Hur ser boutiquehotell ut?

Villa Fridhem – ett boutiquehotell med fokus på gastronomiska upplevelser

Det bästa med boutiquehotell är att inget är det andra likt. Att få mötas av unik design och personlig karaktär är en stor del av charmen med att bo på ett boutiquehotell.

Är du på jakt efter ett mysigt och lyxigt boutiquehotell i Sverige? Ett hotell som vill erbjuda sina gäster en lyxig och unik vistelse, med något utöver det vanliga? Då har du hittat rätt!

Boka en oförglömlig hotellvistelse på Villa Fridhem

Välkommen att boka din hotellvistelse hos oss på Villa Fridhem. Vi utlovar bland annat modern elegans, bekvämligheter som spa och gratis internet i alla våra lokaler, samt gastronomiska upplevelser utöver det vanliga.

Vill du veta mer om vårt hotell eller är du redo att boka?

En extraordinär hotellvistelse
– Hos Villa Fridhem

Villa Fridhem är vackert beläget mitt i skogen och bara ett stenkast från den pittoreska stranden vid Bråviken. Den ståtliga byggnaden bär på en lång och sagolik historia. Under 1900-talet fungerade det som ett sommarresidens där kungligheter tillbringade sina somrar.

Den samma charm som präglade platsen då, lever kvar på Villa Fridhem än idag. Men nu kompletteras den historiska charmen med moderna bekvämligheter som WiFi, gym och en avkopplande relaxavdelning.

Allt detta, tillsammans med det idylliska läget vid Bråvikens strand, bidrar till den totalupplevelse som våra gäster upplever under sin vistelse på hotellet.

Enastående kulinariska upplevelser under ditt besök

Din vistelse på Villa Fridhem kommer att berika ditt gastronomiska sinne med tillgång till flera restauranger, som alla har sin egna charm och stil. Vi sätter högt värde på kulinarisk excellens, vin av hög kvalitet och en service i världsklass.

Våra menyval återspeglar i största möjliga utsträckning smaker från de svenska årstiderna, och vår strävan är alltid att fullt ut tillvarata potentialen i varje råvara och ingrediens. Genom att förena passion med nyfikenhet skapar vi, med inspiration från både det nya och det beprövade, en rad kreativa och spännande menyer som utmanar dina smaklökar. Vårt engagemang för att leverera en minnesvärd gastronomisk upplevelse genomsyrar varje detalj.

Våra rum

På Villa Fridhem finns flera olika typer av rumskategorier att välja mellan när du bokar din hotellvistelse. Alla våra rum är inredda utifrån samma grundidé – att de ska präglas av värme, kärlek och en trivsam och trygg atmosfär. Vi vill att du som gäst hos oss möts av en helhetsupplevelse som består, där varje del och detalj är en viktig komponent för att skapa en minnesvärd totalupplevelse.

Vänstra flygeln – nyrenoverade rum med unik karaktär

Hotellrummen är inredda med unik design och varje kategori har sin alldeles egna prägel. I den vänstra flygeln som renoverades 2023 är samtliga rum inredda med inspiration från påfågelns fjädrar och marmoreringen i rummen är gjorda och inspirerade av den vackra Kolmårdsmarmorn. Många av rummen i den vänstra flygeln har utsikt över Kolmårdens sagolika skogar och det vackert lysande havet som öppnar upp sig vid Bråviken, bara en knapp kilometer från hotellet.

Parkvillan – natursköna rum med magisk utsikt

I vår vackra trädgård hittar du Parkvillan. Även här är rummen nyrenoverade och inredda med inspiration från den lummiga parken, för att förstärka närheten till naturen och det natursköna läget mitt i parken. När du vaknar upp i något av våra rum i Parkvillan gör du det med en bedövande vacker utsikt över parken och havet. Rummen är perfekta för dig som vill ha en extra naturskön hotellupplevelse, där lugnet och friden från naturen avspeglar hela er vistelse.

Sviten i Parkvillan

I Parkvillan finns, förutom flera dubbelrum, vår exklusiva och nyrenoverade svit. Sviten har ett mer privat läge med en stor terrass med utsikt över både parken och havet. Och som grädden på moset har sviten en egen jacuzzi där ni kan njuta av värmande avkoppling med fantastisk utsikt.

Aktiviteter under er vistelse

På Villa Fridhem erbjuder vi ett stort urval av aktiviteter för alla smaker som är mycket populära bland våra gäster:

Champagneprovning

Fördjupa dina kunskaper och din förståelse för olika champagne-sorter, och njut av de sprudlande smakerna från den bubblande drycken. En champagneprovning är en fantastisk upplevelse att dela med någon du tycker om!

Vinprovning

Ta med dig någon du tycker om och följ med på en resa genom vinets värld med Villa Fridhems kunniga sommelier. Under vinprovningen får du möjlighet att lära dig mer om olika vinsorter och hur de smälter samman med mat och andra smaker. Det är en utmärkt möjlighet att förbättra dina kunskaper inför kommande middagar och festligheter.

Relaxavdelning

Unna dig en stunds avkoppling och ladda batterierna i Villa Fridhems relaxavdelning. Här finns två jacuzzibad och bekväma sittplatser där du kan läsa en bok, lyssna på en podcast eller bara njuta av lugnet och tystnaden.

Padel

Utnyttja de utomhusbanor som Villa Fridhem har att erbjuda för en spännande padel-match. Padel är en rolig och enkel sport som passar alla – oavsett ålder och erfarenhet. En perfekt aktivitet för att både ha roligt och hålla sig aktiv.

Cykling eller vandring

Upptäck den magiska naturen runt Villa Fridhem genom cykling eller vandring. Utforska den vackra svenska naturen på egen hand eller ta del av en guidad vandring i Kolmården för ett spännande äventyr med en guide som har stenkoll på området.

Golf

För de som älskar golf finns möjlighet att boka golfrundor på den närliggande Bråvikens golfklubb. Kombinera din vistelse med en dag på golfbanan för att göra upplevelsen ännu mer minnesvärd. Vi ordnar med Shuttle service till och från banan vid behov.

Träning

Håll dig i form under din vistelse genom ett träningspass på någon av Villa Fridhems gym. Vi erbjuder både inomhus-gym och utomhus-gym. De fina omgivningarna är också perfekta för en skön joggingtur.

BAD

Endast några hundra meter från hotellet ligger skogssjön Skiren. En lika vacker som fridfull plats för bad och avkoppling, med både sandstrand och klippor att njuta av. Nedanför hotellet sträcker sig Bråviken, med flera badplatser att välja mellan.

Biljard eller Shuffle board

I vår mysiga bar Peacock Bar på plan 2 finns både biljardbord och shuffleboard, samt bekväma sällskapsytor för avkopplat barhäng. Aktiviteterna är tillgängliga under barens öppettider.

Historien om Boutiquehotell

Historien bakom konceptet boutiquehotell sträcker sig ända tillbaka till 1980-talet. Termen ”boutiquehotell” användes först av Steve Rubell och Ian Schrager, ägarna av det framstående Morgans Hotel i New York City.

Deras vision var att skapa små, unika hotell med en personlig touch och särprägel, vilket var en enorm kontrast till de stora hotellkedjorna som dominerade branschen vid den tiden.

Morgans Hotel öppnade år 1984 och blev ett pionjärprojekt för boutiquehotell-konceptet. Hotellet erbjöd en distinkt estetik, individuell design och en intimitet som skilde sig från de stora och mer standardiserade hotellen. Morgans Hotel blev snabbt känt för sin sofistikerade atmosfär och sitt fokus på att erbjuda en unik och personlig gästupplevelse.

Ett fridfullt boutiquehotell

Villa Fridhem är ett fridfullt och charmigt boutiquehotell strax utanför Norrköping, med en storslagen historia som sträcker sig tillbaka till år 1909. Namnet Villa Fridhem har sitt ursprung från den tiden och anspelar på just frid och hemkänsla, vilket är vad vi strävar efter att återspegla på hotellet än idag.

Hotellet har utvecklats över lång tid och präglas av en inbjudande atmosfär, passion och glädje. Här skapas många oförglömliga minnen och extraordinära upplevelser.

Våra exklusiva boendepaket

Gastroweekend en eller två nätter

I gastroweekend ingår vår omtyckta femrättersmeny på restaurang Prins Carl, boende, generös frukostbuffé och tillgång till vår avkopplande relaxavdelning. Vid bokning av två nätter ingår dessutom middag på vinbaren Aperitif den första kvällen, där menyn består av franska smårätter med nordiska influenser.

Middag och dryckesprovning

Under Champagnefredag och Lördag i vinkällaren, får ni uppleva en dryckesprovning ledd av våra kunniga sommelierer, en visning av vinkällaren samt en förtrollande middag efter provningen. Middagen avnjuts antingen på restaurang Prins Carl eller i vinbaren Aperitif, beroende på det valda boendepaketet.

Champagne och franska smårätter

Paketet Champagne och fransk tapas inkluderar en trerättersmiddag och ett glas champagne per person i vår nyöppnade vinbar Aperitif. Menyn består av smårätter inspirerade av det franska köket, där ni fritt kan kombinera rätterna efter era önskemål.

Historien om Villa Fridhem

Fredens borg och kungligheternas sommarresidens

Villa Fridhem, uppförd 1909 i Åby utanför Norrköping, har en fascinerande historia. Ursprungligen var det ett privat sommarresidens för Prins Carl och Prinsessan Ingeborg. Prins Carl, som tillbringade sina barndomssomrar i trakten, knöt starka band till området, delvis tack vare Drottning Sofias användning av Eriksberg, som hyrdes av ryttarmästaren och kammarherren Philip Trozelli.

Platsen där Villa Fridhem är belägen, där Kolmårdsskogen möter Bråvikskusten, sägs ha blivit upptäckt av Prins Carl under hans vandringar och ridturer i skog och mark. Det var här han ville skapa en fridfull plats, en ”Fredens boning”, vilket gav namnet Villa Fridhem, ett namn som har bestått genom åren.

Prins Carl, som även var styrelseordförande i Röda Korset, påverkade valet av namn genom sitt djupa engagemang för välgörenhetsaktiviteter och fred. Hela familjen engagerade sig i olika välgörenhetsinsatser, och döttrarna genomgick samaritkurser under sin uppväxt. Således blev Villa Fridhem inte bara en kunglig bostad utan också en plats där betoningen låg på välgörenhet och frid.

Hur ser boutiquehotell ut? Vanliga frågor och svar!

Finns det parkering på Villa Fridhem?

Javisst! På hotellet finns parkeringsmöjligheter tillgängliga för alla våra gäster. För dig som kör en elbil finns det möjlighet att ladda bilen utan extra kostnad under din vistelse på hotellet.

Vad innebär ett boutiquehotell?

Ett boutiquehotell är en typ av hotell som kännetecknas av dess unika och individuella karaktär. Termen ”boutique” härstammar från franskan och betyder ”butik” eller ”affär”. I hotellvärlden syftar det på en mer personlig, konstnärlig och oftast mindre skala av boende jämfört med stora hotellkedjor.

Här är några huvudkännetecken för boutiquehotell:

  1. Unik design och karaktär: Boutiquehotell strävar efter att erbjuda unika och individuella designkoncept. Varje hotell kan ha sin egen stil, tema eller konstnärliga inriktning.
  2. Mindre skala: Boutiquehotell är vanligtvis mindre än de stora hotellkedjorna, vilket skapar en mer intim och personlig atmosfär.
  3. Personlig service: Eftersom boutiquehotell är mindre, kan de ofta erbjuda en mer personlig och uppmärksam service till varje gäst.
  4. Lokal prägel: Många boutiquehotell strävar efter att integrera lokal kultur och smaker i sin design och service, vilket ger gästerna en autentisk upplevelse av platsen.
  5. Oberoende ägande: Många boutiquehotell ägs och drivs oberoende, vilket ger ägarna möjlighet att införliva sin personliga vision och stil i verksamheten.
  6. Fokus på upplevelse: Boutiquehotell strävar ofta efter att erbjuda gästerna en minnesvärd och holistisk upplevelse snarare än bara en plats att övernatta.
  7. Avancerade faciliteter: Trots att de är mindre i skala, strävar boutiquehotell efter att erbjuda högkvalitativa faciliteter och tjänster, ibland inklusive restauranger, spa och unika aktiviteter.

Var ligger Villa Fridhem?

Hotellet ligger bara 15 minuter från Norrköpings centrum, och 40 minuter från Linköping och Nyköping. För dig som bor i Stockholm är det inte heller långt att ta dig till Villa Fridhem. Resan från Stockholm tar omkring 90 minuter.

Det här gör Villa Fridhem till en utmärkt destination för många människor – med massor att erbjuda.

Hitta hit

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby