Herrgård övernattning

Övernattning på herrgård

Vill du övernatta på en härlig och charmig herrgård? Villa Fridhem är beläget mitt i naturen, bara 15 minuter från Norrköping och 90 minuter från Stockholm.

Fly storstan och unna dig och någon du tycker om en weekend eller övernattning på den idylliska herrgården Villa Fridhem.

Vill du veta mer om hotellet eller boka rum?

Välkommen till Villa Fridhem

Att övernatta på herrgården Villa Fridhem är inte bara en enkel natt på ett hotell; det är en resa till en svunnen tid av elegans och förfining.

Denna ståtliga herrgård, som ligger inbäddad i naturen strax utanför Norrköping, bjuder på en oförglömlig upplevelse där modern lyx möter historisk charm. Från det ögonblick du kliver in på Villa Fridhem möts du av en inbjudande och personlig atmosfär med värme och tidlös elegans som ledord.

De vackert inredda rummen bär på spår av historiens vingslag samtidigt som de erbjuder alla moderna bekvämligheter för en bekväm vistelse. Rummen är unikt designade, och varje detalj är noggrant utvald för att skapa en oförglömlig helhetsupplevelse.

Historien om Villa Fridhem

Villa Fridhem byggdes på 1900-talet, närmare bestämt år 1909, i Åby utanför Norrköping. Hotellet var från början en privat sommarresidens för Prins Carl och Prinsessan Ingeborg. Prins Carl, som tillbringade många barndomssomrar i trakten, hade starka kopplingar till området. Det berodde delvis på Drottning Sofias bruk av Eriksberg, som hyrdes av ryttarmästare och kammarherre Philip Trozelli.

Platsen för Villa Fridhem, där Kolmårdsskogen möter Bråvikskusten, tros ha blivit upptäckt av Prins Carl under sina vandringar och ridturer i området. Här ville han skapa en fridfull plats, en ”Fredens boning”, vilket la grunden till namnet Villa Fridhem, som levt kvar ända sedan dess.

Prins Carl, som också var styrelseordförande i Röda Korset, inspirerade till namnvalet med sitt starka engagemang för välgörenhetsaktiviteter och fred. Hela familjen deltog i olika välgörenhetsinsatser, och döttrarna genomgick samaritkurser under sin uppväxt. Villa Fridhem blev således inte bara en kunglig bostad utan också en plats där välgörenhet och fred stod i fokus.

Maten på Villa Fridhem

Njut av en middag eller lunch i någon av restaurangerna på Villa Fridhem. På Villa Fridhem finns två restauranger – Prins Carl med femrättersservering och vinbaren Aperitif med en meny bestående av smårätter med inspiration från det franska köket.

Här är det passionen för mat, vin och förstklassig service som sätter tonen. Menyerna på Villa Fridhem är sammansatta med omsorg och följer i hög grad de svenska årstidernas smaker.

En gastronomisk upplevelse i herrgårdsanda

Efter en gastronomisk upplevelse av högsta klass kan ni koppla av i herrgårdens restaurang. Ta en promenad i de vackra omgivningarna, njut av lugnet vid Bråvikens strand eller slå er ner i den eleganta loungen. Eller varför inte testa någon av våra signaturdrinkar en trappa upp i den inbjudande cocktailbaren Peacock Bar?

Att göra på Villa Fridhem

Det finns mycket att göra under en herrgårdsweekend på Villa Fridhem. Herrgården ligger mitt i naturen intill Kolmårdens lummiga skogar och med en bedövande vacker utsikt över havet och Bråviken.

Aktiviteter

Villa Fridhem erbjuder även olika aktiviteter för att göra din vistelse ännu mer minnesvärd. Allt från vinprovningar och champagneprovningar till utomhusaktiviteter som cykling, padel eller golf. 

Avkoppling

Koppla av och varva ner en stund på vår relax- och spaavdelning. Här finns jacuzzi och bastu. Ta på er morgonrockarna och njut av en avkopplande stund i vår relaxavdelning.

Våra weekendpaket

Boka en härlig slottsweekend med något av våra weekendpaket.

På Villa Fridhem erbjuds flera weekendpaket där middag och olika upplevelser eller provningar ingår.

Boka weekendpaket

Vill ni boka något av våra boendepaket? Vid bokning av er hotellvistelse på Villa Fridhem får ni även välja den tid som passar er bäst för att besöka vår avkopplande relaxavdelning. En generös frukost ingår alltid vid bokning av övernattning på Villa Fridhem.

Gastronomi-weekend

Upplev en gastronomisk helg utöver det vanliga med vår Gastroweekend. Vid bokning av en natt inkluderar paketet en magnifik femrättersmeny på vår restaurang Prins Carl, övernattning i dubbelrum, en generös frukost och tillgång till vår avslappningsavdelning. Vid bokning av två nätter igår även en middag i restaurang Aperitif, där det serveras franska smårätter.

Middag med dryckesprovning

En exklusiv upplevelse som kombinerar högkvalitativ mat och dryck. Med en inkluderad dryckesprovning kan paketet bokas för fredagar med Champagnefredag eller lördagar med vinprovning i vinkällaren. Oavsett val av dag ingår en professionell dryckesprovning ledd av vår sommelier, en guidad rundtur i vår vinkällare och en avslutande gourmetmiddag på antingen restaurang Prins Carl eller i vinbaren Aperitif.

Champagne och franska favoriter

I vårt champagne-paket ingår en läcker middag med franska smårätter, ackompanjerad av ett glas champagne. Middagen äger rum i vår vinbar Aperitif, där ni serveras tre smårätter per person. Här får ni njuta av kulinariska skapelser inspirerade av det franska köket.

Shuttle service för alla våra gäster

Vi på Villa Fridhem är stolta över att erbjuda en unik och exklusiv förmån för våra gäster – en kostnadsfri Shuttle Service inom en radie av 3 mil. Denna service är särskilt uppskattad av de många gäster som reser med tåg, eftersom den täcker två viktiga tågstationer: Norrköpings Centralstation och Kolmården station.

Oavsett om ni kommer för att bo på vårt hotell eller bara besöker oss för en fantastisk middag på någon av våra restauranger, kan ni känna er trygga i vetskapen om att ni enkelt och bekvämt kan ta er till och från er destination utan extra kostnad. Shuttle servicen är en mycket omtyckt tjänst som snabbt bokar på – så boka er vistelse och Shuttle Service i god tid för att säkra er plats.

Herrgård övernattning – vanliga frågor

Var ligger Villa Fridhem?

Villa Fridhem är idealiskt placerat endast 15 minuter från Norrköpings citykärna och cirka 90 minuter från Stockholms Centralstation. Resor till Nyköping och Linköping tar ungefär 40 minuter. Hotellets strategiska läge gör det enkelt att nå från flera större städer samtidigt som det erbjuder en plats omgiven av naturskön skönhet.

Hitta hit

Vad är en herrgård?

En herrgård är en stor, ofta anrik, lantlig bostad eller gård, ofta omgiven av utbredda ägor eller marker. Termen används främst i europeisk kontext, och det kan finnas variationer i dess betydelse beroende på landet.

Herrgårdar byggdes ofta som ståtliga residens för adelsfamiljer och var ofta centrum för ekonomisk verksamhet som jordbruk och skogsbruk. Dessa bostäder var kända för sin storslagenhet och arkitektoniska detaljer. Många herrgårdar har bevarats och används ibland som museer, hotell eller evenemangsplatser idag.

I andra länder används olika termer för liknande typer av ståtliga herrgårdar eller lantgods, såsom ”manor” på engelska eller ”château” på franska.

Vad karakteriserar en herrgård av?

En herrgård karakteriseras av flera typiska egenskaper, inklusive:

  1. Storlek och Arkitektur: Herrgårdar är vanligtvis stora och imponerande byggnader med elegant arkitektur. De kan ha karakteristiska drag som torn, pelare, stora fönster och tak i olika stilar beroende på den historiska perioden då de byggdes.
  2. Markområden eller Parker: Herrgårdar är ofta omgivna av stora markområden eller vackra parker. Dessa områden användes ibland för jordbruk, skogsbruk eller bara för rekreation.
  3. Historisk Koppling: Många herrgårdar har en lång historia och är förknippade med adeln eller överklassen. De kan ha byggts av eller för adliga familjer och ha en rik kulturell och historisk bakgrund.
  4. Ekonomisk Verksamhet: Traditionellt fungerade herrgårdar som centrum för ekonomisk verksamhet, inklusive jordbruk och skogsbruk. De kunde ha lantbruksmark, skog, fiskevatten och andra naturresurser.
  5. Residens och Samlingsplats: Utöver att vara bostad var herrgårdar ofta platser för sociala sammankomster och evenemang. De kunde fungera som symboler för makt och status för ägarna.
  6. Inredning och Möbler: Inuti herrgårdarna kunde man förvänta sig en inredning av hög kvalitet, inklusive vackra möbler, konstverk och dekorationer som speglade ägarnas välstånd och smak.

Det är viktigt att notera att termen ”herrgård” kan variera i betydelse och användning i olika kulturer och geografiska områden. I allmänhet avser det dock en stor, ståtlig bostad med historisk och kulturell betydelse.

 

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby