MIDDAG

Middag på Villa Fridhem

I början av 1900-talet var Villa Fridhem ett hem för kungligheter. Under de glittrade kristallkronorna präglades gästernas upplevelser av passion, värme och lustfylldhet. För 100 år sedan var Prins Carl och hans gäster husets kungligheter, idag är det ni! Då som nu fylldes glasen med champagne. Vi rekommenderar er att göra samma val som Prins Carl och hans gäster – starta middagsupplevelsen med gyllene bubblor, eller varför inte en cocktail? 

På Villa Fridhem kan ni välja att äta middag i restaurang Prins Carl, där det serveras en fast femrättersmeny, eller i Aperitif, där det serveras smårätter med inspiration från det franska köket. 

Restaurang Prins Carl

Restaurang Aperitif

Middag på restaurang Prins Carl

I vår restaurang avnjuter ni Prinsessan Astrids femrättersservering, då får ni ta del av en väl avvägd smakupplevelse där smakerna gifter sig på ett enastående sätt och rätterna lyfter varandra. Villa Fridhems kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i möjligaste mån de svenska årstidernas smaker och med lika mycket passion som nyfikenhet utvecklar vi sedan nya och gamla smakkombinationer till kreativa och spännande rätter. En middag på Villa Fridhem är mer än ett mål mat – det är en upplevelse.

Sjurättersservering

Unna er en mer minnesvärd kulinarisk upplevelse genom att uppgradera er femrättersmeny till sjurättersmeny. Då tillkommer två förrätter till serveringen, som lyfter hela middagsupplevelsen. Ni väljer själva om det är en uppgradering ni vill göra, och det kan ni välja både innan ni kommer hit samt när ni är här på plats.

Prinsessan Astrids
sju- och femrättersservering

Serveras till och med 1/6

MENY

1195 kr / 995 kr

Löjrom*

Kalixlöjrom med mandelpotatiskräm, rökt
äggula, potatiskrisp, syrad lök och brynt smör  

***


Pilgrimsmussla*

Halstrade pilgrimsmusslor med sandefjordsås,
gurka och jalapeno  

***

vit sparris

Vit sparris med ramslökskräm, stenbitsrom, citron och rostad kavring   

***


Lamm

Lammrostbiff med tomat, cannellinibönor, vitlök och salvia

***

Röding

Fjällröding med blomkål, palsternacka, rökta mandlar, beurre blanc och vit sparris

***

Ostar

Utvalda ostar serverade med marmelad och fröknäcke

***

Citrus

Citrongräsglass med chokladcremeux, surdegsflarn och citronmeliss

*sjurättersservering

Vinpaket

Välj ett av våra vinpaket till maten för att göra den gastronomiska upplevelsen fullständig. Våra sommelierer har, tillsammans med vår köksmästare, hittat kombinationer av mat och vin som både lyfter varandra och överraskar. Välj mellan våra två olika vinpaket - Silver eller Guld.

Vår vinlista är under ständig utveckling och fylls ideligen på med noggrant utvalda viner.

Till Prinsessan Astrids sju- och femrättersservering rekommenderar vi ett av våra dryckespaket – detta för att få uppleva hur drycken och maten tillsammans skapar en smaksensation. Vi erbjuder både vinpaket och ett alkoholfritt dryckespaket. Utbudet i Villa Fridhems vinkällare har både djup och bredd. Vi kombinerar små och stora producenter, från gamla och nya världen i flera olika prisklasser och kvalitetsnivåer.

Då många viner endast finns i små partier ber vi er kontakta oss i förväg om ni önskar ett specifikt vin så vi kan stämma av att det finns hemma i önskad kvantitet samt kyla och förbereda vinet i god tid. Vill ni veta mer om vinerna eller vill ta del av en upplevelse i anknytning till middagen är ni välkomna ner i vår vinkällare. Våra sommelierer guidar er i vår vinlista och tar fram skräddarsydda rekommendationer efter smak, tycke och tillfälle. 

Middag på vinbaren Aperitif

Menyn på Aperitif är inspirerad av det franska köket med mindre inslag av nordiska smaker och består av ett flertal mindre rätter. Den franskinspirerade menyn har också en stark förankring till Sverige, då menyn består av rätter som i största möjliga mån följer de svenska årstiderna och anpassas efter dess råvaror. Med stor passion för hantverket strävar vi efter att ta tillvara på hela råvaran på innovativa sätt för att skapa överraskande och utsökta smakkominationer.

I Aperitif har vi utvalda rätter på en fast meny som ändras succesivt utefter årstider och säsong. Utöver den fasta deler består även menyn av en levande del som förändras och förnyas från dag till dag.

 

Bordsbokning

I Aperitif har vi två sittningstider – 17.45 och 19.45.

Använd vår Shuttle Service inför en middag hos oss, så kan hela sällskapet njuta av middagen i vetskap om att ni kommer både dit och hem säkert.

    Meny

    Serveras fram till 1/6

    Aperitifs meny består av mindre, vällagade rätter med fransk inspiration.
    Menyn består av Salt och Sött.

    I boendepaketet ingår de tre första rätterna, för övriga gäster ingår de samt vår dessert. Övriga rätter beställs till utöver.

     

    Mindre rätter från det franska köket med nordiska inslag.

    Steak tartar

    Steak tartar på innanlår med chorizokräm, silverlök och frasig potatis

    Lobster roll

    Lobster roll på brioche med dill, citron, espilettepeppar och pepparrot  

    Pilgrimsmussla

    Pilgrimsmussla med hollandaise och örtsallad  

    Ostron

    Kvällens utbud av färska ostron

    Oliver

    Kvällens utbud av delikatessoliver

    Chark

    Kvällens utbud av chark från skärmaskinen

    Ost

    Kvällens utbud av ost med tillbehör

    Tarte

    Citrontarte med italiensk maräng och hallon 

    Mer mat & Dryck på Villa Fridhem

    Shuttle Service för våra gäster

    För att alla som besöker Villa Fridhem ska få en magisk upplevelse står vår Shuttle Service till förfogande för alla våra gäster. Vi hämtar upp er vid tågstationen i Norrköping eller i Kolmården när bil inte är ett alternativ.

    Inom en radie på 4 mil står vår Shuttle Service även till förfogande för alla våra gäster som besöker oss över dagen, för en middag eller för en vinprovning.

    Shuttle Servicen är en populär service som fort bokar på. Boka Shuttle Service i god tid för att säkerställa er plats. 

    Kontakt

    info@villafridhem.se
    011 - 622 00

    Hitta hit

    Getå Villa Fridhem 1
    616 90 Åby