Covid-19

Villa Fridhem håller öppet som vanligt, men vi har vidtagit åtgärder för att kunna bedriva verksamheten på bästa vis efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Förändringar kan komma att ske med kort varsel ifall nya rekommendationer och direktiv kommer från våra myndigheter. Gällande vår servering av frukost, fika samt lunch– och middagsserveringar är åtgärderna enligt följande:

Frukostserveringen sker på buffé där vi har glesat ut mellan råvarorna och har buffén utspridd över en större yta samt erbjuder egen tång att plocka med för den som önskar. Dessutom står handsprit framme med uppmaning att den ska användas innan man börjar på buffén. Det finns också möjlighet att säga till personalen på plats om det önskas att vi hämtar frukost direkt inifrån köket. Alla sällskap tilldelas också en specifik tid för frukost för att få ett jämnt flöde i matsalar och kring buffén. Vi bemannar med personal som vägleder och har koll så inte trängsel uppstår.

Lunch och middag serveras till bords på tallrik. Tillbehör som sallad, smör och ibland potatis serveras i skålar på bordet. Kaffe, te och kaka finns på buffé, även där med tillgång till handsprit samt egen tång.

Afternoon tea serveras till bords i två serveringar. Kaffe och te hämtas på buffé.

Fika serveras på  bufféer som vi sprider ut på olika platser i matsalar och salonger för att undvika trängsel.

I restaurangen placeras samtliga gäster vid bord om max åtta personer. Sällskap bestående av fler än åtta gäster delas upp på fler bord med minst en meters avstånd emellan.

Generellt

Vi använder oss av olika matsalar och salonger för våra gäster och har minskat möblemanget så det finns extra gott utrymme mellan borden. Detta medför också att vi tar emot ett mindre antal gäster än vi normalt sett gör.

Om en grupp uppgår till fler än åtta besökare delas gruppen upp i mindre sällskap som placeras vid olika bord med minst en meters avstånd från varandra i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter.

Vi sprider tiderna så inte alla gäster kommer vid samma tidpunkt.

Det finns handsprit samt våtservetter lättillgängligt vid offentliga områden i matsal samt salonger. Dessutom har vi infört extra städning på alla toaletter samt allmänna utrymmen på hotellet.

All personal i kök- och bageri arbetar med handskar och skyddskläder/kockkläder samt huvudbonad. Medarbetarna arbetar utan smycken, klockor, nagellack och har uppsatta frisyrer såsom alltid på Villa Fridhem.

Vid minsta symtom stannar medarbetaren hemma, och även 48 timmar efter tillfrisknandet. Har någon i familjen bekräftad Covid-19 stannar medarbetaren hemma två veckor efter tillfrisknandet.

Företagsledningen finns tillgänglig för personal samt gäster under dygnets alla timmar för att möta oro, frustration och frågor.

Viktor Lindgren, t.f. Hotelldirektör 076 – 321 78 61
2021-08-17

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby 

Information om Covid-19