Aktuellt på Villa Fridhem

Våra vinter- och vårpaket

Mys i vintermörkret på Boutiquehotell Villa Fridhem, eller möt vårsolen första värmande strålar här. Boka en minnevärd weekend som erbjuder oslagbar gastronomi, pulshöjande aktiviteter, unika upplevelser, nyrenoverade rum, rogivande omgivnigar och fräscha drinkar. I alla våra boendepaket ingår antingen ett glas champagne vid ankomst eller en dryckesprovning, vällagad middag i någon av våra restauranger, boende i dubbelrum, tillgång till relaxavdelningen med jacuzzis och bastu samt vår stora frukostbuffé.

Gastroweekend en eller två nätter

I gastroweekend en natt ingår vår omtyckta femrättersmeny i restaurang Prins Carl, boende, stor frukostbuffé och tillgång till vår relaxavdelning. Bokar ni två nätter ingår middag i vinbaren Aperitif den första kvällen, där menyn består av franska smårätter med nordiska inslag.

Middag och dryckesprovning

I Champagnefredag och Lördag i vinkällaren består upplevelsen av en dryckesprovning med någon av våra duktiga sommelierer, visning av vinkällaren och en middag efter provningen. Middagen avnjuts antingen i restaurang Prins Carl eller i vinbaren Aperitif. 

Champagne och fransk tapas

I Champagne och fransk tapas ingår en middag på tre smårätter var och ett glas champagne i vår nyöppnade vinbar Aperitif. Menyn består av mindre rätter med inspiration från det franska köket som fritt kombineras utefter vad ni är sugna på. Varför inte börja med dessert och avsluta med ostron?

Gatsby x Villa Fridhem

9 MARS

Välkomna till en kväll av glittrande glamour, svängig musik och bubblande champagne på Villa Fridhem, där vi tar ett steg hundra år tillbaka i tiden till det glada 20-talet. Lördagen 9 mars förvandlas vår vackra herrgård till en scen som tagen direkt ur ett kapitel från Fitzgeralds Den store Gatsby, med glittrande champagnetorn, färgsprakande drinkar och med livemusik som får er att dansa genom natten. Klä er i era läckraste 20-talsinspirerade kläder och boka en helg fylld av lyx och överflöd. Gatsbyfesten har 18-årsgräns.

Njut av en exklusiv upplevelse med vårt Gatsby-paket, där ni välkomnas med varsitt glas bubblande champagne direkt av ankomst. Klockan 18:00 bjuder vi in till fördrink med kanapéer, och därefter går ni gemensamt till bords i restaurangen. Vid middagen kommer ni att sitta vid vackert dukade bord i trevligt sällskap om 6–10 personer, vilket kommer att förhöja den festliga stämningen. Till middagen serveras ni en utsökt trerättersmiddag, ackompanjerad av noga utvalda viner, som tar er på en kulinarisk resa genom tiden. Under kvällen gäller klädkoden 20-tals inspirerat. Kvällens live-musik kommer att sätta tonen och skapa en atmosfär fylld av forna tiders glans.

Nu har vi även släppt vårt Gatsby-paket utan övernattning.

Välkomna – let’s party like it’s 1924!

Fira påsk på Villa Fridhem

Möt våren och fira påsk på vackra Villa Fridhem! Vårt påskfirande bjuder på en kulinarisk upplevelse med två sorters kanapéer och en femrätters-påskmiddag, champagneskål och ett gemensamt firande hela påskhelgen. Välj att stanna en eller två nätter under vårt påskfirande. Herrgården andas vår och färgstarka blomsterarrangemang hälsar er välkomna.

Påskafton

Firandet på påskafton börjar med gemensam champagneskål och kanapéer ute på vår terrass, där ni får chans att njuta av vårens första värmande solstrålar. Efter en härlig stund på terrassen är dags att slå sig ned till bords för vår smakrika påskmiddag under kristallkronorna i restaurang Prins Carl. Ni serveras fem rätter med klassiska påsksmaker i en modern och djärv tappning. Vår sommelier har tagit fram två olika vinpaket som utsökt ackompanjerar middagens smaker.

Spring för vinet

med Joanna Swica

19 April

Joanna Swica bjuder in till ”Spring för vinet” på Villa Fridhem 19-20 april där hälsa, rörelse och gastronomi står i fokus. Joanna Swica är en välkänd hälsoprofil som under åren har blivit en stark löpprofil, personlig tränare, skribent samt föreläsare. Hennes bok ”Alla mina steg” är en populär inspiration till hur man formar livet utefter sina drömmar och behov.

”Jag har under de senaste åren utvecklat ett allt större intresse för mat och vin vilket jag vill kombinera i skräddarsydda event. Löpning och god mat behöver inte vara två motpoler.” – Joanna Swica

Vinbaren Aperitif 

Unna er en mysig kväll med kulinariska upplevelser i vintervädret på vinbaren Aperitif! Menyn består av ett flertal smårätter inspirerade av det franska köket, där ni själva komponerar kvällens meny. I glasen serverar vi viner från vår välsorterade vinkällare, med allt från lite lättare viner med inbjudande arom och lagrade årgångsviner med komplex och smakrik karaktär. Aperitifs kök är öppet för servering mellan kl 17.00-21.00. För de som önskar finns även möjlighet att besöka vår vinkällare i samband med en middag på Aperitif. 

Vinprovning i Aperitif

På lördagar bjuder vi in till vinprovning i Aperitif. Det är en intim provning med ett mindre antal platser, där vår sommelier guidar er genom vinets fascinerande värld. Provningarna har ett tema, antingen med fokus på ett land eller en druvsort med överraskande anekdoter och smakinslag. Smaka er igenom Italiens populära och mer unika viner – från norr till söder, eller lär er mer om världens populäraste druva Cabernet Sauvignon. Provningarna avslutas med en visning av vår välsorterade vinkällare.

 

Lördagar 16.00-17.00

Boken om Villa Fridhem

MÄNNISKORNA, MATEN & MILJÖN

Boken om Villa Fridhem är en elegant coffee table-bok full av fascinerande, historiska anekdoter från Villa Fridhem, berättelser från tiden med Prins Carls familj, intressant fakta, smakrika recept, historier från personer som vart en del av Villa Fridhems utveckling, rikligt av fängslande bilder och mycket mer! Villa Fridhem har utvecklats under en lång tid och karakteriseras av en välkomnande värme, passion och lustfylldhet. Huset och platsen ger liv åt många oförglömliga minnen och extraordinära upplevelser. Det är en plats för dig som gillar elegans från förr till nu och framåt. I den här boken vill vi förmedla ett smakprov – kom ihåg att helheten sitter i detaljerna.


Boken om Villa Fridhem – 395 KR

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby