påsk på hotell

Fira påsken på Villa Fridhem – en ren fröjd för alla sinnen

Fira påsk på hotell och möt våren på vackra Villa Fridhem – en boutiquehotell i hjärtat av Kolmårdsskogen endast 15 minuter från centrala Norrköping och 90 minuter från Stockholm. Påskfirandet på hotellet bjuder på en kulinarisk sjurättersservering, frisk fördrink och ett gemensamt firande hela påskhelgen. Hela hotellet kläs i påskens färgstarka kulörer och ni välkomnas av våra stora blomsterarrangemang. 

Fira påsk – Paket med påskfirande på hotell

Fira påsken på hotell och slipp all stress. Checka in, koppla av och njut av god mat och dryck tillsammans. Boka vårt erbjudande Villa Fridhem påskpaket och låt oss ta hans om påsken. Vårt påskpaket har ankomst på påskafton och där erbjuder vi allt som behövs för en minnesvärd påskafton. I vårt påskpaket ingår, förutom ett firande i härlig atmosfär, gemensam fördrink, kulinarisk middag i sju serveringar vara två i form av kanapéer, boende i vall rum, vi har flera olika hotellrum, generös frukostbuffé samt även tillgång till vår relaxavdelning.

Pris från 2195 kr per person.

Påskafton

Firandet på påskafton börjar med gemensam champagneskål och kanapéer ute på vår härliga terrass, där ni får chans att njuta av vårens första värmande solstrålar. Koppla av och njut av en härlig start på påskens festligheter lite extra med en härlig utsikt över Bråvikens norra strand.

Därefter är det dags att slå sig ned till bords för påskmiddag under kristallkronorna i restaurang Prins Carl. Till middagen serveras fem rätter i klassiska påsksmaker i en moderna och djärva tappningar. Våra sommelierer har tagit fram olika vinpaket som utsökt ackompanjerar middagens smaker. Välj mellan vinpaketet silver vinpaketet guld.

Efter middagen står vår eleganta cocktailbar Peacock Bar redo en trappa upp att servera er smakrika och färgstarka cocktails in till sena timmarna. Varför inte testa en av våra olika signaturcocktails till en omgång biljard?

Efter en natt av god sömn väntar vår härliga frukost, självklart med smakinslag från påsken, att välkomna dagen med.

I paketet på Påskafton ingår

 • Gemensam champagneskål med två olika kanapéer

 • Femrättersmiddag ackompanjerat av vinpaket

 • Övernattning i dubbelrum

 • Tillgång till relaxavdelning med två jacuzzis samt bastu

 • Generös frukost med allt ni kan önska och extra därtill

Från 2195 kr per person

Fira påsk på hotell två nätter
– lyxa till det lite extra!

Fira påsken och möt våren på vackra Villa Fridhem med lite extra lyx genom att bo på hotell två nätter. I paketet för påskfirande med två nätter ingår kulinariska matupplevelser i två av våra restauranger – restaurang Prins Carl och vinbaren Aperitif, champagne med kanapéer och ett minnesvärt firande på påskafton. Hela hotellet andas vår och färgstarka blomsterarrangemang hälsar er välkomna. 

När ni checkat in väntar en smakrik middag i Aperitif – en vinbar med mysig atmosfär i anlsutning till vår gedigna vinkällare. Menyn består av franska smårätter med en lätt nordisk prägel – vilket hedrar arvet av familjen Bernadotte. I Aperitif är det ni som komponerar kvällens meny utefter de olika rätterna. Vår sommelier hjälper er att hitta de perfekta vinerna som kompletterar och lyfter rätternas smaker.

I paketet på Påskafton ingår

 • Trerättersmiddag i vinbaren Aperitif, med möjlighet att beställa fler rätter
 • Champagneskål med två kanapéer
 • Femrätters-påskmiddag
 • Övernattning i dubbelrum två nätter
 • Tillgång till vår relaxavdelning med två jacuzzis, gemensam bastu, loungeområde och bar
 • Generös frukostbuffé i påskens anda

Från 2795 kr per person

Påskmiddag

Vår påsk servering består av en meny med sju rätter, varav två av rätterna serveras som kanapéer på vår terrass till fördrinken. Rätterna ni serveras består av klassiska svenska smaker som innovativt kombineras med överraskande och smakfulla inslag, självklart i tonerna av klassisk påsk.

Påskmeny

Kanapéer

Löjromstartlett

Kalixlöjrom i tartelett med syrad grädde
och fänkålsdill 

***

Tartar

Tartar med brioche och chorizokräm

Påskmiddag

Matjesill

Matjessill med krispig potatis, bakat ägg,
brynt smör och akvavitkräm  

***


Ravioli

Sparrisravioli med confiterad anka
och sparrisbuljong  

***

Lamm

Lammytterfilé med bakad tomat, cannellinibönor, vitlök och salvia  

***

Ostar

Utvalda ostar serverade med
marmelad och fröknäcke

***

Choklad med citrus

Choklad med apelsin, grapefrukt, citron
och syrad vaniljkräm

Möt våren på Villa Fridhem

Vårt påskpaket ligger över påskafton, men ni är självklart välkomna att fira påsk hos oss hela veckan! Njut lite mer genom att boka ett av våra härliga paket med övernattning redan på skärtorsdagen eller långfredagen och stanna fler dagar. Vi erbjuder olika boendepaket – som gastroweekend, champagnefredag, champagne och fransk tapas och mycket mer. Boka en dag extra och njut lite mer av vad hotellet erbjuder.

Hos oss finns alltid tid och möjlighet för avkoppling och en längre vårpromenad i de vackra områdena. Vill ni ta en längre promenad finns möjlighet att boka matsäck och ta med. Kontakta oss för att boka, höra de olika erbjudandena av matsäck samt ta del av pris. I mars bjuder både skogen och parken på härliga vårtecken, med snödroppar, vitsippor och får som går i hagarna längs promenadstråken. Varför inte boka en stund i vår relaxavdelning med två jacuzzis, bastu och bar där ni kan njuta av dryck i den sköna miljön. Relaxavdelningen ingår i er vistelse och vi erbjuder det helt kostnadsfritt.

Boendepaket under påsken

I samtliga av boendepaketen på hotellet ingår middag i någon av våra två restauranger – Restaurang Prins Carl eller Vinbaren Aperitif. I vistelsen ingår även tillgång till vår relaxavdelning, med två jacuzzis, bastu, loungeområde samt bar. Efter en natt av god sömn i våra sköna sängar väntar en härlig frukost med allt ni kan önska och mer därtill för bästa starten på dagen.

Gastroweekend

I gastroweekend en natt början vistelsen med varsitt glas bubblande champagne innan ni serveras vår kulinariska femrättersmeny i restaurang Prins Carl. Här finns möjlighet att njuta extra av god mat för er som vill genom att uppgradera menyn till en gastronomisk sjurättersmeny. Bokar ni två nätter ingår middag i vinbaren Aperitif den första kvällen, där menyn består av franska smårätter med nordiska inslag.

Boendepaket med dryckesprovning

I våra erbjudande med dryckesprovning börjar lyxen direkt efter ankomst. I Champagnefredag och Lördag i vinkällaren inleds upplevelserna med dryckesprovning där ni guidas genom dryckens fascinerande värld av en av våra duktiga sommelierer, visning av vinkällaren och en middag efter provningen. Middagen avnjuts antingen i restaurang Prins Carl eller i vinbaren Aperitif beroende på valt boendepaket.

Champagne och fransk tapas

I paketet Champagne och fransk tapas ingår en trerätters middag med tre mindre rätter var och ett glas champagne i vår nyöppnade vinbar Aperitif. Där består menyn av en härlig blandning av mindre rätter med inspiration från det franska köket som fritt kombineras efter humör och känsla. Varför inte börja avsluta med ostron och börja med dessert?

Våra restauranger

På hotell Villa Fridhem erbjuder vi god mat i två olika restauranger – restaurang Prins Carl och vinbaren Aperitif. I restaurang Prins Carl serveras en fast meny där ni kan välja mellan servering av fem eller sju rätter. Till middagen väljer ni själva om ni önskar något av våra skräddarsydda vinpaket eller önskar beställa upp något från vår välsorterade vinkällare. Vinbaren Aperitif bjuder på en lite mer levande meny och servering, där ni själva väljer vilka och hur många rätter ni vill ha. Aperitifs meny består av smårätter med inspiration från det franska köket, där ni väljer antal rätter per person och sitting. Pris per rätt är 115 kr, men ni kan också välja att ta del av vårt erbjudande fem rätter för 500 kr per person.

Mat på Villa Fridhem

I våra restauranger erbjuder vi vällagad, god mat för hela dagen – generös frukost, kulinarisk lunch, middag i restaurang Prins Carl eller vinbaren Aperitif, samt enklare mat från vår barmeny. För er som reser med våra yngre gäster erbjuder vi även en meny anpassad för barn. Välkomna med hela familjen att njuta tillsammans i våra restauranger.

Om restaurang Prins Carl

På restaurang Prins Carl får ni, förutom att uppleva mat och service i toppklass, känna av den historiska atmosfär som hotellet präglas av. De kungligheterna som levde här i början på 1900-talet har lämnat en viss känsla kvar, som nästan sitter i väggarna. En känsla som vi gör allt för att bevara och förädla. Om du sluter ögonen kan du nästan se hur matsalarna fylls av gäster från en svunnen tid, som samtalar glatt, iklädda frack och klänningar.

I trädgården kan du se hur par promenerar med armarna krokade i varandras och hur kärleken riktigt sprudlar. Inpå småtimmarna fylls salongerna av dansande gäster som njuter av livets goda. Även om det inte ser ut exakt såhär när du öppnar ögonen igen, vill vi bevara känslan från den här tiden. Hotellet Villa Fridhem bär på en kunglig och fin historia som vi, i kombination med moderna faciliteter, dagligen föräldrar.

Än idag glittrar kristallkronorna i salongerna och passionen, värmen och glädjen lever kvar, och lever vidare.

Välkommen till restaurang Prins Carl i Påsk

För alla som önskar besöka restaurangen i påsk erbjuder vi olika måltider.

Påskfrukost

Hela veckan inför påsk är ni välkomna att njuta av en stor, smakfull frukost med inslag av påskens klassiska smaker. Vår frukostbuffé består av hembakat bröd, generöst utbud av pålägg, smoothies, varma frukost rätter och utsökta prinsesstårtsbakelser som avslut. Pris per person: 295 kr

Lunch på påskafton

På själva påskafton välkomnar vi in till en smakfull lunch på herrgården. Välj mellan olika rätter på vår á la carte meny, där ni finner vällagade rätter med inspiration från det klassiska svenska köket. Vi serverar även en plat du jour, speciellt framtagen påsken till ära.

Påskmiddag

Vår påskmiddag kommer inledningsvis endast erbjudas våra gäster som bokat påskpaket med övernattning eller tillhör större sällskap, men vi kan komma att släppa ett antal platser till påskmiddagen närmre inpå. Vill ni besöka oss för påskmiddag så kontakta oss för att sätta upp er på lista.

Om hotell Villa Fridhem

Hotell Villa Fridhem är ett naturnära hotell med fokus på gastronomi, vin och unika upplevelser. Huset byggdes år 1909 på beställning av Prins Carl som ett sommarresidens till sin familj. Sedan dess har Villa Fridhem levt vidare som kungligt sommarresidens, konvalescens hem, konferensanläggning, hotell till att nu bli ett boutiquehotell och gastronomisk besöksmål.

Unna er en vistelse på hotell som är utöver det vanliga – ni checkar in så tar vi hand om resten! Lyft besöket ytterligare en nivå och besök vår vinkällare eller relaxavdelning för en dag med extra lyx. Kom bort från vardagsstressen och njut av lugnet tillsammans med familjen i en härlig miljö.

Inredningen är vald för att förvåna, väcka uppmärksamhet och minnas. Varje rum är noggrant utformat för att skapa en harmonisk och elegant atmosfär. Det är de små detaljerna som verkligen gör skillnad här, varje aspekt av interiören har noggrant valts ut för att skapa en känsla av lyx och välbefinnande. De mjuka färgerna och texturerna i inredningen ger en känsla av lugn och frid.

Våra rum och sviter

Alla våra rum är inredda för att ge ett varmt välkomnande och vi har flera olika kategorier av rum – allt från vår lite mer lyxiga King suite till våra ombonade rum Queen classic. Samtliga rum har dubbelsäng, men vi erbjuder flera rum med extrasäng för dem som besöker oss med barn. Uppge vid bokningen om ni önskar extrasäng i ert rum. I våra renoverade rum erbjuder vi sängar med extra komfort – sköna sängar som ger en natt av underbart härlig sömn.

DUX-SÄNGAR

Här kan vi utlova en riktigt god natts sömn. Samtliga nyrenoverade rum är inredda med DUX-sängar. Teknik är hemligheten bakom DUXs säng. De strävar efter att garantera bästa möjliga sömnkvalitet, med fokus på rätt position och förbättrad djupsömn. Ett genomgående spiralsystem och beprövad teknik gör DUX-sängarna otroligt bekväma. Upptäck hemligheten till en god natts sömn.

Upplevelser och aktiviteter på Villa Fridhem

Förutom god mat och dryck, och gott sällskap, passar påsken perfekt för att välkomna våren med utomhusaktiviteter. På Villa Fridhem erbjuder vi en rad aktiviteter för dig som vill njuta av naturen och de vackra omgivningar – oavsett om du vill göra det stilla, i lugn och ro, eller i rörelse.

Relaxavdelning

Unna er en stund i vår relaxavdelning och återhämta er i en lugn och harmonisk miljö innan påskfirandet. Avdelningen erbjuder en bastu, två bubbelpooler, loungeaområde och bar. 

Padel

Addera en match påsk-padel till vistelsen på vår utomhusbanor. En perfekt sysselsättning för dig som vill hitta på en rolig aktivitet på hotellområdet.

Golf

Bara ett par minuter från Villa Fridhem ligger Bråvikens golfbana. Kicka igång golfsäsongen genom en härlig påskrunda. Vi erbjuder gratis shuttle-service till och från golfbanan – boka gärna i god tid för att säkerställa bokning. 

Träning

För dig som vill träna på ditt eget sätt går det utmärkt att göra på något av våra gym. Vi har både inomhus- och utomhusgym. Omgivningarna är dessutom perfekta för att ta en löprunda i den vackra naturen, längs vattnet och/eller i Kolmårdens skogar.

Vandring

Runtomkring Villa Fridhem finns mängder av fina vandringsleder. Upptäck naturen och omgivningarna genom att vandra på någon av lederna i närheten av hotellet. Det går att vandra direkt från hotellet till Getåravinen, eller också kan ni åka en bit för att vandra längs Bråviken på Östgötaleden. Fråga vår personal om lederna så hjälper de er att hitta rätt och planera för er vandring.

Mountainbike

Ett mer fartfyllt sätt att upptäcka omgivningarna på är på cykel, närmare bestämt på mountainbike. Det finns många fina cykelvägar i närheten av hotellet och Bråviken, där du cyklar genom skogar, ängar och längs sjöar, i en slående vacker natur. Vi hjälper er med vägbeskrivningar och tips, oavsett vad ni vill uppleva på er cykeltur.

Vanliga frågor och svar om fira påsk på hotell

Vad ingår i påskfirande på hotell?

I påskfirande på hotell Villa Fridhem ingår välkomstdrink och två kanapéer, femrätters-påskmiddag, övernattning i dubbelrum, generös frukost, tillgång till relaxavdelning med två jacuzzis, bastu och bar, tofflor och lån av morgonrock, parkering med kostnadsfri laddning av elbil.

Finns det spa på hotellet?

I dagsläget erbjuder vi inte Spa. Däremot erbjuder vi vår relaxavdelning som en del i vistelsen där ni finner två jacuzzis, bastu, lounge och bar – det ger en härlig spa känsla fram tills dess att vi byggt vårt nya spa.

Vilka erbjudanden finns i påsk?

Fira påsken på hotell genom att boka vårt påskpaket – Påskafton på Villa Fridhem. Vi erbjuder också att fira påsken hos oss utan att bo på hotellet – boka in en trevlig middag under påsken, eller varför inte en smakrik lunch på påskafton?

Vad kostar hotell Villa Fridhems påskpaket?

Vårt erbjudande ”Påsk på Villa Fridhem” kostar från xxx kr per person, beroende på rummet ni väljer för er vistelse.

Är barn välkomna att fira påsken på hotell Villa Fridhem?

Yngre gäster är mer än välkomna att fira påsk hos oss på Villa Fridhem. Ange i bokningen om ni önskar någon extrasäng eller liknande på erat rum så ordnar vi med det. Vi erbjuder även menyer anpassade för barn i våra restauranger.

Var ligger Villa Fridhem?

Villa Fridhem ligger mitt i kolmårdsskogen med utsikt över Bråvikens norra strand.

Villa Fridhem ligger endast 15 minuters bilfärd från Norrköping och 5 minuter in från avfart 124 eller 125 från E4an.

Det är enkelt och smidigt att ta sig till och från Villa Fridhem, med både bil och tåg.

Adress:

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby

Hitta till oss med Google Maps

What kind of hotel is Villa Fridhem?

Hotel Villa Fridhem is a hotel with focus on the culinary experienc parred with wine, as well as memorable activities.

How do I book a stay at hotel Villa Fridhem?

You can book your stay at hotel Villa Fridhem here, or contact us directly at +4611 622 00 and we’ll help you.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby