Champagnekväll

Champagnekväll på Villa Fridhem med Thomas Jorez från Philipponnat – Fullbokat!

Kom och skåla med oss, njut av fantastisk mat, och lär dig mer om den fängslande historien bakom det anrika champagnehuset Philipponnat. Ta del av ett exklusivt erbjudande som ni inte vill missa!

Tyvärr är vår champagnekväll fullbokad, håll utkik i vårat nyhetsbrev efter vårat nästa evenemang. 

Lördagen 26 augusti

Champagnekväll, del i dubbelrum och stor frukostbuffé för 995 kr per person

Villa Fridhem

För att fira att Villa Fridhem inlett ett samarbete med champagnehuset Philipponnat bjuder vi in till en champagnekväll den 26/8 på Villa Fridhem, tillsammans med Thomas Jorez från Philipponnat. Här väntar en kväll fylld med pärlande champagne, historiska berättelser och smakrika ostron. Vi är glada att kunna släppa denna upplevelse till utvalda gäster som följt vår resa, både med förtur och till ett specialpris på 995 kr per person.

Vår champagnekväll har ett begränsat antal platser, så passa på att boka nu – detta är en kväll ni inte vill missa!

Champagnekväll

Lördagen 26/8 kl 17.00 bjuder vi in till ett unikt event där ni får möjlighet att njuta av fyra glas champagner från Philipponnat, ackompanjerade av färska, salta ostron från vår ostronbar, medan vi tillsammans lär oss mer om denna fantastiska dryck.

Thomas Jorez, direkt influgen från Frankrike, kommer att berika oss med fascinerande berättelser och anekdoter om Philipponnat, vars historia sträcker sig tillbaka till år 1522.

Vi är glada att kunna släppa denna upplevelse som ett exklusivt erbjudande till utvalda gäster som följt vår resa, både med förtur och till ett specialpris på 995 kr per person.

I Champagneupplevelsen ingår:

  • Champagnekväll tillsammans med Philipponnat
  • Fyra glas champagne från Philipponnat
  • Färska ostron från vår ostronbar
  • Övernattning med del i dubbelrum
  • Stor frukostbuffé 

Lägg till middag i paketet

Boka Prinsessan Astrids femrättersmeny, en gastronomisk upplevelse, i samband med champagneupplevelsen mot ett tillägg på 795 per person.

Unik Champagnekväll – fullbokat!

Vår champagnekväll har ett begränsat antal platser, och tyvärr är det nu fullbokat. Håll utkik i vårat nyhetsbrev efter nästa evenemang. 

Champagnehuset Philipponnat

Ett mindre och mycket respekterat champagnehus i Aÿ som drivs av samma familj som när allting började – Philipponnat. Familjen Philipponnat har bott i Champagneregionen i många hundra år, men man räknar 1522 som ett märkesår. Det var då som Apvril le Philipponnat registrerades som ägare av vingårdar i byn Aÿ – i hjärtat av Champagne. Genom generationerna har familjen varit engagerad i jordbruk, vinodling och till och med varit leverantör till Ludvig XIV:s kungliga hov. De började dock som champagnehus först 1910, då Pierre Philipponnat lanserade Maison Philipponnat – både som champagnehus och varumärke. 1997 blev huset en del av Lanson-Boizel Chanoine Champagne Group men drivs fortfarande av den ursprungliga ägarfamiljen.

Idag drivs champagnehuset av Charles Philipponnat, som är den 16:e generationen i familjen. För närvarande producerar Philipponnat årligen cirka 700 000 flaskor i 13 olika cuvéer, inklusive två årgångsviner, märkta Cuvée 1522 – till ära av familjens ankomst i Champagne, tre enfältscuvéer och signaturcuvéen Clos des Goisses.

Prinsessan Astrids femrättersmeny

Efter champagneprovningen slår vi upp dörrarna till vår restaurang Prins Carl, där ni får möjlighet att boka till vår femrättersmeny. Det är en gastronomisk upplevelse som komponerats av våra kockar för att skapa en smakupplevelse där smakerna gifter sig på ett enastående sätt och rätterna lyfter varandra. Villa Fridhems kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i möjligaste mån de svenska årstidernas smaker och med lika mycket passion som nyfikenhet utvecklar vi sedan nya och gamla smakkombinationer till kreativa och spännande rätter.

Mer mat på Villa Fridhem

Aperitif

Varför inte tjuvstarta besöket med varsitt glas i vår nya vinbar Aperitif? Här serveras riktigt bra viner på glas tillsammans med franska smårätter. Aperitif är en förlängning av vår gedigna vinkällare, som ni gärna får kliva in i och kolla på under besöket.

LÖRDAGSLUNCH

Varför inte starta dagen på Villa Fridhem med vår vällagade lördagslunch? Njut av läckra smaker från vår vällagade à la carte-meny med något gott i glaset från vår välsorterade vinkällare. Varje lördag serveras en unik Plat du Jour, framtagen efter säsongen smaker. Lyxa till det lite extra och förstärk helgkänslan med en förrätt eller dessert. 

Helgfrukost

Ni får en bättre start på helgen med Villa Fridhems helgfrukost. Inled dagen med en stor frukostbuffé med allt från krämig äggröra och krispig bacon, fräscha frukter och smakrik salami till frasande croissanter och prinsesstårtsbakelser. Allt som går att önska för en riktig drömfruost. Vi kan starkt rekommendera att avsluta frukosten med en god kopp kaffe ute på terrassen.

Shuttle Service för våra gäster

För att alla som besöker Villa Fridhem ska få en magisk upplevelse står vår Shuttle Service till förfogande för alla våra gäster. Vi hämtar upp er vid tågstationen i Norrköping eller i Kolmården när bil inte är ett alternativ. 

Inom en radie på 3 mil står vår Shuttle Service även till förfogande för alla våra gäster som besöker oss över dagen, för en middag eller för en vinprovning.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby