Vinkällare

En unik samling noggrant utvalda viner i en kombination av små och stora producenter från såväl gamla som nya världen.

Välkommen ner till en av Sveriges mest välsorterade vinkällare! 

Då många viner endast finns i små partier ber vi er kontakta oss i förväg om ni önskar ett specifikt vin så vi kan stämma av att det finns hemma i önskad kvantitet samt kylar och förbereda vinet i god tid. Vill ni veta mer om vinerna eller vill ta del av en upplevelse i anknytning till middagen är ni välkomna ner i vår vinkällare. Våra sommelierer guidar er i vår vinlista och tar fram skräddarsydda rekommendationer efter smak, tycke och tillfälle. 

Champagneprovning

Vill ni lära er mer om champagne och samtidigt uppleva fantastiska Villa Fridhem? Välkommen på champagneprovning hos oss, där vår fantastiska sommelier guidar er genom champagnens värld och berättar mer om denna bubbliga och underbara dryck.

Fredagar mellan 17.00-18.00

Under provningen får ni testa tre olika champagner av olika karaktär och smak. De utvalda champagnerna förnyas varje vecka och så gör även provningens karaktär, vilket gör att många som besöker våra provningar är återkommande gäster. 

   Champagne-fredag

   Passa på att upplev mer av det Villa Fridhem har att erbjuda genom att boka Champagne-fredag hos oss! Då ingår, utöver champagneprovningen, även vår omtyckta femrättersmiddag, logi i dubbelrum, tillgång till relaxavdelningen, en stor frukostbuffé och mycket mer.

   Strax efter provningen slår vår restaurang upp portarna och det är dags att sätta sig till bords för att avnjuta en fantastisk femrättersmiddag i säsongens smaker. Här finns också möjlighet att uppleva riktigt bra viner från vår välsorterade vinkällare.

     VINPROVNING

     Följ med på en resa i vinets värld! Era fem sinnen kommer att vara era mätinstrument när ni får prova olika sorters viner och lära er mer om denna fantastiska produkt. Ni kommer att få en genomgång i provningsmetodik och hur våra sinnen hjälper oss att förstärka en upplevelse, både gastronomiskt och känslomässigt!

     Under en traditionell vinprovning får ni testa två röda viner och två vita viner, samtidigt som ni får lära er mer om vinets historia och smakkaraktärer.

     Skräddarsydda vinprovningar

     Vi erbjuder även skräddarsydda, mer utvecklade vinrpovningar med önskad inrikting – antingen efter druva, region eller efter andra önskemål. Våra duktiga sommelierer utvecklar en provning utefter era preferenser.

     Kontakta oss så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda.
     Boka på tel. 011-622 00 eller info@villafridhem.se

     Champagnehuset Philipponnat

     Vi är stolta över vårat samarbete med det familjedrivna champagnehuset Philipponnat, som vi förärats med möjligheteten att ha som vår huschampagne här på Villa Fridhem. 

     Ett mindre och mycket respekterat champagnehus i Aÿ som drivs av samma familj som när allting började – Philipponnat. Familjen Philipponnat har bott i Champagneregionen i många hundra år, men man räknar 1522 som ett märkesår. Det var då som Apvril le Philipponnat registrerades som ägare av vingårdar i byn Aÿ – i hjärtat av Champagne. Genom generationerna har familjen varit engagerad i jordbruk, vinodling och till och med varit leverantör till Ludvig XIV:s kungliga hov. De började dock som champagnehus först 1910, då Pierre Philipponnat lanserade Maison Philipponnat – både som champagnehus och varumärke. 1997 blev huset en del av Lanson-Boizel Chanoine Champagne Group men drivs fortfarande av den ursprungliga ägarfamiljen.

     Idag drivs champagnehuset av Charles Philipponnat, som är den 16:e generationen i familjen. För närvarande producerar Philipponnat årligen cirka 700 000 flaskor i 13 olika cuvéer, inklusive två årgångsviner, märkta Cuvée 1522 – till ära av familjens ankomst i Champagne, tre enfältscuvéer och signaturcuvéen Clos des Goisses.

     Välkomna ner i vår vinkällare för att lära er mer om Philipponnat och deras flaskor!

     SABRERING

     Lär er att öppna drycken till er fördrink på ett festligare sätt! Bli guidade i hur ni öppnar flaskan genom sabrering tillsammans med vår sommelier.

     Vid sabrering tas inte korken ur flaskan, istället slås flaskans hals effektfullt av med en sabel och eftersom den är trycksatt faller inte eventuellt glassplitter ner i vätskan. Ett lite mer exklusivt och roligt sätt att öppna denna bubbliga och underbara dryck!

     Det finns flera olika berättelser om hur denna udda tradition uppstod. Enligt en av de mer populära teorierna var det franskt kavalleri som, när de beskyddade champagnetillverkarna under Napoleonkrigen, började använda metoden med den champagne som de blev bjudna på som tack för beskyddet. Även Napoleon själv har tilldelats äran att vara den som introducerade sabreringen efter ett framgångsrikt slag.

     Förbokning krävs.
     Boka på tel. 011-622 00 eller info@villafridhem.se

     Viner på glas

     CHAMPAGNE

     NV Grand Réserve, André Clouet - Bouzy
     165 kr

     2010 Dom Pérignon, Moët & Chandon - Epernay
     600 kr

     VÅR SOMMELIERS UTVALDA

     Utvalt vin av vår sommelier
     vitt, rosé eller rött
     150 kr

     Samtliga viner nedan serveras både
     som halv- och helglas.

     VITT VIN

     2016 Sancerre Les Romains,
     Domain Vacheron, Frankrike
     135/240 kr

     2017 Berg Schlossberg,
     Georg Breuer, Tyskland
     185/340 kr

     2015 Mayacamas Chardonnay,
     Mayacamas Vinyard, USA
     210/380 kr 

     RÖTT VIN

     2012 Gevrey-Chambertin Les Cazetiers,
     Lucien Le Moine, Frankrike
     240/450 kr

     2016 One Point Five,
     Shafer, USA
     240/450 kr

     2015 Vega Sicilia Valbuena,
     Ribera Del Duero, Spanien
     300/550 kr

     Shuttleservice för alla våra gäster

     Vi på Villa Fridhem är stolta över att erbjuda en unik och exklusiv förmån för våra gäster – en kostnadsfri Shuttle Service inom en radie av 3 mil. Denna service är särskilt uppskattad av de många gäster som reser med tåg, eftersom den täcker två viktiga tågstationer: Norrköpings Centralstation och Kolmården station.

     Oavsett om ni kommer för att bo på vårt hotell eller bara besöker oss för en fantastisk middag på någon av våra restauranger, kan ni känna er trygga i vetskapen om att ni enkelt och bekvämt kan ta er till och från er destination utan extra kostnad.

     Kontakt

     info@villafridhem.se
     011 - 622 00

     Hitta hit

     Getå Villa Fridhem 1
     616 90 Åby