktiviteter för att ladda batterierna eller en kombination av dessa, kan du vara säker på att du kommer hitta passande upplevelser hos oss.

Förslag på aktiviteter hos oss:

 • Champagneprovning
 • Vinprovning
 • Blomsterkurs
 • Padel
 • Cykling eller vandring
 • Träning på inomhus- och utomhus gym
 • Golf
 • Biljard och shuffleboard
 • Relaxavdelning

Våra restauranger

Frukost

Inled dagen med en härlig frukost tillsammans. På Villa Fridhem erbjuds en fräsch och mångsidig frukost för att ge er energi inför konferensen.

Middag

Efter en dag fullspäckad av möten kan ni njuta av en elegant middag i restaurang Prins Carl, där en à la carte-meny med lyxiga rätter med de finaste råvarorna i fokus som följer de svenska årstiderna.

Lunch

Ta en välbehövlig lunchpaus och njut av en vällagad lunch med Norrköpings vackraste utsikt över Bråviken.

Bar

Besök Peacock Bar som är en elegant och intim cocktailbar med en klassisk och internationell atmosfär. Njut av en cocktail och personlig service, oavsett om man föredrar tidlösa klassiker eller spännande smaker presenterade på ett nytt sätt.

Boka kick off med boende

Boka boende på Villa Fridhem för en komplett kick off-upplevelse. Efter en lång dag med inspirerande möten och roliga aktiviteter kan ni checka in och koppla av i våra rymliga dubbelrum. Det finns flera rumskategorier att välja mellan – våra standardrum, våra nyligen renoverade dubbelrum som blev klara i maj 2023, juniorsviter och många fler. Se ett urval våra rum i bildgalleriet till höger. 

Hotellets inredning präglas av kolmårdsmarmorns marmorering och påfågelns fjäderklädsel, vars färgspektra representeras i allt som hotellet har att erbjuda.

Ni har full frihet att välja hur rummen ska fördelas, med möjligheten att bo en eller två personer i varje rum. Om ni önskar boka övernattning i samband med er kick off hos oss eller har några frågor, är ni varmt välkomna att ta kontakt med oss!

Vanliga frågor och svar om lunch Norrköping

Vad menas med kick off?

En kick off är ett evenemang som står för starten på något nytt, oftast ett projekt, en kampanj eller ett affärsår. Det är ett perfekt läge för företaget att samla alla anställda, kommunicera visioner och mål, främja teambuilding och höja personalens motivation. En kick off kan innehålla olika aktiviteter – från föreläsningar och workshops, till sociala aktiviteter och fritidsaktiviteter.

När har man kick off?

En kick off kan man hålla när som helst och hålls oftast när företaget planerar att dra igång något nytt eller vill ge personalen en nystart. Det kan exempelvis vara i början av ett nytt affärsår, vid starten av ett stort projekt eller när det finns en större förändring i organisationen, såsom efter en fusion eller omorganisation.

Vad ska en kick off innehålla?

Vad man ska göra på en kick off beror på vad man vill ha ut av den. Innehållet kan variera mycket beroende på företagets specifika behov och mål. Det kan inkludera presentationer från företagsledningen, workshops för att utveckla färdigheter eller förbättra samarbetet, teambuilding-aktiviteter, sociala aktiviteter för att stärka relationerna mellan medarbetarna, samt belöningar och erkännanden för medarbetarnas hårda arbete.

Vad kan man göra på en kick off?

På en kick off kan man genomföra olika typer av teambuilding-aktiviteter, diskussioner och arbetsgrupper, föreläsningar och utbildningar, firande av prestationer eller produktlanseringar.

På Villa Fridhem erbjuder vi många andra aktiviteter som kan vara bra att variera med, allt från champagneprovning och vinprovning till padel och vandring, som är öppna för alla företag. Dock kan det vara bra att kolla tillgängligheten i förväg då vissa aktiviteter kan vara bokade av konferensgäster.

Är kickoff och konferens samma sak?

En kick off och en konferens är båda typer av företagsevenemang, men de har olika syften och strukturer:

 • En kick off är oftast tänkt att starta eller ”sparka igång” en ny period, ett projekt eller en strategi. Syftet är oftast att motivera och inspirera teamet, stärka samhörigheten och ge en gemensam riktning för kommande arbete. En kick off kan också innefatta roliga och engagerande aktiviteter, som teambuildingövningar eller sociala aktiviteter.
 • En konferens, å andra sidan, är mer formell och fokuserad på information och utbildning. Den kan involvera presentationer, diskussioner, föreläsningar och workshops, och syftar ofta till att utbilda deltagarna, dela med sig av forskningsresultat eller diskutera specifika ämnen inom en bransch eller ett företag. Konferenser kan sträcka sig över en eller flera dagar och kan inkludera många olika talare och ämnen.

Är det möjligt att anpassa aktiviteterna för vårt företag på Villa Fridhem?

Självklart! Vi strävar alltid efter att möta våra gästers unika behov och önskemål. Kontakta oss gärna i förväg, så kan vi tillsammans diskutera och planera för anpassade företagsaktiviteter som passar just er.

Vår personal har stor erfarenhet och kunskap att skräddarsy en upplevelse som kommer att stärka er teamkänsla och bidra till en minnesvärd vistelse. Låt oss hjälpa dig att planera den bästa kickoffen för ert team.

Var ligger Villa Fridhem?

Villa Fridhem är belägen i en unik naturskön miljö med Kolmårdens skogar och den glittrande Bråviken som våra närmaste grannar, bara 15 minuter från Norrköping centrum och 90 minuter från Stockholm.

Hitta Hit

Villa Fridhem ligger endast 15 minuters bilfärd från Norrköping och 5 minuter in från avfart 124 eller 125 från E4an.

Adress:

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby

Hitta till oss med Google Maps

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby