Sommelierträff

Sommelierträff med champagneprovning, föreläsningar och middag

Vi bjuder in till en branschträff och champagnekväll för sommelierer på Villa Fridhem, där vi står för boende och middag samtidigt som du får möjlighet att träffa och bygga nätverk bland Sveriges mest framstående sommelierer. Vi bjuder in till en sammankomst för sommelierer på Villa Fridhem söndagen 27 augusti, med ett fullspäckat program där vi står för boende med frukost, middag med tillhörande dryckespaket och flera programpunkter så som champagneevent med Thomas Jorez, ambassadör från Philipponnat, samt gästföreläsare – bland annat från svenska sommelierföreningen.

Sommelierträffen på Villa Fridhem har ett begränsat antal platser, så lämna din intresseanmälan för att delta redan idag!

Söndagen 27 Augusti

Välkommen till branschträff för sommelierer, vi bjuder dig på:

 • Champagneprovning signerat Philipponnat
 • Middag med tillhörande vinpaket
 • Boende i enkelrum med stor frukost Villa Fridhem
 • Intressanta föreläsningar om branschen

Sommelierträff på Villa Fridhem

Söndagen 27/8 kl bjuder vi in till en branschträff för sommelierer. Välkommen till oss för att nätverka med likasinnade kollegor och skapa värdefulla kontakter för framtida samarbeten samtidigt som du får veta mer om vart branschen är påväg. Syftet är att erbjuda en avslappnad, kul och professionell miljö där du kan utbyta erfarenheter och stärka gemenskapen bland sommelierer. 

Program

27/8

 • 15:00 Incheckning på Villa Fridhem, boende i enkelrum
 • 16:00 Visning av Villa Fridhem, bland annat vår nyligen byggda vinkällare
 • 17:00 – 18:30 Champagneevent signerat Philipponnat – Du får möjlighet att testa fem utvalda champagner från Phillipponnat, ackompanjerade av salta, färska ostron från vår ostronbar. Thomas Jorez, ambassadör för det historiska champagnehuset Phillipponnat, kommer att berika oss med fascinerande berättelser och anekdoter om Phillipponnat, vars historia sträcker sig tillbaka ända till år 1522.
 • 18:30 – 19:00 Gästföreläsare
 • 19:30 – 21:30 Middag med tillhörande vinpaket i restaurang Prins Carl
 • 22:00 – 01:00 Vi välkomnar er upp till Peacock Bar, vår cocktail bar en trappa upp

  28/8

  • 07:30-09:30 Frukost serveras
  • 10:00 Kaffe och avrundning av eventet
  • 11:00 Utcheckning

  Lämna intresseanmälan

  Sommelierträffen på Villa Fridhem har ett begränsat antal platser, så lämna din intresseanmälan för att delta redan idag! För att delta lämnar du din intresseanmälan nedan så kontaktar vår bokningsavdelning dig inom 48 h för att bekräfta din bokning. För att delta behöver du arbeta aktivt som sommelier, gärna med minst 3 års arbetslivserfarenhet som sommelier.

  Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Oscar Lindeberg, hotelldirektör på Villa Fridhem, via oscar.lindeberg@villafridhem.se eller ringa till honom på 0763 – 21 78 61.

  Missa inte en minnesvärd branschträff för Sveriges främsta sommelierer!

  Varmt välkommen!

  Jessica Kalén, Sommelier Villa Fridhem
  Bianca Erhagen, Sommelier Villa Fridhem

  Champagnehuset Philipponnat

  Ett mindre och mycket respekterat champagnehus i Aÿ som drivs av samma familj som när allting började – Philipponnat. Familjen Philipponnat har bott i Champagneregionen i många hundra år, men man räknar 1522 som ett märkesår. Det var då som Apvril le Philipponnat registrerades som ägare av vingårdar i byn Aÿ – i hjärtat av Champagne. Genom generationerna har familjen varit engagerad i jordbruk, vinodling och till och med varit leverantör till Ludvig XIV:s kungliga hov. De började dock som champagnehus först 1910, då Pierre Philipponnat lanserade Maison Philipponnat – både som champagnehus och varumärke. 1997 blev huset en del av Lanson-Boizel Chanoine Champagne Group men drivs fortfarande av den ursprungliga ägarfamiljen.

  Idag drivs champagnehuset av Charles Philipponnat, som är den 16:e generationen i familjen. För närvarande producerar Philipponnat årligen cirka 700 000 flaskor i 13 olika cuvéer, inklusive två årgångsviner, märkta Cuvée 1522 – till ära av familjens ankomst i Champagne, tre enfältscuvéer och signaturcuvéen Clos des Goisses.

  Kontakt

  info@villafridhem.se
  011 - 622 00

  Hitta hit

  Getå Villa Fridhem 1
  616 90 Åby