Boutique hotell

Norrköping

boutique hotell med utsikt över bråvikens vatten

Villa Fridhem är ett naturnära boutiquehotell i Norrköping, som ligger i hjärtat av Kolmårdens skogar med utsikt över Bråvikens glimrande vatten. Boutiquehotell Villa Fridhem har utvecklats från ett vackert sommarresidens till ett elegant boutiquehotell med smakfull inredning och djärva detaljer.

Rummen på hotellet är inredda som vi tänker att kungligheterna, som en gång var boende här, skulle välja att inreda dem idag. Modern inredning möter gamla stilval. Det ger Villa Fridhems byggnad en unik stil och personlig känsla, vilket gör det till ett hotell med betoning på boutique.

Villa Fridhem
– ett boutiquehotell
i Norrköping

Villa Fridhem genomgår en stor förändring. När de nya ägarna tog över Villa Fridhem i december 2020 var hotellet väldigt fint, men behövde en uppfräschning. Det låter kanske inte som ett så stort projekt, men det var tusentals beslut som skulle tas och vi kände ett stort ansvar att förvalta denna byggnad med kungliga anor. Något som var tydligt från början är att vi ville skapa ett hotell som stack ut, som skapade en wow-känsla och som man mindes efter att ha varit där.

Den kungliga andan som fanns i väggarna är vördsamt bevarad, men flyttad in i 2020-talet. Detaljer i guld och mässing blandades med mörka färger på väggar och tak. Villa Fridhems signaturfärg blev mörkgrön och just den mörkgröna färgen kommer tillbaka i mycket. Doften på Villa Fridhem är ett viktigt inslag, då det förmedlar en känsla och skapar enklare minnen. På boutiquehotell Villa Fridhem har vi en egen doft, både för att förstärka gästupplevelsen samt för att skapa ett doftminne i förbindelse med besöket.

Rummen på Villa Fridhem

De renoverade hotellrummen är designade utifrån samma grundtanke, det ska kännas varmt, trivsamt och lite av en ”wow-känsla”. Som gäst ska du ska minnas inredningen, färgerna, dofterna och känslan efter ditt besök. Vi har flera rum i olika kategorier där var kategori har en egen unik design och inredning. Som gäst på hotell Villa Fridhem får ni tillgång till gratis kaffe på erat rum, gratis WiFi, gratis privat parkering samt tillgång till laddning till elbilen, också det helt gratis.

Hotellrummen i vänster flygel är renoverade våren 2023 och även här har vi jobbat med att hitta en varm härlig känsla som ger en wow-känsla, att det händer något oväntat. Väggarna pryds av mönstrade tapeter som får tankarna till natur och fåglar vilket passar fint när vi befinner oss högt i Kolmårdsskogen med fin utsikt över Bråviken. Vi har jobbat med Slättvall och Wingårds arkitekter och inredning.

I parkvillan finns vår svit, som är mycket uppskattad och även den nyligen renoverad. Sviten erbjuder en egen liten spaupplevelse med egen jacuzzi på terrassen med utsikt över både havet och vår trevliga park. Rummen i parkvillan har en inredning med rostema, för att förstärka närheten till parken. Efter en natt i ett av rummen i parkvillan vaknar man upp till den bästa utsikten med parken och havet, vars vy man enkelt försvinner bort i.

Det bästa sättet att uppleva rummen är genom ett besök hos oss, i annat fall finns det många fler bilder av våra rum under Våra rum.

Boka boende på
Villa Fridhem

På boutiquehotell Villa Fridhem erbjuds olika boendepaket beroende på vilken slags upplevelse ni söker. Våra mest populära boendepaket inkluderar vår erkända femrättersmeny i Prins Carls matsalar. För den gäst som är mindre hungrig eller söker en annan slags upplevelse finns boendepaket med middag i Aperitif inkluderat. Efter en natt på hotellet ingår alltid vår stora, härliga frukostbuffé. Vi erbjuder även många bokningsbara tillägg så att ni kan skräddarsy er egen upplevelse. Hitta en vandringsled ni är intresserade av, eller välj en strand med bra vindsurfingsmöjligheter eller packa med bergsklättringsutrustningen. Vi kör er med vår shuttle service dit ni behöver åka. Välj paket, Sök tillgängligt datum och boka en oförglömlig upplevelse.

Restaurang

Villa Fridhem är mer än ett boutiquehotell i Norrköping, utan också en framstående gastronomisk upplevelse. Här erbjuds även mer än en restaurang för att verkligen visa upp den gastronomiska satsningen hotellet gör. Restaurang Prins Carl ligger inne i stora huset på entréplan. Här ligger fokus på storslagna gastronomiska upplevelser där kunnig personal guidar er genom hela middagen. I Prins Carl serveras fasta 5-rättersmenyer, i Aperitif serveras smårätter med inspiration från det franska köket och i Peacock bar serveras mer klassisk bar-mat.

Vinkällaren

Välkommen ner till en av Sveriges mest välsorterade vinkällare! Här hittar ni en unik samling med noggrant utvalda viner i en kombination av små och stora producenter, från både gamla och nya världen. Vår personal är mycket kunniga inom vin och i vinkällaren finns många bra viner lagrade. Vi vill gärna visa vår vinkällare och våra sommelierer öppnar gärna upp den för visningar eller provningar. Våra champagneprovningar omnämns ofta i recensioner som något som är extra uppskattat.

Frukost

Vår frukost är ett mycket uppskattat element. Den omnämns i många recensioner från våra gäster och vi har ofta gäster från Norrköping som bokar frukost hos oss. Frukosten har många goda och trevliga inslag. Bland annat serverar vi alltid prinsesstårtsbakelser till frukosten och bakar även brödet själva.

Området

Nära hotellet ligger skogssjön Skiren, som med en bra strand ger fina möjligheter till bad eller solning. På boutiquehotell Villa Fridhems område finns även en stor park, där gäster och besökare enkelt drömmer sig bort bland blommor och syrenbuskar. Bara några hundra meter bort ligger Bråvikskusten och längs kustremsan väntar större satsningar framöver.

Aktiviteter på boutiquehotell i Norrköping

Padel

Golf

Relax

Vinkällare

Vandring

Mountainbike

bad

Gym

utegym

krocket

Kub

Biljard och Shuffle board

Shuttle Service

Vår Shuttle Service är en tjänst vi erbjuder våra gäster helt gratis. Det innebär att vi hämtar gäster och besökare i centrala Norrköping och med en omnejd på cirka 3 mil, vilket även innefattar Norrköpings- och Kolmårdens tågstation. Shuttle Servicen är ingenting som våra gäster behöver betala för, utan någonting vi erbjuder för att underlätta för ett besök.

Vanliga frågor och svar om vårt boutique hotell i Norrköping

Vad kostar det per natt att bo på Villa Fridhem boutiquehotell i Norrköping?

Vi erbjuder olika boendepaket till olika priser. Bra att veta är att under ett boendebesök på boutiquehotell Villa Fridhem ingår alltid middag i upplevelsen.

Finns det spa på hotellet?

I dagsläget finns inte spa på hotellet. Däremot finns en relaxavdelning som ett bra komplement till den dagen vi har byggt vårt spa.

Var ligger hotellet?

Hotellet ligger i Åby strax utanför Norrköping, högt upp i Kolmårdsskogen med fin utsikt över Bråvikens norra strand. Bara några hundra meter bort ligger havet.

Kan man bara besöka parken utan att betala?

Det går absolut bra att komma ut och besöka vår park utan att vara gäst, och det är givetvis gratis. Vi visar gärna upp vår park som utöver att vara otroligt trevlig, även har en av Norrköpings bästa utsikter.

Finns det strand och badmöjligheter hos er?

Några hundra meter från hotellet finner ni Skiren, en trevlig skogssjö med bra strand och Norrköpings klaraste och bästa badvatten.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby