Bröllopslokal Linköping

Bröllopslokal Linköping

Att säga ”ja” till den man älskar är en av livets mest betydelsefulla och kärleksfulla stunder. En sådan händelse förtjänar en miljö som är lika magisk och minnesvärd som själva stunden.

Bara 40 minuter från Linköping, ligger Villa Fridhem med magiska vyer över Kolmårdens skogar och det glittrande Bråviken – en sagolik miljö för ert bröllop.

Låt oss berätta mer om vad vi på Villa Fridhem har att erbjuda, våra bröllopslokaler nära Linköping samt hur vi kan hjälpa er att göra era idéer om ert drömbröllop till verklighet.

Vigselceremonin

Välj mellan att hålla er ceremoni utomhus med panoramavy över det storslagna landskapet, eller inne i vår eleganta sal som präglas av dess tidlösa inredning. Vilket val ni än gör, garanterar vi att allt är skräddarsytt för att passa just era preferenser.

Boende

För er och era gäster erbjuder vi lyxigt boende i våra vackra rum. Alla våra rum är inredda med inspiration från påfågelns vackra färgspektra och kolmårdsmarmorns marmorering, vilket också finns representerat i all inredning på Villa Fridhem.

Som en del av ert bröllopspaket kan ni också njuta av en fin flaska champagne och en romantisk frukost på sängen dagen efter ert bröllop. Prata gärna med oss om era önskemål, så ser vi till att de uppfylls.

 

Bröllopsskålen

Efter ceremonin kan ni tillsammans era gäster njuta av bröllopsskålen i vår pittoreska trädgård eller på vår generösa terrass med utsikt över havet.

Under dagen och kvällen, har ni möjlighet att välja om ni vill ha öppen bar eller inte. För att skapa en intim och sammanhållen känsla under bröllopet har vi också möjlighet att bygga upp en bar direkt i matsalarna. Vi har även två ordinarie barer tillgängliga – Peacock Bar och Aperitif Bar.

Vi tar hand om all logistik och planering, så att ni kan slappna av och njuta av er stora dag – fullt ut.

 

Bröllopsmiddagen

På Villa Fridhem prioriterar vi en kulinarisk upplevelse med mat som är både smakfull och presenterad med stil, kompletterat med en omsorgsfullt utvald dryckesmeny som förstärker varje rätts unika karaktär.

För att möta alla typer av smakpreferenser och önskemål har vår restaurang tagit fram en rad menypaket. Ni som brudpar får möjligheten att välja och sammansätta från dessa alternativ, vilket ger er chansen att skräddarsy en mat- och dryckesupplevelse som verkligen representerar er unika smak och personlighet.

Tillsammans med er tar vi fram ett mat- och dryckesförslag som känns bra för er!

välj festlokal

På Villa Fridhem erbjuder vi enastående lokaler för bröllopsfesten och det finns flera alternativ att välja mellan. Kanske passar någon av våra festlokaler er och ger ert bröllop det perfekta avslutet som det förtjänar – och starten på det nya kapitlet som ni har framför er. Vare sig ni planerar en stor fest eller en intim sittning, kan vi erbjuda en lokal som passar er.

Vilken lokal ni än väljer, går lokalen att anpassa efter era unika behov och önskemål.

Våra lokaler

 • Prins Carl: 75-80 personer vid runda bord, går även att få andra dukningar
 • Märthas Matsal: 35-40 personer
 • Aperitif: 25 personer
 • Bernadotte: 24 personer
 • Boberg: 20-30 personer
 • Bråvik: 20 personer
 • Fridhem: 18-24 personer
 • Ingrid: 14 personer
 • Eugen: 12 personer
 • Astrid: 10 personer
 • Kalla: 10 personer
 • Victoria: 6 personer
 • Silvia: 6 personer

  Med vårt team vid er sida, kan ni vara säkra på att varje detalj kommer att vara perfekt – från planering, till utförande. Kontakta oss gärna för mer information!

Vi gör er dröm till verklighet

Fotograf

Era bröllopsfoton kommer ni att titta tillbaka på resten av era liv och återuppleva er stora dag. På Villa Fridhem samarbetar vi med professionella fotografer som kan fånga allt från de stora händelserna, till de små och mest intima stunderna. Ett minne för livet ska helt klart förevigas på bästa sätt, så att ni kan återuppleva det när helst ni vill.

Blommor och dekorationer

Det är detaljerna och blommor som gör helheten. På Villa Fridhem kan vi hjälpa er att förverkliga er vision, vare sig det är med stilrena dukar, eleganta ljusdekorationer eller blommor. 

Aktiviteter vid helhelg

Om ni planerar en hel bröllopshelg hos oss på Villa Fridhem erbjuder vi en rad olika aktiviteter för er och era gäster, som exempelvis vinprovning, golf, padel och mycket mer. Aktiviteter som dessa kan ge ett roligt och avkopplande inslag i er bröllopshelg. Varje upplevelse går att anpassa, så den passar ert sällskap. Läs mer om våra aktiviteter och boka.

Musik till festen

Musiken sätter stämningen, både vid middagsbordet och på dansgolvet. Vi har ett nätverk av duktiga band och DJs i Norrköping med omnejd och kan hjälpa er att skapa den perfekta atmosfären – oavsett om ni önskar en romantisk stämning under middagen eller festmusik för att hålla gästerna dansande in på småtimmarna.

Shuttle Service

För att göra transporten för era gäster så smidig som möjligt, erbjuder vi på Villa Fridhem kostnadsfri transport inom en radie av 3 mil från vår plats, vilket bland annat täcker Norrköpings Centralstation och Kolmården station.

Vanliga frågor och svar om bröllopslokal Linköping

 

Var ligger Villa Fridhem?

Villa Fridhem ligger bara 15 minuter från Norrköping centrum och 40 minuter från Linköping, vilket gör det till en perfekt plats för ett bröllop i Östergötland. Det ligger även bara 40 minuter från Nyköping samt 90 minuter från Stockholm. Hitta hit!

Kommer era gäster med tåg till Norrköping eller Kolmården kan vi erbjuda vår uppskattade Shuttle Service – helt utan extra kostnad.

Vilka alternativ finns för vigselceremonin på Villa Fridhem?

På Villa Fridhem erbjuder vi flera alternativ för er vigselceremoni. Ni kan välja att ha er ceremoni utomhus med utsikt över de fantastiska vyerna, eller inomhus i vår eleganta sal med dess tidlösa inredning.

Vilka tjänster erbjuder Villa Fridhem för bröllopet?

På Villa Fridhem erbjuder vi helhetslösningar, vilket innebär att vi kan erbjuda en rad tjänster för ert bröllop. Vi kan bland annat hjälpa er med fotograf, musik, blommor, dekorationer och olika aktiviteter om ni planerar att abonnera Villa Fridhem hela helgen. Dessutom erbjuder vi en kostnadsfri Shuttle Service inom en radie av 3 mil, vilket underlättar transporten för era gäster till och från Villa Fridhem. Tveka inte att kontakta oss med era idéer, så hjälper vi er att förverkliga dem!

Vilka boendemöjligheter finns det för bröllopsgästerna?

För er och era gäster erbjuder vi lyxigt boende i våra vackra rum som står renoverades i maj 2023. Alla våra rum är unikt inredda med inspiration från påfågelns präktiga fjäderskrud och den vackra marmoreringen i kolmårdsmarmorn, många med en fantastisk utsikt över Kolmårdens skogar och Bråviken. Som en del av ert bröllopspaket kan ni också njuta av välkyld champagne och en romantisk frukost på sängen dagen efter ert bröllop.

Hur många gäster kan Villa Fridhem ta emot i sina festlokaler?

På Villa Fridhem har vi olika festlokaler för såväl mindre som större sällskap. Vår största lokal, Prins Carl, rymmer 75-80 personer vid runda bord. Vi har även mindre utrymmen för intima sittningar, till exempel Victoria och Silvia, som båda rymmer 6 personer.

Ingår mat och dryck under bröllopsfesten på Villa Fridhem?

Ja, på Villa Fridhem är mat och dryck en central del av bröllopsfirandet och dessa ingår naturligtvis i ert paket. Som brudpar har ni full frihet att skräddarsy kvällens meny efter egna önskemål. Efter vigselceremonin kan ni och era gäster njuta av bröllopsskålen i vår vackra trädgård eller på vår härliga terrass.

Vad kostar en bröllopslokal?

Vad det kostar att hyra någon av våra bröllopslokaler beror bland annat på när bröllopet är planerat, dess tidsram, vilka tjänster ni önskar ska ingå och hur många gäster som förväntas delta. Ta gärna kontakt med oss med god framförhållning för en offert skräddarsydd efter era specifika behov och önskemål.

Är Villa Fridhem ett herrgård eller ett slott?

Hotellet är faktiskt varken en klassisk herrgård eller ett slott. Villa Fridhem uppfördes som ett privat sommarresidens åt Prins Carl med familj och har renoverats om samt utvecklats till ett boutiquehotell.

Hitta Hit

Villa Fridhem ligger endast 15 minuters bilfärd från Norrköping och 5 minuter in från avfart 124 eller 125 från E4an.

Adress:

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby

Hitta till oss med Google Maps

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby