Biljard och shuffleboard

Vem utmanar du på en match?

Umgås med vännerna, kollegorna eller din bättre hälft över en biljardmatch eller en omgång shuffleboard. I anslutning till Peacock Bar en trappa upp finns både biljardbord och shuffleboard. Gå en match, och umgås efteråt med i våra sköna sällskapsytor med något gott i glaset.

Vem utmanar du?

Biljard

Det vanligaste spelet i biljard är ”Eight ball”  som går ut på att sänka den svarta bollen med nummer 8. Enkelt förklarat så funkar det så att innan man sänker 8:an måste man ha sänkt alla bollar i sin serie. En spelare (eller lag) tilldelas de ”halva” bollarna (9-15) och den andra spelaren (eller lag) tilldelas de helfärgade (1-7). 

Eight ball kräver minst två spelare och är en enkel spelstil. Vill ni spela fyra stycken kan ni köra varannan stöt. 

Shuffleboard

För dig som tidigare inte har provat shuffleboard, även kallat shuffel, så är det ett sällskapsspel som spelas av två spelare eller lag. Spelet spelas på ett bord med två markerade triangelformade målområden. Dessa är indelade i ett antal fält med olika poängmarkeringar.

Här beskriver vi grundreglerna i shuffleboard:

  • 2 lag, 1 – 4 spelare per lag.
  • Rött mot blått lag med vardera 4 stenar var.
  • Lagen skjuter varannan gång mot samma bordskant.
  • Det lag som får sin sten närmast den bortre bordskanten får poängen. 
  • En sten som hamnar på linjen anses inte ha passerat linjen.
  • Det lag som vinner får en totalpoäng för alla stenar som är längre bort än den av motståndarnas stenar som kom längst.
  • Vinnarlaget i varje omgång startar nästa omgång.
  • Laget som först får 15 poäng vinner.

Boka bord eller övernattning

Besöker ni Villa Fridhem för en lunch eller något av våra dagsevenemang? Förhöj er upplevelse med en övernattning eller boka bord i någon av våra restauranger för en gastronomisk upplevelse?

Avrunda dagen med att umgås i Peacock bar, spela ett parti biljard eller shuffleboard eller kanske med något uppfriskande att dricka i solen på vår härliga terrass eller i vår relaxavdelning.

Shuttle service till och från Villa Fridhem

På Villa Fridhem erbjuder vi kostnadsfri Shuttle Service för alla våra gäster inom en radie av 3 mil. Denna service är särskilt uppskattad av de många gäster som reser med tåg, eftersom den täcker två viktiga tågstationer: Norrköpings Centralstation och Kolmården station.

Med vår Shuttle Service kan ni känna er trygg i att enkelt och bekvämt kunna ta er till och från er destination – utan extra kostnad.

Boka Shuttle Service:

Telefon: 011- 622 00
E-post: bokning@villafridhem.se

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby