aktiviteter kick off för företag

Aktiviteter kick off för företag

En kick off är mer än bara en sammankomst, det är startskottet för en ny period av produktivitet och samarbete inom företaget. Syftet är att inspirera och motivera teamet, skapa en stark känsla av gemenskap, samt fastställa fokus och mål för den kommande perioden.

På Villa Fridhem har vi lång erfarenhet av att arrangera minnesvärda och effektiva kick offs. Med en unik miljö, mångsidiga aktiviteter och professionell service kan vi erbjuda en helhetsupplevelse som både inspirerar och stärker ditt team.

Låt oss ta hand om detaljerna så att du kan fokusera på vad som är viktigt – ditt team och dess framgång. Läs vidare för att få en bättre förståelse för hur vi kan hjälpa dig att skapa den perfekta kick offen.

Aktiviteter på Villa Fridhem

Val av rätt aktiviteter vid en kick off har stor betydelse. Det kan bidra till att stärka banden mellan medarbetare, förbättra teamets samarbetsförmåga och boosta engagemanget. Genom att välja aktiviteter som stimulerar till samarbete och gemenskap kan ni utmana varandra, lära er nya saker och skapa gemensamma minnen.

Oavsett vilken typ av aktiviteter du är intresserad av under din kick off, kan vi garantera att vi på Villa Fridhem har något att erbjuda för alla syften.

Champagneprovning

En trevlig aktivitet efter avslutad konferensdag hos oss, är att delta i en champagneprovning där ni tillsammans provar och lär er mer om olika sorters champagne. Perfekt för att koppla av och stärka teamkänslan.

Vinprovning

Njut av en vinprovning där ni får följa med på en resa i vinets värld tillsammans med Villa Fridhems sommelier. Lär er mer om olika vinsorter och hur de passar till olika rätter, vilket kan vara användbart för framtida middagar och evenemang.

Relaxavdelning

 Abonnera vår relaxavdelning och unna er en stunds avkoppling. Här kan ni ta en välförtjänt paus i en lugn och harmonisk miljö. Avdelningen erbjuder två jacuzzibad och bekväma sittplatser där ni kan slappna av, läsa en bok eller bara koppla av i tystnad. Det är det perfekta sättet att varva ner och ladda batterierna.

Padel

Passa på att utmana kollegorna i en padelmatch på Villa Fridhems utomhusbanor. Padel passar alla åldrar och färdighetsnivåer. Den perfekta aktiviteten för att bygga teamkänsla och ha roligt tillsammans. Varför inte köra en americano vid stora sällskap?

Cykling eller vandring

Utforska den vackra naturen kring Villa Fridhem genom att antingen cykla eller vandra. Det finns flera trevliga cykel- och vandringsleder att välja mellan. Kanske passar vår guidade vandring i Kolmården där ni kan njuta av vackra vyer och uppleva den svenska naturen.

Golf

För golffantasterna finns möjlighet att boka golfrundor på närliggande Bråvikens golfklubb, där ni kan kombinera konferenspaketet med en dag på golfbanan. Shuttle Service till och från banan kan ordnas vid behov.

våra bästa tips för en lyckad kick off

1. Definiera syftet med kick offen

Innan du börjar planera, fastställ vad du hoppas uppnå med eventet. Ska det främja teamanda, boosta moralen, fira en prestation eller bara ha en avslappnad och rolig stund tillsammans? Syftet styr vilka aktiviteter som passar bäst. Ett bra råd är att välja något ovanligt som kan ge minnesvärda, gemensamma upplevelser.

2. Tänk på vilka personer gruppen består av

Förstå vilka dina anställda är, deras intressen, förmågor och komfortzoner. Välj aktiviteter som tilltalar de flesta eller erbjud ett sortiment av alternativ för att täcka olika preferenser.

3. Fastställ vad det får kosta

Ange en finansiell ram för din kick off. Priset per person kan variera stort mellan olika aktiviteter, så det är viktigt att välja något som passar er ekonomiska möjlighet.

4. Bestäm tid och plats

Bestäm när och var aktiviteten ska genomföras. Se till att det passar alla inblandade och inte kolliderar med andra viktiga företagshändelser – och boka i god tid.

5. Anpassa platsen till aktiviteten

Utgå från vilken aktivitet du har valt när du bestämmer plats. Om det är en utomhusaktivitet, kontrollera att platsen har de nödvändiga faciliteterna och har en backup-plan ifall vädret skulle svika.

6. Planera för mat och dryck

Om evenemanget sträcker sig över en hel dag eller flera, bör du planera för måltider och dryck.

7. Boka boende om det behövs

Kanske planerar du en kick off på ett företag med anställda i hela Sverige? Då kan övernattning behövas, vilket ofta kräver framförhållning. På Villa Fridhem kan du planera allt – workshops, fantastiska matupplevelser, aktiviteter som passar alla, övernattning och mycket mer!

8. Skicka information till deltagarna i god tid

Se till att alla är informerade om vad som förväntas av dem och vad de kan förvänta sig av evenemanget. Skicka ut inbjudningar i god tid och håll deltagarna informerade om alla nödvändiga detaljer.

9. Ta hänsyn till särskilda behov

Se till att aktiviteten är tillgänglig och säker för alla deltagare. Ta reda på eventuella allergier, funktionsvariationer eller andra särskilda behov i god tid.

10. Be om feedback efter avslutad kick off

När evenemanget är över, ta emot feedback från deltagarna för att få insikter om vad du kan förbättra för framtida aktiviteter.

11. Ta hjälp med planeringen

Om planeringen känns överväldigande, överväg att anlita proffs för att säkerställa en framgångsrik kick off. På Villa Fridhem står vi gärna till tjänst med allt från planering till genomförande, för att se till att ert företagsevent går smidigt och effektivt.

Träning

Håll igång kroppen under konferensen i Villa Fridhems gym, utegym eller genom att ta en löptur längs Sofias runda. En aktiv och pigg kropp bidrar till ökad koncentration och arbetsglädje.

BAD

Ett hundratal meter från hotellet erbjuder skogssjön Skiren en härlig stund för bad och avkoppling. Här finns både sandstrand och klippor att bada vid. Nedanför hotellet breder bråviken ut sig med flera badplatser att välja mellan.

Biljard eller Shuffle board

Efter en lång konferensdag kan det vara trevligt att koppla av med en runda biljard eller shuffleboard. I närheten av Peacock Bar på plan 2 finns både biljardbord och shuffleboard, samt sköna sällskapsytor att umgås på. Dessa aktiviteter är tillgängliga under barens öppettider.

                           Våra restauranger

Frukost

Inled dagen med en härlig frukost tillsammans. På Villa Fridhem erbjuds en fräsch och mångsidig frukost för att ge er energi inför konferensen.

Lunch

Ta en välbehövlig lunchpaus och njut av en vällagad lunch med Norrköpings vackraste utsikt över Bråviken.

Middag

Efter en dag fullspäckad av möten kan ni njuta av en elegant middag i restaurang Prins Carl, där en à la carte-meny med lyxiga rätter med de finaste råvarorna i fokus som följer de svenska årstiderna.

Peacock Bar

Besök Peacock Bar som är en elegant och intim cocktailbar med en klassisk och internationell atmosfär. Njut av en cocktail och personlig service, oavsett om man föredrar tidlösa klassiker eller spännande smaker presenterade på ett nytt sätt.

Vi tar emot stora som små sällskap för kick off

På Villa Fridhem finns möjligheterna att anpassa kick offen efter dina behov och önskemål. Oavsett om ni är en mindre grupp som söker en liten lokal eller ett större gäng som önskar hyra en festvåning, kan vi tillgodose era behov.

Vi förstår vikten av att varje tillfälle kräver sin speciella inramning och vi har både erfarenheten och flexibiliteten att skapa en stämning som passar just er. Vi har dessutom flera olika festlokaler tillgängliga, den största rymmer upp till 80 personer. Detta gör Villa Fridhem till ett idealiskt val för alla typer av tillställningar, vare sig kvällen bjuder på storslaget firande eller en intim middag.

Boka övernattning

Vill du boka in övernattning för alla deltagare? Efter en lång dag med inspirerande workshops och aktiviteter kan ni checka in och koppla av i rymliga, charmiga och nyligen renoverade dubbelrum som blev klara i maj 2023.

Är ni ett större sällskap som behöver rum får du gärna kontakta oss med bra framförhållning, så ser vi till att ta fram en bra lösning.

hitta till villa fridhem

Villa Fridhem är belägen i en unik naturskön miljö med Kolmårdens skogar och den glittrande Bråviken som våra närmaste grannar – bara 40 minuter från Nyköpings centrum och 90 minuter från Stockholm.

Kommer ni med tåg till Norrköping eller Kolmården kan vi erbjuda vår uppskattade Shuttle Service – helt utan extra kostnad.

Aktiviteter, kick off för företag. Vanliga frågor och svar!

Vad finns det för aktiviteter?

Det finns en mängd olika aktiviteter som kan anpassas till företagets behov och önskemål. Det kan till exempel innefatta övningar med fokus på teambuilding, fysiska aktiviteter som vandring, cykling, golf eller padel, provsmakning av mat och dryck som vin- och champagneprovningar, och avkopplande aktiviteter som besök i relaxavdelningen. Valet av aktiviteter beror på vad som passar bäst för teamet och syftet med er kick off.

Är det möjligt att anpassa aktiviteterna för vårt företag på Villa Fridhem?

Absolut! Vi strävar alltid efter att möta våra gästers unika behov och önskemål. Vi kan hjälpa till att planera givande och roliga aktiviteter i grupp för att ni ska få ut både det mesta och det bästa av dem.

Kontakta oss gärna i förväg, så kan vi tillsammans diskutera och planera för anpassade företagsaktiviteter som passar just er.

Vad är ett företagsevent?

Ett företagsevent är en organiserad händelse som företaget anordnar för sina anställda, kunder eller affärspartners. Syftet med ett företagsevent kan variera – allt från att stärka teamkänslan eller introducera en ny produkt, till att uppmuntra och belöna de anställda.

Vad är kick off möte?

Ett kick off-möte är en sammankomst som markerar starten på ett nytt projekt, en ny period, eller till och med ett helt nytt verksamhetsår. Syftet är att sätta tonen för kommande arbete, stärka teamet, och att tydligt definiera mål och förväntningar.

Vad är skillnaden på kick off och konferens?

En kick off och en konferens är båda typer av företagsevenemang, men de har olika syften och strukturer:

En kick off är oftast tänkt att starta eller ”sparka igång” en ny period, ett projekt eller en strategi. Syftet är oftast att motivera och inspirera teamet, stärka samhörigheten och ge en gemensam riktning för kommande arbete. En kick off kan också innefatta roliga och engagerande aktiviteter, som teambuildingövningar eller sociala aktiviteter.

En konferens, å andra sidan, är mer formell och fokuserad på information och utbildning. Den kan involvera presentationer, diskussioner, föreläsningar och workshops, och syftar ofta till att utbilda deltagarna, dela med sig av forskningsresultat eller diskutera specifika ämnen inom en bransch eller ett företag.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby