Lördagslunch

Vår matfilosofi

 

Starta lördagen på bästa sätt med lördagslunch på Villa Fridhem. Njut av läckra smaker från vår vällagade à la carte-meny med något gott i glaset från vår välsorterade vinkällare. Varje lördag serveras en unik Plat du jour, framtagen efter säsongen smaker. Vår lördagslunch är bokningsbar mellan klockan 12.00-14.00.

Villa Fridhems kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i möjligaste mån de svenska årstidernas smaker och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran. Med passion och nyfikenhet utvecklar vi sedan nya och gamla smakkombinationer till kreativa och spännande menyer.  

För att alla gäster ska få möjlighet att få en lugn och härlig stund under lördagslunchen erbjuder vi vår shuttle service. Vi hämtar er i tid till er sittning och kör hem er när ni önskar – givetvis utan någon kostnad.

Meny

Aptitretare

Ostron

Fine de claire, Normandie
Serveras naturellt med citron och schalottenlöksvinäger
1 st 40 kr  /  6 st 240 kr

Kalixlöjrom

Serveras med brioche, gräslök,
syrad grädde och citron
30 gram 495 kr

Marconmandlar

Friterad mandel från Spanien
85 kr

Oliver

Nocellara oliver, italienska delikatesser
85 kr

Förrätter

TARTAR

Skuren tartar med smörstekt brioche och Kalixlöjrom
165 kr

Fröyalax

Picklad Fröyalax med rökt citronyoghurt, gurka och potatiskrisp
155 kr

Rättika

Picklad rättika med wasabiemulsion, ponzuvinägrett, vattenkrasse och potatis
149 kr

Varmrätter

Plat du Jour

Lördagens utvalda kötträtt
225 kr

Röding

Ångad röding som serveras med musselskum, picklad gurka, äpple, dill, forellrom och grönärtskräm
295 kr

Rotselleri

Bakad rotselleri med picklade svamp, grönkål och granatäpple
269 kr

Dessert

Pannacotta

Vaniljpannacotta med hjortron och mandelcrunch
125 kr

Pralin

Villa Fridhems egna praliner, välj mellan olika smaker
35 kr / st

Mer mat & dryck på villa fridhem

Middag i prins carl

Under kristallkronorna i Prins Carl serveras en gastronomisk upplevelse i form av vår fasta femrättersmeny, som även går att uppdatera till en sjurättersmeny. 

Middag i Aperitif

I vår vinbar Aperitif finns unika, goda och populära viner på glas – vilka serveras tillsammans med en meny med franska smårätter.

lunch

Vällagad mat i vacker miljö. Vår lunchmeny inspireras av det svenska köket och påverkas i högsta grad av årstiden och vad säsongen har att erbjuda.

Vinkällare

I vår välsorterade vinkällare finner ni viner från gamla såväl som nya världen, vi erbjuder även flera olika provningar.

Afternoon tea

Vår populära Afternoon Tea serveras i två serveringar – en med salt och en med sött. Till dem passar såväl te som Champagne bra.

Fira och större sällskap

För dem som vill fira erbjuder vi flera olika alternativ. Ett chambre séparée för ett mer intimt firande – eller slå på stort och arrendera hela herrgården!

Frukost

Vår frukost är ett mycket uppskattat inslag hos alla våra gäster. Frukosten ingår för alla som bor hos oss och är öppen för gäster utifrån vid bokning.

Shuttle service

Vår shuttle service är vi mycket stolta över att kunna erbjuda till alla gäster. Ta er tryggt hit och hem igen i samband med en middag – givetvis utan kostnad.

Vår vinlista är under ständig utveckling och fylls ideligen på med noggrant utvalda viner.

Utbudet i Villa Fridhems vinkällare har både djup och bredd. Vår vinlista är under ständig utveckling och fylls ideligen på med noggrant utvalda viner. Vi kombinerar små och stora producenter, från gamla och nya världen i alla möjliga olika prisklasser och kvalitetsnivåer.

Nedan kan du se vår vinlista. Då många viner endast finns i små partier ber vi dig kontakta oss i förväg om du önskar ett specifikt vin så vi kan stämma av att det finns hemma i önskad kvantitet samt kyla och förbereda vinet i god tid. Tveka heller inte att höra av dig till oss om ni önskar våra rekommendationer inför ert dryckesval.

SHUTTLE SERVICE

För att alla som besöker Villa Fridhem ska få en magisk upplevelse står vår Shuttle Service till förfogande för alla våra gäster. Vi hämtar upp er vid tågstationen i Norrköping eller i Kolmården när bil inte är ett alternativ. 

Inom en radie på 3 mil står vår Shuttle Service även till förfogande för alla våra gäster som besöker oss över dagen, för en middag eller för en vinprovning.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby