Herrgård utanför Stockholm

Sugen på att boka en härlig övernattning på en historisk herrgård, nära Stockholm och samtidigt mitt i naturen? Villa Fridhem har en kunglig historia fylld av fascinerande anekdoter.

Fly storstaden och kom bort på en avkopplande herrgårdsweekend eller övernattning på den vackra herrgården Villa Fridhem, som ligger strax utanför Norrköping och bara 90 minuter från Stockholm.

Välkommen till Villa Fridhem!

Mat och dryck på Villa Fridhem

För dig som vill uppleva en romantisk vistelse med god mat och dryck i vackra omgivningar, är Villa Fridhem det perfekta valet av hotell. Mat och dryck är en viktig grundsten i det koncept som vi har byggt upp i vår vackra herrgårdsbyggnad på Villa Fridhem. Hos oss vill vi att du ska njuta lika mycket av de förtrollande omgivningarna som av rummen, atmosfären och inte minst – maten och drycken. 

På våra restauranger serveras frukost, lunch och middag. Oavsett om ni vill avnjuta en femrättersmiddag, lättare smårätter eller en god lunch, så kommer ni hitta vad ni söker i någon av våra restauranger. Gemensamt för samtliga restauranger är vårt sätt att se på mat och råvaror. Vårt gastronomiska koncept tar avstamp i de svenska årstiderna, varifrån maträtterna inspireras. Beroende på årstid sätter vi upp kreativa menyer, med både välkända och nya smakkombinationer. Välkommen att tillbringa en avkopplande weekend på Villa Fridhem. Vi har allt du kan tänkas behöva för en härlig upplevelse!

Restaurang Prins Carl
Vinbaren Aperitif
Peacock Bar

Vin- och champagneprovningar

För den som är intresserad av att lära sig mer om, och smaka på, fantastiska viner, erbjuder vi vin- och champagneprovningar två dagar i veckan. På fredagar är det champagne som gäller och på lördagar står vin på schemat! 

Vinprovning

Ta med dig på en resa genom vinets värld med Villa Fridhems sommelier. Under en vinprovning får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper om olika vinsorter och deras matchning med olika rätter. Det är en utmärkt chans att berika dina kunskaper inför kommande middagar och festligheter.

Champagneprovning

Avsluta dagen på ett perfekt sätt genom att delta i en champagneprovning. Få insikt i de olika variationerna av champagne och njut av de livliga smakerna. Det är en fantastisk upplevelse att dela med någon du bryr dig om eller för att fira en speciell händelse.

Rummen på Villa Fridhem

På Villa Fridhem får du som gäst välja på flera olika rumskategorier, samtliga inredda i sin egen unika charm och stil. I huvudbyggnadens vänstra flygel hittar du våra nyrenoverade rum där designen och inredningen tagits fram med inspiration från Kolmårdens skogar och påfågelns fjädrar. 

I parken ligger Parkvillan och även där är rummen nyrenoverade och inredda med inspiration från omgivningarna. Här är det parkens naturliga färger och former som inspirerat till designen och inredningen i rummen. I Parkvillan hittar du även vår svit, som med sitt privata läge, den stora terrassen, egna jacuzzin och magnifika utsikten är det självklara valet för dig som vill göra hotellupplevelsen extra speciell, lyxig och minnesvärd.

Om herrgården Villa Fridhem

Herrgården Villa Fridhem ligger i Norrköping, strax utanför stadens centrum och med närhet till flera större städer i Sverige. Herrgården byggdes 1909 av prins Carl, son till kung Oscar II och drottning Sofia. Prins Carl var en passionerad jägare och naturälskare, som lät bygga slottet Villa Fridhem som ett sommarresidens för sig själv och sin familj. Herrgården har en stor park med vackra träd och blommor, och en magisk utsikt över Bråviken.

Villa Fridhem är en romantisk herrgård i nationalromantisk stil som genom åren gått från privat sommarresidens till ett elegant boutiquehotell med plats för unika upplevelser, kulinariska middagar, minnesvärda högtider och mycket mer.

Idag är Villa Fridhem ett populärt hotell med 56 hotellrum, 12 konferenslokaler och flera restauranger med höga ambitioner. Villa Fridhem är också en populär plats för bröllop andra festliga event. Villa Fridhem är ett perfekt ställe för dig som vill uppleva en unik och minnesvärd vistelse i närheten av Norrköping.

Här är några specifika exempel på vad du kan göra på Villa Fridhem:

  • Njut av en god middag i restaurang Prins Carl

  • Gemensam vinprovning i vinkällaren varje lördag

  • Gemensam provning av champagne varje fredag

  • En kulinarisk middag i vinbaren Aperitif

  • Afternoon Tea i Prins Carls matsalar

  • Ta en promenad i parken, i Kolmårdsskogen eller en längre tur längs Bråviken

Aktiviteter på Villa Fridhem

Hos oss på Villa Fridhem behöver du inte oroa dig för att bli uttråkad. Vi erbjuder en rad olika aktiviteter. Vare sig du föredrar en avkopplande aktivitet eller en mer sportig, finns något för dig hos oss!

På Villa Fridhem erbjuder vi ett stort urval av aktiviteter för alla smaker som är mycket populära bland våra gäster:

Champagneprovning

Ett trevligt inslag under er vistelse kan vara att delta i en champagneprovning där ni får prova och lära er mer om olika sorters champagne. Perfekt för att koppla av och njuta av god dryck.

Vinprovning

Njut av en vinprovning där ni får följa med på en resa i vinets värld tillsammans med Villa Fridhems sommelier. Lär er mer om olika vinsorter och hur de passar till olika rätter, vilket kan vara användbart för framtida middagar och evenemang.

Relaxavdelning

Unna er  en stund för avkoppling och njut. Här kan ni ta en paus från vardagens stress och återhämta er i en lugn och harmonisk miljö. Avdelningen erbjuder en bastu, bubbelpool och bekväma sittplatser där du kan slappna av, läsa en bok eller bara koppla av i tystnad.

Padel

Dra nytta av Villa Fridhems utomhusbanor för en omgång padel. Padel är tillgängligt för alla, oavsett ålder eller färdighetsnivå, och utgör en perfekt aktivitet för att ha roligt och hålla sig aktiv.

Cykling eller vandring

Upptäck den vackra naturen runt Villa Fridhem antingen genom cykling eller vandring. Välj bland olika cykel- och vandringsleder för att uppleva den svenska naturen på ditt eget sätt. En guidad vandring i Kolmården kan vara ett spännande äventyr.

Golf

För de som älskar golf finns möjligheten att boka golfrundor på närliggande Bråvikens golfklubb. Kombinera din vistelse med en dag på golfbanan för att göra den ännu mer minnesvärd. Shuttle Service till och från banan kan arrangeras vid behov.

Träning

Träna antingen i Villa Fridhems inomhusgym eller utomhusgym, eller ge dig ut på en löptur längs Sofias runda. Att hålla sig aktiv under din vistelse bidrar till att hålla kroppen och sinnet alert och fokuserat.

BAD

Bara några hundra meter från hotellet erbjuder skogssjön Skiren en härlig möjlighet till bad och avkoppling. Här finns både sandstrand och klippor att njuta av. Nedanför hotellet sträcker sig Bråviken ut med flera badplatser att välja mellan.

Biljard eller Shuffle board

Efter en lång dag är det trevligt att koppla av med en omgång biljard eller shuffleboard. I närheten av Peacock Bar på plan 2 finns både biljardbord och shuffleboard, samt bekväma sällskapsytor att umgås på. Dessa aktiviteter är tillgängliga under barens öppettider.

Bo på herrgård utanför stockholm

Njut av en lyxigare weekend och bo på herrgård utanför Stockholm. På Villa Fridhem får ni en helg full av kulinariska upplevelser i en historisk atmosfär. Er middag serveras i samma salong där den kungliga familjen avnjöt sina middagar tillsammans med sina gäster under sina besök på Villa Fridhem. De åtnjöt många kungliga och framstående besök på Villa Fridhem, då det vacker herrgård strax utanför Stockholm. Läget på sommarresidenset, nära Stockholm och med såväl tåg och båttrafik, gjorde det enkelt för deras framstående gäster att på ett enkelt och bekvämt sätt ta sig obemärkta till Villa Fridhem.

Vanliga frågor och svar om herrgård utanför Stockholm

Ingår frukost i priset på herrgården Villa Frihem?

I samtliga av våra paket ingår vår generösa frukostbuffé.

Finns det parkering på Villa Fridhem?

Vi erbjuder självklart parkeringsmöjligheter för våra gäster. Om du har en elbil är det även möjligt att ladda den kostnadsfritt under din vistelse hos oss. Vi hjälper er att hitta rätt parkering vid ankomst till hotellet.

Erbjuder Villa Fridhem afternoon tea?

Under utvalda perioder under året erbjuder Villa Fridhem afternoon tea. En årlig tradition är dock att det alltid serveras afternoon tea på Villa Fridhem under Mors dag i maj.

Finns det Spa på Villa Fridhem?

Vi erbjuder vår relaxavdelning, med två jacuzzis och bastu, helt kostnadsfritt för alla våra gäster. Här kan ni njuta av en lugn stund samtidigt som ni unnar er något gott att äta och dricka.

Var ligger Villa Fridhem?

Herrgården Villa Fridhem ligger endast 15 minuter från Norrköpings centrum, cirka 40 minuter från Nyköping och Linköping, och 90 minuter från Stockholm.

Finns det många herrgårdar nära stockholm?

Området kring Mälaren och längs med Bråvikskusten i Östergötland innehåller ett stort antal herrgårdar. En del är idag en del av hotell- och restaurangverksamheter, medan en del tillhör regioner och staten. Dessa är väldigt öppna för besökare och bjuder in till att ta del av deras magiska miljö. En del slott och herrgårdar är i privat ägo och är mer restriktiva med tillgängligheten.

Vad är kostnaden för ett rum per natt?

Priset för att boka ett rum per natt hos Villa Fridhem varierar beroende på vilket boendepaket ni väljer. Vi erbjuder olika boendepaket där olika typer av middagar, aktiviteter och dylikt ingår.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby