Vår historia

Villa Fridhem i Åby stod klart år 1909 efter att Prins Carl låtit bygga den som sommarresidens till sig själv och sin familj. Läs mer om Prins Carl och hans familj här. Efter 45 år i kunglig regi övergick därefter Villa Fridhem till konvalescenthem åt Östergötlands landsting. I slutet av 1980-talet fick Villa Fridhem privat regi och blev hotell och konferensanläggning.

Trots att Villa Fridhem inhysts av olika typer av verksamheter har byggnadens ursprung som kunglig anläggning satt outplånliga spår. Under våren 2021 har Villa Fridhem genomgått en omfattande renovering där stor möda lagts ner på att bevara det kungliga, men med ny och modern touch.

Den så passande Kolmårdsmarmorn har fått träda fram ännu mer genom att ett spegeltak pryder entrén och låter stolt golvet spegla sig i det. I lobbyn har den omtalade öppna spisen i Kolmårdsmarmor framträtt som ett smycke genom att rummet fått en varm mörkgrön färg.

Restaurang Märthas har detaljer i äkta guld som lyser upp den exklusiva och eleganta mörkblå färg som pryder restaurangen.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby 

Information om Covid-19