Kick off nYköping

Kick off på Villa Fridhem

Ska du planera och boka nästa kick off i Nyköping? Varför inte kombinera nytta med nöje i slående vyer! Bara 40 minuter från Nyköping, ligger Villa Fridhem omgiven av Kolmårdens natursköna skogar och Bråvikens glimrande vatten. En perfekt plats där kick offen får en extra dimension – året runt!

En kick off sätter tonen för det kommande året som företaget har framför sig och det är av den anledningen viktigt att den planeras med såväl noggrannhet som omtanke för att få ut det absolut bästa av den. På Villa Fridhem förstår vi effekten av en riktigt bra kick off och kan erbjuda skräddarsydda upplägg och aktiviteter helt enligt dina behov och önskemål – oavsett hur många personer som planeras delta.

Varmt välkommen till oss på Villa Fridhem! Låt oss berätta mer om hur vi kan hjälpa dig att planera och hålla den ultimata kick offen.

Så planerar du en lyckad kick off

Det kan kännas överväldigande att planera en kick off, men med rätt planering och genomförande kommer den med största sannolikhet att bli lyckad. Nedan har vi på Villa Fridhem listat våra bästa tips för en lyckad kick off:

  1. Miljö och stämning spelar roll

Under planeringen av er kick off hos oss på Villa Fridhem, rekommenderar vi att du låter deltagarna ha gott om tid att anpassa sig till omgivningen och varandra innan kick offen börjar. Om deltagarna i teamet träffas för första gången, kan ni nyttja våra faciliteter och urval av teambuilding-aktiviteter för att stärka sammanhållningen.

  1. Håll en hög standard

Vid utformningen av kick offens agenda är det bra att fokusera på huvudkoncept. Mindre detaljer kan sättas åt sidan tills vidare. Huvudsyftet bör vara att presentera projektet, vad det än må vara, för teamet samt skapa entusiasm, utveckla tillit, främja tydlig kommunikation och göra förväntningarna tydliga för alla.

  1. Sätt en tydlig agenda

Kick offen är ert tillfälle att lägga grunden för hela ert kommande projekt. Skapandet av öppen kommunikation, lagkänsla och en gemensam vision är huvudmålen för detta första möte. En tydlig agenda, som omfattar en översikt av projektet och förtydligande av roller, är nödvändig för att kick off ska bli framgångsrik.

  1. Ge tydliga direktiv och mandat

En kick off erbjuder inte bara möjligheten för teamet att lära känna varandra och projektets vision, utan lägger också grunden för ett framgångsrikt projekt. Efter en framgångsrik kick off, bör alla deltagare känna ett engagemang för projektet och vara redo att ta det från koncept till realisering. Försäkra dig därför om att varje deltagare lämnar mötet med en tydlig förståelse för nästa steg och sitt ansvar i projektet.

Behöver du hjälp att planera?

Om planeringen känns överväldigande, hjälper vi på Villa Fridhem dig gärna. Vi kan bistå med allt från planering, till genomförande – och allt däremellan – för att säkerställa att kick offen går precis som du har tänkt.

Aktiviteter på Villa Fridhem

Inga behov eller gruppkonstellationer är några andra lika. Därför erbjuder vi på Villa Fridhem skräddarsydda aktiviteter som gynnar teambuilding och skapar minnen – vare sig du söker utmaningar för problemlösning, avkoppling efter en händelserik dag eller en blandning av båda.

Utforska våra olika upplevelser och aktiviteter nedan och den eller de aktiviteter som passar er grupp bäst. Vi erbjuder bland annat:

Champagneprovning

En trevlig aktivitet efter avslutad konferensdag hos oss, är att delta i en champagneprovning där ni tillsammans provar och lär er mer om olika sorters champagne. Perfekt för att koppla av och stärka teamkänslan.

Vinprovning

Njut av en vinprovning där ni får följa med på en resa i vinets värld tillsammans med Villa Fridhems sommelier. Lär er mer om olika vinsorter och hur de passar till olika rätter, vilket kan vara användbart för framtida middagar och evenemang.

Relaxavdelning

 Abonnera vår relaxavdelning och unna er en stunds avkoppling. Här kan ni ta en välförtjänt paus i en lugn och harmonisk miljö. Avdelningen erbjuder två jacuzzibad och bekväma sittplatser där ni kan slappna av, läsa en bok eller bara koppla av i tystnad. Det är det perfekta sättet att varva ner och ladda batterierna.

Padel

Passa på att utmana kollegorna i en padelmatch på Villa Fridhems utomhusbanor. Padel passar alla åldrar och färdighetsnivåer. Den perfekta aktiviteten för att bygga teamkänsla och ha roligt tillsammans. Varför inte köra en americano vid stora sällskap?

Cykling eller vandring

Utforska den vackra naturen kring Villa Fridhem genom att antingen cykla eller vandra. Det finns flera trevliga cykel- och vandringsleder att välja mellan. Kanske passar vår guidade vandring i Kolmården där ni kan njuta av vackra vyer och uppleva den svenska naturen.

Golf

För golffantasterna finns möjlighet att boka golfrundor på närliggande Bråvikens golfklubb, där ni kan kombinera konferenspaketet med en dag på golfbanan. Shuttle Service till och från banan kan ordnas vid behov.

Träning

Håll igång kroppen under konferensen i Villa Fridhems gym, utegym eller genom att ta en löptur längs Sofias runda. En aktiv och pigg kropp bidrar till ökad koncentration och arbetsglädje.

BAD

Ett hundratal meter från hotellet erbjuder skogssjön Skiren en härlig stund för bad och avkoppling. Här finns både sandstrand och klippor att bada vid. Nedanför hotellet breder bråviken ut sig med flera badplatser att välja mellan.

Biljard eller Shuffle board

Efter en lång konferensdag kan det vara trevligt att koppla av med en runda biljard eller shuffleboard. I närheten av Peacock Bar på plan 2 finns både biljardbord och shuffleboard, samt sköna sällskapsytor att umgås på. Dessa aktiviteter är tillgängliga under barens öppettider.

Våra restauranger

Vi värderar bra mat, vin och förstklassig service, vilket innebär att du och ditt sällskap kommer att bli väl omhändertagna av vår professionella personal.

Under er konferens hos oss på Villa Fridhem kommer ni få flera fantastiska matupplevelser där ni kan välja mellan olika måltidsalternativ, beroende på hur upplägget av er konferens ser ut och era önskemål:

Frukost

Inled dagen med en härlig frukost tillsammans. På Villa Fridhem erbjuds en fräsch och mångsidig frukost för att ge er energi inför konferensen.

Lunch

Ta en välbehövlig lunchpaus och njut av en vällagad lunch med Norrköpings vackraste utsikt över Bråviken.

Middag

Efter en dag fullspäckad av möten kan ni njuta av en elegant middag i restaurang Prins Carl, där en à la carte-meny med lyxiga rätter med de finaste råvarorna i fokus som följer de svenska årstiderna.

Peacock Bar

Besök Peacock Bar som är en elegant och intim cocktailbar med en klassisk och internationell atmosfär. Njut av en cocktail och personlig service, oavsett om man föredrar tidlösa klassiker eller spännande smaker presenterade på ett nytt sätt.

Boka kick off med boende

Boka boende på Villa Fridhem för en komplett kick off-upplevelse. Efter en lång dag med inspirerande möten och roliga aktiviteter kan ni checka in och koppla av i våra rymliga dubbelrum. Det finns flera rumskategorier att välja mellan – våra standardrum, våra nyligen renoverade dubbelrum som blev klara i maj 2023, juniorsviter och många fler. Se ett urval våra rum i bildgalleriet till höger. 

Hotellets inredning präglas av kolmårdsmarmorns marmorering och påfågelns fjäderklädsel, vars färgspektra representeras i allt som hotellet har att erbjuda.

Ni har full frihet att välja hur rummen ska fördelas, med möjligheten att bo en eller två personer i varje rum. Om ni önskar boka övernattning i samband med er kick off hos oss eller har några frågor, är ni varmt välkomna att ta kontakt med oss!

Vanliga frågor och svar om Kick off

Vad är en kick off?

En kick off är ett evenemang som ofta är starten på något nytt, oftast ett projekt, en kampanj eller ett affärsår. Det är en chans för företaget att samla alla anställda, kommunicera visioner och mål, främja teambyggande och höja personalens motivation. En kick off kan innehålla olika aktiviteter, från föreläsningar och workshops till sociala aktiviteter och fritidsaktiviteter.

När har man kick off?

En kick off kan hållas när som helst företaget känner att det är dags att starta något nytt eller ge personalen en nystart. Det kan vara i början av ett nytt affärsår, vid starten av ett stort projekt, eller när det finns en större förändring i organisationen, till exempel efter en fusion eller omorganisation.

Vad ska en kick off innehålla?

Innehållet i en kick off kan variera mycket beroende på företagets specifika behov och mål. Det kan inkludera presentationer från företagsledningen, workshops för att utveckla färdigheter eller förbättra samarbetet, teambuilding-aktiviteter, sociala aktiviteter för att stärka relationerna mellan medarbetarna, samt belöningar och erkännanden för medarbetarnas hårda arbete.

På Villa Fridhem erbjuder vi många andra aktiviteter som kan vara bra att variera med, allt från champagneprovning och vinprovning till padel och vandring, som är öppna för alla företag. Dock kan det vara bra att kolla tillgängligheten i förväg då vissa aktiviteter kan vara bokade av konferensgäster.

Är kickoff och konferens samma sak?

En kick off och en konferens är inte exakt samma sak, men de kan ofta överlappa. En konferens är en sammankomst där information utbyts och diskussioner äger rum, oftast kring ett specifikt ämne eller område inom ett företag. En kick off kan innehålla element av en konferens, såsom presentationer och diskussioner, men den har även ett starkare fokus på teambyggande och motivation. Dessutom markerar en kick off alltid början på något, medan en konferens kan hållas när som helst.

Är det möjligt att anpassa aktiviteterna för vårt företag på Villa Fridhem?

Självklart! Vi strävar alltid efter att möta våra gästers unika behov och önskemål. Kontakta oss gärna i förväg, så kan vi tillsammans diskutera och planera för anpassade företagsaktiviteter som passar just er.

Vår personal har stor erfarenhet och kunskap att skräddarsy en upplevelse som kommer att stärka er teamkänsla och bidra till en minnesvärd vistelse.

Var ligger Villa Fridhem?

Villa Fridhem är belägen i en unik naturskön miljö med Kolmårdens skogar och den glittrande Bråviken som våra närmaste grannar, bara 15 minuter från Norrköping centrum och 90 minuter från Stockholm. Hitta hit.

 

Vanliga frågor och svar om kick off Nyköping

Vad menas med kick off?

En kick off är ett evenemang som står för starten på något nytt, oftast ett projekt, en kampanj eller ett affärsår. Det är ett perfekt läge för företaget att samla alla anställda, kommunicera visioner och mål, främja teambuilding och höja personalens motivation. En kick off kan innehålla olika aktiviteter – från föreläsningar och workshops, till sociala aktiviteter och fritidsaktiviteter.

Vad kan man göra på kickoff?

En kick off kan innehålla en mängd olika aktiviteter, beroende på företagets specifika mål och önskemål. Här är några exempel på vad man kan göra vid en kickoff på Villa Fridhem:

  • Teambuilding-aktiviteter: Detta kan innefatta allt från utmanande problem att lösa tillsammans, till sportaktiviteter som padel. Dessa aktiviteter hjälper till att stärka gruppdynamiken och främjar samarbete.
  • Inspirerande föreläsningar och workshops: Det kan vara föreläsningar från ledande experter inom ert område, eller workshops som är specifikt inriktade på ert företags mål och utmaningar.
  • Sociala aktiviteter: Avkopplande aktiviteter som vinprovning eller spel i biljardrummet kan erbjuda en möjlighet för teammedlemmarna att koppla av och lära känna varandra bättre utanför arbetsmiljön.
  • God mat och dryck: En gemensam måltid är ett utmärkt sätt att binda samman teamet. På Villa Fridhem erbjuder vi flera restaurangalternativ och en eleganta cocktailbar.
  • Övernattning: Om kickoffen sträcker sig över mer än en dag, kan ni njuta av våra bekväma och nyligen renoverade rum för att garantera en komplett och avkopplande upplevelse.

Hjälper ni till att planera kick off?

Ja, vid behov kan vi hjälpa dig med allt från planering, till genomförande. Ta gärna kontakt med oss med god framförhållning, så ser vi till att planera kick offen precis som du vill ha den.

Går aktiviteterna på Villa Fridhem att anpassa för vårt företag?

Självklart! Vi strävar alltid efter att möta dina behov och önskemål. Planerar du konferens i samband med kick offen? Kontakta oss gärna i förväg, så kan vi tillsammans diskutera och planera för ett skräddarsytt upplägg som passar dig och ditt sällskap. Vår dedikerade personal har stor erfarenhet och kunskap att skräddarsy en upplevelse som kommer att stärka er teamkänsla och bidra till en minnesvärd vistelse.

Är Villa Fridhem ett herrgård eller ett slott?

Hotellet är varken en klassisk herrgård eller ett slott, utan Villa Fridhem uppfördes som ett privat sommarresidens åt Prins Carl med familj och har under åren renoverats samt utvecklats till ett boutiquehotell.

Hitta Hit

Villa Fridhem ligger endast 15 minuters bilfärd från Norrköping och 5 minuter in från avfart 124 eller 125 från E4an.

Adress:

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby

Hitta till oss med Google Maps

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby