MIDDAG

Middag på Villa Fridhem

I början av 1900-talet var Villa Fridhem ett hem för kungligheter. Under de glittrade kristallkronorna präglades gästernas upplevelser av passion, värme och lustfylldhet.

För 100 år sedan var Prins Carl och hans gäster husets kungligheter, idag är det ni! Då som nu fylldes glasen med champagne. Vi rekommenderar er att göra samma val som Prins Carl och hans gäster – starta middagsupplevelsen med gyllene bubblor, eller varför inte en cocktail?

I vår restaurang avnjuter ni Prinsessan Astrids Fyrarättersservering, då får ni ta del av en väl avvägd smakupplevelse där smakerna gifter sig på ett enastående sätt och rätterna lyfter varandra. Villa Fridhems kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i möjligaste mån de svenska årstidernas smaker och med lika mycket passion som nyfikenhet utvecklar vi sedan nya och gamla smakkombinationer till kreativa och spännande rätter. En middag på Villa Fridhem är mer än ett mål mat – det är en upplevelse.

Prinsessan Astrids
Fyrarättersservering

MENY

795 kr

VIT SPARRIS

Serveras med ramslökskräm, rökt forellrom, krispigt rågbröd och brynt smör

***

RYGGBIFF

Serveras med krispig lök, tryffelsky, grön sparris och primörmorot

***

OSTAR

Våra utvalda ostar som serveras med fikonmarmelad och fröknäcke

***

FRANGIPANE KAKA

Serveras med vaniljglass och rabarber

Vår vinlista är under ständig utveckling och fylls ideligen på med noggrant utvalda viner.

Till Prinsessan Astrids Fyrarättersservering rekommenderar vi ett av våra dryckespaket – detta för att få uppleva hur drycken och maten tillsammans skapar en smaksensation. Vi erbjuder både vinpaket och ett alkoholfritt dryckespaket. Utbudet i Villa Fridhems vinkällare har både djup och bredd. Vi kombinerar små och stora producenter, från gamla och nya världen i flera olika prisklasser och kvalitetsnivåer.

Då många viner endast finns i små partier ber vi e kontakta oss i förväg om ni önskar ett specifikt vin så vi kan stämma av att det finns hemma i önskad kvantitet samt kylar och förbereda vinet i god tid. Vill ni veta mer om vinerna eller vill ta del av en upplevelse i anknytning till middagen är ni välkomna ner i vår vinkällare. Våra sommelierer guidar er i vår vinlista och tar fram skräddarsydda rekommendationer efter smak, tycke och tillfälle. 

CHAMBRÈE SEPARÈE

För större sällskap eller vid firanden erbjuder vi möjligheten att boka ett chambrée separée. Det innebär att ni blir serverade er middag i ett av våra mer avskilda rum på de övre våningarna eller i Märthas salonger. Varför inte boka in en vinprovning i samband med middagen?

APERITIF

Vår nyöppnade vinbar med flera smårätter från det franska köket med servering på vår härliga terrass. Öppen ons-lörd i sommar från 5 juli, öppnar när lunchen dukas av och stänger sent. På onsdagar lever Aperitif upp lite extra med After Sun på terrassen med skön musik och bubbel i glasen.

VINKÄLLAREN

Här hittar ni en unik samling med noggrant utvalda viner i en kombination av små och stora producenter, från både gamla och nya världen. Vi erbjuder flera olika provningar inom Champagne, traditionell vinprovning, masterclasses och mycket mer. 

Viner på glas

CHAMPAGNE

NV Grand Réserve, André Clouet - Bouzy
165 kr

2010 Dom Pérignon, Moët & Chandon - Epernay
600 kr

VÅR SOMMELIERS UTVALDA

Utvalt vin av vår sommelier
vitt, rosé eller rött
150 kr

Samtliga viner nedan serveras både
som halv- och helglas.

VITT VIN

2016 Sancerre Les Romains,
Domain Vacheron, Frankrike
135/240 kr

2017 Berg Schlossberg,
Georg Breuer, Tyskland
185/340 kr

2015 Mayacamas Chardonnay,
Mayacamas Vinyard, USA
210/380 kr 

RÖTT VIN

2012 Gevrey-Chambertin Les Cazetiers,
Lucien Le Moine, Frankrike
240/450 kr

2016 One Point Five,
Shafer, USA
240/450 kr

2015 Vega Sicilia Valbuena,
Ribera Del Duero, Spanien
300/550 kr

Mer mat & Dryck på Villa Fridhem

VINKÄLLAREN

APERITIF

PEACOCK BAR

LÖRDAGSLUNCH

Afternoon Tea

Fira och större sällskap

lunch

Frukost

Shuttle Service för våra gäster

För att alla som besöker Villa Fridhem ska få en magisk upplevelse står vår Shuttle Service till förfogande för alla våra gäster. Vi hämtar upp er vid tågstationen i Norrköping eller i Kolmården när bil inte är ett alternativ. 

Inom en radie på 3 mil står vår Shuttle Service även till förfogande för alla våra gäster som besöker oss över dagen, för en middag eller för en vinprovning.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby