Boendepaket

med champagne- eller vinprovning

Våra boendepaket med champagne- och vinprovning

Villa Fridhem är ett unikt och charmigt hotell med en kunglig atmosfär som sträcker sig tillbaka till 1909. Här handlar allt om personlig service, kvalitet och komfort för gästerna i en magnifik miljö. När ni checkar in blir ni omedelbart påminda om hotellets historia – ett f.d. kungligt sommarresidens som nu fått en djärv och levande inredning. 

Samtliga av våra boendepaket inkluderar middag i någon av våra restauranger. Bokar ni något av våra två-nätterspaket får ni testa både Prins Carl, där det serveras en fast femrättersmeny, och Aperitif, där menyn består av smårätter med inspiration från det franska köket. 

Champagnefredag

En minnesvärd fredag där upplevelsen inleds med champagneprovning, där vår sommelier guidar er genom Champagnes fantastiska historia medan ni testar tre olika champagner med olika tilltugg. Provningen avslutas med en visning av vinkällaren innan ni slår er ner till bord under kristallkronorna i Prins Carl. Där avnjuter ni Prinsessan Astrid femrättersservering, med möjlighet att uppgradera till en gastronomisk sjurättersmeny. Välj till ett av våra vinpaket, eller beställ en god flaska från vår vinkällare.

Lördag i vinkällaren

En lördag med fokus på viner och god mat! Upplevelsen inleds med en intim vinprovning i vinbaren Aperitif, där ni sammanlagt testar fyra olika viner i kvällens tema. Samtidigt guidar vår sommelier er genom vinets fascinerande historia. Till vinerna serveras ni olika tilltugg, för att känna hur smaker och karaktär ändras. Provningen avslutas i vinkällaren med det en sista överraskning i glasen, innan ni slår er ner till bords i Aperitif för en smakrik middag. Menyn består av franska smårätter med nordiska inslag.

Lördag i vinkällaren

Välkomna till en njutningsfull lördag med vinprovning, besök i vår vinkällare och middag i vinbaren Aperitif. Efter att ni checkat in inleder ni vistelsen med en intim vinprovning tillsammans med vår sommelier i Aperitif. Ni testar sammanlagt fyra viner, varav tre viner sittandes i Aperitif samtidigt som ni får lära er mer om vinets fängslande historia. Varje provning har ett specifikt och fascinerande tema, antingen med fokus på ett land eller en druvsort med överraskande anekdoter och smakinslag. Smaka er igenom Italiens populära och mer unika viner – från norr till söder, eller lär er mer om världens populäraste druva Cabernet Sauvignon. Ni får även testa vinerna tillsammans med olika tilltugg för att se hur vinernas smaker och karaktär förändras med sött, syrligt eller smörigt. Vinprovningen avslutas med ett besök i vår välsorterade vinkällare med det sista glaset vin, som är en smakrik överraskning på provningens tema, innan ni slår er ner till bord i Aperitif.

I paketet Lördag i vinkällaren ingår tre rätter var från Aperitifs menyn, som består av franska smårätter med nordiska inslag. Ni komponerar er middag själva och vår sommelier hjälper er att hitta de perfekta vinerna för att lyfta middagen till en kulinarisk upplevelse. Efter middagen finner ni  Peacock Bar två trappor upp för att servera er våra smakrika signaturcocktails. I nära anslutning till baren hittar ni även biljardbord, shuffle board och flera brädspel. Varför inte utmana varandra på Backgammon över varsin Bernadotte Daiquiri? 

Efter en god natts sömn möts ni av vår stora frukostbuffé, där ni finner allt ni kan önska! För att ge våra gäster en riktigt kunglig start på dagen serverar vi alltid prinsesstårtsbakelser, chokladtryffel och alkoholfri champagne till frukosten.

I boendepaketet Lördag i vinkällaren ingår:

 

– Vinprovning med Villa Fridhems sommelier, fyra olika sorter provas

– Visning av vinkällaren

– Middag i vinbaren Aperitif, tre franska smårätter var ingår i paketet

Tillgång till relaxavdelning med två jacuzzis, bastu, loungeområde samt en bar

– Tofflor och lån av morgonrock

– Stor frukostbuffé

– Incheckning 15.00

– Utcheckning 11.00

– Fri parkering, med fri elbilsladdning 

Höstens och vinterns vinprovningstema:

Italien                                 – 26/10, 23/11

Smaka på Italiens olika röda viner, med druvor och smaker från norr till söder

 

Cabernet Sauvignon           – 2/11, 30/11

Världens mest populära druva, upplev smakskillnaden mellan regioner och länder

 

Frankrike                            – 9/11, 7/12

Det finns inget större vinland än Frankrike, lär er mer om Frankrikes fängslande vin-historia

 

Pinot Noir                           – 16/11, 14/12

Den elegantaste druvan, känd för att enkelt försvinna ur glasen med en komplex karaktär

Champagnefredag

Vill ni lära er mer om champagne och samtidigt uppleva fantastiska Villa Fridhem? Då är ni varmt välkomna på champagnefredag hos oss, där vår fantastiska sommelier guidar er genom champagnens värld och berättar mer om denna bubbliga och underbara dryck. Strax efter provningen slår vår restaurang upp portarna och det är dags att sätta sig till bords för att avnjuta en fantastisk femrättersmiddag i säsongens smaker. Här finns också möjlighet att uppleva riktigt bra viner från vår välsorterade vinkällare.

Under provningen får ni testa tre olika champagner av olika karaktär och smak. De utvalda champagnerna förnyas varje vecka och så gör även provningens karaktär, vilket gör många som besöker våra provningar till återkommande gäster.

En trappa upp ligger Peacock Bar, vår cocktailbar som erbjuder klassiska såväl som Villa Fridhems egna signaturdrinkar. Ett otroligt trevligt besök efter kvällens middag. I anslutning till vår vinkällare finner ni även vinbaren Aperitif, där ni får chans att testa unika och exklusiva viner på glas. Under er vistlese får även tillgång till vår relaxavdelning, med två jacuzzis, gemensam bastu, loungeområde samt bar.

Efter en god natts sömn väntar Villa Fridhems stora frukostbuffé, där finns allt ni kan önska och lite till. För att ge våra gäster en sådan kunglig start på dagen som det bara går serverar vi alltid Prinsesstårtsbakelser till frukosten.

I boendepaketet Champagnefredag ingår:

– Ett glas champagne vid ankomst, alkoholfria alternativ finns

– Champagneprovning med Villa Fridhems sommelier, tre olika sorter provas

– Femrättersmiddag i Prins Carl, med möjlighet till uppgradering till sjurätters

Tillgång till relaxavdelning med två jacuzzis, bastu, loungeområde samt en bar

– Tofflor och lån av morgonrock

– Stor frukostbuffé

– Incheckning 15.00

– Utcheckning 11.00

– Fri parkering, med fri elbilsladdning 

Villa fridhems kök

Under er vistelse i på Villa Fridhem kommer ni att ha tillgång till flera fantastiska matupplevelser som passar alla smaker och behov. Villa Fridhem värderar bra mat, vin och högklassig service, vilket innebär att ni kommer att bli väl omhändertagna av vår professionella personal.

På Villa Fridhems har vi ett passionerat sätt att hantera råvaror på. Menyerna följer i största möjliga mån de svenska årstidernas smaker och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran. Utifrån vår passion, kombinerad med vår nyfikenhet, utvecklar vi sedan nya och gamla smakkombinationer till kreativa och spännande menyer.

Shuttle service för alla våra gäster

Vi på Villa Fridhem är stolta över att erbjuda en unik och exklusiv förmån för våra gäster – en kostnadsfri Shuttle Service inom en radie av 3 mil. Denna service är särskilt uppskattad av de många gäster som reser med tåg, eftersom den täcker två viktiga tågstationer: Norrköpings Centralstation och Kolmården station.

Oavsett om ni kommer för att bo på vårt hotell eller bara besöker oss för en fantastisk middag på någon av våra restauranger, kan ni känna er trygga i vetskapen om att ni enkelt och bekvämt kan ta er till och från er destination utan extra kostnad.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby