Aperitif

Coming soon!

Aperitif – Vinbar med fransk cuisine 

Aperitif är vår nya restaurang, med fokus på goda viner och vällagad mat. Menyn består av mindre rätter med inspiration från det franska köket och vår egen prägel. I glasen serverar vi viner från vår välsorterade vinkällare, med allt från lite lättare viner med inbjudande arom och lagrade årgångsviner med komplex och smakrik karaktär. Varmt välkomna till Aperitifs nyrenoverade lokaler, som ligger i anslutning till både vinkällare och terrass.

Serveringen på Aperitif sker ute på vår vackra terrass med utsikt över såväl parken som Bråvikens glimrande vatten. När vädret inte är lika inbjudande finns bord inne i aperitifs lokaler med en elegant och inbjudande inredning, och en lika magisk utsikt över området. För de som önskar finns även möjlighet till enklare förtäring av exempelvis snittar eller chark i vår vinkällare.

Öppettider

Aperitif öppnar helt för sommaren 5 juli. Restaurangen öppnar efter lördagslunchen kl 14.00, så passa på att unna er en lyxigare lördag med lördagslunch och härligt häng på vår terrass i solen.

 

Öppettider från 5 juli och framgent:
Onsdag – Lördag 14.00 – sent 

Middag på Aperitif

Menyn på Aperitif är inspirerat av det franska köket och består av ett flertal mindre rätter och ett mindre urval av större rätter. Det går att kombinera rätterna på olika sätt, exempelvis en stor rätt tillsammans med någon mindre rätt eller endast välja ett gäng mindre rätter.

Den franskinpirerade menyn har också en stark förankring till Sverige, då meny består av rätter som i största möjliga mån följer de svenska årstiderna och anpassas efter dess råvaror. Med stor passion för hantverket strävar vi efter att ta tillvara på hela råvaran på innovativa sätt för att skapa överraskande och utsökta smakkominationer.

 

Bordsbokning

På Aperitif tar vi inte några bordsbokningar, utan sätter er vid bästa bord utefter väder. Med många bord, sittplatser och loungeområden finns här alltid plats, om så bara för en drink eller för en hel middag.

Använd vår Shuttle service inför en middag hos oss.

  Meny

  Aperitifs meny presenteras inom en snar framtid.
  Menyn består av Plats plus Petits och Plats plus Grands, villket är mindre rätter och större rätter.

  Meny presenteras snart

  Onsdagar på Aperitif

  På onsdagar höjer vi musiken ett snäpp extra och bjuder in till härligt häng, god mat och svalkande dryck. Välkomna på härligt häng efter en dag på stranden!

  Vi kan utlova fantastisk atmosfär och härliga minnen. Tillsammans sätter vi stämningen och skapar sommarens bästa minnen. God mat, gott i glasen och riktigt härlig musik – i vissa fall live musik och i andra fall tillsammans med en riktigt grym DJ.

   

  Välkomna!

  Vår vinlista är under ständig utveckling och fylls ideligen på med noggrant utvalda viner.

  Aperitif serverar många viner på glas, allt från mer välkända viner från erkända hus till viner från mindre gårdar som överraskar i både smak och kvalitet. Utbudet i Villa Fridhems vinkällare har både djup och bredd. Vi kombinerar små och stora producenter, från gamla och nya världen i flera olika prisklasser och kvalitetsnivåer. 

  Då många viner endast finns i små partier ber vi e kontakta oss i förväg om ni önskar ett specifikt vin så vi kan stämma av att det finns hemma i önskad kvantitet samt kylar och förbereda vinet i god tid. Vill ni veta mer om vinerna eller vill ta del av en upplevelse i anknytning till middagen är ni välkomna ner i vår vinkällare. Våra sommelierer guidar er i vår vinlista och tar fram skräddarsydda rekommendationer efter smak, tycke och tillfälle. 

  Viner på glas

  CHAMPAGNE

  NV Grand Réserve, André Clouet - Bouzy
  165 kr

  2010 Dom Pérignon, Moët & Chandon - Epernay
  600 kr

  VÅR SOMMELIERS UTVALDA

  Utvalt vin av vår sommelier
  vitt, rosé eller rött
  150 kr

  Samtliga viner nedan serveras både
  som halv- och helglas.

  VITT VIN

  2016 Sancerre Les Romains,
  Domain Vacheron, Frankrike
  135/240 kr

  2017 Berg Schlossberg,
  Georg Breuer, Tyskland
  185/340 kr

  2015 Mayacamas Chardonnay,
  Mayacamas Vinyard, USA
  210/380 kr 

  RÖTT VIN

  2012 Gevrey-Chambertin Les Cazetiers,
  Lucien Le Moine, Frankrike
  240/450 kr

  2016 One Point Five,
  Shafer, USA
  240/450 kr

  2015 Vega Sicilia Valbuena,
  Ribera Del Duero, Spanien
  300/550 kr

  Vinkällare

  Välkommen ner till en av Sveriges mest välsorterade vinkällare! Här hittar du en unik samling med noggrant utvalda viner i en kombination av små och stora producenter, från både gamla och nya världen. 

  • Champagneprovning

   En unik provning för dig som är nyfiken på drycken Champagne och dess historia. Vår fantastiska sommelier guidar dig i champagnens värld medan du får testa olika sorters champagne tillsammans med härligt tilltugg.

  • Vinprovning

   Följ med på en resa i vinets värld! Tillsammans med vår duktiga sommelier får du utforska viners karaktär, prova olika sorters viner och lära dig mer om denna fantastiska dryck. 

  • Glasprovning

   Hur påverkas dryckens karaktär och smak av vilket glas du dricker det ur? Det är här glasets utformning och storlek kommer in – lär dig mer och testa tillsammans med vår sommelier.

   Mat på Villa Fridhem

   Prinsessan Astrids Fyrarätters

   Unna er en gastronomisk upplevelse av första klass! Avsluta invigningen med att gå upp till restaurang Prins Carl och unna er en kulinarisk upplevelse i form av Prinsessan Astrid Fyrarättersmeny. Vårat kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i möjligaste mån de svenska årstidernas smaker och vi strävar efter att alltid överraska med olika smakkombinationer. 

   LÖRDAGSLUNCH

   Varför inte starta dagen på Villa Fridhem med vår vällagade lördagslunch? Njut av läckra smaker från vår vällagade à la carte-meny med något gott i glaset från vår välsorterade vinkällare. Varje lördag serveras en unik Plat du Jour, framtagen efter säsongen smaker. Lyxa till det lite extra och förstärk helgkänslan med en förrätt eller dessert. 

   Helgfrukost

   Ni får en bättre start på helgen med Villa Fridhems helgfrukost. Inled dagen med en stor frukostbuffé med allt från krämig äggröra och krispig bacon, fräscha frukter och smakrik salami till frasande croissanter och prinsesstårtsbakelser. Allt som går att önska för en riktig drömfruost. Vi kan starkt rekommendera att avsluta frukosten med en god kopp kaffe ute på terrassen.

   Att göra på Villa Fridhem

   Relax

   Peacock bar

   Relax

   Peacock bar

   Padel

   Biljard

   Shuffleboard

   Golf

   Gym

   Utegym

   Mountainbike

   Vandra

   Shuttle Service för våra gäster

   För att alla som besöker Villa Fridhem ska få en magisk upplevelse står vår Shuttle Service till förfogande för alla våra gäster. Vi hämtar upp er vid tågstationen i Norrköping eller i Kolmården när bil inte är ett alternativ. 

   Inom en radie på 3 mil står vår Shuttle Service även till förfogande för alla våra gäster som besöker oss över dagen, för en middag eller för en vinprovning.

   Kontakt

   info@villafridhem.se
   011 - 622 00

   Hitta hit

   Getå Villa Fridhem 1
   616 90 Åby