Herrgård hotell

Villa Fridhem – herrgård med gastronomiskt fokus i härlig miljö

Vill du spendera natten eller helgen på en förtrollande och pittoresk herrgård i hjärtat av Kolmårdens skogar?

Bara en kvart från Norrköping och cirka en och en halv timme från Stockholm, omslutet av havet och skogarna, ligger det fantastiska herrgårdshotellet Villa Fridhem.

Lämna storstadens brus bakom dig för en stund och skäm bort dig själv och någon du håller kär med en helg eller övernattning på den fridfulla herrgården Villa Fridhem.

Villa Fridhem – Ett herrgårdshotell med karaktär

En vistelse på Villa Fridhem är mer än en natt eller helg på ett vanligt hotell. På detta majestätiska slottshotell erbjuds en minnesvärd hotellupplevelse där den historiska förtrollningen möter den nutida lyxen.

Från det ögonblick du anländer till Villa Fridhem välkomnas du av en varm och personlig miljö, präglad av tidlös skönhet och elegans.

I de smakfullt inredda rummen går det att riktigt känna historiens närvaro, samtidigt som rummen tillhandahåller alla moderna bekvämligheter som behövs för en avkopplande vistelse.

Varje rum på Villa Fridhem är unikt inrett, och varje detalj omsorgsfullt vald för att skapa just den känslan som eftersträvas. En känsla av personlighet, där historisk charm möter modern lyx.

Om Villa Fridhem – En kunglig herrgård med en anrik historia

Villa Fridhem uppfördes i början av 1900-talet, närmare bestämt år 1909. Från början var det som idag utgör herrgårdshotellet en privat sommarresidens för kungligheterna Prins Carl och Prinsessan Ingeborg.

Prins Carl, som hade tillbringat flera somrar i området under sin barndom, kände en djup anknytning till platsen, delvis tack vare Drottning Sofias tid vid Eriksberg, som arrenderades av ryttarmästare och kammarherre Philip Trozelli.

Villa Fridhem sägs ha upptäckts av Prins Carl under hans utflykter i området. Hans vision var att skapa en fredlig tillflyktsort, en ”Fredens boning”, vilket gav upphov till namnet Villa Fridhem som har bevarats.

Prins Carls engagemang i Röda Korset, där han även var styrelseordförande, och hans passion för välgörenhet och fred, inspirerade till namnvalet. Hela familjen engagerade sig i välgörenhetsarbeten, och döttrarna deltog i samaritkurser under uppväxten.

Villa Fridhem kom därmed att symbolisera mer än bara en kunglig bostad; det blev en plats dedikerad till välgörenhet och fred – vilket är något som än idag återspeglar hotellet.

Vi har förädlat denna plats och till herrgårdshotellet Villa Fridhem kommer gäster idag för att njuta av det fridfulla och harmoniska atmosfären och naturen.

Välkommen till Villa Fridhem – en plats för avkoppling och njutning!

Matupplevelser på Villa Fridhem

På Villa Fridhem är det passionen för mat, vin och exceptionell service som är den röda tråden i vårt gastronomiska erbjudande.

Menyerna på Villa Fridhem är noga sammanställda och reflekterar de svenska årstidernas variationer. Våra kockar är måna om att ta tillvara på varje del av råvaran, och vi serverar stor grad mat med lokal förankring.

Efter att ha njutit av en måltid av högsta kvalitet kan du slappna av i herrgårdens restaurang med en drink eller kaffe, ta en promenad i den vackra trädgården eller njut av en stund i den eleganta loungen.

Aktiviteter på Villa Fridhem

Det finns gott om saker att göra under en herrgårdsweekend eller övernattning på Villa Fridhem.

Med det natursköna läget, bredvid de frodiga skogarna i Kolmården och med den hänförande utsikten över havet och Bråviken, är det här en plats perfekt för såväl avkoppling som för äventyr.

Villa Fridhem erbjuder ett stort utbud av sportaktiviteter liksom avkopplande aktiviteter. Här finns något att göra för alla.

Exempel på aktiviteter:

Padel

Golf

Gym

Spa

Cykling

Vandring

Shuffleboard och biljard

Ett brett restaurang-utbud med fokus på råvaror 

Gastronomi är en essentiell del av Villa Fridhems verksamhet. I alla våra mysiga restauranger arbetar kunniga mat- och vinentusiaster som garanterar er en lika god som välkomnande upplevelse. 

I våra restauranger bjuder vi på mångfald av smakupplevelser, med något för alla smaker och stilar. Fokus ligger på säsongsbetonad matlagning och högkvalitativa råvaror.

Att besöka Villa Fridhem är mer än bara en hotellupplevelse, här får du också en minnesvärd gastronomisk upplevelse, med mat och vin i världsklass.

Säsongsbetonad matlagning

Säsongsbetonad matlagning är en viktig del av vår filosofi. Vi vill att våra gäster ska kunna njuta av de bästa smakerna som Sverige har att erbjuda, och vi tror att det bästa sättet att göra det på är genom att använda lokala råvaror från den stundande årstiden.

När vi planerar våra menyer tar vi hänsyn till de aktuella säsongerna och vilka råvaror som är i säsong just nu.

Vi arbetar med lokala bönder och leverantörer för att säkerställa att vi får de bästa råvarorna, och arbetar kreativt med att sätta upp menyer utifrån vilka råvaror som är i säsong. 

Under matlagningen är vi måna om att nyttja hela råvaran. Vi tror att det är viktigt att vara hållbar och att inte slösa med mat, och oftast kan man faktiskt äta mycket mer än man tror av råvarorna. Därför använder vi alla delar av råvaran och ser till att ingenting går till spillo i matlagningen. 

Genom att kombinera passion med nyfikenhet skapar vi kreativa och spännande menyer. Vi är alltid på jakt efter nya sätt att använda säsongsbetonade råvaror.

På Villa Fridhem finns flera restauranger där vi erbjuder kulinariska upplevelser som tillfredställer alla smaklökar och som passar oavsett humör.

Oavsett vilken restaurang du besöker kommer din upplevelse genomsyras service och smaker i världsklass.

Frukost, lunch och middag på Villa Fridhem

I våra restauranger kan du äta dagens alla mål – frukost, lunch och middag. Vår kontinentala frukostbuffé ingår alltid när du bokar en övernattning hos oss på Villa Fridhem. På vår frukostbuffé hittar du ett stort utbud av frukostklassiker, bland annat nybakat bröd, olika sorters ägg, nybryggt kaffe, färsk frukt, yoghurt och pannkakor.

Unna dig en fridfull hotellupplevelse nära Stockholm

Känn lugnet och andas in den friska luften bland skog och hav hos oss på Villa Fridhem. Mitt i naturen och med havet och skogen runt hörnet ligger hotellet perfekt placerat för att uppnå total avkoppling. 

Du behöver inte vara orolig för att bli rastlös. På Villa Fridhem kan du ägna dig åt en rad olika aktiviteter, såsom padel, gym, shuffle-board, vinprovningar, golf och promenader i den härliga omgivningen.  

Relaxavdelningen har två jacuzzis, en bastu och ett lounge-område. Här kan du koppla av och njuta av den fantastiska utsikten över Bråviken.

Våra rum

Vi erbjuder flera olika typer av kategorier av hotellrum, där varje kategori har sin unika inredning. Rummen är inredda med inspiration från omgivningarna. 

Påfågeln i vänstra flygeln och parkvilan i trädgården.

Parkvillan – en oas i naturen

I Villa Fridhems vackra trädgård ligger Parkvillan. Här finner du nyrenoverade rum som är inspirerade av den omgivande naturen. Rummen är inredda med naturmaterial och färger som förstärker känslan av lugn och harmoni.

När du vaknar upp i Parkvillan möts du av en fantastisk utsikt över parken och havet.

Rummen är perfekta för dig som vill njuta av naturen och få en avkopplande vistelse, i ett nyrenoverat och rymligt hotellrum.

Sviten i Parkvillan

Vill du lyxa till det ordentligt är vår svit i Parkvillan det självklara valet. Sviten har en stor privat terrass med utsikt över både parken och havet. I sviten kan ni njuta av spa på rummet i er alldeles egna jacuzzi.

Weekendpaket på Herrgården

Utforska våra skräddarsydda paketerbjudanden för en oförglömlig slottsweekend hos oss på Villa Fridhem.

Vi har flera olika boende- och middagspaket att välja mellan.

Gastroweekend

För dig som är på jakt efter en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga är vår Gastronomiweekend det självklara valet. Paketet kan bokas för en eller två nätter och inkluderar vid bokning av en natt en utsökt femrätters middag i vår restaurang Prins Carl, övernattning i dubbelrum, en riklig frukostbuffé samt tillgång till vårt relaxområde. För dig som bokar paketet för två nätter ingår även en middag i vår restaurang Aperitif, där franska delikatesser serveras.

Middag med dryckesprovning

Denna unika upplevelse förenar utsökt mat med förstklassiga drycker. Paketet, som är tillgängligt för bokning på utvalda kvällar, inkluderar en professionell vinprovning med sommelier och en guidad tur i vår välsorterade vinkällare, följt av en gourmetmiddag i antingen restaurang Prins Carl eller i vår vinbar Aperitif.

Champagne och fransk tapas

Vårt champagne-paket erbjuder en utsökt måltid med franska smårätter, ackompanjerat av ett glas välvald champagne. Middagen serveras i vår vinbar Aperitif, där gästerna får välja tre smårätter var, inspirerade av det franska köket.

Boka ditt weekendpaket på herrgården Villa Fridhem!

Vid bokning av din weekend på Villa Fridhem kan du även välja en tid för ett besök i vårt relaxområde. Frukost ingår alltid när du bokar övernattning hos oss.

Vanliga frågor och svar om herrgård hotell

Vad är en herrgård?

En herrgård är en stor och ofta historisk bostad som traditionellt fungerade som huvudbyggnad på en lantegendom eller ett större jordbruk, speciellt inom den europeiska adeln eller det välbärgade borgerskapet. Dessa byggnader är kända för sin arkitektoniska skönhet och storlek, och de var ofta omgivna av omfattande marker, inklusive parker, skogar och jordbruksland.

I historisk och kulturell kontext fungerade herrgårdar inte bara som privata bostäder utan också som symboler för social status, makt och rikedom. De var centrum för ekonomisk verksamhet och förvaltning av de tillhörande jordbruks- eller skogsbruksmarkerna.

Många herrgårdar har genom tiderna bevarats och många används idag för nya ändamål, såsom hotell, museer, konferenscenter eller evenemangsplatser.

Finns det många herrgårdar i Sverige?

Ja, det finns många herrgårdar i Sverige. Dessa historiska byggnader är spridda över hela landet och speglar Sveriges långa och rika historia, kultur och traditioner inom jordbruk och adelsväsende. Svenska herrgårdar var och är ofta centrum för stora lantegendomar och har spelat en viktig roll i den lokala ekonomin och samhällslivet i Sverige. Herrgårdar i Sverige har ofta anor från medeltiden, renässansen, barocken, rokokon, gustavianska tiden eller senare perioder, vilket återspeglas i deras arkitektur och design.

Många av dessa herrgårdar har bevarats genom århundradena och är idag viktiga kulturella landmärken. En del av dem är fortfarande privata bostäder, medan andra har omvandlats till hotell, museer, konferensanläggningar eller används för olika evenemang och verksamheter som bröllop och konferenser.

Herrgården Villa Fridhem har anor från tidigt 1900-tal och var från början en kunglig sommarresidens. Namnet Villa Fridhem kommer från har sitt ursprung från denna tid, då de kungligheter som bodde på herrgården brann för fredsfrågor och ville skapa en fredlig tillflyktsort, en ”Fredens boning”. Än idag avspeglas herrgården Villa Fridhem av just detta – fridfullhet, avkoppling och återhämtning.

Läs mer om herrgården Villa Fridhem

Går det att bo på slott- eller herrgårdar i Sverige?

Ja, det finns flera slott och herrgårdar som gjorts om till hotell och pensionat i Sverige. Många av dessa ligger en bit bort från de större städerna men det finns även herrgårdar och slott i närheten av större städer.

Villa Fridhem är ett av få herrgårdshotell som ligger mitt i naturen, och samtidigt bara minuter från Norrköping. Härifrån går även direkttåg till bland annat Stockholm, Linköping och Nyköping.

Hur långt är det mellan Norrköping och Villa Fridhem?

Att ta sig till Villa Fridhem tar som mest 15 minuter med bil från Norrköping, vilket gör det lätt att kombinera en vistelse på detta charmiga hotell med utflykter in till staden för att uppleva allt vad Norrköping har att erbjuda.

Var ligger hotell Villa Fridhem?

Hotell Villa Fridhem ligger mitt i kolmårdsskogen med utsikt över Bråvikens norra strand. Hoteller ligger ca 90 minuter från Stockholm och endast 15 minuters bilfärd från Norrköping och 5 minuter in från avfart 124 eller 125 från E4an.

ADRESS:

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby

Hitta till oss med Google Maps

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby