Fira påsk på herrgård

Fira påsken på Villa Fridhem – en ren fröjd för alla sinnen

Fira påsken och möt våren på vackra Villa Fridhem – en herrgård i hjärtat av kolmårdsskogen! Vårt påskfirande bjuder på en kulinarisk upplevelse med två sorters kanapéer och en femrätters-påskmiddag, champagneskål på terrassen och ett gemensamt firande hela påskhelgen. Herrgården andas vår och färgstarka blomsterarrangemang hälsar er välkomna.

Fira påsk – Boka påskpaket

Fira påsken på herrgård, boka vårt påskpaket med ankomst på påskafton där allt som behövs för en minnesvärd påskafton ingår i paketet. I vårt påskpaket ingår, förutom ett firande i härlig atmosfär, champagneskål med två kanapéer, kulinarisk femrättersmiddag, boende i dubbelrum eller enkelrum, generös frukostbuffé samt även tillgång till vår relaxavdelning.

Pris från 2195 kr per person.

Påskafton

Firandet på påskafton börjar med gemensam champagneskål och kanapéer ute på vår terrass, där ni får chans att njuta av vårens första värmande solstrålar.

Efter en härlig stund på terrassen är dags att slå sig till bords till en gemensam påskmiddag under kristallkronorna i restaurang Prins Carl. Till middagen serveras fem rätter i klassiska påsksmaker i en modern och djärv tappning. Våra sommelierer har tagit fram två olika vinpaket som utsökt ackompanjerar middagens smaker.

Efter middagen står Peacock Bar redo en trappa upp att servera er smakrika och färgstarka cocktails in till sena timmarna. Varför inte testa en av våra signaturcocktails till en omgång biljard? Efter en god natts sömn väntar vår generösa frukostbuffé att välkomna dagen med.

I paketet på Påskafton ingår

 • Champagneskål med två kanapéer
 • Femrättersmiddag
 • Övernattning i dubbelrum, enkelrum finns mot tillägg
 • Tillgång till vår relaxavdelning med två jacuzzis, gemensam bastu, loungeområde och bar
 • Generös frukostbuffé

Från 2195 kr per person

Påsk på Villa Fridhem två nätter
– lyxa till det extra i påsk!

Fira påsken och möt våren på vackra Villa Fridhem med extra lyx. Vårt påskfirande med två nätter bjuder på kulinariska matupplevelser i våra restauranger, champagne och ett gemensamt firande på påskafton. Herrgården andas vår och färgstarka blomsterarrangemang hälsar er välkomna. Första kvällen äter ni middag i vår mysiga vinbar Aperitif och andra kvällen väntar en härlig påskmiddag.

Efter att ni checkat in väntar en smakrik middag i vinbaren Aperitif, där menyn består av smårätter inspirerade av det franska köket men med en lätt nordisk prägel. Här är det ni som komponerar menyn och vår sommelier hjälper er att hitta de perfekta vinerna till rätternas smaker.

I paketet på Påskafton ingår

 • Middag i vinbaren Aperitif
 • Champagneskål med två kanapéer
 • Femrättersmiddag
 • Övernattning i dubbelrum två nätter
 • Tillgång till vår relaxavdelning med två jacuzzis, gemensam bastu, loungeområde och bar
 • Generös frukostbuffé

Från 2795 kr per person

Påskmiddag

Vår påskmiddag börjar med en champagneskål på vår terrass, till vilket det serveras två kanapéer. Därefter väntar en gastronomisk femrättersmiddag i restaurang Prins Carl. Rätterna ni serveras består av klassiska svenska smaker som innovativt kombineras med överraskande och smakfulla inslag.

Påskmeny

Kanapéer

Löjromstartlett

Kalixlöjrom i tartelett med syrad grädde
och fänkålsdill 

***

Tartar

Tartar med brioche och chorizokräm

Påskmiddag

Matjesill

Matjessill med krispig potatis, bakat ägg,
brynt smör och akvavitkräm  

***


Ravioli

Sparrisravioli med confiterad anka
och sparrisbuljong  

***

Lamm

Lammytterfilé med bakad tomat, cannellinibönor, vitlök och salvia  

***

Ostar

Utvalda ostar serverade med
marmelad och fröknäcke

***

Choklad med citrus

Choklad med apelsin, grapefrukt, citron
och syrad vaniljkräm

Möt våren på Villa Fridhem

I år ligger påsken tidigt, redan i mars ska vi börja duka med påskägg och fjädrar. Vårt påskpaket ligger över påskafton, men ni är självklart välkomna att fira påsk hos oss hela veckan! Njut lite mer genom att boka ett av våra härliga paket med övernattning redan på skärtorsdagen eller långfredagen och stanna fler dagar. Vi erbjuder olika boendepaket – som gastroweekend, champagnefredag, champagne och fransk tapas och mycket mer.

Innan middagen finns tid för avkoppling och en längre vårpromenad i de vackra områdena för er som vill. I mars bjuder både skogen och parken vid herrgården på riktiga vårtecken, med snödroppar, vitsippor och får som går i hagarna längs promenadstråken. Varför inte boka en stund i vår relaxavdelning med två jacuzzis, bastu och bar där ni kan njuta av en god dryck.

Boendepaket under påsken

Gastroweekend

I gastroweekend en natt ingår vår omtyckta femrättersmeny i restaurang Prins Carl, boende, stor frukostbuffé och tillgång till vår relaxavdelning. Bokar ni två nätter ingår middag i vinbaren Aperitif den första kvällen, där menyn består av franska smårätter med nordiska inslag. Varsin trerätters servering ingår, och ni beställer till extra om ni önskar.

Boendepaket med dryckesprovning

I paketen börjar lyxen direkt efter ankomst. I Champagnefredag och Lördag i vinkällaren inleds upplevelsen med en dryckesprovning tillsammans med en av våra duktiga sommelierer, visning av vinkällaren och en middag efter provningen. Middagen avnjuts antingen i restaurang Prins Carl eller i vinbaren Aperitif beroende på valt boendepaket.

Champagne och fransk tapas

I paketet Champagne och fransk tapas består middagen av en trerätters middag på tre mindre rätter var och ett glas champagne i vår nyöppnade vinbar Aperitif. Menyn består av mindre rätter med inspiration från det franska köket som fritt kombineras utefter vad ni är sugna på. Varför inte börja med dessert och avsluta med ostron?

Våra restauranger

På vår herrgård finns två restauranger – restaurang Prins Carl och vinbaren Aperitif. I restaurang Prins Carl serveras fast meny, där ni kan välja mellan fem och sju serveringar. Dryck till middagen väljer ni själva om ni önskar något av våra skräddarsydda vinpaket eller önskar beställa något från vår välsorterade vinkällare. Vinbaren Aperitif bjuder på en mer levande meny, där ni själva väljer om ni önskar en trerätters middag eller fler rätter. Menyn består av smårätter med inspiration från det franska köket, där ni själva väljer antal rätter per person och sitting. Pris per rätt är 115 kr, men ni kan också välja att beställa fem rätter för 500 per person.

 

Mat på Villa Fridhem

I våra restauranger erbjuder vi mat för hela dagen – generös frukostbuffé, kulinarisk lunch, middag i restaurang Prins Carl eller vinbaren Aperitif, samt enklare mat från vår barmeny. För er som reser med våra yngre gäster erbjuder vi även en meny anpassad för barn. Välkomna att njuta i våra restauranger.

Välkommen till restaurang Prins Carl i Påsk

För alla som önskar besöka restaurangen i påsk erbjuder vi olika måltider.

Påskfrukost

Hela påskhelgen är ni välkomna att njuta av en smakfull frukost med inslag av påskens klassiska smaker. Vår frukostbuffé består av hembakat bröd, generöst utbud av pålägg, smoothies, varma frukost rätter och utsökta prinsesstårtsbakelser som avslut. Pris per person: 295 kr

Lunch på påskafton

På påskafton välkomnar vi in till en smakfull lunch på herrgården. Till lunch kan ni välja mellan olika rätter från vår á la carte meny, där ni finner vällagade rätter med inspiration från det klassiska svenska köket. Vi serverar även en plat du jour, speciellt framtagen påsken till ära.

Påskmiddag

Vår påskmiddag kommer inledningsvis endast erbjudas våra gäster som bokat påskpaket med övernattning eller tillhör större sällskap, men vi kan komma att släppa ett antal platser till påskmiddagen närmre inpå. Vill ni besöka oss för påskmiddag så kontakta oss för att sätta upp er på lista.

Vanliga frågor om fira påsk på herrgård

Vad ingår i påskfirande på herrgård?

I påskfirande på Villa Fridhem ingår välkomstdrink och två kanapéer, femrätters-påskmiddag, övernattning i dubbelrum, generös frukost, tillgång till relaxavdelning med två jacuzzis, bastu och bar, tofflor och lån av morgonrock, parkering med kostnadsfri laddning av elbil.

Vad kostar påskfirande på Villa Fridhem?

Från pris 2195 kr per person

Vad kännetecknar en herrgård?

En herrgård eller ett herresäte ansågs ursprungligen vara en stor lantgård som beboddes av en adelsfamilj. Idag kännetecknas en herrgård mer av olika historiska aspekter.

Finns det möjlighet att boka enkelrum?

Det finns möjlighet att boka enkelrum. Samtliga av våra rum är dubbelrum, men vi erbjuder möjligheten att boka enkelrum mot tillägg.

Är barn välkomna till påskfirande på herrgård?

Våra yngre gäster är mer än välkomna att fira påsk hos oss. Uppge i bokningen om ni önskar någon extra säng eller liknande på erat rum.

Var ligger Villa Fridhem?

Villa Fridhem ligger mitt i kolmårdsskogen med utsikt över Bråvikens norra strand.

Villa Fridhem ligger endast 15 minuters bilfärd från Norrköping och 5 minuter in från avfart 124 eller 125 från E4an.

Adress:

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby

Hitta till oss med Google Maps

När är infaller påsken 2024?

Påsken infaller vecka 13, med långfredagen 29 mars, påskafton 30 mars och påskdagen 31 mars.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby