Ölprovning

med Fenix Brewer

Ölprovning med Fenix Brewery

Fira fars dag med en minnesvärd upplevelse på Villa Fridhem med ölprovning och femrättersmiddag! Ni checkar in på lördagen, då ni kan njuta av en stund i vår relaxavdelning med jacuzzi och bastu, innan det är dags för ölprovning tillsammans med det lokala bryggeriet Fenix Brewery. Under provningen är en representant från Fenix Brewery med och guidar oss genom ölens värld. Vi kommer få prova sex olika sorters öl samtidigt som vi får veta mer om ölbryggningens ädla konst och olika ölstilar.

Efter provningen välkomnas ni ner till restaurang Prins Carl där ni serveras vår omtyckta femrättersservering i säsongens smaker, med möjlighet att uppgradera den till en sjurättersservering för en oförglömlig kulinarisk upplevelse. Därefter välkomnas ni en trappa upp till Peacock Bar, vår eleganta och inbjudande cocktailbar. Där står vår bartender redo att skaka färgsprakande cocktails eller någon av våra smakrika signaturcocktails. Varför inte utmana varandra på en omgång biljard eller shuffleboard?

Efter en god natts sömn väntar vår stora frukostbuffé där ni finner allt ni kan önska för en kunglig start på dagen – och lite till. 

Ölprovningsupplevelsen på Fars dag har ett begränsat antal platser, se till att boka era platser i tid.

  • 11 november

  • Testa 6 olika öl

  • Femrättersmiddag, med möjlighet till uppgradering till vår sjurättersmiddag

  • Från 1995 per person

  • Tillgång till relaxavdelning med två jacuzzis och bastu

Fenix brewery

Fenix Brewery är ett nytt och toppmodernt bryggeri i Norrköping. I slutet av 2019 rullade de första tankarna in i de nyrenoverade och anpassade lokalerna i Gästgivarhagen. De har fått sitt namn efter en inskription i Norrköping rådhus som liknad Norrköping vid en fågel Fenix som med ”större fägring och styrka förnyat sig ur elden och askan” efter att ha ödelagts vid tre skilda tillfällen.

”Vad inte många känner till är att Norrköping en gång var en stor bryggeristad. Under 1800-talet fanns inte mindre än fem lokala bryggerier. Bryggerierna köptes upp och lades ner, och Norrköping tappade sin bryggeritradition. Som en fågel Fenix vill vi återigen resa oss som en stolt bryggeristad.” – Fenix Brewery

Fenix Brewery har 12 olika öl i sitt utbud, med ett brett utbud med allting från lager till olika ales och stout. De är även producenterna till Villa Fridhems egen lager – en mörkare lager som passar otroligt bra till mat. 

Restaurang Prins Carl

I paketet Ölprovning ingår femrättersmiddag i restaurang Prins Carl. Där får ni ta del av en väl avvägd smakupplevelse där smakerna gifter sig på ett enastående sätt och rätterna lyfter varandra. Villa Fridhems kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i möjligaste mån de svenska årstidernas smaker och med lika mycket passion som nyfikenhet utvecklar vi sedan nya och gamla smakkombinationer till kreativa och spännande rätter. En middag på Villa Fridhem är mer än ett mål mat – det är en upplevelse.

Sjurättersservering

Ni har även möjlighet att uppgradera er femrättersservering till en sjurättersservering för en minnesvärd kulinarisk upplevelse! Uppgtraderingen kan ni göra vid bokningstillfället eller vid incheck. 

Mat och Dryck på Villa Fridhem

Aperitif

Varför inte tjuvstarta besöket med varsitt glas i vår nya vinbar Aperitif? Här serveras riktigt bra viner på glas tillsammans med franska smårätter. Aperitif är en förlängning av vår gedigna vinkällare, som ni gärna får kliva in i och kolla på under besöket.

Peacock Bar

Peacock Bar är en elegant och intim cocktailbar med en klassisk och internationell atmosfär. Njut av en cocktail med personlig service, oavsett om ni föredrar tidlösa klassiker eller spännande smaker presenterade på ett nytt sätt. Med inspiration från gammalt och nytt möts man av en klassisk och tidlös miljö.

Vinkällare

Utbudet i Villa Fridhems vinkällare har både djup och bredd. Vi kombinerar små och stora producenter, från gamla och nya världen i flera olika prisklasser och kvalitetsnivåer. Vill ni veta mer om vinerna eller vill ta del av en upplevelse i anknytning till middagen är ni välkomna ner i vår vinkällare. Våra sommelierer erbjuder såväl champagne- som traditionella vinprovningar.

Shuttle Service för våra gäster

För att alla som besöker Villa Fridhem ska få en magisk upplevelse står vår Shuttle Service till förfogande för alla våra gäster. Vi hämtar upp er vid tågstationen i Norrköping eller i Kolmården när bil inte är ett alternativ. 

Inom en radie på 3 mil står vår Shuttle Service även till förfogande för alla våra gäster som besöker oss över dagen, för en middag eller för en vinprovning.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby