Slott weekend

Villa Fridhem – herrgård med kunglig historia och gastronomiskt fokus

Sugen på en härlig och avkopplande slottsweekend på ett slott med närhet till både natur och stadsliv?

Oavsett om det är en romantisk weekend, en helg med familjen eller en stund för dig själv som står på agendan är slottet Villa Fridhem den perfekta platsen att spendera helgen på.

Endast en kvarts bilresa från Norrköpings stadskärna och en och en halv timme från Stockholm, omgivet av de lummiga skogarna i Kolmården och med en utsikt över det skimrande vattnet i Bråviken, erbjuder Villa Fridhem en exklusiv tillflyktsort för en avkopplande slotts- och herrgårdsweekend.

Villa Fridhem är den ideala platsen för dig som önskar en paus från vardagen, kantad av avkoppling, god mat och service i världsklass.

Varmt välkommen till Villa Fridhem!

Upplev en oförglömlig slottsweekend på Villa Fridhem

Beläget en kort resa bort från Norrköping ligger Villa Fridhem – ett charmigt och förtjusande slottshotell i boutique-stil. Villa Fridhem har en lång och rik historia som sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet, då kungligheterna Prins Carl och Prinsessan Ingeborg lät bygga slottet som sin sommarbostad.

Idag erbjuder Villa Fridhem en atmosfär som är lika kantad av historisk charm som av modern lyx. Slottets inredning är inspirerad av naturens och påfågelns prakt, med ett färgschema som återspeglas i allt från inredningsdetaljer till kulinariska skapelser.

Våra boendealternativ

Varje rum på Villa Fridhem bjuder på en unik atmosfär, präglad av eleganta färgval och modern bekvämlighet. Rummen är nyrenoverade och indelade i flera kategorier, där alla kategorierna erbjuder en unik och lyxig känsla med en personlig touch.

Slottet erbjuder:

 • Kostnadsfritt Wi-Fi i hela fastigheten
 • Kostnadsfri parkering
 • Enastående utsikt över natursköna omgivningar
 • En vidsträckt trädgård, perfekt för avkoppling
 • Wellness-faciliteter såsom gym, jacuzzi och bastu
 • Möjlighet att boka champagne- eller vinprovning
 • Ett urval av kaffe och te
 • Relaxavdelning med bubbelpool för avslappnande stunder
 • Gastronomiska upplevelser i hotellets restauranger och barer
 • Service i toppklass
 • En rad sportiga aktiviteter såsom padel, golf och cykling
 • Kostnadsfri shuttle-service för hotellgäster

Boendepaket på Villa Fridhem

För att göra er slottsweekend extra speciell och bekväm erbjuder vi flera olika weekendpaket som inkluderar övernattning, middag, frukost och tillgång till vår relaxavdelning. Upplev lyxen och avkopplingen på slottet Villa Fridhem genom våra skräddarsydda boendepaket.

Våra olika weekendpaket:

Checka in på Villa Fridhem för en oförglömlig helg där ni kan njuta av den unika  atmosfären, de slående utsikterna och unika smakupplevelser. Läs mer om våra olika paket och välj det som faller er bäst i smaken:

Gastroweekend en natt

Fördjupa er gastronomiska kärlek med en femrätters-middag på Prins Carl. Innan middagen serveras ni ett glas champagne. I paketet ingår frukost och tillgång till vår relaxavdelning.

Gastroweekend två nätter

Vill ni stanna flera nätter? Utöka er upplevelse med två nätter och två middagar – en på varje restaurang, med en unik chans att djupdyka i våra kulinariska erbjudanden. Paket inkluderar tillgång till relaxavdelningen och frukost båda dagarna.

Champagnefredag

Ge er hän åt en helg dedikerad åt champagne. Lär er mer om denna ädla dryck, provsmaka olika sorter och avnjut därefter en femrättersmiddag på restaurang Prins Carl. I paketet ingår frukost och tillgång till vår relaxavdelning.

Lördag i vinkällaren

En lördag i vinet tecken! Upplevelsen inleds med vinprovning med vår sommelier, ni testar fyra olika viner och får en guidad tur av vår vinkällare. Därefter väntar en middag i Aperitif, där menyn består av franska smårättter. I paketet ingår frukost och tillgång till vår relaxavdelning.

Champagne och fransk tapas

Kombinera det bästa av två världar – champagne och fransk mat! I det här paketet serveras ett glas champagne tillsammans med tre valfria rätter från vår franska tapasmeny i vinbaren Aperitif. Frukost och tillgång till relaxavdelningen ingår.

Boka ditt weekendpaket på herrgården Villa Fridhem!

Vid bokning av din weekend på Villa Fridhem kan du även välja en tid för ett besök i vårt relaxområde. Frukost ingår alltid när du bokar övernattning hos oss.

Historien om Villa Fridhem – ett kungligt slott och sommarresidens

Villa Fridhem har en rik och intressant historia som går tillbaka till början av 1900-talet då slottet lät byggas som en privat sommarresidens åt Prins Carl, hertig av Västergötland, och hans hustru Prinsessan Ingeborg av Danmark.

Byggnaden uppfördes 1909 och är ett exempel på den tidens arkitektoniska stil och elegans, med en tydlig inriktning på komfort och estetik.

Det sägs att Prins Carl och Prinsessan Ingeborg valde platsen för sitt vackra läge och den fantastiska utsikten över Bråviken. Namnet ”Fridhem” betyder ”fredshem” på svenska, vilket speglar den avkopplande och fridfulla atmosfären som paret ville uppnå med sin sommarresidens. En atmosfär som än idag tydligt speglar slottet.

Om Prins Carl och Prinsessan Ingeborg

Oscar Carl Wilhelm, Prins Carl, föddes i februari år 1861 som son till kung Oskar II och drottning Sofia, född i Nassau. Han bar titeln hertig av Västergötland.

Efter att ha tagit studenten 1880 fortsatte han sina studier vid Uppsala universitet och genomförde sedan militärutbildning vid Krigshögskolan. Prins Carl tjänstgjorde som sekundchef vid Livgardet till häst i två år, en position som gav honom smeknamnet ”Blå prinsen” på grund av regementets ljusblåa uniformer.

År 1897 ingick prins Carl äktenskap med prinsessan Ingeborg från Danmark. Prinsessan Ingeborg föddes 1878 i Köpenhamn och var en dansk och svensk prinsessa som var dotter till Fredrik VIII av Danmark och drottning Louise (dotter till Karl XV).

Deras äktenskap resulterade i tre döttrar som alla gifte sig in i europeiska kungahus; Margareta blev en del av det danska kungahuset, Märta blev Norges kronprinsessa och Astrid blev Belgiens drottning. De fick även en son, som även han blev en Prins Carl.

Från 1906 ledde Prins Carl Svenska Röda Korsets överstyrelse, och hans bidrag till organisationens internationella insatser gjorde honom känd över hela världen.

År 1917 utsågs Prins Carl till hedersdoktor i medicin och 1921 blev han hedersledamot i Svenska läkarsällskapet. När han 1945 lämnade sin post i Röda Korsets överstyrelse, skapade Gustaf V Prins Carlmedaljen i hans ära, en utmärkelse som ges för framstående humanitärt arbete.

Utvecklingen av hotellet Villa Fridhem

Under årens lopp har Villa Fridhem genomgått olika förändringar och byggnaden har använts för många olika ändamål. Idag är Villa Fridhem ett hotell och en konferensanläggning som välkomnar gäster från hela världen.

Hotellet erbjuder en unik inblick i svensk kunglig historia samtidigt som det tillhandahåller gastronomiska upplevelser, bekvämligheter, aktiviteter och förstklassig service till sina gäster.

Med de vackra omgivningarna, den historiska charm och de moderna faciliteterna är Villa Fridhem en populär destination för den som söker en unik upplevelse i en historisk miljö.

Vill du boka en hotellvistelse på slottet Villa Fridhem?

Vanliga frågor och svar om slott weekend

Vad finns det för avkopplande aktiviteter på Villa Fridhem?

Villa Fridhem erbjuder flera avkopplande aktiviteter. Du kan till exempel njuta av av ett avkopplande spa-besök, promenader i den vackra naturen och utsökta middagar i våra restauranger.

Var ligger Villa Fridhem?

Slottet och hotellet Villa Fridhem ligger i Åby, strax utanför Norrköping i Östergötlands län, Sverige. Detta ståtliga slott ligger i ett naturskönt område, omgivet av den vackra svenska naturen, mitt bland Kolmårdens djupa skogar och med utsikt över Bråvikens glittrande vatten.

Villa Fridhem är inte bara ett hotell utan också en plats med historisk betydelse, ursprungligen byggt som en privat sommarresidens. Slottet ligger bara cirka 15 minuter från Norrköpings centrum och ungefär 90 minuter från Stockholm, vilket gör det till en lättillgänglig men ändå avskild tillflyktsort för dem som söker en unik upplevelse på ett enastående vackert slott.

ADRESS:

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby

Hitta till oss med Google Maps

Vad kostar det att bo på Villa Fridhem?

Villa Fridhem erbjuder flera olika typer av boendepaket och rumsalternativ, och kostnaden för att bo på Villa Fridhem kan därmed variera.

Våra boendepaket är förmånliga och passar utmärkt för dig som vill njuta av en herrgårdsweekend med vin och mat inkluderat.

För dig som har andra middagsplaner eller vill boka en övernattning utan att boka ett boendepaket med middag inkluderad, går det givetvis också alldeles utmärkt. Även då ser priserna per natt lite olika ut, beroende på vilket rum du väljer att boka för din vistelse.

Besök vår webbplats för att se alla våra olika rum och boendepaket samt kostnaderna för dessa.

Det enklaste sättet att boka ett rum eller boendepaket på Villa Fridhem är genom att boka direkt på vår webbplats.

Läs mer om våra olika rum och boendepaket och boka din vistelse.

Läs mer om våra boendepaket

Boka vistelse eller rum

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby