Fine dining

Fine dining med guldkant på Villa Fridhem

Vill ni uppleva fine dining i hjärtat av Kolmårdens skogar? Vi på Villa Fridhem är stolta över att vara en del av Norrköpings rika restaurangutbud. Med vårt idylliska läge just vid Bråvikens glimrande vatten kan vi erbjuda traditionell charm, modern komfort och en matupplevelse utöver det vanliga.

Här finns allt som kännetecknar fine dining: en exklusiv miljö, mat lagad på svenska råvaror och med en passion som känns i smaken, service i världsklass och utsökta viner från vår egen vinkällare.

Är ni passionerade matälskare? Vill ni äta en romantisk middag? Eller vill ni helt enkelt njuta av god mat i en unik miljö? Välkommen att boka bord i någon av våra restauranger. Vill ni stanna över natten? Ta en titt på våra olika boendepaket där ni får en upplevelse av både god mat och Villa Fridhem.

Villa Fridhems restauranger

På det tidiga 1900-talet huserade kungligheter i vår byggnad. Här har romantiken och glädjen sprudlat i både matsalar och trädgård. Under glittrande kristallkronor har det dansats och levts. – Kristallkronorna hänger kvar än, glädjen sprudlar fortfarande och champagnen fortsätter bubbla i glasen. Förr var det Prins Carl med familj och gäster som var husets kungligheter – idag är det ni.

Restaurang Prins Carl

Här serverar vi Prinsessan Astrids femrättersmeny. Maten är lagad på lyxiga råvaror som vi i möjligaste mån anpassar efter säsong och våra svenska årstiders smaker. För er som vill unna er en extra kulinarisk upplevelse finns möjlighet att uppgradera till en sjurättersmeny. I köket lagar våra kockar maten med passion och det kommer ni också känna när ni smakar. Det här är fine dining på riktigt, i hjärtat av Kolmårdens skogar, med naturen alldeles runt knuten. Om ni tittar ut under middagen kan ni se hur Bråviken glittrar utanför.

Våra sommelierer har satt ihop de bästa vinerna från vår vinkällare och gjort två skräddarsydda vinpaket – välj mellan silver och guld.

I matsalen får ni alltid service som håller hög standard och när ni är mätta och belåtna kan ni gå vidare till Peacock Bar för en drink efter maten.

I de flesta av våra boendepaket ingår, förutom övernattning och frukost, en middag på restaurang Prins Carl.

Gastroweekend 1 natt       Gastroweekend 2 nätter     Champagnefredag

Restaurang Aperitif

Fine dining på franska – det är vad ni får när ni besöker restaurang Aperitif. Här har vi fokus på goda viner och vällagad mat. I menyn kommer ni att hitta smårätter där vi låtit det franska köket stå för inspirationen. Kombinera rätterna utefter vad ni är sugna på just ikväll. Dessert, ostron, råbiff? Det och många andra godsaker kan ni beställa här.

Restaurangen ligger i anslutning till vår välsorterade vinkällare. Vi serverar både lättare viner och lagrade årgångsviner med komplex och smakrik karaktär.

Gastroweekend 2 nätter     Champagne och fransk tapas

Boendepaket med fine dining

Att boka ett av våra boendepaket är helt rätt sätt att uppleva Villa Fridhem – på så vis får ni lite mer. En vistelse hos oss är mer än bara en övernattning. Det är även en möjlighet att njuta av god mat med smaker från Sverige och världen och en chans att få njuta av Östergötlands härliga natur. En lyxig frukostbuffé ingår i alla våra boendepaket.

Våra boendepaket med fine dining

Gastroweekend en natt

I detta paket ingår en övernattning och en femrättersmeny på Prins Carl. För er som vill ta fine dining till nästa nivå går det utmärkt att uppgradera menyn till sju rätter.

Vid ankomst välkomnar vi er med ett glas champagne och i er vistelse ingår tillgång till vår relaxavdelning.

Gastroweekend två nätter

Detta är en extra lång gastroweeekend för er som vill njuta av fine dining i kvällarna två. Här ingår en femrättermiddag på Prins Carl och en middag på Aperitif.

Även i detta paket ingår tillgång till relaxavdelningen där ni kan ta en stund för att koppla bort och bara njuta av lugnet.

Champagnefredag

Champagnefredagspaketet är ett paket som står för lyx och god smak. I detta paket ingår en övernattning, en champagneprovning med våra proffsiga sommelierer och en femrättersmiddag i restaurang Prins Carl.

Tillgång till relaxavdelningen ingår även här.

Champagne och fransk tapas

Fine dining + champagne = sant. I detta paket får ni en övernattning, en middag i restaurang Aperitif och ett glas champagne till maten.

Även i detta paket ingår tillgång till vår relaxavdelning. Här hittar ni jacuzzis, bastu, loungeområde och bar. 

Shuttle Service för alla våra gäster

Kommer ni med tåg till Norrköpings Centralstation eller Kolmården station? För att ni som våra gäster ska få möjlighet att få en lugn och härlig vistelse hos oss, erbjuder vi kostnadsfri Shuttle Service inom en radie av 3 mil.

Ni kan känna er trygga i vetskapen om att ni enkelt och bekvämt kan ta er till och från oss utan extra kostnad. Kontakta oss gärna inför ert besök och boka Shuttle Service, så hämtar vi er!

Vanliga frågor och svar om fine dining på Villa Fridhem

Hur långt från Stockholm ligger Villa Fridhem?

Med en välrullande trafik kan ni räkna med en resa på 90 minuter om ni reser från Stockholm. För er som hellre ställer bilen hemma finns möjlighet att ta tåg till antingen Kolmårdens- eller Norrköpings centralstation och bli hämtade där med vår Shuttle Service. Det är en kostnadsfri service som vi erbjuder alla våra gäster.

Hur långt från Norrköping ligger Villa Fridhem?

Ni tar er hit med bil på 15 minuter om ni reser från centrala Norrköping. Vi har även en Shuttle Service för gäster som kommer med tåg eller inte har tillgång till bil.

Kan man hämtas i Norrköping med er Shuttle Service för ett restaurangbesök?

Ja, vi har vår Shuttle Service till förfogande för både hotell- och restauranggäster. Vi plockar upp er i Norrköping med omnejd.

Vilken mat serverar ni?

Vi serverar frukost, lunch, lördagslunch, middag och afternoon tea. Köket drivs av en passion till goda råvaror och vi försöker alltid att följa de svenska årstidernas smaker i våra menyer. Vi jobbar ständigt med att utveckla nya och gamla smakkombinationer till kreativa menyer som smakar gott.

Vad finns det för rum på Villa Fridhem?

Vi har inrett våra hotellrum så som vi tänker oss att kungligheterna som bodde här förr skulle ha gjort idag. Modern inredning gifter sig med gamla stilval. Det ger en härlig, unik stil med en personlig touch ­– boutique helt enkelt.

Rummen är nyrenoverade och indelade i olika kategorier. Det finns stora rum, mindre rum och en lyxig svit.

Hotellet erbjuder bland annat:

  • Gratis WiFi på hela hotellet
  • Gratis parkering med gratis laddning av elbil
  • Exklusiva aktiviteter
  • Slående utsikt
  • Stor trädgård
  • Kaffe och egna the-blandningar
  • Relaxavdelning
  • Restauranger och barer för en gastronomisk upplevelse
  • Välsorterad vinkällare
  • Exklusiva dryckesprovningar

Kan jag ta mig till Villa Fridhem utan bil?

Ja, vi erbjuder en kostnadsfri Shuttle Service för alla våra gäster – såväl hotell- som middagsgäster. Vi plockar upp er inom en radie av 4 mil från hotellet, vilket gör att vi till exempel kan hämta er vid tågstationerna Norrköpings Centralstation eller Kolmården station.

Med vår Shuttle Service kan du känna dig trygg i att enkelt och bekvämt kunna ta dig till och från din destination – utan extra kostnad.

Boka Shuttle Service:

Telefon: 011- 622 00
E-post: bokning@villafridhem.se

Är frukost inkluderad i rumspriset på Villa Fridhem?

Om ni bokar något av våra paket ingår alltid frukostbuffé. Men om ni bokar genom andra tjänster än direkt via oss kan andra villkor gälla. Kontrollera villkoren vid din bokning eller hör av dig till oss så berättar vi mer.

Om ni vill komma hit och äta frukost utan att bo på hotellet går det utmärkt och kostar 195:- per person.

Kan man boka bord på Villa Fridhem?

I er bokning av boendepaket ingår en bordsbokning. Besöker ni oss utan att bo på hotellet går det utmärkt att boka bord inför ert besök. Då har vi möjlighet att förbereda och erbjuda bästa möjliga service. Ni bokar enkelt bord på vår hemsida eller genom att ringa vår bokningsavdelning.

Boka bord

Vad kostar ett rum per natt på Villa Fridhem?

Vad det kostar att övernatta på Villa Fridhem beror på. Faktorer som spelar in är vilket hotellrum ni väljer och under vilken period ni bokar. Oavsett vilket rum ni väljer kommer ni att sova gott i sköna sängar och kunna njuta av naturen runt knuten.

Upptäck våra rum och boka det rum som passar er bäst!

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby