Prins Carl

Under kristallkronorna i Prins Carls matsalar erbjuds en ala carte-meny med lyxiga råvaror och hög igenkänningsfaktor samtidigt som du njuter av den vidsträckta utsikten över parken och Bråviken. 

Frukostbuffé

Starta dagen på bästa sätt – med Villa Fridhems frukostbuffé! Frukost serveras onsdag-söndag kl.7.30-10.00. 

Vi rekommenderar att ni bokar bord (samt anmäler om det finns några allergier).

Boka bord

Boka bord på bokning@villafridhem.se eller ring på tel. 011-622 00

Du som bor på hotellet betalar inget extra för frukost och behöver inte boka bord.

Priser

Vuxen: 195kr | Barn 3-12 år: 95 kr

Lunch på villa fridhem

Välkommen till Villa Fridhem för att avnjuta vår goda lunch i en naturnära miljö!

Dagens lunch serveras tisdag-lördag kl. 11.30-14.00.

Från vecka 32 övergår lördagslunchen till afternoon tea.    

 

Priser

Dagens varmrättslunch 125 kr
inklusive sallad, kolsyrat vatten, hembakat bröd, kaffe och te.
Lägg till förrätt: 95 kr
Lägg till dessert: 85 kr

 

Affärslunch från 395 kr
Affärslunch förbokas minst 2 dagar i förväg, se nedan. Kontakta oss för information kring meny.

Boka gärna bord innan ditt besök på bokning@villafridhem.se eller ring på tel. 011-622 00.

Vecka 27

Tisdag
Wallenbergare serveras med potatispuré, ärtor och skirat smör

Onsdag
Smörstekt rödspätta-meuniére serveras med forellrom, friterad jordärtskocka och smörslungad färskpotatis

Torsdag
Grillad kyckling serveras med vitvinssky, kokt potatis och dillpicklad silverlök

Fredag
Kalvschnitzel serveras med bearnaisesås, smörslungad haricort verts och rostad potatis

Lördag
Grillad lax serveras med hummerhollandaise, rädisor och rotselleri

 

Alltid på Villa Fridhem
Biff Rydberg med klassiska tillbehör 285 kr
Veckans sallad 145 kr

Vecka 28

Tisdag
Wallenbergare serveras med potatispuré, ärtor och skirat smör

Onsdag
Varmrökt lax serveras med örtstuvad färskpotatis, frisk gurksallad och senapsky

Torsdag
Secreto Iberico serveras med jalapenõmayo, tomatsallad och friterad potatis

Fredag
Kalvschnitzel serveras med bearnaisesås, smörslungad haricort verts och rostad potatis

Lördag
Torskrygg serveras med äggsås, pepparrot och en frisk gurksallad

 

Alltid på Villa Fridhem
Biff Rydberg med klassiska tillbehör 285 kr
Veckans sallad 145 kr

Vecka 29

Tisdag
Wallenbergare serveras med potatispuré, ärtor och skirat smör

Onsdag
Röding med romsås, variation på fänkål och färskpotatis

Torsdag
Grillad kyckling med primörer, vitlökssky och örtslungad potatis

Fredag
Kalvschnitzel serveras med bearnaisesås, smörslungad haricort verts och rostad potatis

Lördag
Kallrökt lax serveras med primörer och örtstuvad potatis

 

Alltid på Villa Fridhem
Biff Rydberg med klassiska tillbehör 285 kr
Veckans sallad 145 kr

Vecka 30

Tisdag
Wallenbergare serveras med potatispuré, ärtor och skirat smör

Onsdag
Smörstekt rödspätta-meuniére serveras med forellrom, friterad jordärtskocka och smörslungad färskpotatis

Torsdag
Grillad kyckling serveras med vitvinssky, kokt potatis och dillpicklad silverlök

Fredag
Kalvschnitzel serveras med bearnaisesås, smörslungad haricort verts och rostad potatis

Lördag
Fiskwallenbergare serveras med potatispuré, skagenröra och forellrom

 

Alltid på Villa Fridhem
Biff Rydberg med klassiska tillbehör 285 kr
Veckans sallad 145 kr

Vecka 31

Tisdag
Wallenbergare serveras med potatispuré, ärtor och skirat smör

Onsdag
Varmrökt lax serveras med örtstuvad färskpotatis, frisk gurksallad och senapsky

Torsdag
Nattbakad oxe serveras med grillad citron, myntasmör och friterad potatis

Fredag
Kalvschnitzel serveras med bearnaisesås, smörslungad haricort verts och rostad potatis

Lördag
Bakad torskrygg serveras med friterad jordärtskocka, bränd grädde och forellrom

 

Alltid på Villa Fridhem
Biff Rydberg med klassiska tillbehör 285 kr
Veckans sallad 145 kr

Vecka 32

Tisdag
Wallenbergare serveras med potatispuré, ärtor och skirat smör

Onsdag
Pocherad torsk serveras med grillad sparris, räkor, buerre blanc och örtsallad

Torsdag
Nattbakad fläskkarré serveras med grillad vårlök och dragonolja

Fredag
Kalvschnitzel serveras med bearnaisesås, smörslungad haricort verts och rostad potatis

 

Alltid på Villa Fridhem
Biff Rydberg med klassiska tillbehör 285 kr
Veckans sallad 145 kr

Vecka 33

Tisdag
Wallenbergare serveras med potatispuré, ärtor och skirat smör

Onsdag
Pocherad torsk serveras med grillad sparris, räkor, buerre blanc och örtsallad

Torsdag
Grillad kyckling serveras med vitvinssky, kokt potatis och dillpicklad silverlök

Fredag
Kalvschnitzel serveras med bearnaisesås, smörslungad haricort verts och rostad potatis

 

Alltid på Villa Fridhem
Biff Rydberg med klassiska tillbehör 285 kr
Veckans sallad 145 kr

Afternoon Tea

Villa Fridhems afternoon tea startar med en salt servering bestående av ett matigare inslag som snittar, soppa och kallskuret. Till den salta delen rekommenderar vi ett glas rosé champagne från André Clouet eller för den som föredrar alkoholfritt – Rickard Juhlins rosé bubbel.

Därefter följer den söta delen med kakor, desserter och bakverk. Till den söta delen finns kaffe och te, självklart erbjuder vi även goda dessertviner och avec om så önskas.

Vi rekommenderar att du bokar bord i god tid!

När

Lördagar kl. 13.00-16.00.
Uppehåll från och med 26 juni, därefter startar vi igen den 14 augusti.

Priser

Vuxna: 475 kr | Barn: 3-12 år: 225 kr

Vid tematillfällen:
Vuxna: 515 kr | Barn 3-12 år: 255 kr

VILLA FRIDHEMS MIDDAGSMENY

"

Villa Fridhems kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i möjligaste mån de svenska årstidernas smaker och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran. Med passion och nyfikenhet utvecklar vi sedan nya och gamla smakkombinationer till kreativa och spännande menyer.  

I kombination med den goda maten har vi också ett stort fokus på dryck. Villa Fridhem har en mycket välsorterad vinkällare med viner från hela världen i alla möjliga prisklasser. Titta gärna i vår vinlista inför ditt besök eller låt oss lämna våra rekommendationer på plats. I vårt breda utbud finns något för alla.

Vår middagsmeny serveras från klockan 17.00. Välkomna att boka bord, gärna i god tid innan ditt besök. Finns några matavvikelser meddelar du detta i samband med bokningen. Vi är en kontantfri anläggning.

A LA CARTE TISDAG- LÖRDAG 29 JUNI - 7 AUGUSTI

Snabbmat på Villa Fridhem – lika självklart som prinsesstårta! 

Lobester rolles 195 kr
med rostad aioli, picklad gurka och brynt smör, serveras med parmesanslungad pommes

Salciccia 195 kr
med karamelliserad lök, picklad lök och rostad lök. Serveras med parmesanslungad pommes.

Förätter

Sommarsparris 135 kr
Äggcrème – algrom och picklade fläderbär

Toast Villa Fridhem 165 kr
Krabba – Fermenterad chili – löjrom

Steak tartar 155 kr
Klassiska tillbehör på oklassiskt vis

Ost och charkbricka 195 kr
Några goda ostar, chark, saltgurka och grillat bröd

Huvudrätter 

Kallrökt lax och stuvad potatis 235 kr
Kontrasternas rätt, sött, salt, varmt, kallt, krämigt och krispigt

Biff Rydberg 295 kr
Klassiska saker och klassiska tillbehör

Veckans sallad 145 kr
Vegetarisk sallad med säsongens grönsaker

Ryggbiff 250 kr
Tomatsallad, dragonsmör, aioli, pommes

Desserter 

Praliner 25 kr styck
Fråga oss så berättar vi mer om vårt sortiment

Eton mess 110 kr
Frisk och lyxig marängsviss

En kula glass 65 kr

Utvalda ostar 130 kr

Barmeny 

Chipstallrik deluxe 195 kr
Löjrom – Rödlök – Gräslök

Trött på löjrom? 
-Byt till 30g caviar 595 kr!

Smörgås 95 kr
Lufttorkad skinka – Ramslök

Ost- och charktallrik 195 kr

Nötter 45 kr

Barn under 12 år erbjuds barnportion för halva priset alternativt korv och pommes 95 kr.

Vår vinlista är under ständig utveckling och fylls ideligen på med noggrant utvalda viner.

Utbudet i Villa Fridhems vinkällare har både djup och bredd. Vår vinlista är under ständig utveckling och fylls ideligen på med noggrant utvalda viner. Vi kombinerar små och stora producenter, från gamla och nya världen i alla möjliga olika prisklasser och kvalitetsnivåer.

Nedan kan du se vår vinlista. Då många viner endast finns i små partier ber vi dig kontakta oss i förväg om du önskar ett specifikt vin så vi kan stämma av att det finns hemma i önskad kvantitet samt kyla och förbereda vinet i god tid. Tveka heller inte att höra av dig till oss om ni önskar våra rekommendationer inför ert dryckesval.

Skaldjursplatå

Havets frukter på ett stort fat med krossad is.

Du kan alltid njuta av skaldjur på Villa Fridhem. Boka minst tre dagar i förväg för att vi ska kunna servera dig de allra bästa exemplaren!

Tel. 011-622 00 eller info@villafridhem.se

Mer mat & dryck på villa fridhem

Nu skriver vi ny historia och i september öppnas dörrarna till en ny lustfylld avsmakningsrestaurang.

Peacock Bar är en elegant och intim cocktailbar med en klassisk och internationell atmosfär. Njut av en cocktail med personlig service, oavsett om du föredrar tidlösa klassiker eller spännande smaker presenterade på ett nytt sätt. Med inspiration från gammalt och nytt möts man av en klassisk och tidlös miljö.

Private dining

För mindre sällskap är ni varmt välkomna att abonnera något av våra 4 Chambre séparée för private dining. Här har vi plats för 8-20 sittande gäster. Välkomna att avnjuta en privat middag med utsikt över Bråviken. Maten kommer från någon av våra restauranger; Prins Carl eller Märthas.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby

Information om Covid-19