Vinprovning övernattning

Boka vinprovning med övernattning

En vinprovning med övernattning är en förtrollande upplevelse för den som älskar vin, liksom för den som önskar öka sin kunskap om vin.

Hos oss på Villa Fridhem kan du uppleva en härlig vinprovning genom ett av våra boendepaket som inkluderar en vinprovning eller champagneprovning. I våra boendepaket ingår även middag i någon av våra restauranger.

Läs mer och gör din bokning här:

Champagne- och Vinprovning på Villa Fridhem

Hos oss på Villa Fridhem finns möjlighet att upptäcka och lära dig mer om vin och champagne flera dagar i veckan. Vi anordnar vinprovningar på lördagar och champagneprovning på fredagar samt skräddarsydda provningar när ni önskar och vill. Ge er möjlighet att njuta lite extra – boka vinprovning med övernattning

Skräddarsydd vinprovning

Förhöj er vistelse med provning av förstklassigt vin!

Ge er vistelse en extra touch av lyx genom att boka in en skräddarsydd vinprovning med vår sommelier på Villa Fridhem. Vi erbjuder skräddarsydda vinprovningar där ni väljer provningen tema och fokus. Provningen kan ha temat av ett land, specifika druvor eller fokusera på en utvald vingård. En populär provning är även en provning av champagne och mousserande vin.

Under provningen delar vår duktiga sommelier med sig av fascinerande historier om varje dryck, vilket ger er en djupare förståelse för dryckens ursprung och karaktär. Provningen kulminerar med en informativ rundtur i vår vinkällare.

Champagnefredag

Fira in helgen med champagne!

Det finns få saker som kan mäta sig med en fredagskväll kantad av förstklassigt mousserande vin från franska regionen Champagne, enastående mat och trevligt sällskap. En champagne-fredag på Villa Fridhem innebär en minnesvärd fredagsupplevelse där kvällen inleds med en exklusiv provning av champagne. Vår kunniga sommelier kommer att guida er genom champagnens fascinerande historia medan ni får smaka på tre olika champagner, serverade tillsammans med olika delikatesser.

Provningen avslutas med en guidad tur i vår gedigna vinkällare. Efter att ni har utforskat vinkällaren tar ni plats vid bordet under de glittrande kristallkronorna i restaurang Prins Carl. Där väntar en femrättersmåltid signerad Prinsessan Astrid, och för de som önskar finns möjligheten att uppgradera till en gastronomisk sjurättersfest.

Lördag i vinkällaren

Helgnjutning i vår välfyllda vinkällare!

Ta del av en lördag dedikerad till förstklassiga viner och kulinariska läckerheter! Kvällen inleds med vinprovning i vinbaren Aperitif. Ni provar och utforskar fyra unika viner som har valts ut med omsorg, utifrån kvällens tema. Provningen leds av vår kunniga sommelier som tar er med på en resa genom vinets vackra historia, samtidigt som ni får lära er mer om just de vinerna ni provar för kvällen. Till vinet serveras aptitretare för att ge er möjlighet att uppleva hur vinets smaker och karaktärer växlar och förstärks i sällskap med olika smaker.

Efter att vinprovningen avslutats fortsätter vinresan ner i vår vinkällare där ni, utöver en guidad tur genom sortimentet, bjuds på en sista upplevelse i glaset innan det är dags för middag i vinbaren Aperitif där ni serveras franska tapas.

Shuttle service för alla våra gäster

Vi på Villa Fridhem är stolta över att erbjuda en unik och exklusiv förmån för våra gäster – en kostnadsfri Shuttle Service inom en radie av 4 mil. Denna service är särskilt uppskattad av de många gäster som reser med tåg, eftersom den täcker två viktiga tågstationer: Norrköpings Centralstation och Kolmården station.

Oavsett om ni kommer för att bo på vårt hotell eller bara besöker oss för en fantastisk middag på någon av våra restauranger, kan ni känna er trygga i vetskapen om att ni enkelt och bekvämt kan ta er till och från er destination utan extra kostnad.

Vanliga frågor och svar om vinprovning övernattning

Var ligger Villa Fridhem?

Villa Fridhem är beläget mitt i naturen vid Kolmårdens vackra skogar – ett av de vackraste skogsområdena i Sverige. Du kan enkelt nå oss med både bil och tåg, och hotellet ligger endast 15 minuter från Norrköping centrum.

Finns det en spa på hotellet?

Nej, i dagsläget erbjuder vi inte något Spa. Däremot finns en avkopplande relaxavdelning med två bubbelpooler, bastu, bar och loungeområde som ingår i er vistelse.

Vilka olika vinprovningar erbjuder ni?

Vi erbjuder två olika vinprovningar varje vecka – vår champagneprovning på fredagar och vår vinprovning på lördagar. Vi erbjuder även skräddarsydda vinprovningar, både för mindre sällskap och stora grupper. Boka vinprovning övernattning och middag för en oslagbar helhetsupplevelse.

Vad menas med vinprovning övernattning?

Med vinprovning övernattning innebär en helhetsupplevelse där ni bokar ett av våra boendepaket där såväl vinprovning, övernattning och middag i restaurangen Prins Carl eller vinbaren Aperitif även ingår i upplevelsen.

Finns det parkering på Villa Fridhem?

Absolut! På Villa Fridhem finns möjlighet för alla våra gäster att parkera bilen. Vi erbjuder även parkering för elbilar och möjlighet att ladda din elbil kostnadsfritt under din vistelse hos oss.

Hur bokar jag rum på Villa Fridhem?

Du kan enkelt boka rum online på vår hemsida, där du kan se och välja mellan olika kategorier och rum. Besök vår bokningssida för mer information och för att göra din reservation.

Läs mer och boka

Finns det vingårdar i Sverige?

Trots det utmanande klimatet för vinodling i Sverige har vingårdar anpassat sig och producerar kvalitetsviner. Några regioner där detta sker inkluderar Skåne, Öland och Gotland, samt Halland och Västergötland.

Vinodling förekommer i flera delar av Sverige, däribland:

Skåne

Skåne har blivit känt för sin framstående vinproduktion och är den del av landet som rymmer flest vingårdar. Det beror på att det milda klimatet och närheten till Östersjön skapar bra förhållanden för att odla vin.

En en välkänd vingård i Skåne är Österlen Vin. Vingården ligger vackert beläget på Österlen i Skåne.

ÖSTERGÖTLAND

I östergötland, många i närheten till Villa Fridhem, finns idag flera vingårdar. Gårdarna är några av världens nordligaste vinodlingar och fokuserar till stor del på viner som passar till östgötaslättens bördiga jord. Det är druvor som är lite mer sällsynta att finna bland dagens viner som Solaris, Rondo, Frühburgunder och många fler.

Öland och Gotland

Öarna Öland och Gotland, belägna i Östersjön, stoltserar även med några vingårdar.

Trots ett mer utmanande klimat jämfört med Skåne har vingårdar på dessa öar undersökt möjligheter att odla vinstockar.

Halland och Västergötland

Även om vinodlingar är mindre vanliga i de här regionerna, jämfört med Skåne, har det skett försök till att etablera vingårdar i Halland och Västergötland. Här är vinernas karaktär fruktiga och lätta.

Hur fungerar en vinprovning?

En vinprovning är en uppstyrd avsmakning av viner, ledd av en sommelier. Under en vinprovning får deltagaren möjlighet att prova och samtidigt lära sig mer om olika viner.

Processen inkluderar vanligtvis doftanalys, smakprovning och diskussion om vinets egenskaper. Det är en fantastisk möjlighet att fördjupa din förståelse för vinets värld!

Introduktion av vinexpert

Oftast börjar provningen med att er sommelier presenterar sig själv och berättar om de viner som kommer provas under vinprovningen.

Visuell bedömning

Deltagarna inbjuds först att inspektera vinet i sina glas. De granskar färgen, klarheten och viskositeten, vilket ger en initial indikation om vinets karaktär och ålder.

Doftanalys

Därefter virvlar deltagarna vinet i sina glas för att frigöra dess dofter och utför sedan en noggrann doftanalys. Syftet med det här steget är att upptäcka de olika aromerna och dofterna som finns i vinet.

Provning av vin

Deltagarna går vidare till själva provningen där de får smaka på vinet. Man låter vinet cirkulera i munnen för att tydligare uppleva dryckens smaker och struktur. Smakprofilen inkluderar aspekter som sötma, syra, tanniner (i rött vin).

Bedömning och diskussion

Efter provning av varje vin diskuteras vinerna i ledning av er sommelier. Deltagarna har möjlighet att dela sina intryck och lyssna på expertens analys av vinets egenskaper.

Frågor och svar

Efter vinprovningen ges deltagarna ofta möjlighet att ställa frågor och fördjupa diskussionen med vinexperten.

Avslutning

Slutligen kan det erbjudas en summering eller rekommendationer för vidare utforskning av olika viner.

What kind of hotel is Villa Fridhem?

Villa Fridhem is a boutiquehotel with extra love for wine and good food. It’s a hotel you’ll remember and want to visit again.

Hitta Hit

Villa Fridhem ligger endast 15 minuters bilfärd från Norrköping och 5 minuter in från avfart 124 eller 125 från E4an.

Adress:

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby

Hitta till oss med Google Maps

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby