Padel

Norrköping

Spela padel i solskenet på Villa Fridhem

Vi på Villa Fridhem har, precis som så många andra, fallit för padel. Inte bara för att det är en rolig sport, utan även för att det är en social sport där alla kan vara med – oavsett vilken nivå man ligger på.

Våra två utomhuspadelbanor erbjuder några av Norrköpings vackraste omgivningar, med vackra Kolmårdsskogen och Bråvikens glimrande vatten precis intill. Spelupplevelsen förstärks således ytterligare, vilket ger en känsla av lugn och ro samtidigt som adrenalinet flödar i takt med spelets intensitet.

Du behöver inte vara en gäst på hotellet för att boka padel hos oss, men vi rekommenderar såklart att kombinera spelandet med frukost, lunch eller varför inte en övernattning för en härligare upplevelse!

Bokning och kostnad

Padel är en populär sport som verkligen kommer till sin rätt i solskenet. För att säkra din plats på banan, rekommenderar vi att du bokar i god tid. Våra två padelbanor bjuder på en fantastisk spelupplevelse med storslagen omgivning och vi vill påminna att vi, trots vår önskan, inte kan garantera perfekta väderförhållanden. Så håll koll på väderprognosen!

Du parkerar precis intill banorna och kan värma upp i direkt anslutning till banorna eller varför inte komma en stund tidigare för att ta en promenad i de vackra omgivningarna.

Om du behöver, finns bollar, lindor och drycker tillgängliga för köp i direkt anslutning till banorna. Kom ihåg att ta med ditt eget rack.

Pris

200 kronor per bana och timme, vilket gäller både för våra övernattande gäster och externa besökare.

Vill du ta ditt spelande till nästa nivå?

För dig som vill förbättra ditt spel och ta din padelfärdighet till nästa nivå, finns möjligheten att boka en licensierad padeltränare. Oavsett om du är nybörjare som vill lära dig grunderna, eller en mer erfaren spelare som vill finslipa på tekniken, kommer vår tränare att kunna ge anpassad vägledning och stöd.

Du är varmt välkommen att kontakta oss för mer information!

Boka bord eller övernattning

För att förhöja er upplevelse, varför inte kombinera erat padelspel med en övernattning eller något av våra dagsevenemang?

Ni kan också avrunda dagen med en kaffe eller något uppfriskande att dricka i solen på vår härliga terrass eller i vår relaxavdelning.

Nybörjare? Låt oss gå igenom reglerna:

 1. Padel spelas alltid i dubbel på en standardbana (10×20 m).
 2. Poängräkningen följer samma struktur som i tennis.
 3. Banans linjer används endast vid serve.
 4. Server ska utföras underifrån och bollen ska studsa i motståndarnas serveruta.
 5. Om serven studsar upp på glasväggen är den korrekt, men om den studsar i galler är det en felaktig serve.
 6. Varje spelare har rätt till två serveförsök.
 7. Om bollen går direkt i motspelarnas vägg räknas den som ute. Bollen måste först studsa i marken innan den träffar motspelarnas vägg.
 8. Det är tillåtet att spela volley (dock inte på serve), halvvolley, eller låta bollen studsa på glas-/gallervägg.
 9. Man får även använda sin egen glasvägg för att få bollen över till motspelarnas planhalva.
 10. Det är inte tillåtet att slå bollen i gallret på egen sida.
 11. Trots att padelreglerna till stor del liknar tennisens, finns det viktiga skillnader, särskilt när det gäller regler kring väggarna.

Öppettider

Våra banor är öppna varje dag mellan kl. 07.00-23.00.

På Villa Fridhem har vi två padelbanor – Kings court och Queens court. Båda banorna bokas enkelt genom bokningsappen matchi som ni kommer till när ni klickar på någon av bokningsknapparna. Varför inte boka ett större gäng och använda båda banorna till turnering eller för att spela americano?

En padelweekend på Villa Fridhem

En padelweekend på Villa Fridhem kan innehålla många aktiviteter – eller färre och väldigt exklusiva. Vi hjälper er att boka och förbereda heltheten helt efter era önskemål på vad er padelweekend ska innehålla. Oavsett vad ni väljer kommer ni få uppleva en oförglömlig padelweekend.

Padel

Vi har två utomhusbanorstrax ovanför hotellområdet, där solen skiner hela dagen. Boka ett helt gäng och spela turnering, eller varför inte komma på ett av våra padel-event där vi även erbjuder licenserad coach?

Champagne- och vinprovning

Det är poppulärt bland våra golfspelande gäster att boka till en vin- eller champagneprovning efter en dag på golfbanan. Varför inte boka en provning tillsammans med middag i ett av våra chambrée separée?

Bada i skiren

Under de varmare månaderna är det många som väljer att ta sig till skogssjön Skiren, som ligger blott någon kilometer från Villa Fridhem. Perfelt för ett dopp efter en eftermiddags padelspelande! Det finns möjlighet att hyra mountainbikes för att cykla bort, eller ta en skön promenad i morgonrocken direkt från hotellet till stranden. Säg till i receptionen om ni vill låna handdukar. 

Middag

I våra paket med en natts logi ingår Prinsessan Astrids femrättersmeny, som är en gastronomisk upplevelse med välkomponerade smaker som verkligen lyfter rätternas råvaror. Paketet med två nätters logi ingår även en middag i vår nya restaurang Aperitif, där vi serverar smårätter med inspiration från det franska köket.

Golf

Kombinera padelspelandet med golf på Bråviken GK, golfbanan rakt över Bråviken där ni spelar längs med havet. Vi hjälper er att boka speltid och med greenfee.

Våra boendepaket

Vi erbjuder olika boendepaket som ni enkelt kan kombinera med padelspelande på Villa Fridhems härliga utomhusbanor. I alla våra boendepaket ingår ett glas champagne vid ankomst, vällagad middag, boende i dubbelrum, tillgång till relaxavdelningen med jacuzzis och bastu samt vår stora frukostbuffé.

Sommarweekend en natt

I sommarweekend en natt ingår vår populära femrättersmeny i restaurang Prins Carl, boende, stor frukostbuffé och tillgång till vår relaxavdelning. Boka sommarweekend en natt och njut av sommaren hos oss!

Sommarweekend två nätter

I sommarweekend två nätter ingår middag i båda våra restauranger – första kvällen serveras ni middag i Aperitif där det serveras franskinspirerade smårätter. Andra kvällen avnjuter ni vår populära femrättersmeny i restaurang Prins Carl.

Champagnefredag

Lär er mer om champagne och följ med på en fantastisk resa i den bubbliga dryckens värld tillsammans med vår Sommelier. Ni får testa tre olika champagner och efter provningen serveras ni Prinsessan Astrids femrättersmeny.

Lobsterrolls & Champagne

Det är alltid rätt tid för bubblor och hummer! Slå er ner i vår restaurang Aperitif och njut av god mat, ett glas champagne och härlig atmosfär.

Att göra på Villa Fridhem

Gör er vistelse hos oss ännu bättre! En helg är lång och full av möjligheter. På Villa Fridhem erbjuder vi ett brett utbud av aktiviteter för alla smaker som garanterar en oförglömlig helg fylld av roliga aktiviteter, avkoppling och massa njutning:

Champagneprovning

Ett mysigt inslag under er helg hos oss kan vara att delta i en champagneprovning där ni får chansen att smaka på och lära er mer om champagne. Det bästa av två världar – avkoppling och utsökt dryck.

Vinprovning

Unna er en vinprovning och resa genom vinets värld tillsammans med Villa Fridhems eminenta sommelier. Ni får lära er mer om olika viner samt hur de passar till olika maträtter – något som ni kan ha med er till framtida middagar och tillställningar.

Relaxavdelning

Skäm bort er själva efter padeln med en stunds avkoppling och njut av vår relaxavdelning. Här kan ni ta en paus och återhämta er i en lugn och harmonisk miljö. Sätt er i vår jacuzzi och låt musklerna vila en stund, eller sitt en stund i bastun.

Golf

Kombinera padel med golfspelande på Bråviken GK som ligger rakt över Bråviken från oss. Banan har 27 hål i tre olika slingor. Varje slinga med sin speciella karaktär. På de flesta hål finns fem olika grästees på skilda nivåer. Dessutom finns en par 3-hålsbana på åtta hål.

Cykling eller vandring

Håll pulsen uppe och upptäck den vackra naturen runt Villa Fridhem genom att cykla eller vandra mellan padelspelen. Det finns flera härliga cykel- och vandringsleder att välja mellan. Kanske lockar en guidad vandring i Kolmården där du kan njuta av fantastiska vyer och uppleva den storslagna naturen.

Krocket och Kubb

Fortsätt att tillbringa tiden utomhus efter padeln i vår vackra park med kubb eller krocket. Vi har stora ytor där ni kan utmana varandra, både direkt i skinande solsken eller i skuggan av ekarna. 

Träning

Håll igång kroppen ytterligare under er vistelse i vårt gym, utegym eller varför inte genom att ta en löptur längs Sofias runda. Sofias runda är en slinga på cirka 3 km i vacker och varierande terräng. Perfekt att använda för uppvärmning för att unvika skador under padeln. 

BAD

Svalka er efter en utmanande padelmatch. Ett hundratal meter från hotellet erbjuder skogssjön Skiren en härlig stund för bad och avkoppling. Här finns både sandstrand och klippor att bada vid. Nedanför hotellet breder bråviken ut sig med flera badplatser att välja mellan.

Biljard eller Shuffle board

Fortsätt tävlandet även efter padeln! Det slår aldrig fel med en omgång biljard eller shuffleboard innan eller efter middagen. Intill Peacock Bar på plan 2 finns både biljardbord och shuffleboard, samt trevliga umgängesytor att hänga i.

Om Villa Fridhem

Hotellet byggdes som ett privat sommarresidens till Prins Carl och familj år 1909. Prins Carl var prins i Sverige och hans tre döttrar, de tre prinsessorna Margaretha, Märtha och Astrid, gifte sig alla med andra kungligheter i Europa.

Byggnaden är uppförd som en herrgård i nationalromantisk stil, med stor park i direkt anslutning och sedan havet. Stilen var mycket populär i Sverige under sekelskiftet och Villa Fridhem ansågs redan då som en pampig herrgård.

Området omkring hotell Villa Fridhem erbjuder mer än slående utsikter. Efter en härlig dag av padelspel kan ni njuta av vacker natur som passar både för att strosa runt och koppla av i, men även mer pulshöjande aktiviteter som löpning, vindsurfing och mer.

Kontakta oss på bokning@villafridhem.se eller 011-622 00, så hjälper vi er med er bokning.

Shuttle service till och från Villa Fridhem

På Villa Fridhem erbjuder vi kostnadsfri Shuttle Service för alla våra gäster inom en radie av 3 mil. Denna service är särskilt uppskattad av de många gäster som reser med tåg, eftersom den täcker två viktiga tågstationer: Norrköpings Centralstation och Kolmården station.

Med vår Shuttle Service kan ni känna er trygg i att enkelt och bekvämt kunna ta er till och från er destination – utan extra kostnad.

Boka Shuttle Service:

Telefon: 011- 622 00
E-post: bokning@villafridhem.se

Vanliga frågor och svar om Padel Norrköping

Vad kostar det att spela padel i Norrköping?

Hos oss på Villa Fridhem kostar det 200 kronor per timme när du hyr någon av våra banor.

Kan man köpa bollar och nytt rack på plats?

Det går självklart att köpa bollar, lindor, dryck etc. i anslutning till banorna. Dessvärre säljer vi inte rack, så kom ihåg att ta med eget rack.

Hur spelar man padel?

Padel spelas oftast i dubbel på en bana omgiven av glas- och metallväggar som är en del av spelet. Målet är att få bollen att studsa i motståndarens halva av banan utan att den först studsar i egen halva eller nuddar väggarna. Vid retur får bollen först studsa på marken och kan sedan spelas via väggarna. Man servar underifrån och poängräkningen är likadan som i tennis med 15, 30, 40 och game.

Vad är det för skillnad på tennis och padel?

Padel och tennis har flera likheter men också viktiga skillnader. Padel spelas oftast dubbel, på en mindre bana än tennis och med väggar som är i spel. Racketen i padel är solid och utan strängar och bollen studsar mindre. Tennis däremot spelas oftast i singel på en större bana, med strängade racketar och en högre studsande boll. Regelverket skiljer sig också åt något.

Hur länge brukar man spela padel?

Varaktigheten av en genomsnittlig padelmatch varar 1,5 timme, men kan givetvis både förkortas och förlängas enligt önskemål.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby