Aktiviteter & event

Sitt inte rastlös, prova viner, spela golf, ta en annorlunda cykeltur eller varför inte lyxa till det med extra skaldjur en helg?

VINPROVNING

Följ med på en resa i vinets värld tillsammans med vår sommelier! Dina fem sinnen kommer att vara ditt mätinstrument när du får prova olika sorters viner och lära dig mer om denna fantastiska produkt. Du kommer att få en genomgång i provningsmetodik och hur våra sinnen hjälper oss att förstärka en upplevelse, både gastronomiskt och känslomässigt! 

Kontakta oss så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda. 

60-90 minuter | 2-15 personer

Boka på tel. 011-622 00 eller info@villafridhem.se

 

 

Vill ni uppleva naturen?

Vandra i Kolmården

I området Kolmården finns idag en mängd vandringsmöjligheter. Både lättare och mer krävande vandring. I djupa John Bauer skogar, med fantastisk utsikt eller precis vid kanten av en sjö eller Bråviken. På flera platser är det enkelt att själv välja hur lång sträckan ska vara då det finns genvägar. Villa Fridhem är en perfekt bas att utgå ifrån när man vill vandra kortare eller längre sträckor. Vi tipsar om fem olika leder:

Marmorbruksleden
Bråvikenbranten
Stora Älgsjön runt
Getåravinens naturstig och vandringsled
Ågelsjön runt

Köp med en måltidsupplevelse att njuta av och fylla på energi längs vägen.

Golf

Varför nöja sig med det som är bra när det kan vara världsklass? Vi erbjuder en unik golfupplevelse där du låter oss ta hand om dig fullt ut. Du bor hos oss, och spelar golf på Sveriges bästa banor. Du spelar exempelvis Visby GK ena dagen och Skövde andra dagen, två av Sveriges bästa banor. Transporten löser vi med helikopter! Mellan spelandet låter du oss skämma bort dig med mat och dryck i fantastisk miljö. 

För dig som vill spela golf i närområdet har vi även samarbete med Bråvikens golfklubb där du kan kombinera något av våra övernattningspaket med en dag på golfbanan. Givetvis löser vi transport till och från banan med vår shuttle service. Kontakta oss så hjälper vi dig med din bokning.  

Kontakta oss på info@villafridhem.se eller 011-622 00

Cykling

Runt Bråviken finns många trevliga cykelvägar som går genom vida skogar, förbi ängar och längs sjöar. I Kolmårdsskogarna finns leder för mountainbike.

Vill man cykla på egen hand rekommenderar vi att man laddar ner appen: MTB guide, där man kan välja mellan 7 rundor i närheten av oss på Villa Fridhem.

Köp med en matig matsäck, sedan är det bara att trampa i väg!

Har du inte egen cykel finns möjlighet att hyra våra mountainbikes på plats:

2 timmar – 195 kr
Halvdag – 395 kr
Heldag – 595 kr 

För en upplevelse utöver det vanliga rekommenderar vi vårt mountainbikepaket där du får njuta av blandningen av natur och lyx. 

Skaldjursplatå

Havets frukter på ett stort fat med krossad is.

”Om jag skulle planera min sista måltid skulle Fruits de Mer – havets frukter, bli huvudrätten. Den kräver tid och ledighet. Den uppmuntrar till konversation, samarbete, intimitet och vänskap. Den är idealisk för en stor och glad sammankomst – och till och med ännu bättre till en middag för två i skenet av levande ljus och massor av kall Champagne.” (J. Harris, 2002)

Du kan alltid njuta av skaldjur på Villa Fridhem. Boka minst tre dagar i förväg för att vi ska kunna servera dig de allra bästa exemplaren!

Boka på tel. 011-622 00 eller info@villafridhem.se

Sabrering

Öppna drycken till er fördrink på ett annorlunda och roligt sätt! Eric guidar er i hur ni öppnar flaskan genom sabrering. 

Vid sabrering tas inte korken ur flaskan, istället slås flaskans hals effektfullt av med en sabel och eftersom den är trycksatt faller inte eventuellt glassplitter ner i vätskan. Ett exklusivt sätt att intaga denna bubbliga dryck! Vid beställning av André Clouet Brut Réserve ingår sabreringen. Förbokning krävs.

 

 

30 minuter | 2-20 personer

Boka på tel. 011-622 00 eller info@villafridhem.se

Bröllop, fest & minnen

Vid livets olika skeden finns det ofta en önskan om att vara tillsammans med de som står en nära, i glädje eller sorg.

Peacock Bar är en elegant och intim cocktailbar med en klassisk och internationell atmosfär. Njut av en cocktail med personlig service, oavsett om du föredrar tidlösa klassiker eller spännande smaker presenterade på ett nytt sätt. Med inspiration från gammalt och nytt möts man av en klassisk och tidlös miljö.

Private dining

För mindre sällskap är ni varmt välkomna att abonnera något av våra 4 Chambre séparée för private dining. Här har vi plats för 8-20 sittande gäster. Välkomna att avnjuta en privat middag med utsikt över Bråviken. Maten kommer från någon av våra restauranger; Prins Carl eller Märthas.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby 

Information om Covid-19