Lördags-
lunch

Vår matfilosofi

Starta lördagen på bästa sätt med lördagslunch på Villa Fridhem. Njut av läckra smaker från vår vällagade à la carte-meny med något gott i glaset från vår välsorterade vinkällare. Varje lördag serveras en unik Plat du jour, framtagen efter säsongen smaker. Vår lördagslunch är bokningsbar mellan klockan 12.00-14.00.

Villa Fridhems kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i möjligaste mån de svenska årstidernas smaker och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran. Med passion och nyfikenhet utvecklar vi sedan nya och gamla smakkombinationer till kreativa och spännande menyer.  

För att alla gäster ska få möjlighet att få en lugn och härlig stund under lördagslunchen erbjuder vi vår shuttle service. Vi hämtar er i tid till er sittning och kör hem er när ni önskar – givetvis utan någon kostnad.

MENY

APTITRETARE

OSTRON

Fine de claire, Normandie
Serveras naturellt med citron och schalottenlöksvinäger
1 st 40 kr  /  6 st 240 kr

KALIXLÖJROM

Serveras med brioche, gräslök,
syrad grädde och citron
30 gram 495 kr

MARCONAMANDLAR

Friterad mandel från Spanien
85 kr

OLIVER

Nocellara oliver, italienska delikatesser
85 kr

FÖRRÄTTER

VIT SPARRIS

Serveras med ramslökskräm, rökt forellrom, krispigt rågbröd och brynt smör
195 kr

RIMMAD LAX FRÅN FRÖYA

Serveras med gravad äggula, rökt forellrom, gurka, hängd gräddfil med gräslök samt rågbrödsflarn
245 kr

SALTBAKADE BETOR

Serveras med purjolökskräm, rökta mandlar, picklade senapsfrön och rågbrödskrisp
175 KR

STEAK TARTAR

Serveras med svampemulsion, krispig lök, fläderbärskapris och wrångebäckost
205 kr

HUVUDRÄTTER

PLAT DU JOUR

Lördagens utvalda huvudrätt
225 kr

KALVYTTERFILÉ

Serveras med jordärtskocka, krispig lök, potatiskrokett och tryffelsky
325 kr

HALSTRAD GÖS

Serveras med sandefjordsås, sparrisbroccoli,
broccolikräm och dillolja
315 kr

LAMMROSTBIFF

Serveras med krydostterrine, inkokt fänkål, vitlökskräm och lammsky
295 kr

BLOMKÅL & BROCCOLI

Serveras med risotto, inlagd lök, stekt svamp, riven wrångebäckost och dragonolija
235 kr

DESSERT

FRANGIPANE KAKA

Serveras med vaniljglass och
rabarber
165 kr

BÄRTERRINE PÅ HALLON OCH BJÖRNBÄR

Serveras med citronkräm och
lakritsmaräng
165 kr

CHOKLADBAVAROISE

Serveras med havtornscurd och
kolasås
165 kr

UTVALDA OSTAR

Serveras med fröknäcke
och fikonmarmelad
195 kr

MIGNARDISE

Villa Fridhems handgjorda praliner
35 kr/st

Mer mat & dryck på villa fridhem

Middag

lunch

VINKÄLLAREN

SkaLdjursplatå

Afternoon tea

Fira och större sällskap

Frukost

Shuttle service

Vår vinlista är under ständig utveckling och fylls ideligen på med noggrant utvalda viner.

Utbudet i Villa Fridhems vinkällare har både djup och bredd. Vår vinlista är under ständig utveckling och fylls ideligen på med noggrant utvalda viner. Vi kombinerar små och stora producenter, från gamla och nya världen i alla möjliga olika prisklasser och kvalitetsnivåer.

Nedan kan du se vår vinlista. Då många viner endast finns i små partier ber vi dig kontakta oss i förväg om du önskar ett specifikt vin så vi kan stämma av att det finns hemma i önskad kvantitet samt kyla och förbereda vinet i god tid. Tveka heller inte att höra av dig till oss om ni önskar våra rekommendationer inför ert dryckesval.

SHUTTLE SERVICE

För att alla som besöker Villa Fridhem ska få en magisk upplevelse står vår Shuttle Service till förfogande för alla våra gäster. Vi hämtar upp er vid tågstationen i Norrköping eller i Kolmården när bil inte är ett alternativ. 

Inom en radie på 3 mil står vår Shuttle Service även till förfogande för alla våra gäster som besöker oss över dagen, för en middag eller för en vinprovning.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby