Vinprovning Linköping

Våra provningar gör uppehåll under sommaren. De kommer tillbaka i höst igen.
Under sommaren sker provningar mot förfrågan.

info@villafridhem.se, 011 – 622 00

Vill du boka en härlig vinprovning i närheten av Linköping?

Njut av en spännande vinprovning på Villa Fridhem – bara en knapp timme från centrala Linköping. Vi anordnar vin- och champagneprovningar två dagar i veckan – fredagar och lördagar. Ni kan även boka vinprovningen med Shuttle service och middag. Då tar ni pendeln från Linköping till Norrköping så hämtar vi upp er vid tågstationen inför provningen och kör tillbaka er till tågstationen efter avslutad middag.

På Villa Fridhem provar ni viner från såväl gamla som nya världen i en rik blandning av viner från större och mindre producenter i en avkopplande miljö. Vi anordnar vinprovningar på fredagar och lördagar eller efter era önskemål. Ni provar vinerna i ledning av vår duktiga sommelier som tar er med på en lika lärorik som smakrik resa!

Vinprovning på Villa Fridhem

Följ med på en resa genom länder som Italien och Frankrike eller, varför inte en vinprovning med fokus på den nya världen, och smaka på några av världens mest berömda druvor, tillsammans med vår kunniga sommelier.

På Villa Fridhem får ni smaka på viner från hela världen i en underbar miljö. Vi erbjuder vinprovning på lördagar och champagneprovning på fredagar. Vi erbjuder även skräddarsydda vinprovningar där ni fyller provningens platser med ert sällskap. På Villa Fridhem erbjuder vi även provning med mat eller ost för er som vill.

 

Boendepaket med vinprovning

På Villa Fridhem erbjuder vi två olika boendepaket med champagne- eller vinprovning där även middag ingår i upplevelsen. Boka Champagnefredag eller Lördag i vinkällaren för en oförglömlig upplevelse.

Champagnefredag

På fredagar är det champagne som står i fokus på Villa Fridhem. Bubbla igång helgen med en lyxig champagneprovning, ledd av vår sommelier, som berättar om den ädla dryckens historia samtidigt som ni får smaka på tre utsökta champagner. Till champagnen bjuds ni på olika goda delikatesser, såsom ost och mindre munsbitar, lagade av våra skickliga kockar. Genom att prova vinerna tillsammans med delikatesserna får ni uppleva hur smakerna i drycken förändras och utvecklas tillsammans med andra smaker. Det är vanligt att man upplever helt nya smaker när man provar viner tillsammans med mat och tilltugg.

Provningen avslutas med en guidad visning av vinkällaren, innan ni slår er ner till bords för att fortsätta fira fredagen med en utsökt middag i restaurang Prins Carl. Där väntar Prinsessan Astrids fantastiska femrättersmåltid.

Det blir en fredag som ni sent kommer glömma!

 

Ingår i paketet Champagne-fredag:
 • Champagneprovning kl 17:00-18:00
 • Middag i Prins Carl
 • Tillgång till relaxavdelning med jacuzzi
 • Tofflor och lån av morgonrock
 • Incheckning 15.00
 • Utcheckning 11.00
 • Frukost
 • Fri parkering (möjlighet till fri elbilsladdning)

Lördag i vinkällaren

Njut av en oförglömlig lördag genom en vinprovning på Villa Fridhem. På lördagsprovningarna inleds kvällen i vår vinbar Aperitif, där ni provar fyra olika viner, noga utvalda utifrån kvällens tema.

Samtidigt som ni smakar på vinerna bjuds ni på tilltugg som hjälper till att förhöjda och förstärka smakerna från drycken. Efter att ni provat vinerna leds ni ner till vår vinkällare, där ni provar det sista vinet som står på schemat under vinprovningen.

Därefter slår ni er återigen ner i vinbaren Aperitif där kvällens middag serveras. I menyn hittar ni franska smårätter med inslag av smaker från norden – en oslagbar smakkombination. Här hjälper vår sommelier er att välja det perfekta vinet till er middag, som ni komponerar själva från menyn. Varför inte börja med ost eller dessert och avsluta med ostron?

En lördag att längta tillbaka till!

 

Ingår i paketet Lördag i vinkällaren:
 • Vinprovning i Aperitif kl 16:00-17:00
 • Tre smårätter i Aperitif på ankomstdagen
 • Tillgång till relaxavdelning med jacuzzi
 • Tofflor och lån av morgonrock
 • Frukost
 • Incheckning 15.00
 • Utcheckning 11.00
 • Fri parkering (möjlighet till fri elbilsladdning)

Villa Fridhems vinkällare

I Villa Fridhems gedigna vinkällare finner ni viner från såväl gamla som nya världen, med ett brett och noga utvalt utbud av olika viner från större och mindre producenter. Här finner ni alltid olika spännande viner som vi serverar som en del av våra vinpaket i restaurangen samt direkt på glas i vår vinbar Aperitif.

Vanliga frågor om vinprovning Linköping

Var finns vinprovning i Linköping med omnejd?

Bara 40 minuter från Linköping ligger Villa Fridhem, som erbjuder vinprovning och champagneprovning två dagar i veckan samt skräddarsydda vinprovningar vid efterfrågan.

Har ni provning av vin med ost?

En vinprovning av vin och ost är absolut möjligt att boka. Då skräddarsyr vi provningen efter era önskemål av ostar med passande viner till.

Var ligger Villa Fridhem?

Villa Fridhem ligger vackert beläget cirka 15 minuter från Norrköping och ungefär 40 minuter från Linköping.

Hur många platser finns det på vinprovningen?

Det beror på vilken vinprovning ni väljer. En skräddarsydd provning erbjuder fler antal platser, medan vinprovningen på lördagar har 16 platser och champagneprovningen på fredagar har 24 platser. Kontakta oss för mer information.

Hitta Hit

Villa Fridhem ligger endast 15 minuters bilfärd från Norrköping och 5 minuter in från avfart 124 eller 125 från E4an.

Adress:

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby

Hitta till oss med Google Maps

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby