Restauranger i Norrköping

Våra restauranger i Norrköping

Norrköping har ett rikt utbud av restauranger som vi på Villa Fridhem är stolta över att vara en del av. Staden bjuder på allt från traditionell svensk mat till internationella smaker, och mitt i detta gastronomiska paradis finner du oss.

Vårt idylliska läge i Kolmårdens skogar och vid Bråvikens glimrande vatten, förenar traditionell charm med modern komfort och erbjuder en matupplevelse utöver det vanliga. Våra restaurangers menyer speglar det bästa av säsongsbetonade råvaror och utsökta viner, där helheten skapar en atmosfär som inbjuder till avkoppling och njutning.

Oavsett om du är en passionerad matälskare, söker en romantisk middag eller bara vill njuta av god mat i en unik miljö är du varmt välkommen att boka bord hos oss på Villa Fridhem.

Restaurang Prins Carl

Veckans lunch

Med utsikt över Bråviken och Kolmårdsskogarna kan du och ditt sällskap avnjuta fantastisk mat med fokus på säsongens råvaror. Välj mellan dagens lunch eller affärslunch. Dagens lunch serveras måndag-fredag kl. 11.30-14.00 och kostar 195 kronor per person. Affärslunch, som består av tre rätter, kostar från 545 kronor och förbokas minst två dagar i förväg.

Lördagslunch

Till skillnad från många andra restauranger, som endast erbjuder några få utvalda rätter till lunch på helgerna, erbjuds du hos oss en lördagslunch utöver det vanliga och vi lovar att här finns alternativ för alla smaker. För den bästa starten på helgen erbjuds även vår Shuttle Service för upphämtning i Norrköping med omnejd.

Middag

Under kristallkronorna i Prins Carl serverar vi fasta menyer i form av 5-rätters, baserade på lyxiga råvaror och hög igenkänningsfaktor samtidigt som ni kan njuta av den vidsträckta utsikten över parken och Bråviken. Varför inte unna er än nivå extra av kulinarisk lyx och uppgradera 5-rättersserveringen till vår 7-rättersservering? Då tillkommer två extra förrätter under middagen. 

Vinbaren Aperitif

I anslutning till vinkällaren hittar ni Aperitif – vår vinbar som erbjuder franska smårätter i en trevlig atmosfär. Här finns ett mindre antal bord vilket ger en mysig atmosfär och de stora fönsterpartierna ger en slående utsikt över såväl parken som Bråviken.

Större sällskap

För större sällskap finns det möjlighet att arrendera eller boka hela Aperitif. Här finns möjlighet för intima och mysiga middagar, gemensamma aktiviteter som vinprovning eller en stunds minglande med utvalda snittar och drycker. 

Peacock bar

Den bästa tänkbara starten på helgen får ni i vår bar. Här serveras en härlig barmeny med enklare, men ack så goda, rätter. Peacock Bar är en elegant och intim cocktailbar med en klassisk atmosfär. Njut av god mat och såväl tidlösa klassiker som nya, spännande cocktails presenterade på ett nytt sätt. Med inspiration från både det gamla och det nya, möts ni här av en klassisk och tidlös miljö.

Vin- och champagneprovning

Följ med på en resa i vinets värld! Samtliga av era fem sinnen kommer att vara era mätinstrument när ni får prova olika sorters viner och lära er mer om denna fantastiska produkt. Ni kommer att få en genomgång i provningsmetodik och hur våra sinnen hjälper oss att förstärka en upplevelse, både gastronomiskt och känslomässigt.

Chambre Sáparée

Det finns alltid en anledning att fira. Vi erbjuder skräddarsydda bokningar med meny för alla tillfällen. För ett mer avskilt firande är ni varmt välkomna att abonnera private dining i någan av våra Chambre Séparée som alternativ till att boka bord i vår matsal. I våra chambre séparée har vi plats för 8-20 sittande gäster och i restaurangen upp emot 80 sittande gäster. 

SHUTTLE SERVICE

Vi på Villa Fridhem är stolta över att kunna erbjuda kostnadsfri Shuttle Service inom en radie av 3 mil, längre körningar kan göras om de bokas med god framförhållning. Oavsett om ni kommer för att bo på vårt hotell eller bara besöker oss för en fantastisk middag på någon av våra restauranger, kan ni känna er trygg i vetskapen om att hela sällskapet enkelt och bekvämt kan ta er till och från oss utan extra kostnad.

Vanliga frågor och svar om restauranger i Norrköping

Vilken restaurang är bäst i Norrköping?

Det finns många utmärkta restauranger i Norrköping och vilken som är bäst beror på din personliga smak. Villa Fridhem erbjuder flera alternativ med en variation av matupplevelser – från daglig lunch, till Afternoon Tea, middagar och private dining.

Vad kan man äta i Norrköping?

Norrköping erbjuder ett brett utbud av matalternativ. På Villa Fridhem kan du njuta av en veckans lunch, lördagslunch, middag, och en bar meny i Peacock Bar. De har också Afternoon Tea, och en vinbar som erbjuder franska smårätter.

Hur många restauranger finns det i Norrköping?

Det finns ett stort antal restauranger i Norrköping, men exakt antal varierar beroende på när frågan ställs. Hos oss på Villa Fridhem finns flera alternativ att välja mellan.

Vilka matalternativ erbjuder Villa Fridhem?

På Villa Fridhem erbjuder vi en mängd olika matupplevelser – från daglig lunch och Afternoon Tea, till lyxig middag och vinprovning. Hos oss finns även en bar, Peacock Bar, med enklare rätter och cocktails, samt en vinbar, Aperitif, som erbjuder franska smårätter. Här finns bra alternativ för alla smaker, helt enkelt!

Kan jag boka bord på Villa Fridhem?

Naturligtvis! Det finns också möjlighet att boka privata matsalar för 8-20 sittande gäster, eller att abonnera private dining i 4 Chambre Séparée. Du kan boka bord genom att skicka ett mail till bokning@villafridhem.se eller att ringa oss på 011-622 00.

Var ligger Villa Fridhem?

Villa Fridhem ligger endast 15 minuters bilfärd från Norrköping. Adress:

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby