Herrgårdshotell

Villa Fridhem – ett herrgårdshotell med gastronomiskt fokus i härlig miljö

Att bo på ett herrgårdshotell är en fantastisk upplevelse, oavsett tid på året.

På den anrika och kungliga herrgården Villa Fridhem, en kvart från Norrköping, cirka 90 minuter från Stockholm och 40 minuter från Linköping och Nyköping, kombineras modern lyx med historisk charm.

Njut av en övernattning eller weekend på det natursköna herrgårdshotellet Villa Fridhem. Här finns allt du kan önska dig av en avkopplande herrgårdsvistelse!

Boendepaket på herrgården Villa Fridhem

Villa Fridhem är ett unikt och charmigt hotell med en kunglig atmosfär, med anor från tidigt 1900-tal.

Villa Fridhem erbjuder en unik upplevelse för sina gäster. Fokus ligger på personlig service, kvalitet och komfort i en magnifik miljö.

Alla boendepaket inkluderar middag i någon av hotellets restauranger. Om du bokar ett tvånätterspaket får du prova både Prins Carl och Aperitif. Prins Carl serverar en fast femrättersmeny, medan Aperitif erbjuder en meny med smårätter med inspiration från det franska köket.

 

GASTROWEEKEND EN NATT

GASTROWEEKEND TVÅ NÄTTER

CHAMPAGNEFREDAG

LÖRDAG I VINKÄLLAREN

CHAMPAGNE OCH FRANSK TAPAS

 

 

Historien om Villa Fridhem

Villa Fridhem byggdes år 1909 i Åby utanför Norrköping. Det var prins Carl och prinsessan Ingeborg som lät bygga den vackra byggnad där herrgårdshotellet Villa Fridhem numera huserar.

Prins Carl hade starka kopplingar till området sedan barndomen, då han tillbringade många somrar där. Han var också styrelseordförande i Röda Korset och engagerade sig i välgörenhetsarbete.

Prins Carl ville skapa en fridfull plats för sin familj, en ”Fredens boning”, vilket la grunden till namnet Villa Fridhem.

Villa Fridhem är idag ett boutiquehotell som fortfarande präglas av sin kungliga historia och sitt engagemang för välgörenhet. Hotellet erbjuder en unik upplevelse i en vacker miljö.

Våra rum

Villa Fridhem är ett boutiquehotell med en unik inredning som är lika modern som klassisk. Rummen är inredda för att väcka känslor och skapa en minnesvärd upplevelse för dig som besöker hotellet.

Vi har flera olika typer av rum, med unik design och inredning. Du kan boka bara rum med övernattning eller något av våra erbjudanden och paket. I våra boendepaket ingår, förutom övernattning i dubbelrum, även middag någon av våra restauranger samt frukost.

Modern, historisk och unik inredning

Moderna detaljer

I inredningen finns en blandning av moderna och klassiska detaljer. Moderna möbler och inredningsdetaljer möter gamla stilval, såsom timmerväggar och stuckatur. Detta skapar en kontrastrik och spännande atmosfär, som också bidrar till den hemtrevliga känslan.

Ovanliga detaljer

I inredningen finns också en del ovanliga detaljer som sticker ut. Till exempel kan man hitta påfågelsfjädermönster i tapeter, gardiner och mattor. Påfågeln är hotellets symbol och finns representerad i allt från inredning och färgval till drinkar och desserter.

Kunglig atmosfär

Rummen är inredda som vi tänker oss att kungligheterna som en gång levde här, skulle välja att inreda dem idag. Detta skapar en känsla av lyx och elegans!

Aktiviteter och upplevelser på Villa Fridhem

På Villa Fridhem finns något för alla – oavsett om du föredrar en lugn och avkopplande eller mer aktiv och händelserik vistelse. Vi erbjuder en rad olika aktiviteter såsom golf, padel, cykling, vandringar och biljard.

För dig som föredrar att spendera din vistelse i en avkopplande miljö är vårt spa det självklara valet. Här välkomnas du av två härliga jacuzzi-bad, sköna sängar och stolar där du bara kan vara och koppla av.

Välkommen till Villa Fridhem!

Herrgård övernattning – Vanliga frågor och svar

Vad är ett herrgårdshotell?

Ett herrgårdshotell är ett hotell som är inrymt i en herrgård, det vill säga en stor lantgård som beboddes av ett herrskap, det vill säga en adelsman. Herrgårdar byggdes ofta på 1600- och 1700-talen och är ofta byggda i klassisk svensk stil.

Herrgårdshotell erbjuder en unik och historisk upplevelse. De flesta herrgårdshotell har anor från 1600-talet eller 1700-talet och är ofta omgivna av vacker natur.

I Sverige finns det över 600 herrgårdar som erbjuder boende. Villa Fridhem är ett herrgårdshotell beläget bara en kvart från Norrköping, mitt i naturen, men samtidigt väldigt lättillgängligt.

Vad kostar det att bo på Villa Fridhem?

Priset för att bo på Villa Fridhem varierar beroende på säsong, typ av rum och val av boendepaket.

Vill du veta mer om våra exakta priser?

Kontakta oss eller läs mer om våra olika rum:

Kontakta oss

Våra rum

 

Var ligger Villa Fridhem?

Villa Fridhem ligger strategiskt placerat bara 15 minuter från Norrköpings stadskärna, och cirka 90 minuter från Stockholms Centralstation. Resor till Nyköping och Linköping tar ungefär 40 minuter.

Det strategiska läget hör att hotellet är enkelt att nå från flera större städer – samtidigt som det erbjuder en plats omgiven av naturskön skönhet.

ADRESS:

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby

Hitta till oss med Google Maps

Vad är en herrgård?

Herrgårdar är stora, ofta gamla, lantliga bostäder som ofta omges av stora markområden. Termen används främst i europeisk kontext, och den kan ha olika betydelser beroende på land.

I Sverige är herrgårdar ofta associerade med adeln. De byggdes ofta som ståtliga residens för adelsfamiljer och var ofta centrum för ekonomisk verksamhet som jordbruk och skogsbruk. Dessa bostäder var kända för sin storslagenhet och arkitektoniska detaljer.

Många herrgårdar i Sverige har bevarats och används ibland som museer, hotell eller evenemangsplatser idag.

Läs mer om herrgården Villa Fridhem

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby