dryckesprovning

med Almqvist destilleri

Dryckesprovning med Almqvist destilleri

Välkomna till dryckesprovning med den framstående destillatören Bex från Almqvist Destilleri den 27 januari! För att förgylla denna smakfulla kväll ytterligare får ni, utöver en minnesvärd kväll med dryckesprovning och middag, även en kostnadsfri uppgradering till våra nyrenoverade rum till ett värde av 400 kr per person.

Under provningen kommer ni att få testa Almqvists egna Rejmyre Akvavit och Nordic Dry Gin, samt akvavit och gin från andra producenter för att uppleva smakskillnaden. Samtidigt guidar Bex er med säker styrning genom gin och spritproduktionens fascinerande värld och lär er hur ni bedömer och njuter av spritdryck.

 • 27 januari

 • Provning av gin och akvavit

 • Gemensam fördrink signerad Almqvist

 • Boende i nyrenoverade rum

 • Femrättersmiddag

 • Från 2495 kr per person

Smakrik lördag med Almqvist Destilleri

Välkomna till en kväll i goda dryckers tecken den 27 januari tillsammans med Almqvist Destilleri! Vi gästas av den framstående mästerdestillatören Rebecca, Bex, Almqvist som håller i en dryckesprovning med gin och akvavit. Efter över 20 år inom dryckesindustrin, där hon både vunnit priser som bartender på några av Londons mest framstående barer och arbetat med Absoluts varumärkesportfölj världen över, har Bex öppnat eget destilleri i Rejmyre under det egna varumärket Almqvist Destilleri där hon skapar traditionell svensk akvavit, nordisk gin och även skräddarsyr produkter åt några av världens främsta barer.

 

En kväll med destillatören

Under provningen kommer ni att få testa Almqvists egna Rejmyre Akvavit och Nordic Dry Gin, samt akvavit och gin från andra producenter för att uppleva smakskillnaden. Samtidigt guidar Bex er med säker styrning genom gin och spritproduktionens fascinerande värld och lär er hur ni bedömer och njuter av spritdryck. Provningen avslutas med varsin Dry Martini, då ni samtidigt får lära er hemligheterna bakom en perfekt Dry Martini.

Senare under kvällen träffas ni i Peacock Bar för att tillsammans avnjuta en fördrink signerad Bex Almqvist innan det är dags att slå sig ner till bords under kristallkronorna i Prins Carl. Där serveras ni en välsmakande femrättersservering med goda möjligheter att beställa till något gott i glasen. Varför inte välja ett av våra vinpaket – skräddarsydda av vår sommelier för att perfekt ackompanjera kvällens middag.

 

I paketet ingår

 • Dryckesprovning av gin och aqvavit med Bex från Almqvist Destilleri
 • Gemensam fördrink i Peacock Bar
 • Femrättersmiddag i restaurang Prins Carl
 • Övernattning i nyrenoverade rum
 • Generös frukostbuffé
 • Fri parkering med fri laddning av elbil
 • Lån av morgonrock och tofflor

Rebecca Bex Almqvist

Bex Almqvist är ett ledande ljus inom den globala dryckesindustrin med över 20 års erfarenhet i fronten av den kreativa och innovativa cocktail- och sprisvärlden. Hon var en framstående person inom Londons cocktail-sfär under den gyllene eran av bartenders under 00-talet, och vann tävlingar och priser på några av huvudstadens med prominenta barer.

Hon spenderade det efterföljande decenniet med att både resa världen över och sprida sina kunskaper inom dryckesindustrin genom att skapa upplevelser som marknadsförare och ambassadör för Absolut Vodka, samtidigt som hon drev Absolut Akademi hemma i Sverige medan hon arbetade nära, och lärde sig från, Absolut Distelleriet.

 Idag är Bex mästerdestillatör vid sig eget dryckesvarumärke, Almqvist Destilleri, vid hennes destilleri i den gamla bruksorten Rejmyre – känt för sitt glasblåseri. Där skapar hon traditionell Rejmyre Akvavit, Nordic Dry Gin och skräddarsyr produkter för några av världens bästa barer – alltid med sin egna, karaktäristiska smakprofil.

Nyrenoverade rum

Ni bor i hotellrummen i vänstra flygeln, som alla är nyrenoverade och öppnade upp våren 2023. Rummen är utformade för att ge en varm, härlig känsla som ger en wow-upplevelse – att det händer någonting oväntat. Till våra King Delux rum har det utformats en skräddarsydd platsbyggd förvaringsyta med hyllor, klädhängare, skrivbord, avlastningsyta och minibar i en komplett enhet.

King Delux-rummen är indelade i fyra olika kategorier där varje rumskategori har en unik design. I rummen är träet betsat i fyra olika färger; rostrött, mörkgrönt, mörkblått och grafitsvart och en del består av en unikt utvald marmor som går i samma nyanser som det betsade trät. Väggarna pryds av mönstrade tapeter som får tankarna till natur och fåglar vilket passar fint när vi befinner oss högt i Kolmårdenskogen med fin utsikt över Bråviken.

 

DUX-Sängar

Här kan vi utlova en riktigt god natts sömn. Samtliga nyrenoverade rum är inredda med DUX-sängar. Teknik är hemligheten bakom DUX. De strävar efter att garantera högsta möjliga sömnkvalitet, med fokus på rätt position och förbättrad djupsömn. Ett genomgående spiralsystem och beprövad teknik gör DUX-sängarna otroligt bekväma.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby