Aperitif

Aperitif – Vinbar med franskT cuisine 

Aperitif är vår nyöppnade vinbar och restaurang, med fokus på goda viner och vällagad mat. Menyn består av mindre rätter med inspiration från det franska köket som fritt kombineras utefter vad ni är sugna på – varför inte börja med en dessert och avsluta med ostron? I glasen serverar vi viner från vår välsorterade vinkällare, med allt från lite lättare viner med inbjudande arom och lagrade årgångsviner med komplex och smakrik karaktär. Torsdagar och lördagar har vi vinprovning i Aperitif, varje vecka bjuder på ett nytt spännande tema, antingen med fokus på ett lands viner och historia eller en specifik druva. Testa olika viner medan vår duktiga sommelier guidar oss genom vinets fängslande värld!

Varmt välkomna till Aperitifs nyrenoverade lokaler, som ligger i anslutning till vår stora och välsorterade vinkällare. Aperitifs kök är öppet fredag till lördag mellan 17-21 – varmt välkomna att prata vin och äta gott hos oss!

Öppettider

Aperitif är öppet torsdagar-lördagar från kl 17. Vi serverar smårätter och viner från vinkällaren, såväl på flaska som på glas.

 

Öppettider
Fredag – Lördag 17.00 – sent

Middag på Aperitif

Menyn på Aperitif är inspirerat av det franska köket och består av ett flertal mindre rätter. Att valet föll på det franska köket ter sig rätt självklart, då vi ville lyfta fram familjen Bernadottes franska arv och historia.

Den franskinpirerade menyn har också en stark förankring till Sverige, då meny består av rätter som i största möjliga mån följer de svenska årstiderna och anpassas efter dess råvaror. Med stor passion för hantverket strävar vi efter att ta tillvara på hela råvaran på innovativa sätt för att skapa överraskande och utsökta smakkominationer.

 

Bordsbokning

På Aperitif tar vi emot bordsbokningar över telefon eller via mail. Hör av er på 011-622 00 eller på bokning@villafridhem.se

Använd vår Shuttle service inför en middag hos oss.

  Champagne och fransk tapas

  Boka vårt boendepaket champagne och fransk tapas. I paketet ingår en middag på tre smårätter var och ett glas champagne i vår nyöppnade vinbar Aperitif. Det går självklart bra att beställa till fler rätter för dem som önskar.

  Menyn i Aperitif består av mindre rätter med inspiration från det franska köket, med en nordisk prägel, som fritt kombineras utefter vad ni är sugna på – varför inte börja med en dessert och avsluta med triss i ostron? Till det har ni möjlighet att beställa viner från vår välsorterade vinkällare, med allt från lite lättare viner med inbjudande arom och lagrade årgångsviner med komplex och smakrik karaktär. I Aperitif erbjuder vi flera av våra unika, udda och exklusiva viner på både halv- och helglas. Vår sommelier hjälper er att finna de bästa smakkombinationerna!

  Då smårätterna i Aperitif är inspirerade av det franska köket kallas vårt gastronomiska paket i Aperitif för ”Champagne och fransk tapas” – ett väldigt europeiskt namn med den spanska anknytningen till ordet ”tapas” och det franska i matens smak och stil, med den enkla nordiska prägeln. Kombinationen är en lekfull blinkning gentemot familjen Bernadottes europeiska arv.

  Efter en härlig middag i Aperitif står vår Peacock Bar redo två trappor upp för att serva er med färgstarka och smakrika cocktails. I paketet ingår även tillgång till vår relaxavdelning, med två jacuzzis, gemensam bastu, loungehörna och bar. Efter en god natts sömn väntar vår stora frukostbuffé, där ni finner allt ni kan önska och lite till.

  Vinprovning

  Lördagar bjuder vi in till vinprovning i Aperitif. Varje vecka fokuserar på ett spännande tema, antingen ett lands viner och historia eller på en specifik druvas. Kommande teman på vinprovningarna - Rött från Italien, Cabernet Sauvignon, Frankrikes viner, Pinot noir.

  Lördagar 16.00-17.00

  Välkomna på vinprovning tillsammans med vår sommelier. Ni testar fyra viner, varav tre viner sittandes i Aperitif samtidigt som ni får lära er mer om vinets fängslande historia. Smaka er igenom Italiens populära och mer unika viner – från norr till söder, eller lär er mer om världens populäraste druva Cabernet Sauvignon. Ni får även testa vinerna tillsammans med olika tilltugg för att se hur vinernas smaker och karaktär förändras med sött, syrligt eller smörigt. Vinprovningen avslutas med ett besök i vår välsorterade vinkällare med det sista glaset vin, som är en smakrik överraskning på provningens tema, innan ni slår er ner till bord i Aperitif.

  Vinprovningen ingår i boendepaketet Lördag i vinkällaren, och går också att boka som besökare för 850 kr per person.

  Boendepaket med champagne- och vinprovning

  Vi erbjuder olika boendepaket där både champagne- eller vinprovning och middag ingår i upplevelsen.

  Champagnefredag

  En minnesvärd fredag där upplevelsen inleds med champagneprovning, där vår sommelier guidar er genom Champagnes fantastiska historia medan ni testar tre olika champagner med olika tilltugg. Provningen avslutas med en visning av vinkällaren innan ni slår er ner till bord under kristallkronorna i Prins Carl. Där avnjuter ni Prinsessan Astrid femrättersservering, med möjlighet att uppgradera till en gastronomisk sjurättersmeny. Välj till ett av våra vinpaket, eller beställ en god flaska från vår vinkällare.

  Lördag i vinkällaren

  En lördag med fokus på viner och god mat! Upplevelsen inleds med en intim vinprovning i vinbaren Aperitif, där ni sammanlagt testar fyra olika viner i kvällens tema. Samtidigt guidar vår sommelier er genom vinets fascinerande historia. Till vinerna serveras ni olika tilltugg, för att känna hur smaker och karaktär ändras. Provningen avslutas i vinkällaren med det en sista överraskning i glasen, innan ni slår er ner till bords i Aperitif för en smakrik middag. Menyn består av franska smårätter med nordiska inslag.

  Meny

  Serveras fram till 1/6

  Aperitifs meny består av mindre, vällagade rätter med fransk inspiration.
  Menyn består av Salt och Sött.

  I boendepaketet ingår de tre första rätterna, för övriga gäster ingår de samt vår dessert. Övriga rätter beställs till utöver.

   

  Mindre rätter från det franska köket med nordiska inslag.

  Steak tartar

  Steak tartar på innanlår med chorizokräm, silverlök och frasig potatis

  Lobster roll

  Lobster roll på brioche med dill, citron, espilettepeppar och pepparrot  

  Pilgrimsmussla

  Pilgrimsmussla med hollandaise och örtsallad  

  Ostron

  Kvällens utbud av färska ostron

  Oliver

  Kvällens utbud av delikatessoliver

  Chark

  Kvällens utbud av chark från skärmaskinen

  Ost

  Kvällens utbud av ost med tillbehör

  Tarte

  Citrontarte med italiensk maräng och hallon 

  Vår vinlista är under ständig utveckling och fylls ideligen på med noggrant utvalda viner.

  Aperitif serverar många viner på glas, allt från mer välkända viner från erkända hus till viner från mindre gårdar som överraskar i både smak och kvalitet. Utbudet i Villa Fridhems vinkällare har både djup och bredd. Vi kombinerar små och stora producenter, från gamla och nya världen i flera olika prisklasser och kvalitetsnivåer.

  Då många viner endast finns i små partier ber vi er kontakta oss i förväg om ni önskar ett specifikt vin så vi kan stämma av att det finns hemma i önskad kvantitet samt kylar och förbereda vinet i god tid. Vill ni veta mer om vinerna eller vill ta del av en upplevelse i anknytning till middagen är ni välkomna ner i vår vinkällare. Våra sommelierer guidar er i vår vinlista och tar fram skräddarsydda rekommendationer efter smak, tycke och tillfälle. 

  Vinkällare

  Välkommen ner till en av Sveriges mest välsorterade vinkällare! Här hittar du en unik samling med noggrant utvalda viner i en kombination av små och stora producenter, från både gamla och nya världen. 

  • Champagneprovning

   En unik provning för dig som är nyfiken på drycken Champagne och dess historia. Vår fantastiska sommelier guidar dig i champagnens värld medan du får testa olika sorters champagne tillsammans med härligt tilltugg.

  • Vinprovning

   Följ med på en resa i vinets värld! Tillsammans med vår duktiga sommelier får du utforska viners karaktär, prova olika sorters viner och lära dig mer om denna fantastiska dryck. 

  • Glasprovning

   Hur påverkas dryckens karaktär och smak av vilket glas du dricker det ur? Det är här glasets utformning och storlek kommer in – lär dig mer och testa tillsammans med vår sommelier.

   Mat på Villa Fridhem

   Prinsessan Astrids fem- eller sjurättersmeny

   Unna er en gastronomisk upplevelse av första klass i restaurang Prins Carl. Här serveras Prinsessan Astrid femrättersservering, som även går att uppgradera till en sjurättersservering. Menyerna följer i möjligaste mån de svenska årstidernas smaker och vi strävar efter att alltid överraska med olika smakkombinationer. 

   LÖRDAGSLUNCH

   Varför inte starta dagen på Villa Fridhem med vår vällagade lördagslunch? Njut av läckra smaker från vår vällagade à la carte-meny med något gott i glaset från vår välsorterade vinkällare. Menyn är framtagen efter säsongen smaker och råvaror. Lyxa till det lite extra och förstärk helgkänslan med en förrätt eller dessert. 

   Helgfrukost

   Få en en bättre start på helgen med Villa Fridhems helgfrukost. Inled dagen med en stor frukostbuffé med allt ni kan önska – från krämig äggröra och krispig bacon, fräscha frukter och smakrik salami till frasande croissanter och prinsesstårtsbakelser. Allt som går att önska för en riktig drömfrukost. Varför inte avsluta med en cappuccino på terrassen?

   Shuttle Service för våra gäster

   För att alla som besöker Villa Fridhem ska få en magisk upplevelse står vår Shuttle Service till förfogande för alla våra gäster. Vi hämtar upp er vid tågstationen i Norrköping eller i Kolmården när bil inte är ett alternativ.

   Inom en radie på 4 mil står vår Shuttle Service även till förfogande för alla våra gäster som besöker oss över dagen, för en middag eller för en vinprovning. Vid längre körningar ber vi er kontakta oss i god tid före besöket. Vår Shuttle Service är en mycket omtyckt tjänst som fort bokar på, kontakta oss i god tid för att säkerställa er plats inför ert besök hos oss. 

   Kontakt

   info@villafridhem.se
   011 - 622 00

   Hitta hit

   Getå Villa Fridhem 1
   616 90 Åby