Kick off norrköping

Kick off på Villa Fridhem

Planerar du nästa kick off i Norrköping? En kick off sätter ofta tonen för hela företagets kommande arbetsår och det är av den anledningen viktigt att den planeras med såväl noggrannhet som omtanke för att få ut det absolut bästa av den.

Nära Norrköping, bara 15 minuter från centrum, ligger Villa Fridhem omgiven av Kolmårdens natursköna skogar och Bråvikens glimrande vatten – en perfekt plats där kick offen får en extra dimension.

Vi vet vikten av en riktigt bra kick off och kan erbjuda en mängd olika aktiviteter och program som är skräddarsydda efter dina unika behov och önskemål, oavsett hur många personer som planeras delta. Låt oss berätta mer om hur vi kan hjälpa dig att planera och hålla den ultimata kick offen.

Tips för en lyckad kick off

En kick off är, precis som namnet antyder, starten på ett nytt projekt eller en ny fas inom företaget.

Att planera en framgångsrik kick off kan vara en utmaning, men med rätt planering och genomförande kan det bli ett såväl minnesvärt som produktivt evenemang. Nedan har vi på Villa Fridhem listat våra bästa tips:

1. Platsens och atmosfären har betydelse

När du planerar er kick off på Villa Fridhem, föreslår vi att du ger deltagarna tillräckligt med tid att bli bekanta med omgivningen och varandra innan evenemanget startar. Om det är första gången som deltagarna i teamet möts, kan ni dra nytta av våra bekvämligheter, samt vårt utbud av teambuilding-aktiviteter, för att stärka banden.

  1. Håll en hög standard

När du planerar din dagordning, bör du lägga fokus på de stora linjerna i projektet. Detaljer är mindre viktiga på denna punkt. Det primära målet för er kick off på Villa Fridhem bör vara att introducera projektet för teamet, skapa entusiasm, bygga förtroende, främja öppen kommunikation och att tydligt förklara dina förväntningar.

  1. Sätt en tydlig agenda

Er kick off på Villa Fridhem är er möjlighet att sätta tonen för hela ert kommande projektet. Skapa en öppen kommunikation, sammanhållning och teamkänsla – och du har uppnått ditt mål för detta initiala möte. En tydlig agenda, som inkluderar en projektöversikt och rollförtydliganden, är viktigt för en lyckad kick off.

  1. Ge tydliga direktiv och mandat

En kick off är inte bara en möjlighet för teamet att lära känna varandra och projektets vision, utan även en grund för att driva ett framgångsrikt projekt. Efter en lyckad kick off bör alla deltagare känna ett engagemang för projektet och vara beredda att ta det från idé till verklighet. Se till att varje teammedlem lämnar mötet med en klar förståelse för nästa steg och sitt ansvar i projektet.

Villa Fridhem Challenge

Villa Fridhem Challenge är en lättsam och kul aktivitet som hela gruppen kommer uppskatta. Utmaningen är varierande och energifylld där ni tar er runt i området kring Villa Fridhem och löser uppdrag.

Ni delas upp i lag, där var lag förses med en surfplatta vilket blir lagets verktyg. När startskottet ljudet är det dags att lägga upp en strategi för att fokusera på det ni tycker är kul och det ni tror er vara duktiga på. 

Det lag som oftast står som segrare i slutändan har förstått styrkan och värdet av samarbete, har en stark vilja att vinna och finner kreativa lösningar samtidigt som de har kul med varandra. 

Det kommer finnas fler uppdrag än vad ni hinner med att lösa – så se till att välja de uppdrag som bäst passar gruppens färdigheter.

Boka kick off med boende

Boka boende på Villa Fridhem för en komplett kick off-upplevelse. Efter en lång dag med inspirerande möten och roliga aktiviteter kan ni checka in och koppla av i våra rymliga dubbelrum. Det finns flera rumskategorier att välja mellan – våra standardrum, våra nyligen renoverade dubbelrum som blev klara i maj 2023, juniorsviter och många fler. Se ett urval våra rum i bildgalleriet till höger. 

Hotellets inredning präglas av kolmårdsmarmorns marmorering och påfågelns fjäderklädsel, vars färgspektra representeras i allt som hotellet har att erbjuda.

Ni har full frihet att välja hur rummen ska fördelas, med möjligheten att bo en eller två personer i varje rum. Om ni önskar boka övernattning i samband med er kick off hos oss eller har några frågor, är ni varmt välkomna att ta kontakt med oss!

Aktiviteter på Villa Fridhem

Planering av en kick off kan vara ett utmärkt tillfälle att stärka gruppdynamiken, förbättra samarbete och höja engagemanget. På Villa Fridhem förstår vi betydelsen av dessa tillställningar och vi är glada över att kunna erbjuda ett brett spektrum av upplevelser skräddarsydda för att gynna teambuilding och skapa minnen.

Oavsett om du är ute efter utmaningar som stärker teamets förmåga att lösa problem, avslappnande aktiviteter för att varva ner efter en intensiv dag fylld med workshops eller kanske en mix av båda, kan du lita på att du kommer hitta rätt upplevelse hos oss.

Utforska våra olika upplevelser nedan och boka den eller de aktiviteter som passar er grupp bäst.

Champagneprovning

En trevlig aktivitet efter avslutad konferensdag hos oss, är att delta i en champagneprovning där ni tillsammans provar och lär er mer om olika sorters champagne. Perfekt för att koppla av och stärka teamkänslan.

Vinprovning

Njut av en vinprovning där ni får följa med på en resa i vinets värld tillsammans med Villa Fridhems sommelier. Lär er mer om olika vinsorter och hur de passar till olika rätter, vilket kan vara användbart för framtida middagar och evenemang.

Relaxavdelning

Unna er en stunds avkoppling och njut av Villa Fridhems relaxavdelning efter en lång konferensdag med möten. Här kan ni ta en välförtjänt paus i en lugn och harmonisk miljö. Avdelningen erbjuder två jacuzzibad och bekväma sittplatser där ni kan slappna av, läsa en bok eller bara koppla av i tystnad. Det är det perfekta sättet att varva ner och ladda batterierna.

Padel

Passa på att utmana kollegorna i en padelmatch på Villa Fridhems utomhusbanor. Padel passar alla åldrar och färdighetsnivåer. Den perfekta aktiviteten för att bygga teamkänsla och ha roligt tillsammans. Varför inte köra en americano vid stora sällskap?

Cykling eller vandring

Utforska den vackra naturen kring Villa Fridhem genom att antingen cykla eller vandra. Det finns flera trevliga cykel- och vandringsleder att välja mellan. Kanske passar vår guidade vandring i Kolmården där ni kan njuta av vackra vyer och uppleva den svenska naturen.

Golf

För golffantasterna finns möjlighet att boka golfrundor på närliggande Bråvikens golfklubb, där ni kan kombinera konferenspaketet med en dag på golfbanan. Shuttle Service till och från banan kan ordnas vid behov.

Träning

Håll igång kroppen under konferensen i Villa Fridhems gym, utegym eller genom att ta en löptur längs Sofias runda. En aktiv och pigg kropp bidrar till ökad koncentration och arbetsglädje.

BAD

Ett hundratal meter från hotellet erbjuder skogssjön Skiren en härlig stund för bad och avkoppling. Här finns både sandstrand och klippor att bada vid. Nedanför hotellet breder bråviken ut sig med flera badplatser att välja mellan.

Biljard eller Shuffle board

Efter en lång konferensdag kan det vara trevligt att koppla av med en runda biljard eller shuffleboard. I närheten av Peacock Bar på plan 2 finns både biljardbord och shuffleboard, samt sköna sällskapsytor att umgås på. Dessa aktiviteter är tillgängliga under barens öppettider.

Våra restauranger

Vi värderar bra mat, vin och förstklassig service, vilket innebär att du och ditt sällskap kommer att bli väl omhändertagna av vår professionella personal.

Under er konferens hos oss på Villa Fridhem kommer ni få flera fantastiska matupplevelser där ni kan välja mellan olika måltidsalternativ, beroende på hur upplägget av er konferens ser ut och era önskemål:

Frukost

Inled dagen med en härlig frukost tillsammans. På Villa Fridhem erbjuds en fräsch och mångsidig frukost för att ge er energi inför konferensen.

Middag

Efter en dag fullspäckad av möten kan ni njuta av en elegant middag i restaurang Prins Carl, där en à la carte-meny med lyxiga rätter med de finaste råvarorna i fokus som följer de svenska årstiderna.

Lunch

Ta en välbehövlig lunchpaus och njut av en vällagad lunch med Norrköpings vackraste utsikt över Bråviken.

Bar

Besök Peacock Bar som är en elegant och intim cocktailbar med en klassisk och internationell atmosfär. Njut av en cocktail och personlig service, oavsett om man föredrar tidlösa klassiker eller spännande smaker presenterade på ett nytt sätt.

Om boutiquehotell Villa Fridhem

Villa Fridhem byggdes ursprungligen som ett privat sommarresidens till den svenske Prins Carl och hans familj år 1909. Prins Carl var far till de tre prinsessorna Margaretha, Märtha och Astrid, vilka alla gifte sig med europeiska kungligheter. Han och hustrun prinsessan Ingeborg hade även sonen Prins Carl Jr, en playboy under sin tid som omnämns i många intressanta historier.

Byggnaden är uppförd som en herrgård i nationalromantisk stil, med stor park i direkt anslutning och sedan havet. Stilen var mycket populär i Sverige under sekelskiftet och Villa Fridhem ansågs redan då som en pampig herrgård.

Vanliga frågor och svar om Kick off

Vad är en kick off?

En kick off är ett evenemang som ofta är starten på något nytt, oftast ett projekt, en kampanj eller ett affärsår. Det är en chans för företaget att samla alla anställda, kommunicera visioner och mål, främja teambyggande och höja personalens motivation. En kick off kan innehålla olika aktiviteter, från föreläsningar och workshops till sociala aktiviteter och fritidsaktiviteter.

När har man kick off?

En kick off kan hållas när som helst företaget känner att det är dags att starta något nytt eller ge personalen en nystart. Det kan vara i början av ett nytt affärsår, vid starten av ett stort projekt, eller när det finns en större förändring i organisationen, till exempel efter en fusion eller omorganisation.

Vad ska en kick off innehålla?

Innehållet i en kick off kan variera mycket beroende på företagets specifika behov och mål. Det kan inkludera presentationer från företagsledningen, workshops för att utveckla färdigheter eller förbättra samarbetet, teambuilding-aktiviteter, sociala aktiviteter för att stärka relationerna mellan medarbetarna, samt belöningar och erkännanden för medarbetarnas hårda arbete.

På Villa Fridhem erbjuder vi många andra aktiviteter som kan vara bra att variera med, allt från champagneprovning och vinprovning till padel och vandring, som är öppna för alla företag. Dock kan det vara bra att kolla tillgängligheten i förväg då vissa aktiviteter kan vara bokade av konferensgäster.

Är kickoff och konferens samma sak?

En kick off och en konferens är inte exakt samma sak, men de kan ofta överlappa. En konferens är en sammankomst där information utbyts och diskussioner äger rum, oftast kring ett specifikt ämne eller område inom ett företag. En kick off kan innehålla element av en konferens, såsom presentationer och diskussioner, men den har även ett starkare fokus på teambyggande och motivation. Dessutom markerar en kick off alltid början på något, medan en konferens kan hållas när som helst.

Är det möjligt att anpassa aktiviteterna för vårt företag på Villa Fridhem?

Självklart! Vi strävar alltid efter att möta våra gästers unika behov och önskemål. Kontakta oss gärna i förväg, så kan vi tillsammans diskutera och planera för anpassade företagsaktiviteter som passar just er.

Vår personal har stor erfarenhet och kunskap att skräddarsy en upplevelse som kommer att stärka er teamkänsla och bidra till en minnesvärd vistelse.

Var ligger Villa Fridhem?

Villa Fridhem är belägen i en unik naturskön miljö med Kolmårdens skogar och den glittrande Bråviken som våra närmaste grannar, bara 15 minuter från Norrköping centrum och 90 minuter från Stockholm. Hitta hit.

 

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby