Romantiskt Boutiquehotell

Romantiskt boutiquehotell

Söker du ett romantiskt boutiquehotell, där du och din partner kan checka in för en oförglömlig weekend tillsammans? Bara 15 minuter från Norrköping och 90 minuter från Stockholm, i hjärtat av Kolmårdens skogar och med en hänförande utsikt över Bråvikens glimrande vatten, ligger Villa Fridhem.

Med vår unika och exklusiva miljö, kan vi erbjuda er en kärleksfull paus från vardagen där ni kan koppla av, njuta och skapa minnen för livet.

Varmt välkomna till oss på Villa Fridhem – en perfekt getaway för två, med det lilla extra.

Ett kungligt residens med historisk elegans och samtida lyx 

Villa Fridhem är ett sofistikerat boutiquehotell, som ursprungligen var ett kungligt sommarresidens från tidigt 1900-tal. Idag erbjuder vi våra gäster vackert inredda rum med förstklassiga bekvämligheter och extravagant inredda badrum. Det är en plats där det klassiska möter det moderna på ett oslagbart sätt.

Mycket av hotellets inredning hämtas direkt från påfågelns fjäderklädsel eller från Kolmårdsmarmorns marmorering. Påfågelns färgspektra finns representerad i allt hotellet erbjuder – från inredning och färgval till drinkar och desserter.

Våra rum

Hotellrummen, som nyligen genomgått en renovering, har utformats med en central idé i åtanke: att skapa en atmosfär som är både varm och välkomnande och samtidigt framkallar en wow-känsla.

Vi erbjuder ett flertal rum inom olika kategorier, var och en med sin egen unika design och inredning. Våren 2023 genomgick hotellrummen i vänster flygel en renovering. Alla rum är individuellt inredda, även de med inspiration hämtad från den ståtliga påfågelns fjädrar och den sköna marmoreringen i den vackra Kolmårdsmarmorn. Många rum bjuder på en häpnadsväckande utsikt över Kolmårdens skogar och det skimrande vattnet i Bråviken.

Vår svit 

I parkvillan, som ligger i vår trädgård, finns vår romantiska och lyxiga svit som även den är nyrenoverad. Med ett mer privat läge, erbjuder sviten en egen jacuzzi på terrassen med slående utsikt över både havet och vår trevliga park.

De andra rummen i parkvillan har en inredning med rostema, för att förstärka närheten till parken. Efter att ha spenderat natten i något av dessa rum, vaknar man upp till en utsikt över både parken och havet.

Hotellet erbjuder:

  • Gratis WiFi på hela hotellet
  • Gratis parkering samt laddning av elbil
  • Exklusiva aktiviteter för en romantisk upplevelse
  • Slående utsikt över Bråvikens vatten och Kolmårdens skogar
  • Stor trädgård för avkopplande stunder
  • Gym både inomhus och utomhus
  • Kaffe och egna the-blandningar
  • Relaxavdelning med bubbelbad
  • Restauranger och barer som erbjuder gastronomiska upplevelser för alla smaker

 

Bildspel som visar vår Suite King.

Upplev och gör på Boutiquehotell Villa Fridhem

På Villa Fridhem erbjuder vi ett stort urval av exklusiva upplevelser och aktiviteter för alla smaker som är mycket populära bland våra gäster:

Champagneprovning

En perfekt avslutning på dagen är att delta i en champagneprovning. Lär er mer om de olika sorterna av champagne och njut av de bubblande smakerna. Det är en underbar upplevelse att dela med någon man tycker om, eller kanske för att fira något speciellt.

Vinprovning

Följ med på en resa i vinets värld tillsammans med Villa Fridhems sommelier. Under en vinprovning får ni chansen att lära er mer om olika vinsorter och hur de passar till olika rätter. Ett utmärkt tillfälle att utöka era kunskaper för framtida middagar och festligheter.

Relaxavdelning

Njut av en stunds avkoppling i Villa Fridhems relaxavdelning. Här kan ni njuta av två jacuzzibad och bekväma sittplatser där ni kan slappna av, läsa en bok eller bara njuta av tystnaden.

Padel

Utnyttja Villa Fridhems utomhusbanor för en match padel. Padel passar alla, oavsett ålder och färdighetsnivå. Det är en perfekt aktivitet för att ha roligt och vara aktiv.

Cykling eller vandring

Utforska den vackra naturen runt Villa Fridhem med cykel eller till fots. Välj mellan olika cykel- och vandringsleder för att uppleva den vackra svenska naturen på ert eget sätt. En guidad vandring i Kolmården kan vara ett spännande äventyr.

Golf

För golfälskare finns det möjlighet att boka golfrundor på närliggande Bråvikens golfklubb. Kombinera vistelsen med en dag på golfbanan för att göra er vistelse ännu mer minnesvärd. Shuttle Service till och från banan kan ordnas vid behov.

Träning

Håll igång kroppen under er vistelse i vårt gym, utegym eller varför inte genom att ta en löptur längs Sofias runda. Sofias runda är en slinga på cirka 3 km i vacker och varierande terräng.

BAD

Ett hundratal meter från hotellet erbjuder skogssjön Skiren en härlig stund för bad och avkoppling. Här finns både sandstrand och klippor att bada vid. Nedanför hotellet breder Bråviken ut sig med flera badplatser att välja mellan.

Biljard eller Shuffle board

Efter en lång dag är det trevligt att slappna av med en runda biljard eller shuffleboard. Nära Peacock Bar på plan 2 finns både biljardbord och shuffleboard, samt sköna sällskapsytor att umgås på. Dessa aktiviteter är tillgängliga under barens öppettider.

Fantastiska matupplevelser under er vistelse

Under er vistelse på Villa Fridhem har ni möjligheten att vara med om flera fantastiska matupplevelser. Villa Fridhem värderar god mat, utsökt vin och förstklassig service, vilket innebär att ni kommer att bli väl omhändertagna av vår eminenta personal.

Vi har ett passionerat förhållningssätt till råvaror. Menyerna följer i största möjliga mån de svenska årstidernas smaker och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran. Utifrån vår passion, kombinerad med vår nyfikenhet, utvecklar vi sedan nya och gamla smakkombinationer till kreativa och spännande menyer.

Under er vistelse kan ni välja mellan olika restauranger, beroende på era önskemål och tidsschema.

Shuttle Service för alla våra gäster

Vi på Villa Fridhem är stolta över att erbjuda en unik och exklusiv förmån för våra gäster – en kostnadsfri Shuttle Service inom en radie av 3 mil. Denna service är särskilt uppskattad av de många gäster som reser med tåg, eftersom den täcker två viktiga tågstationer: Norrköpings Centralstation och Kolmården station.

Ni som gäster på Villa Fridhem kan således känna er trygga i att ta er hit och härifrån på ett smidigt sätt om ni kommer med tåget, eller bor i närheten och vill besöka oss för en romantisk weekend.

Vanliga frågor och svar om romantiskt boutiquehotell

 

Vad menas med boutique hotell?

Boutiquehotell karaktäriseras ofta som mindre, elegant inredda boenden som utstrålar en personlig prägel och unik estetik. Boutiquehotell siktar på att leverera en exceptionell upplevelse till sina gäster, där inredning, design, service och gastronomi framstår som något utöver det vanliga.

Vilka typer av rum erbjuder Villa Fridhem?

Villa Fridhem erbjuder flera olika rumskategorier. Från små rum, till stora och vår lyxiga svit. Varje rum har en unik stil och en kunglig atmosfär. Upptäck våra rum och boka er vistelse!

Finns det restaurang på hotellet?

Absolut! Vi har flera restauranger att välja mellan. Oavsett vad ni är sugna på, kan vi lova en gastronomisk upplevelse och utmärkt service.

Ingås frukost i priset?

Det kan variera beroende på bokningsvillkor och boendepaket. För detaljerad information, vänligen kontrollera villkoren vid bokningstillfället eller kontakta oss för mer information.

Finns det parkering på Villa Fridhem?

Naturligtvis erbjuder vi parkeringsmöjligheter för våra gäster. Har ni en elbil, är det också möjligt att ladda den kostnadsfritt under er vistelse hos oss.

Vilka aktiviteter och sevärdheter finns i närheten av Villa Fridhem?

Villa Fridhem är omgivet av Kolmårdens vackra skogar där ni kan njuta av promenader, vandra och utforska naturen. På hotellet finns också ett stort utbud av andra aktiviteter och upplevelser att välja mellan, såsom: golf, padel, vandring, relax, biljard, shuffleboard, Afternoon Tea samt exklusiva provningar av vin, champagne och praliner.

Eftersom hotellet bara ligger 15 minuter från centrala Norrköping är det dessutom smidigt ta sig till centrum för att besöka staden och ta del av dess sevärdheter, kultur och shopping.

Vad kostar ett rum per natt?

Vad ett rum kostar per natt hos oss på Villa Fridhem beror på vilket hotellrum ni väljer och under vilken period. Vi erbjuder olika hotellrum, till olika priser. Upptäck våra rum och boka det rum som passar er bäst!

Är Villa Fridhem ett herrgård eller ett slott?

Hotellet är faktiskt varken en klassisk herrgård eller ett slott. Villa Fridhem uppfördes som ett privat sommarresidens åt Prins Carl med familj och har renoverats om samt utvecklats till ett boutiquehotell.

Var ligger Villa Fridhem?

Hotellet ligger bara 15 minuter från Norrköpings centrum, 40 minuter från Nyköping och Linköping, samt 90 minuter från Stockholm. Detta gör Villa Fridhem till en perfekt destination för många, med mycket att erbjuda. Hitta hit!

For our English guests,

We warmly welcome you to Villa Fridhem. If you are seeking further information about our hotel, its amenities, or would like to make a reservation, please do not hesitate to reach out to us. Our dedicated team is on hand and ready to assist you in English, ensuring that all your needs are met for a memorable stay.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby