Välkomna till oss!

 

Villa Fridhem – en plats att länga till

Villa Fridhem är en unik plats belägen strax utanför Norrköping med en kunglig historia från 1909. Det är en plats att längta till, en plats att trivas på och en plats att vilja återvända till. Villa Fridhem har utvecklats under lång tid och karakteriseras av en välkomnande värme, passion och lustfylldhet.

Huset och området ger liv åt många oförglömliga minnen och extraordinära upplevelser. En plats för er som gillar elegans från förr till nu och framåt.

Från kungligt sommarresidens till boutiquehotell

Villa Fridhem har en intressant historia som sträcker sig längre tillbaka än innan residensents uppförande. På platsen låg tidigare en enklare herrgård innan Prins Carl förälskade sig i platsen för sitt residens. År 1909 uppfördes den herrgård som står på platsen idag. Herrgården ritades av arkitekt Boberg på beställning av Prins Carl, som önskade anlägga ett sommarresidens i närheten av den plats han själv spenderade många av sina somrar. Prins Carl tillbringade många barndomssomrar här i trakten eftersom hans mor, Drottning Sofia, brukade hyra Eriksberg av ryttarmästare och kammarherren Philip Trozelli.

På Villa Fridhem levde prinsessorna och prinsen som vanliga barn. Prinsessornas gröna och vita lekstuga finns kvar med originaltapeter och järnspisen där de stekte pannkakor med sin barnflicka. Prinsessan Astrid sade en gång att ”en sommar utan Villa Fridhem är ingen sommar”. Under 45 somrar gästades Fridhem av kungligheter från hela Europa. Sist firade prinsessan Ingeborg sin 75-årsdag här 1953.

1953 blev den sista sommaren på Villa Fridhem som sedan såldes till Östergötlands landsting. Här bedrevs sedan konvalescenthem i 35 år innan det 1987 övergick i privat ägo.

Bo på Villa Fridhem

Boka ett boendepaket hos oss på Villa Fridhem – den perfekta destinationen för er som uppskattar både historisk charm och modern komfort, samt vill utforska våra historiska och vackra omgivningar. Här handlar allt om personlig service, kvalitet och komfort för gästerna i en magnifik miljö. När ni checkar in blir ni omedelbart påminda om hotellets historia – ett f.d. kungligt sommarresidens som nu fått en djärv och levande inredning. 

Samtliga av våra boendepaket inkluderar middag i någon av våra restauranger. Bokar ni något av våra två-nätterspaket får ni testa både Prins Carl, där det serveras en fast femrättersmeny, och Aperitif, där menyn består av smårätter med inspiration från det franska köket.

Suit King och våra Suit Queens
King Delux Pine och Maroon

Sedan 2020 har samtliga delar av Villa Fridhem renoverats och gjorts om. I huvudbyggnaden har alla konferensrum renoverats och utrustat med de  modernaste digitala lösningarna. Restaurangernas matsalar är helt nyrenoverade med nya, kungliga färger med diskreta delajer i guld. Terrassen är ny och ger goda möjligheter till att avnjuta mat och dryck med närhet till vår vackra park med utsikt över Bråvikens Norra strand. 

Våra sviter, King Suit och Queen Suit är också nyrenoverade. Vardera rum har en egen särpräglad stil och är rum värda att minnas. Den ena flygeln är även den helt nyrenoverad och har fyra olika rum med unika utseenden – Maroon, Graphit, Pine och Petrol. 

Mat och dryck på Villa Fridhem

Under eran vistelse på Villa Fridhem kommer ni att ha tillgång till flera fantastiska mat- och dryckesupplevelser som passar alla smaker och behov. 

På Villa Fridhems har vi ett passionerat sätt att hantera råvaror på och menyerna följer i största möjliga mån de svenska årstidernas smaker. För att både ha ett hållbart och innovativt fokus är vår strävan att alltid försöka tillvarata hela råvaran. Utifrån vår passion, kombinerad med vår nyfikenhet, utvecklar vi sedan nya och gamla smakkombinationer till kreativa och smakfulla rätter. 

Njut av vår fasta femrättersmeny i restaurang Prins Carl. Eller välj vår vinbar Aperitif för att välja från en spännande meny bestående av smårätter med inspiration från det franska köket. 

Vad händer på Villa Fridhem

På Villa Fridhem händer det saker året om – med flera event, temamiddagar, upplevelser och aktiviteter på hotellet.

Boendepaket

Läs om och boka ett av våra boendepaket – båda våra ordinarie som vi erbjuder året om samt våra event- eller högtidspaket. I samtliga boendepaket ingår middag, antingen i restaurang Prins Carl eller vinbaren Aperitif, och vår generösa frukost.

Aktuellt på Villa Fridhem

Här presenterar vi kommande event, temamiddagar, högtider och mycket mer! Missa inte vår kommande skaldjursafton, champagnemiddag, högtid eller invigning. Ni kan även prenumerera på vårt nyhetsbrev där vi presenterar aktuella händelser.

Upplevelser på Villa Fridhem

Vi erbjuder flera olika upplevelser, både pulshöjande och avkopplande, för er att fylla dagarna med. Varför inte beställa en matsäck och vandra längs den vackra östgötaleden, unna er en stund av avkoppling i vår relaxavdelning eller boka en vinprovning?

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby