Restaurang Prins Carl

I början av 1900-talet var detta hus ett hem för kungligheter. Om ni sluter ögonen ser ni husetfyllas med gäster från en svunnen tid. I matsalarna bubblar det av samtal mellan herrar i frack och damer i praktfulla klänningar, i trädgården sprudlar glädje och romantik bland kärleksparen och i salongerna dansar gästerna till sena natten. Under de glittrade kristallkronorna präglades gästernas upplevelser av passion, värme och lustfylldhet.

Kristallkronorna glittrar fortfarande, och passionen, värmen och lustfylldheten lever vidare. För 100 år sedan var Prins Carl och hans familj och gäster husets kungligheter – idag är det ni!

Middag i restaurang Prins Carl

Under kristallkronorna i restaurang Prins Carl serveras Prinsessan Astrids femrättersmeny med lyxiga råvaror, som i möjligaste mån anpassas efter säsong och de svenska årstidernas smaker. Vår sommlier har tagit fram två skräddarsydda vinpaket som förhöjer smakupplevelsen ytterligare. 

Dagens lunch

Välkommen till Villa Fridhem för att avnjuta vår goda lunch i en naturnära miljö! Menyerna följer i största möjliga mån de svenska årstiderna och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran i all mat vi lagar. Välj mellan dagens lunch eller affärslunch, som består av tre rätter. Kontakta oss två dagar innan för att boka affärslunch. Dagens lunch serveras måndag-fredag kl. 11.30-14.00. Under sommarperioden v.27-32 håller vi öppet för lunch onsdag-lördag. Då serveras en somrig à la cartelunch kl 12.00-15.00. 

Lördagslunch

Unna er en bättre start på lördagen med en lunch med magnifika rätter i kombination med den slående utsikten över såväl parken som Bråvikens norra strand. På helgerna serverar vi en á la carte-meny anpassad efter årstidernas smaker och vad som är i säsong. Vår sommelier hjälper er att ta fram rätt vin för att förhöja er gastronomiska upplevelse. 

Frukost

Inled dagen på bästa sätt med vår stora och väldigt uppskattade frukostbuffé. Här serveras allt från krispig bacon och krämig äggröra, till hembakade bröd, croissanter, ost och charkuterier, frukt, prinsesstårtsbakelser och mycket mer för en kunglig morgonstund. Frukost serveras fredag kl. 7.00-9.30, lördag kl. 7.30-10.00 och söndag kl 7.30-11.00. Under sommarperioden v.27-32 serveras frukost torsdag-söndag kl 7:30-10:00.

Prins Carls matsal

I Prins Carls matsal sitter ni under kristallkronorna och njuter av utsikten över såväl herrgårdsparken som Bråvikens norra strand. Matsalen går i ljusa färger med stora fönsterpartier, vilket släpper in mycket ljus i lokalen. Den bortre delen av rummet var tidigare villans terrass, som nu byggts in för att skapa fler platser. Valven i mitten av rummet var tidigare del av den yttre väggen. Nu skapar valven en vacker och naturlig avdelning av rummet. 

I Prins Carls matsal tar vi emot sällskap på upp emot 65-70. Vid bröllop eller andra firanden kan vi möblera om för att ta emot runt 80 gäster.

Prinsessan Astrids
femrättersservering

SOMMARMENY

 995 kr

Serveras 10 juni - 1 september

 

Löjrom

Svensk löjrom från Kalix med syrad grädde, gurka och rödlök 

***


Tomat

 Sotade tomater med ramslöksolja, färskost, basilika och örtrostade brödsmulor 

***

Kalv

 Grillad kalv med sotade primörmorötter, bakad gulbeta, tryffel och potatiskrutong 

***

Ostar

Utvalda ostar serverade med marmelad och fröknäcke

***

Jordgubbar

 Färska jordgubbar med basilika, pistage, citron och filmjölk 

Vinpaket

Välj ett av våra vinpaket till maten för att göra den gastronomiska upplevelsen fullständig. Våra sommelierer har, tillsammans med vår köksmästare, hittat kombinationer av mat och vin som både lyfter varandra och överraskar. Välj mellan våra två olika vinpaket - Silver eller Guld.

Vår vinlista är under ständig utveckling och fylls ideligen på med noggrant utvalda viner.

Utbudet i Villa Fridhems vinkällare har både djup och bredd. Vår vinlista är under ständig utveckling och fylls ideligen på med noggrant utvalda viner. Vi kombinerar små och stora producenter, från gamla och nya världen i alla möjliga olika prisklasser och kvalitetsnivåer.

Nedan kan du se vår vinlista. Då många viner endast finns i små partier ber vi dig kontakta oss i förväg om du önskar ett specifikt vin så vi kan stämma av att det finns hemma i önskad kvantitet samt kyla och förbereda vinet i god tid. Tveka heller inte att höra av dig till oss om ni önskar våra rekommendationer inför ert dryckesval.

Mer mat & dryck på villa fridhem

Middag på Aperitif

Unna er en kulinarisk upplevelse på vår nya restaurang Aperitif – en vinbar där det serveras smårätter på á la carte -meny med inspiration från det franska köket. Aperitif ligger i nära anslutning till vår gedigna vinkällare, och här serveras många unika, exklusiva och smakrika viner på glas. Ät gott och prata vin med oss!

PEACOCK BAR

I vår bar serveras enklare, riktigt goda, rätter – bland annat den bästa lobster rollen i Norrköping. En elegant och intim cocktailbar med klassisk atmosfär. Njut av en cocktail med personlig service, oavsett om du föredrar tidlösa klassiker eller spännande smaker presenterade på ett nytt sätt. 

Private dining

Det finns alltid en anledning att fira! Vi erbjuder skräddarsydda bokningar med meny för alla tillfällen. För ett mer avskilt firande är varmt välkomna att abonnera något av våra fyra Chambre séparée som ett trevligt och lite mer avskilt alternativ till att boka bord i vår matsal.

Frukost

Inled dagen på bästa sätt med vår stora och väldigt uppskattade frukostbuffé. Här serveras allt från krispig bacon och krämig äggröra, till hembakade bröd, croissanter, ost och charkuterier, frukt, prinsesstårtsbakelser och mycket mer. 

Fira tillsammans

Fira alla livets stora händelser på Villa Fridhem. Vi skräddarsyr upplevelsen utefter era önskemål och vad ni firar. För en mer intim atmosfär sitter ni i egen matsal dukad med linnedukar, levande ljus och vackra bordsdekorationer. Vi har flera salonger och Chambré Separée av olika storlekar – perfekta för firanden! 

Bröllop

Det känns alltid lika hedrande när ett brudpar väljer att fira sin stora dag hos oss. Menyn skräddarsys efter era önskemål och testas månader i förväg tillsammans med utvalt vin. Vår bröllopskoordinator Ebba släpper inget åt chansen utan hjälper er skapa en magisk dag hos oss.

Shuttle Service för våra gäster

För att alla som besöker Villa Fridhem ska få en magisk upplevelse står vår Shuttle Service till förfogande för alla våra gäster. Vi hämtar upp er vid tågstationen i Norrköping eller i Kolmården när bil inte är ett alternativ.

Inom en radie på 4 mil står vår Shuttle Service även till förfogande för alla våra gäster som besöker oss över dagen, för en middag eller för en vinprovning. Vår Shuttle Service är en mycket omtyckt tjänst hos oss som fort bokar på. Boka Shuttle Service i god tid inför ert besök hos oss för att säkerställa er plats. 

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby