Restaurang

Norrköping – Villa Fridhem

GASTRONOMISKA UPPLEVELSER AV HÖGSTA KLASS

Restauranger är en del av Villa Fridhems hjärta och själ. Vi värderar mat, vin och den bästa servicen högt. En måltid på Villa Fridhem är mycket mer än bara mat – det är en upplevelse. Från det att ni sätts vid bordet, till sista sippen vin, är ni ordentligt omhändertagna av vår fantastiska personal. Vi erbjuder en varierande meny efter säsong med skräddarsydd anpassning efter sällskap och önskemål. Utöver att välja ett bord i vår vackra matsal, med utsikt över Bråviken, finns även möjlighet att äta utomhus vid ett bord på terrassen i den härliga parken eller i någon av våra privata matsalar.

Passa även på att kombinera ett besök i vår restaurang med andra upplevelser på Villa Fridhem. Gör mer av en eftermiddag eller kväll hos oss. Varför inte boka in en champagne- eller vinprovning med vår sommelier eller testa våra signaturdrinkar i vår bar. Vi har även närhet till de bästa vandringslederna i Norrköping. Varför inte ta en tur i naturen innan ni sätter er vid ert bord?

Middag i Prins Carls matsalar

Under kristallkronorna i Prins Carls matsalar erbjuds vår fasta meny med lyxiga råvaror, som anpassas i möjligaste mån de svenska årstidernas smaker och säsong, samtidigt som ni njuter av den vidsträckta utsikten över parken och Bråviken.

Lunch

Med utsikt över Bråviken och Norrköping kan ni avnjuta fantastisk mat av säsongen råvaror. Välj mellan dagens lunch eller affärslunch. Till lunchen ingår alltid hembakat bröd, kolsyrat vatten, sallad, kaffe, te och kaka. Affärslunchen består av tre rätter och bokas två dagar i förväg.

LÖRDAGSLUNCH

Till skillnad från många andra restauranger, som endast erbjuder en utvald rätt till lunch på helgerna, erbjuds ni vid vårt bord hela vår a la carte meny vid en lördagslunch hos oss. För den bästa starten på helgen erbjuds även vår Shuttle Service för upphämtning i Norrköping med omnejd.

Middag på Aperitif

Unna er en god bit mat i vinbaren Aperitif – en vinbar där det serveras smårätter på á la carte -meny med inspiration från det franska köket. Till det erbjuder vi flera unika, exklusiva och goda viner på glas. Aperitif har en intim atmosfär i anslutning till vinkällaren. 

PEACOCK BAR

I vår bar serveras enklare, riktigt goda, rätter – bland annat den bästa lobster rollen i Norrköping. En elegant och intim cocktailbar med klassisk atmosfär. Njut av en cocktail med personlig service, oavsett om du föredrar tidlösa klassiker eller spännande smaker presenterade på ett nytt sätt. 

Private dining

Det finns alltid en anledning att fira! Vi erbjuder skräddarsydda bokningar med meny för alla tillfällen. För ett mer avskilt firande är varmt välkomna att abonnera något av våra fyra Chambre séparée som ett trevligt och lite mer avskilt alternativ till att boka bord i vår matsal.

Frukost

Inled dagen på bästa sätt med vår stora och väldigt uppskattade frukostbuffé. Här serveras allt från krispig bacon och krämig äggröra, till hembakade bröd, croissanter, ost och charkuterier, frukt, prinsesstårtsbakelser och mycket mer. 

Fira tillsammans

Fira alla livets stora händelser på Villa Fridhem. Vi skräddarsyr upplevelsen utefter era önskemål och vad ni firar. För en mer intim atmosfär sitter ni i egen matsal dukad med linnedukar, levande ljus och vackra bordsdekorationer. Vi har flera salonger och Chambré Separée av olika storlekar – perfekta för firanden! 

Bröllop

Det känns alltid lika hedrande när ett brudpar väljer att fira sin stora dag hos oss. Menyn skräddarsys efter era önskemål och testas månader i förväg tillsammans med utvalt vin. Vår bröllopskoordinator Ebba släpper inget åt chansen utan hjälper er skapa en magisk dag hos oss. 

Fasta menyer, à la carte och mycket mer

Villa Fridhems kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i möjligaste mån de svenska årstidernas smaker och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran. Med passion och nyfikenhet utvecklar vi sedan nya och gamla smakkombinationer till kreativa och spännande menyer.  

Bokningsförfrågan för större sällskap och skräddarsydda bokningar

Fyll i formuläret nedan om ni önskar göra en bokningsförfrågan för ett större sällskap eller önskar en skräddarsydd restaurang- eller bordsbokning. 
  SHUTTLE SERVICE

  För att alla som besöker Villa Fridhem ska få en magisk upplevelse står vår Shuttle Service till förfogande för alla våra gäster. Vi hämtar upp er vid tågstationen i Norrköping eller i Kolmården när bil inte är ett alternativ.

  Inom en radie på 4 mil står vår Shuttle Service även till förfogande för alla våra gäster som besöker oss över dagen, för en middag eller för en vinprovning. Tänk på att vår Shuttle service är en omtyckt tjänst som fort bokar på. Se till att boka er plats i god tid inför ert besök. 

  Vanliga frågor och svar om Villa Fridhems restaurang Norrköping

  Fråga: Hur långt från Norrköping ligger Villa Fridhem?

  Svar: Blott 15 minuter från centrala Norrköping med bil. Önskar ni besöka oss utan bil står vår Shuttle Service till ert förfogande.

  Fråga: Kan man hämtas i Norrköping med er Shuttle Service för ett restaurangbesök?

  Svar: Vår Shuttle Service står till förfogande för våra gäster, oavsett om det är ett hotell- eller restaurangbesök ni planerat. Vi hämtar er i Norrköping med omnejd och kommer ni med tåg finns tågstationer i både Norrköping och Kolmården att välja mellan.

  Fråga: Vilken mat serverar ni?

  Svar: Vi serverar frukost, lunch, lördagslunch, middag och afternoon tea. Vårt kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i möjligaste mån de svenska årstidernas smaker och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran. Med passion och nyfikenhet utvecklar vi sedan nya och gamla smakkombinationer till kreativa och spännande menyer.

  Fråga: Kan man boka bord på Villa Fridhem?

  Svar: Absolut, vi uppskattar om ni bokar bord inför ert besök. Då kan vi erbjuda er den bästa servicen och förbereda ett dukat bord. Ni bokar enkelt bord på vår hemsida eller genom att ringa vår bokningsavdelning.

  Kontakt

  info@villafridhem.se
  011 - 622 00

  Hitta hit

  Getå Villa Fridhem 1
  616 90 Åby