Vad är boutiquehotell?

Villa Fridhem – ett boutiquehotell med fokus på gastronomiska upplevelser

Ett boutiquehotell kännetecknas av unik design, personlig atmosfär och förstklassig service.

Villa Fridhem är ett lika charmigt som lyxigt boutiquehotell beläget i hjärtat av Kolmårdens skogar, strax utanför Norrköping, med en fantastisk utsikt över vackra Bråviken. Hit kommer du för en oförglömlig hotellupplevelse, i en helt unik atmosfär.

Välkommen att boka din nästa boutiquehotell-vistelse hos oss på Villa Fridhem:

En hotellvistelse utöver det vanliga
– På Villa Fridhem

En hotellvistelse hos oss på Villa Fridhem innebär en unik vistelse kantad av modern lyx och historisk charm. Hotellet ligger vackert beläget – mitt i skogen och ett stenkast från den idylliska stranden i Bråviken.

Byggnaden där Villa Fridhem huserar bär på en sagolik historia. På 1900-talet var hotellet ett sommarresidens dit kungligheterna flyttade in under sommarmånaderna. Samma charm som fanns då lever kvar på Villa Fridhem än idag. Men nu även med moderna bekvämligheter som WiFi, gym och relaxavdelning.

Allt detta – kombinerat med hotellets fantastiska läge vid stranden i Bråviken – bidrar till en oförglömlig upplevelse.

Rummen på Villa Fridhem

Hos oss på Villa Fridhem är rummen utformade och designade för att skapa en varm och mysig känsla med lyxig och modern inredning. Vi vill att du som gäst hos oss får uppleva en hotellvistelse utöver det vanliga, och för att skapa det helhetsintrycket är rummet en viktig komponent.

De är de små detaljerna som tillsammans bidrar till helhetsupplevelsen i våra rum. Dofterna, färgerna, inredningen och möbleringen är noga utvalda och utformade för att tillsammans skapa den rätta känslan.

Vi har flera olika typer av rum, indelade i olika kategorier. Samtliga kategorier har en egen stil och design. Rummen som ligger i hotellets vänstra flygel renoverades 2023 och är inredda med inspiration från påfågelns vackra fjäderskrud. Den stilfulla marmoreringen i rummen kommer från Kolmårdsmarmorn. Många av rummen i den här flygeln har utsikt över Kolmårdens vackra skogar.

Parkvillan – bo i vår vackra park

Vår lyxiga svit hittar du i parkvillan som ligger belägen i vår vackra trädgård. Den nyrenoverade villan har ett mer privat läge med en egen terrass, jacuzzi och en makalös utsikt över havet och parken.

I parkvillan hittar du, förutom sviten, rum som är inredda med inspiration från parken och grönområdena. Samtliga rum har en förtrollande utsikt över parken och havet.

Matupplevelser att minnas

När du besöker Villa Fridhem behöver du inte vara orolig för att gå hungrig. Men våra smaksäkra och skickliga kockar garanterar mer än mätta magar. Att besöka någon av våra restauranger är en upplevelse. I våra restauranger serveras välkomponerade maträtter gjorda på råvaror av högsta kvalitet.

Vår meny följer de svenska årstiderna och vi strävar alltid efter att ta tillvara på hela råvaran under matlagningen. Det är med passion och nyfikenhet som vi använder nya och gamla smakkombinationer för att ta fram unika och spännande menyer. Vi älskar bra mat och lägger stor vikt vid kunskap och expertis kring såväl mat som vin. Allt för att du som gäst ska känna dig väl omhändertagen och få tid att njuta av bra mat och dryck, i en fantastisk miljö.

Aktiviteter under vistelsen

Det finns massor av aktiviteter och upplevelser att utforska när du besöker oss på Villa Fridhem. Vi arrangerar såväl exklusiva vinprovningar som avkopplande spa-aktiviteter och sportiga aktiviteter.

Några av våra aktiviteter och upplevelser:

 • Champagneprovning
 • Vinprovning
 • Padel
 • Cykling eller vandring
 • Träning
 • Golf
 • Biljard och shuffleboard
 • Spa
 • Bad
 • Gym
 • Relax

Boka en oförglömlig upplevelse utan hotellnatt

Våra upplevelser och aktiviteter är inte bara till för den som stannar över natten, utan kan bokas även för de som inte övernattar på vårt hotell. Vi arrangerar till exempel vinprovning på både torsdagar och lördagar, och champagneprovningar på fredagar. Kostnaden för både champagneprovning och vinprovning är 650 kronor per person.

På vinprovningarna får ni smaka er igenom hela Italien eller Frankrike. Förutom utsökta viner får ni under tiden lära er mer om vin och om någon av de berömda druvorna Cabernet Sauvignon eller Pinot Noir. På champagneprovningen välkomnas ni in i champagnens värld där ni får lära er mer om den ädla drycken som bara får komma från ett specifikt område för att förtjäna namnet. Nämligen från självaste Champagne. Tillsammans med vinet bjuds det på passande tilltugg som hjälper till att framkalla smaken och karaktären av vinerna, samtidigt som ni får uppleva hur vinets smak förändras tillsammans med andra smaker. Det sista glaset på vinprovningen förtärs nere i vår vinkällare, följt av en sittande Aperitif. Under champagneprovningen får ni smaka på tre olika champagnesorter.  

Vill du veta mer om våra vinprovningar och andra aktiviteter som lämpar sig för dig som inte stannar över natten?

Vad är boutiquehotell – har du koll?

Boutiquehotell är motsvarigheten till stora standardiserade hotellkedjor där allt ser likadant ut, oavsett vilket av hotellen du besöker. Ett boutiquehotell kännetecknas istället av dess unika och personliga stil.

Typiska kännetecken för ett boutiquehotell:

 1. Unik design: Boutiquehotell är kända för sin individuella och ofta konstnärliga design. Inredningen är ofta unik och personlig och hotellen kan ha rum i olika stilar och teman, moderna konstverk eller andra unika arkitektoniska eller inredningsmässiga detaljer.
 2. Intim atmosfär: Boutiquehotell är vanligtvis mindre än stora hotellkedjor, vilket skapar en mer personlig och intim atmosfär.
 3. Fokus på detaljer: Boutiquehotell lägger ofta stor vikt vid små detaljer för att skapa en minnesvärd upplevelse för gästerna. Det kan inkludera allt från specialdesignade möbler till handplockade konstverk.
 4. Högkvalitativ service: Eftersom boutiquehotell är mindre och mer specialiserade har personalen ofta möjlighet att ge en mer personlig och dedikerad service. Detta kan inkludera skräddarsydda rekommendationer för lokala sevärdheter, restauranger och aktiviteter.
 5. Oberoende ägande: Många boutiquehotell ägs och drivs av enskilda ägare eller mindre hotellgrupper, vilket ger dem större frihet att skapa en unik upplevelse utan att följa strikta regler och standarder från stora hotellkedjor.

Sammanfattningsvis är ett boutiquehotell en personlig hotellanläggning som strävar efter att erbjuda en unik upplevelse för sina gäster genom en kombination av design, atmosfär och service.

Historien om boutiquehotell

Det sägs att New York var först med att använda benämningen boutiquehotell, men själva stilen har funnits i århundraden. Historien om boutiquehotell går ända tillbaka till 1980-talet när konceptet först började ta form. 

Den första användningen av termen ”boutiquehotell” tillskrivs ofta den brittiske entreprenören Steve Rubell, som använde det för att beskriva sitt hotell Morgans Hotel i New York City, som öppnade 1984. Morgans Hotel ansågs vara unikt på grund av sin avancerade design, små skräddarsydda rum och en övergripande känsla av exklusivitet.

Vad är boutiquehotell? Vanliga frågor och svar!

Vad innebär ett boutiquehotell?

Ett boutiquehotell är en typ av hotell som karakteriseras av sin unika design, individuella stil och fokus på personlig service. Termen ”boutique” används för att beteckna små och intima hotell som erbjuder en distinkt atmosfär. Många boutiquehotell strävar efter att integrera sig i det lokala samhället genom att använda lokal konst, design eller mat. De kan också erbjuda aktiviteter och upplevelser som ger gästerna en känsla av platsens unika karaktär.

Var ligger Villa Fridhem?

Villa Fridhems vackra hotell ligger strategiskt placerat – mitt i naturen – men samtidigt bara 15 minuter från Norrköpings centrum, 40 minuter från Nyköping och Linköping, och 90 minuter från Stockholms Central. Bara ett par minuters promenad från hotellet hittar du Kolmårdens tågstation som smidigt tar dig till med direkttåg till flera städer runtom i landet, bland annat Stockholm.
Hitta hit!

Finns det parkering på Villa Fridhem?

Självklart finns det parkering på Villa Fridhem! Vi erbjuder möjlighet till parkering till alla våra gäster. Det finns också möjlighet att ladda din elbil utan extra kostnad under din hotellvistelse på Villa Fridhem.

Hur bokar jag rum på Villa Fridhem?

Du kan enkelt boka rum online på vår hemsida. Samtliga av våra kategorier och rum går att se och boka där.
Läs mer och boka här.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby