Boutiquehotell

Kunglig residens med djärv & levande inredning

Villa Fridhem är ett naturnära boutiquehotell som ligger i hjärtat av Kolmårdens skogar med utsikt över Bråvikens glimrande vatten. Villa Fridhem har utvecklats från ett vackert sommarresidens till ett elegant boutiquehotell med smakfull inredning och djärva detaljer.

Rummen på hotellet är inredda som vi tänker att kungligheterna, som en gång var boende här, skulle välja att inreda dem idag. Modern inredning möter gamla stilval. Det ger Villa Fridhems byggnad en unik stil och personlig känsla, vilket gör det till ett hotell med betoning på boutique.

Inredningen och Villa Fridhems stil

När en gäst besöker något av boutiquehotell Villa Fridhems rum ska inredningen väcka känslor, som en plats att minnas med ovanliga detaljer i inredningen som sticker ut. Mycket av hotellets inredning hämtas direkt från påfågelns fjäderklädsel eller från kolmårdsmarmorns marmorering. Påfågelns färgspektra finns representerad i allt hotellet erbjuder – från inredning och färgval till drinkar och desserter.

Alla rummen på boutiquehotell Villa Fridhem går även de i påfågelns färger, de nyrenoverade rummen är indelade i olika kategorier där var rum är inriktad på en del av färgskalan. Det är inte bara de som bor på hotell Villa Fridhem som får njuta av designvalen, utan även de som besöker oss över dagen får insupa boutiquekänslan och stilen. Villa Fridhems alla rum, oavsett om det är en konferenslokal, salong, matsal eller boenderum, genomsyras också av den kungliga aura som hela boutiquehotell Villa Fridhem kännetecknas av.

Villa Fridhem, designhotell

På Villa Fridhem möts det mjuka och det hårda. Prinsesslika attiraljer och färska blommor gör sällskap av robust Kolmårdsmarmor. Då Villa Fridhem ligger precis där de trolska kolmårdsskogarna möter bråvikens vatten är denna kombination av hårt och mjukt någonting som går igenom i samtliga delar av vårt hotell.

Boutique rum

Vissa rum har en mer arbetad boutique- känsla i dess utformning och inredningsval. Hotellrummen i vänster flygel är renoverade våren 2023 och även här har vi jobbat med att hitta en varm härlig känsla som ger en wow-känsla, att det händer något oväntat. Väggarna pryds av mönstrade tapeter som får tankarna till natur och fåglar vilket passar fint när vi befinner oss högt i Kolmårdsskogen med fin utsikt över Bråviken. Vi har jobbat med Slettvoll och Wingårdhs arkitekter och inredning. Rummen renoverades för att vi vill lyfta den kungliga glansen in i 20-talet. Dessa rum har en mer utmanande inredning med djärva detaljer i form av arbetade tapeter med mycket färg som möter väggbonader av sten. De inredda rummen i den guldiga flygeln är indelade i fyra olika kategorier, utefter färgen som rummen kännetecknas av – maroon, petrol, graphit och pine.

 

Våra inredda rum

Alla gäster bor vackert i inredda rum med inredning som minner lika mycket om gamla tider, som den känns känns modern och djärv. Hotellet har många rum, där flera av rummen går i olika stilar. De renoverade hotellrummen är designade utifrån grundtanken att det ska kännas varmt, trivsamt och lite av en ”wow-känsla”. Som gäst ska du ska minnas inredningen, färgerna, dofterna och känslan efter ditt besök. Vi har flera rum i olika kategorier där var kategori har en egen unik design och inredning. Som gäst på hotell Villa Fridhem får ni tillgång till gratis kaffe på erat rum, gratis WiFi, gratis privat parkering samt tillgång till laddning till elbilen, också det helt gratis.

Bildspel som visar vår Suite King.

Parkvillan, boutique -känsla rakt igenom

Parkvillans inredning går i ett tydligt ros-tema. Detta eftersom Parkvillan ligger i direkt anslutning till vår mysiga och välutvecklade park och för att förstärka närheten till parken. Rummen i Parkvillan är inredda med lite extra omtanke och fokus. 

I parkvillan finns vår King Suite, King Delux med egen Jacuzzi och vår Queen Delux med romantisk inredning. King Suit och King Delux i parkvillan har egna terrasser med jacuzzi och utsikt över parken. Dessa rum är mycket uppskattade och är också nyligen renoverade. Sviten erbjuder en egen liten spaupplevelse med egen jacuzzi på terrassen med utsikt över både havet och vår trevliga park. Även rummen Queen Classic i parkvillan har terrass och en magnifik utsikt över vår park att vakna upp till.

Hela Parkvillan har också eget gratis Wifi, för att säkra uppkopplingen för våra gäster. Efter en natt i ett av rummen i parkvillan vaknar man upp till den bästa utsikten med parken och havet, vars vy man enkelt försvinner bort i.

Bildspel som visar våra juniorsviter och våra nyrenoverade rum. 

Våra rum

Även våra rum går i påfågelns färger. De nyrenoverade rummen är indelade i olika kategorier där varje rum har en del av färgskalan.

När ni checkar in på vårt anrika hotell blir ni omedelbart påmind om vilken fascinerande historia hotellet har. Samtliga rum i vänstra flygeln och parkvillan är nyrenoverade och det finns rum att boka i olika prisklasser.

Hotellet erbjuder:

 • Inredda rum i olika stilar
 • Exklusiva upplevelser
 • Slående utsikt
 • Stor trädgård
 • Stor frukostbuffé
 • Gratis WiFi på hela hotellet
 • Kaffe och egna the-blandningar
 • Relaxavdelning
 • Restauranger och barer för en gastronomisk upplevelse
 • Gratis parkering med fri elbilsladdning

  Park och omgivning

  Villa Fridhems inredda trädgård har en genomtänkt design som känns lika lugn som den är vacker. Intill knuten, bara några meter bort, finns lugnet i den trolska Kolmårdsskogen.

  Här finns plats för promenad bland ekar och ni kommer känna ett lugn direkt. De får som ofta spatserar i hagen skänker många gånger det bästa lugnet. Våra får kommer gärna fram intill gäster som är på promenad bland dem i parken.

  Restaurang

  Villa Fridhems restauranger erbjuder klassisk meny med moderna inslag. Ett besök i vår restaurang erbjuder mer än en måltid – det är en unik upplevelse där service och mat ger det där lilla extra.

  Matsalen i vår restaurang har en genomtänkt inredning med exklusiva inslag, det fångar en känsla av början av 1900-talet men med mer moderna detaljer. Gamla detaljer som spröjs på fönstren möter moderna designval som mörkare färger och starkare belysning. I vår matsal kan vi erbjuda utsikt över Bråviken och vår stora trädgård.

  Till stor del styrs hotellets kök mest av vad årstiderna har att erbjuda, och av ett stort fokus på att ta tillvara på hela råvaran. Villa Fridhems kök arbetar med att skapa storartade gastronomiska upplevelser och serverar innovativa menyer.

  Prins carls matsal

  Under kristallkronorna i Prins Carls matsalar erbjuds vår fasta meny, Prinsessan Astrids fem- eller sjurättersmeny med lyxiga råvaror, som anpassas i möjligaste mån de svenska årstidernas smaker och säsong, samtidigt som ni njuter av den vidsträckta utsikten över parken och Bråviken.

  Utifrån vår passion, kombinerad med vår nyfikenhet, utvecklar vi sedan nya och gamla smakkombinationer till kreativa och spännande menyer. 

  Peacock bar

  Peacock bar ligger på andra våningen på hotellet och där finns balkongen med magnifik utsikt över hotellets trädgård och ut över havet. Från vår barmeny serveras enklare och riktigt vällagad mat.

  Barens inredning går i elegant stil med stora, inbjudande fönster med vackert ljusinsläpp och i dovare färgskala som ger ett lugn till rummet. Eftersom vår bar både ska ge en bra och exklusiv känsla är ljud och musik en viktig del i att bygga barens upplevelse.

  Aperitif

  I Aperitif, en vinbar som serverar franska smårätter, vill vi erbjuda bättre viner tillsammans med bättre mat och bättre utsikt. Tillsammans skapar det en magnifik upplevelse för våra gäster. Aperitif ligger i anslutning till vinkällaren och självklart kan vi erbjuda en visning av vinkällaren under erat besök. 

  Aperitif inredning går i ljust trä, mot vit puts och svarta detaljer i gjutjärn. Fönstren är stora och bjuder på en slående utsikt över parken och Bråviken. 

  Villa Fridhem – en tillflykt på landet

  Boutiquehotell Villa Fridhem ligger med fantastiskt läge i mellersta Sverige, blott 90 minuter från Stockholm och 15 minuter från centrala Norrköping. När Villa Fridhem uppfördes var det som sommarresidens åt Prins Carls med familj.

  Hans döttrar prinsessorna var hårt uppfostrade men på Villa Fridhem fick de busa och gå barfota på somrarna precis som andra barn. Prinsessan Astrid sa en gång att ”en sommar utan Villa Fridhem är ingen sommar”. Den känslan vill vi att hotellet ska genomsyras av även idag – det är en vacker tillflykt från det vanliga livet, som med ett extra plus också ligger med en slående utsikt och erbjuder otrolig gastronomi.

  Prinsesstårtan

  Prinsessorna har fått en egen tårta uppkallad efter sig, den så omåttligt populära Prinsesstårtan är nämligen sprungen ur Villa Fridhem åt de tre prinsessorna!

  Boken om Villa Fridhem

  MÄNNISKORNA, MATEN & MILJÖN

  Boken om Villa Fridhem är en elegant coffee table-bok full av fascinerande, historiska anekdoter från Villa Fridhem, berättelser från tiden med Prins Carls familj, intressant fakta, smakrika recept, historier från personer som vart en del av Villa Fridhems utveckling, rikligt av fängslande bilder och mycket mer! Villa Fridhem har utvecklats under en lång tid och karakteriseras av en välkomnande värme, passion och lustfylldhet. Huset och platsen ger liv åt många oförglömliga minnen och extraordinära upplevelser. Det är en plats för dig som gillar elegans från förr till nu och framåt. I den här boken vill vi förmedla ett smakprov – kom ihåg att helheten sitter i detaljerna.


  Boken om Villa Fridhem – 395 KR

  Konst på hotellet

  Hoteller erbjuder konst och inredning som gäckar sinnena och som man enkelt försvinner in i. Bland våra samlingar har vi några unika konstverk och några avbildningar. Här presenterar vi ett urval av Villa Fridhems konst. Mycket av konsten och inredningen på Villa Fridhem är orginial från familjen Bernadottes tid, vi uppdaterar informationen allt eftersom vi finner och får reda på historier om konstverken. 

  Blå prinsen

  I Prins Carls matsal hänger en avbildning av Blå Prinsen, en hyllning både till Prins Carl och till Zorn. Originalet målades av Anders Zorn 1898 (1860-1920) på beställning av Kungliga Livgardet till häst för att hedra Prins Carls militära karriär inom kavalleriet. Som sekundchef inom Livgardet till häst fick prinsen, på grund av den ljusblå uniformen, tillnamnet Blå prinsen. Det är också i den uniformen han lät sig avmålas. Sin vana trogen har Zorn arbetat snabbt och säkert, med några grova men distinkta penselrörelser lyckats fånga allt väsentligt i prinsens drag och hållning.

  Med hjälp av konstnären Magnus Bratt, känd som skicklig porträttmålare, hänger nu en perfekt replika av Zorns porträtt av Prins Carls här på Villa Fridhem.

  Tavlan som aldrig får flyttas

  På Villa Fridhem hänger en tavla som föreställer de tre prinsessorna Märtha, Astrid och Margareta. Denna tavla är en present till prins Carl och är målad 1934 av den danska konstnären Eduard Saltoft (1883-1939). Det speciella med denna målning är att på grund av att prinsessorna var bosatta i olika länder har konstnären åkt runt och målat av varje prinsessa var och en för sig. Detta medförde att tavlan tog nästan ett halvår att slutföra. Det är även sagt att vad som än händer med Villa Fridhem ska denna målning alltid hänga kvar.

  Saltoft utställde på Chalottenborg 1905, vilket var Prinsessan Ingeborgs föräldrahem. Vilket kan förklara kopplingen mellan Prins Carl och Saltoft. 

  Lea

  Det finns många sägner om denna tavla – att kvinnan på bilden, Lea, var konstnärens älskarinna, eller att hon endast var tjänsteflicka hos konstnären  men att hennes slående skönhet trollband honom och att han gjorde allt han kunde för att försöka fånga skönheten på sin duk. Vad vi vet är att Lea vakar över gästerna i Prins Carls matsal och skänker en skönhet till rummet, många gäster stannar upp vid hennes porträtt.

  Johan Krouthén (1858–1932) var en framstående svensk konstnär som är mest känd för sina landskapsmålningar, särskilt de som avbildar Linköpings omgivningar. Tjänsteflickan Lea är en av Krouthéns mest kända verk och är ett exempel på Krouthéns förmåga att fånga stämningar och känslor genom sina porträtt.

  Detaljer

  Förvänta er det oväntade. Inredningen är vald för att förvåna, väcka uppmärksamhet och minnas. Varje rum är noggrant utformat för att skapa en harmonisk och elegant atmosfär. Det är de små detaljerna som verkligen gör skillnad här, varje aspekt av interiören har noggrant valts ut för att skapa en känsla av lyx och välbefinnande. De mjuka färgerna och texturerna i inredningen ger en känsla av lugn och frid.

  Villa Fridhem bjuder också på oväntade detaljer som överraskar och förtrollar besökare. En inbjudande park med väldoftande växter, en fontän som mjukt kluckar och skapar en avkopplande ljudkuliss. Varje vrå av Villa Fridhem är full av överraskningar och skönhet.

  Det är verkligen en plats där man kan njuta av lugnet och ro och samtidigt beundra den fantastiska designen och de detaljerade inredningselementen. Villa Fridhem är utan tvekan en pärla som kommer att fascinera och inspirera alla som har privilegiet att stiga in i dess vackra värld.

  Påfågelns plats på boutiquehotell Villa Fridhem

  Påfågeln är, enligt oss, den fågel med klarast kunglig glans. Fågeln för sig med majestätiska rörelser och har en kunglig aura kring sig. Från den fågeln plockar vi färger, inredningsdetaljer och försöker fånga känslan som påfågeln förmedlar. Mycket av hotellets inredning hämtas direkt från påfågelns fjäderklädsel eller från kolmårdsmarmorns marmorering. Påfågelns färgspektra finns representerad i allt hotellet erbjuder – från inredning och färgval till drinkar och desserter.

  Kolmårdsmarmor på Villa Fridhem

  Eftersom Villa Fridhem ligger blott något stenkast från de stenbrott som det förr bröts marmor vid är marmorn från Kolmården en viktig del av inredningen. Både på hotellet, rummen men även själva restaurangens design. Vi vill att gäster ska känna historiens och områdets vingslag när de klivet in på hotellet. Redan under 1200-talet bröts stenen i Kolmården vid bruken.

  Mycket av marmorn som bröts i Kolmården hamnade i Stockholm, men även i andra stora städer. Bland annat återfinns kolmårdsmarmor i inredningen vid Drottningholms slott, Stockholm slott, Kungliga Operan, Nationalmuseum och Uppsala universitet. Det finns många bra anledningar till att Kolmårdsmarmorn valdes, inte bara för den vackra design marmorn erbjuder, utan även för att det också är en slitstark sten.

  Med ett hotell som ligger så nära de gamla marmorbruken finns det många bra anledningar att lyfta fram marmorn ofta. Redan i entrén finns marmorn i golv, en hel öppen spis samt som detaljer i vår inredning. Marmorn är ett kännetecken för det designhotell Villa Fridhem utvecklats till, med inredning som håller för tiden och ger vårt hotell en känsla.

  Upplev och gör på Boutiquehotell Villa Fridhem

  På Villa Fridhem erbjuder vi ett stort urval av exklusiva upplevelser och aktiviteter för alla smaker som är mycket populära bland våra gäster:

  Champagneprovning

  Ett trevligt inslag under er vistelse kan vara att delta i en champagneprovning där ni får prova och lära er mer om olika sorters champagne. Perfekt för att koppla av och njuta av god dryck och uppleva den fantastiska vinkällaren.

  Vinprovning

  Njut av en vinprovning där ni får följa med på en resa i vinets värld tillsammans med Villa Fridhems sommelier. Lär er mer om olika vinsorter och hur de passar till olika rätter, vilket kan vara användbart för framtida middagar och evenemang.

  Relaxavdelning

  Unna er  en stund för avkoppling och njut. Här kan ni ta en paus från vardagens stress och återhämta er i en lugn och harmonisk miljö. Avdelningen erbjuder en bastu, bubbelpool och bekväma sittplatser där du kan slappna av, läsa en bok eller bara koppla av i tystnad.

  Padel

  Passa på att utmana vänner eller familj i en padelmatch på Villa Fridhems utomhusbanor. Padel passar alla åldrar och färdighetsnivåer, vilket gör det till en perfekt aktivitet för att ha roligt tillsammans.

  Cykling eller vandring

  Utforska den vackra naturen kring Villa Fridhem genom att antingen cykla eller vandra. Det finns flera trevliga cykel- och vandringsleder att välja mellan. Kanske passar en guidad vandring i Kolmården där du kan njuta av vackra vyer och uppleva den vackra naturen.

  Golf

  För golffantasterna finns möjlighet att boka golfrundor på närliggande Bråvikens golfklubb, där ni kan kombinera er vistelse med en dag på golfbanan. Shuttle Service till och från banan kan ordnas vid behov.

  Träning

  Håll igång kroppen under er vistelse i vårt gym, utegym eller varför inte genom att ta en löptur längs Sofias runda. Sofias runda är en slinga på cirka 3 km i vacker och varierande terräng.

  BAD

  Ett hundratal meter från hotellet erbjuder skogssjön Skiren en härlig stund för bad och avkoppling. Här finns både sandstrand och klippor att bada vid. Nedanför hotellet breder Bråviken ut sig med flera badplatser att välja mellan.

  Biljard eller Shuffle board

  Efter en lång dag kan det vara trevligt att koppla av med en runda biljard eller shuffleboard. I anslutning till Peacock Bar en trappa upp finns både biljardbord och shuffleboard, samt sköna sällskapsytor att umgås på.

  Villa fridhems kök

  Under er vistelse i på Villa Fridhem kommer ni att ha tillgång till flera fantastiska matupplevelser som passar alla smaker och behov. Villa Fridhem värderar bra mat, vin och högklassig service, vilket innebär att ni kommer att bli väl omhändertagna av vår professionella personal.

  På Villa Fridhems har vi ett passionerat sätt att hantera råvaror på. Menyerna följer i största möjliga mån de svenska årstidernas smaker och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran. Utifrån vår passion, kombinerad med vår nyfikenhet, utvecklar vi sedan nya och gamla smakkombinationer till kreativa och spännande menyer.

  Under er vistelse kan ni välja mellan olika restauranger, beroende på era önskemål och tidsschema:

  Middag i Prins Carls matsalar

  Under kristallkronorna i Prins Carls matsalar erbjuds vår fasta meny med lyxiga råvaror, som anpassas i möjligaste mån de svenska årstidernas smaker och säsong, samtidigt som ni njuter av den vidsträckta utsikten över parken och Bråviken.

  LUNCH

  Med utsikt över Bråviken och Norrköping kan ni avnjuta fantastisk mat av säsongen råvaror. Välj mellan dagens lunch eller affärslunch. Till lunchen ingår alltid hembakat bröd, kolsyrat vatten, sallad, kaffe, te och kaka. Affärslunchen består av två rätter och bokas två dagar i förväg.

  LÖRDAGSLUNCH

  Till skillnad från många andra restauranger, som endast erbjuder en utvald rätt till lunch på helgerna, erbjuds ni vid vårt bord hela vår a la carte meny vid en lördagslunch hos oss. För den bästa starten på helgen erbjuds även vår Shuttle Service för upphämtning i Norrköping med omnejd.

  Middag på Aperitif

  Unna er en upplevelse på Aperitif – en vinbar där det serveras smårätter på á la carte -meny med inspiration från det franska köket. Aperitifs lokaler ligger i nära anslutning till vår vinkällare, som ni kan passa på att besöka. Vår sommelier hjälper er kombinera maten med fantastiska viner för en förhöjd upplevelse.

  PEACOCK BAR

  I vår bar serveras enklare, riktigt goda, rätter – bland annat den bästa lobster rollen i Norrköping. En elegant och intim cocktailbar med klassisk atmosfär. Njut av en cocktail med personlig service, oavsett om du föredrar tidlösa klassiker eller spännande smaker presenterade på ett nytt sätt. 

  Private dining

  Det finns alltid en anledning att fira! Vi erbjuder skräddarsydda bokningar med meny för alla tillfällen. För ett mer avskilt firande är varmt välkomna att abonnera något av våra 4 Chambre séparée som ett trevligt och lite mer avskilt alternativ till att boka bord i vår matsal.

  Frukost

  Inled dagen på bästa sätt med vår stora och väldigt uppskattade frukostbuffé. Här serveras allt från krispig bacon och krämig äggröra, till hembakade bröd, croissanter, ost och charkuterier, frukt, prinsesstårtsbakelser och mycket mer. 

  Fira tillsammans

  Fira alla livets stora händelser på Villa Fridhem. Vi skräddarsyr upplevelsen utefter era önskemål och vad ni firar. För en mer intim atmosfär sitter ni i egen matsal dukad med linnedukar, levande ljus och vackra bordsdekorationer. Vi har flera salonger och Chambré Separée av olika storlekar – perfekta för firanden! 

  Bröllop

  Det känns alltid lika hedrande när ett brudpar väljer att fira sin stora dag hos oss. Menyn skräddarsys efter era önskemål och testas månader i förväg tillsammans med utvalt vin. Vår bröllopskoordinator Ebba släpper inget åt chansen utan hjälper er skapa en magisk dag hos oss. 

  Shuttle Service

  Vi på Villa Fridhem är stolta över att erbjuda en unik och exklusiv förmån för våra gäster – en kostnadsfri Shuttle Service inom en radie av 4 mil. Denna service är särskilt uppskattad av de många gäster som reser med tåg, eftersom den täcker två viktiga tågstationer: Norrköpings Centralstation och Kolmården station.

  Oavsett om ni kommer för att bo på vårt hotell eller bara besöker oss för en fantastisk middag på någon av våra restauranger, kan ni känna er trygga i vetskapen om att ni enkelt och bekvämt kan ta er till och från er destination utan extra kostnad.

  Vanliga frågor och svar om boutiquehotell

  Vad kännetecknar ett boutiquehotell?

  Boutiquehotell kännetecknas av att de i regel är lite mindre, djärvt inredda hotell med en personlig känsla, unik stil och atmosfär. Den här typen av hotell har som fokus att erbjuda sina gäster en alldeles speciell upplevelse eftersom inredning, design, service och mat är någonting utöver det vanliga. Villa Fridhems hotell erbjuder både en unik stil i huset men också en enastående upplevelse, då hotellet ligger mitt där de trolska Kolmårdsskogarna möter havet vid Bråvikskusten.

  Vad är ett designhotell?

  Boutique-hotell, designhotell eller upplevelsehotell. Benämningarna är flera, men grundtanken är alltid densamma; en unik hotellupplevelse med väl genomarbetad design och uttänkt koncept.

  Vart ligger Villa Fridhem?

  Villa Fridhem ligger 15 minuter från centrala Norrköping och blott 90 minuter från Stockholm.

  Kan man besöka ert hotell och park utan att boka boende?

  Givetvis! Vi tar emot besökare och gäster av olika slag – somliga som övernattar på boutiquehotellet, andra besöker vårt hotell över dagen för en middag eller konferens. Det går alldeles utmärkt att komma ut bara för att uppleva Villa Fridhem och strosa i vår trädgård. Ett besök är helt gratis.

  What kind of hotel is Villa Fridhem and where is it?

  Hotel Villa Fridhem is an exclusive hotel with a focus on design, comfort and culinary experiences. It’s an luxury stay within 90 minutes of Stockholm. If you need help with booking your stay from abroad – contact us at bokning@villafridhem.se and we’ll sort everything out.

  Kontakt

  info@villafridhem.se
  011 - 622 00

  Hitta hit

  Getå Villa Fridhem 1
  616 90 Åby