Kick off

Kick off på Villa Fridhem

En inspirerande, kraftfull kick off kan sätta tonen för hela företagets kommande arbetsår. Därför är det viktigt att denna inledande händelse planeras med noggrannhet och omtanke för att uppnå maximal effekt. 

På Villa Fridhem förstår vi vikten av dessa faktorer och kan erbjuda en mängd olika aktiviteter och program som är skräddarsydda efter dina unika behov och önskemål, vilket säkerställer att din kick off blir minnesvärd och effektiv.

Låt oss berätta mer om hur vi kan hjälpa dig att planera och hålla den ultimata kick offen.

Endast 15 minuter från Norrköping och 90 minuter från Stockholm, utgör vi en perfekt mötesplats för er konferens, utbildning eller kick off. Med ett avskilt läge och fantastisk utsikt över den stora parken och Bråviken, hittar ni en mötesplats som både inger lugn och glädje.

Här möts historisk atmosfär och modern mötesteknik. Underbara miljöer, annorlunda upplevelser, gastronomisk mat och värdskap i världsklass.  Mötesrummen välkomnar grupper från två upp till 50 personer och självklart skräddarsyr vi kick offen efter era behov och önskemål. Vi välkomnar även större grupper som då fördelas i olika lokaler. 

5 tips för en lyckad kick off

Att planera en framgångsrik kick off kan vara en utmaning, men med rätt strategi och genomförande kan det bli ett minnesvärt och produktivt evenemang för alla inblandade. En välplanerad kick off kan öka motivationen, stärka teamkänslan och sätta tonen för en framgångsrik period framåt.

Här är fem tips som förhoppningsvis underlättar för dig att planera en lyckad och minnesvärd kick off:

 1. Sätt tydliga mål: Innan du ens börjar planera din kick off, definiera vad du vill uppnå med den. Vill du förbättra teamets samarbete? Vill du introducera en ny produkt eller strategi? Tydliga mål kommer att göra det enklare att forma ditt evenemang och mäta dess framgång.

 2. Välj en inspirerande plats: Platsen för din kick off har stor betydelse, vilken också styrs av syftet med kick offen då den gör att ditt budskap kan förstärkas. På Villa Fridhem erbjuder vi en unik och inspirerande miljö som säkerställer att ditt team kommer att minnas denna dag.

 3. Planera aktiviteter som främjar samarbete: Kick off-event handlar ofta om att bygga teamandan. Planera aktiviteter som främjar samarbete och skapar en starkare känsla av gemenskap. Vi kan hjälpa till att planera roliga och givande samarbetsövningar i grupp för att ni ska få ut både det mesta och det bästa av dem.

 4. Avsätt tid för reflektion och feedback: Det är viktigt att ge ditt team tid att reflektera över det gångna året och att uttrycka sina tankar och idéer. En session för feedback kan ge värdefulla insikter för det kommande året, vilket du behöver om du vill förstå hur ditt team fungerar, identifiera eventuella utmaningar och anpassa dina strategier för att uppnå era gemensamma mål.

 5. Avsluta med en positiv ton: Avsluta din kick off med en positiv ton, kanske med en fest, god mat eller en inspirerande föreläsning. Detta kommer att lämna ditt team motiverat och redo att ta sig an utmaningar för det kommande året.

  Villa Fridhem Challange

  Villa Fridhem Challange är en lättsam och kul aktivitet som hela gruppen kommer uppskatta. Utmaningen är varierande och energifylld där ni tar er runt i området kring Villa Fridhem och löser uppdrag. 

  Ni delas upp i lag, där var lag förses med en surfplatta vilket blir lagets verktyg. När startskottet ljudet är det dags att lägga upp en strategi för att fokusera på det ni tycker är kul och det ni tror er vara duktiga på. 

  Det lag som oftast står som segrare i slutändan har förstått styrkan och värdet av samarbete, har en stark vilja att vinna och finner kreativa lösningar samtidigt som de har kul med varandra. 

  Det kommer finnas fler uppdrag än vad ni hinner med att lösa – så se till att välja de uppdrag som bäst passar gruppens färdigheter. 

  Boka kick off med boende

  Boka boende på Villa Fridhem för en komplett kick off-upplevelse. Efter en lång dag med inspirerande möten och roliga aktiviteter kan ni checka in och koppla av i våra rymliga dubbelrum. Det finns flera rumskategorier att välja mellan – våra standardrum, våra nyligen renoverade dubbelrum som blev klara i maj 2023, juniorsviter och många fler. Se ett urval våra rum i bildgalleriet till höger. 

  Hotellets inredning präglas av kolmårdsmarmorns marmorering och påfågelns fjäderklädsel, vars färgspektra representeras i allt som hotellet har att erbjuda.

  Ni har full frihet att välja hur rummen ska fördelas, med möjligheten att bo en eller två personer i varje rum. Om ni önskar boka övernattning i samband med er kick off hos oss eller har några frågor, är ni varmt välkomna att ta kontakt med oss!

  Aktiviteter på Villa Fridhem

  Planering av en kick off kan vara ett utmärkt tillfälle att stärka gruppdynamiken, förbättra samarbete och höja engagemanget. På Villa Fridhem förstår vi betydelsen av dessa tillställningar och vi är glada över att kunna erbjuda ett brett spektrum av upplevelser skräddarsydda för att gynna teambuilding och skapa minnen.

  Oavsett om du är ute efter utmaningar som stärker teamets förmåga att lösa problem, avslappnande aktiviteter för att varva ner efter en intensiv dag fylld med workshops eller kanske en mix av båda, kan du lita på att du kommer hitta rätt upplevelse hos oss.

  Utforska våra olika upplevelser nedan och boka den eller de aktiviteter som passar er grupp bäst.

  Champagneprovning

  En trevlig aktivitet efter avslutad konferensdag hos oss, är att delta i en champagneprovning där ni tillsammans provar och lär er mer om olika sorters champagne. Perfekt för att koppla av och stärka teamkänslan.

  Vinprovning

  Njut av en vinprovning där ni får följa med på en resa i vinets värld tillsammans med Villa Fridhems sommelier. Lär er mer om olika vinsorter och hur de passar till olika rätter, vilket kan vara användbart för framtida middagar och evenemang.

  Relaxavdelning

  Unna er en stunds avkoppling och njut av Villa Fridhems relaxavdelning efter en lång konferensdag med möten. Här kan ni ta en välförtjänt paus i en lugn och harmonisk miljö. Avdelningen erbjuder två jacuzzibad och bekväma sittplatser där ni kan slappna av, läsa en bok eller bara koppla av i tystnad. Det är det perfekta sättet att varva ner och ladda batterierna.

  Padel

  Passa på att utmana kollegorna i en padelmatch på Villa Fridhems utomhusbanor. Padel passar alla åldrar och färdighetsnivåer. Den perfekta aktiviteten för att bygga teamkänsla och ha roligt tillsammans. Varför inte köra en americano vid stora sällskap?

  Cykling eller vandring

  Utforska den vackra naturen kring Villa Fridhem genom att antingen cykla eller vandra. Det finns flera trevliga cykel- och vandringsleder att välja mellan. Kanske passar vår guidade vandring i Kolmården där ni kan njuta av vackra vyer och uppleva den svenska naturen.

  Golf

  För golffantasterna finns möjlighet att boka golfrundor på närliggande Bråvikens golfklubb, där ni kan kombinera konferenspaketet med en dag på golfbanan. Shuttle Service till och från banan kan ordnas vid behov.

  Träning

  Håll igång kroppen under konferensen i Villa Fridhems gym, utegym eller genom att ta en löptur längs Sofias runda. En aktiv och pigg kropp bidrar till ökad koncentration och arbetsglädje.

  BAD

  Ett hundratal meter från hotellet erbjuder skogssjön Skiren en härlig stund för bad och avkoppling. Här finns både sandstrand och klippor att bada vid. Nedanför hotellet breder bråviken ut sig med flera badplatser att välja mellan.

  Biljard eller Shuffle board

  Efter en lång konferensdag kan det vara trevligt att koppla av med en runda biljard eller shuffleboard. I närheten av Peacock Bar på plan 2 finns både biljardbord och shuffleboard, samt sköna sällskapsytor att umgås på. Dessa aktiviteter är tillgängliga under barens öppettider.

  Våra restauranger

  Vi värderar bra mat, vin och förstklassig service, vilket innebär att du och ditt sällskap kommer att bli väl omhändertagna av vår professionella personal.

  Under er konferens hos oss på Villa Fridhem kommer ni få flera fantastiska matupplevelser där ni kan välja mellan olika måltidsalternativ, beroende på hur upplägget av er konferens ser ut och era önskemål:

  Frukost

  Inled dagen med en härlig frukost tillsammans. På Villa Fridhem erbjuds en fräsch och mångsidig frukost för att ge er energi inför konferensen.

  Middag

  Efter en dag fullspäckad av möten kan ni njuta av en elegant middag i restaurang Prins Carl, där en à la carte-meny med lyxiga rätter med de finaste råvarorna i fokus som följer de svenska årstiderna.

  Lunch

  Ta en välbehövlig lunchpaus och njut av en vällagad lunch med Norrköpings vackraste utsikt över Bråviken.

  Bar

  Besök Peacock Bar som är en elegant och intim cocktailbar med en klassisk och internationell atmosfär. Njut av en cocktail och personlig service, oavsett om man föredrar tidlösa klassiker eller spännande smaker presenterade på ett nytt sätt.

  Om boutiquehotell Villa Fridhem

  Villa Fridhem byggdes ursprungligen som ett privat sommarresidens till den svenske Prins Carl och hans familj år 1909. Prins Carl var far till de tre prinsessorna Margaretha, Märtha och Astrid, vilka alla gifte sig med europeiska kungligheter. Han och hustrun prinsessan Ingeborg hade även sonen Prins Carl Jr, en playboy under sin tid som omnämns i många intressanta historier.

  Byggnaden är uppförd som en herrgård i nationalromantisk stil, med stor park i direkt anslutning och sedan havet. Stilen var mycket populär i Sverige under sekelskiftet och Villa Fridhem ansågs redan då som en pampig herrgård.

  Vanliga frågor och svar om Kick off

  Vad är en kick off?

  En kick off är ett evenemang som ofta är starten på något nytt, oftast ett projekt, en kampanj eller ett affärsår. Det är en chans för företaget att samla alla anställda, kommunicera visioner och mål, främja teambyggande och höja personalens motivation. En kick off kan innehålla olika aktiviteter, från föreläsningar och workshops till sociala aktiviteter och fritidsaktiviteter.

  När har man kick off?

  En kick off kan hållas när som helst företaget känner att det är dags att starta något nytt eller ge personalen en nystart. Det kan vara i början av ett nytt affärsår, vid starten av ett stort projekt, eller när det finns en större förändring i organisationen, till exempel efter en fusion eller omorganisation.

  Vad ska en kick off innehålla?

  Innehållet i en kick off kan variera mycket beroende på företagets specifika behov och mål. Det kan inkludera presentationer från företagsledningen, workshops för att utveckla färdigheter eller förbättra samarbetet, teambuilding-aktiviteter, sociala aktiviteter för att stärka relationerna mellan medarbetarna, samt belöningar och erkännanden för medarbetarnas hårda arbete.

  På Villa Fridhem erbjuder vi många andra aktiviteter som kan vara bra att variera med, allt från champagneprovning och vinprovning till padel och vandring, som är öppna för alla företag. Dock kan det vara bra att kolla tillgängligheten i förväg då vissa aktiviteter kan vara bokade av konferensgäster.

  Är kickoff och konferens samma sak?

  En kick off och en konferens är inte exakt samma sak, men de kan ofta överlappa. En konferens är en sammankomst där information utbyts och diskussioner äger rum, oftast kring ett specifikt ämne eller område inom ett företag. En kick off kan innehålla element av en konferens, såsom presentationer och diskussioner, men den har även ett starkare fokus på teambyggande och motivation. Dessutom markerar en kick off alltid början på något, medan en konferens kan hållas när som helst.

  Är det möjligt att anpassa aktiviteterna för vårt företag på Villa Fridhem?

  Självklart! Vi strävar alltid efter att möta våra gästers unika behov och önskemål. Kontakta oss gärna i förväg, så kan vi tillsammans diskutera och planera för anpassade företagsaktiviteter som passar just er.

  Vår personal har stor erfarenhet och kunskap att skräddarsy en upplevelse som kommer att stärka er teamkänsla och bidra till en minnesvärd vistelse.

  Var ligger Villa Fridhem?

  Villa Fridhem är belägen i en unik naturskön miljö med Kolmårdens skogar och den glittrande Bråviken som våra närmaste grannar, bara 15 minuter från Norrköping centrum och 90 minuter från Stockholm. Hitta hit.

   

  Kontakt

  info@villafridhem.se
  011 - 622 00

  Hitta hit

  Getå Villa Fridhem 1
  616 90 Åby