Kick off företag

Kick off företag?

En kick off är startskottet för något nytt inom företaget där syftet ofta är att inspirera och motivera teamet, skapa en stark känsla av gemenskap, samt skapa fokus och en tydlig målbild för den kommande perioden.

På Villa Fridhem har vi lång erfarenhet av att hjälpa företag att arrangera såväl minnesvärda som effektiva kick offer. I en unik miljö, med ett stort urval av aktiviteter och exceptionell service hela vägen kan vi erbjuda en helhetsupplevelse för dig och ditt team.

Låt oss ta hand om detaljerna, så att du kan fokusera på vad som är viktigt – ditt team och er gemensamma framgång.

tips för en lyckad kick off

 1. Bestäm syftet: Fastställ vad kick offen ska uppnå – teambuilding, höja moralen, fira framgångar eller bara ha roligt tillsammans.
 2. Känn gruppen: Förstå dina anställdas intressen och komfortzoner för att välja lämpliga aktiviteter därefter.
 3. Sätt en budget: Bestäm en finansiell ram för kick offen och välj aktiviteter efter detta.
 4. Välj tid och plats: Planera i förväg för att inte kollidera med andra viktiga företagshändelser.
 5. Mat och dryck: Om kick offen är hela dagen eller sträcker sig över flera dagar, planera för måltider och dryck.
 6. Boka boende: Om behov finns för övernattning, planera detta i god tid. Speciellt om kick offen har deltagare från hela Sverige.
 7. Informera deltagarna: Skicka ut inbjudningar och information i god tid.
 8. Ta hänsyn till särskilda behov: Se till att kick offen är tillgängligt och säkert för alla.
 9. Begär feedback: Ta emot respons efter avslutad kick off för att kunna förbättra framtida aktiviteter.
 10. Ta hjälp: Om det behövs, anlita proffs för att säkerställa en lyckad kick off. Behöver du hjälp, finns vi på Villa Fridhem här!

teambuilding Aktiviteter på Villa Fridhem

Val av rätt teambuilding-aktiviteter har stor betydelse vid en kick off då de kan bidra till att stärka banden mellan deltagarna, förbättra samarbetsförmågan och höja engagemanget.

Genom att välja aktiviteter som uppmuntrar till samarbete och gemenskap är det möjligt att utmana varandra, lära sig nya saker och skapa gemensamma minnen.

vad som ingår under kick off hos villa fridhem

Tips för att välja rätt aktiviteter

  1. Har deltagarna några gemensamma intressen som du kan utgå ifrån när du väljer aktiviteter?
  2. Är syftet att skapa teamkänsla, uppmuntra till nätverkande eller kanske för att fira en specifik händelse?
  3. Variera aktiviteterna för att bemöta olika tycken samt hålla alla engagerade.
  4. Ta hänsyn till hälsotillstånd, åldrar och fysiska förmågor för att välja aktiviteter som alla kan vara med på.
  5. Planera aktiviteter som passar inom era tidsramar – gärna med gott om tid, utan stress.

  Oavsett vilken typ av aktiviteter som känns intressanta under er kick off, vågar vi lova att vi på Villa Fridhem kan erbjuda aktiviteter för alla syften och tycken:

  Champagneprovning

  En trevlig aktivitet efter avslutad konferensdag hos oss, är att delta i en champagneprovning där ni tillsammans provar och lär er mer om olika sorters champagne. Perfekt för att koppla av och stärka teamkänslan.

  Vinprovning

  Njut av en vinprovning där ni får följa med på en resa i vinets värld tillsammans med Villa Fridhems sommelier. Lär er mer om olika vinsorter och hur de passar till olika rätter, vilket kan vara användbart för framtida middagar och evenemang.

  Relaxavdelning

   Abonnera vår relaxavdelning och unna er en stunds avkoppling. Här kan ni ta en välförtjänt paus i en lugn och harmonisk miljö. Avdelningen erbjuder två jacuzzibad och bekväma sittplatser där ni kan slappna av, läsa en bok eller bara koppla av i tystnad. Det är det perfekta sättet att varva ner och ladda batterierna.

  Padel

  Passa på att utmana kollegorna i en padelmatch på Villa Fridhems utomhusbanor. Padel passar alla åldrar och färdighetsnivåer. Den perfekta aktiviteten för att bygga teamkänsla och ha roligt tillsammans. Varför inte köra en americano vid stora sällskap?

  Cykling eller vandring

  Utforska den vackra naturen kring Villa Fridhem genom att antingen cykla eller vandra. Det finns flera trevliga cykel- och vandringsleder att välja mellan. Kanske passar vår guidade vandring i Kolmården där ni kan njuta av vackra vyer och uppleva den svenska naturen.

  Golf

  För golffantasterna finns möjlighet att boka golfrundor på närliggande Bråvikens golfklubb, där ni kan kombinera konferenspaketet med en dag på golfbanan. Shuttle Service till och från banan kan ordnas vid behov.

  Träning

  Håll igång kroppen under konferensen i Villa Fridhems gym, utegym eller genom att ta en löptur längs Sofias runda. En aktiv och pigg kropp bidrar till ökad koncentration och arbetsglädje.

  BAD

  Ett hundratal meter från hotellet erbjuder skogssjön Skiren en härlig stund för bad och avkoppling. Här finns både sandstrand och klippor att bada vid. Nedanför hotellet breder bråviken ut sig med flera badplatser att välja mellan.

  Biljard eller Shuffle board

  Efter en lång konferensdag kan det vara trevligt att koppla av med en runda biljard eller shuffleboard. I närheten av Peacock Bar på plan 2 finns både biljardbord och shuffleboard, samt sköna sällskapsytor att umgås på. Dessa aktiviteter är tillgängliga under barens öppettider.

  Vad som ingår under kick off hos Villa Fridhem

  Som en del av vår service erbjuder vi alltid upplägg som är skräddarsydda för att passa varje enskild kunds behov och önskemål, vilket innebär att du har stor frihet att bestämma vad du vill ska ingå i ditt arrangemang.

  När du arrangerar kick offen hos och med oss, kan vi bland annat erbjuda:

  • Ett välutrustat mötesrum: Om tanken är att hålla konferens i samband med er kick off, har vi ett flertal mötesrum att erbjuda för olika stora grupper. Alla våra konferensrum är utrustade med modern teknik för presentationer och diskussioner. Vi ser till att ni har allt ni behöver för ett effektivt möte.
  • Välsmakande mat och dryck: På Villa Fridhem har vi flera restauranger och kan erbjuda en mängd olika alternativ. Från lättare luncher, till gourmetmiddagar – allt anpassat efter era önskemål. Vi har även en elegant cocktailbar där ni kan avnjuta en drink efter dagens aktiviteter.
  • Företagsaktiviteter: Vi erbjuder ett stort utbud av aktiviteter som främjar teambuilding och engagemang – såsom vinprovning, padel och biljard med mycket mera.
  • Anpassad service: Vårt team kommer att vara nära till hands hela tiden för att hjälpa till med planering och genomförande av er kick off. Vi är här för att se till att er dag blir så framgångsrik som möjligt.
  • Boende: Om er kick off sträcker sig över flera dagar, kan vi erbjuda bekvämt boende i våra vackra och nyrenoverade rum.

                             Våra restauranger

  Frukost

  Inled dagen med en härlig frukost tillsammans. På Villa Fridhem erbjuds en fräsch och mångsidig frukost för att ge er energi inför konferensen.

  Lunch

  Ta en välbehövlig lunchpaus och njut av en vällagad lunch med Norrköpings vackraste utsikt över Bråviken.

  Middag

  Efter en dag fullspäckad av möten kan ni njuta av en elegant middag i restaurang Prins Carl, där en à la carte-meny med lyxiga rätter med de finaste råvarorna i fokus som följer de svenska årstiderna.

  Peacock Bar

  Besök Peacock Bar som är en elegant och intim cocktailbar med en klassisk och internationell atmosfär. Njut av en cocktail och personlig service, oavsett om man föredrar tidlösa klassiker eller spännande smaker presenterade på ett nytt sätt.

  Boka övernattning

  Vill du boka in övernattning för alla deltagare? Efter en lång dag med inspirerande workshops och aktiviteter kan ni checka in och koppla av i rymliga, charmiga och nyligen renoverade dubbelrum som blev klara i maj 2023.

  Är ni ett större sällskap som behöver rum? Kontakta oss med bra framförhållning, så ser vi till att ta fram en bra lösning!

  Vi tar emot stora som små sällskap 

  Oavsett om ni är en mindre grupp eller ett större gäng som önskar hyra en festvåning, finns möjligheterna att anpassa kick offen helt efter era behov och önskemål.

  Vi har dessutom flera olika festlokaler tillgängliga, där den största rymmer upp till 80 personer. Detta gör Villa Fridhem till ett idealiskt val för alla typer av tillställningar, vare sig kvällen bjuder på storslaget firande eller en intim middag.

  hitta till villa fridhem

  Villa Fridhem ligger bara 15 minuter från Norrköping centrum, 40 minuter från Nyköping och Linköping samt 90 minuter från Stockholm.

  Hitta hit

  Kanske kommer ni med tåg till Norrköping eller Kolmården? Då kan vi erbjuda vår uppskattade Shuttle Service – utan extra kostnad.

  Vanliga frågor och svar om kick off företag

  Vad kan man göra på kick off?

  Det finns många saker man kan göra på en kick off. På en kick off kan man genomföra olika typer av teambuilding-aktiviteter, diskussioner och arbetsgrupper, föreläsningar och utbildningar, firande av prestationer eller produktlanseringar.

  På Villa Fridhem erbjuder vi många andra aktiviteter som kan vara bra att variera med, allt från champagneprovning, vinprovning och laga mat tillsammans, till padel och vandring, som är öppna för alla företag. Dock kan det vara bra att kolla tillgängligheten i förväg då vissa aktiviteter kan vara bokade av konferensgäster.

  Vad menas med kick off?

  En kick off är ett event eller möte som kan beskrivas som starten på ett projekt, initiativ eller period inom ett företag. Det kan vara inom ramen för en organisation, ett team eller ett projekt, med syftet att motivera deltagarna, skapa tydliga mål och bygga gemenskap.

  Är det möjligt att anpassa aktiviteterna för vårt företag på Villa Fridhem?

  Absolut! Vi strävar alltid efter att möta våra gästers unika behov och önskemål. Vi kan hjälpa till att planera givande och roliga aktiviteter i grupp för att ni ska få ut både det mesta och det bästa av dem.

  Kontakta oss gärna i förväg, så kan vi tillsammans diskutera och planera för anpassade företagsaktiviteter som passar just er.

  Är kick off obligatoriskt?

  Nej, en kickoff är inte obligatorisk, men den är ofta till stor hjälp för att starta ett projekt på bästa sätt.

  Kontakt

  info@villafridhem.se
  011 - 622 00

  Hitta hit

  Getå Villa Fridhem 1
  616 90 Åby