Skip to main content

ANRIKA MILJÖER

MER ÄN MAT

Njut av utsökt mat tillagad på de finaste råvarorna som säsongen har att erbjuda, och ta del av den slående utsikten som våra restauranger erbjuder. Villa Fridhems kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i största möjliga mån de svenska årstiderna och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran i all mat vi lagar. 

Varmt välkommen till oss på Villa Fridhem!

 DAGENS LUNCH

Dagens lunch serveras måndag-fredag kl. 11.30-14.00

225:-

Lägg till förrätt: 95 kronor
Lägg till dessert: 95 kronor

LUNCHMENY VECKA 45

MÅNDAG:

Stängt

TISDAG

Fiskgryta med räkor, aioli och krutonger

ONSDAG

Wallenbergare med ärtor, lingon, brynt smör och potatispuré

TORSDAG

Torskfilé med skaldjurssås, bönor och dillsmörad potatis

FREDAG

Majskycklingfilé med tomatsky och olivrostad potatis

VEGETARISKT

 ONSDAG & FREDAG:

Falafel med picklad rödkål och aioli

TISDAG & TORSDAG

Blomkålsfrittata med edamamebönor och sesammajonnäs

LUNCHMENY VECKA 46

MÅNDAG:

Köttfärslimpa med gräddsås, lingon och gurka

TISDAG

Dagens fångst med ägg- och persiljesås, ärtor och kokt potatis

ONSDAG

Kycklingfilé med dragonsås, råstekt potatis och blomkål

TORSDAG

Brödbakad torskfilé med betor, kapris och brynt smör

FREDAG

Äppelbakad fläsksida med kålsallad samt svamp- och potatisstomp

VEGETARISKT

 MÅNDAG, ONSDAG & FREDAG:

Böngryta med basmatiris och citronyoghurt

TISDAG & TORSDAG

Kikärtskräm med bakade betor, grönkål och tahinidressing

LÖRDAGSLUNCH 

Starta lördagen med lördagslunch på Villa Fridhem. Njut av läckra smaker från vår vällagade à la carte-meny. 

Menyn är framtagen efter säsongens smaker och råvaror. Vår lördagslunch är bokningsbar mellan klockan 12.00-14.00.

Till grupper om 8 personer och fler behöver hela sällskapet förboka sin mat och äta samma meny och samma antal rätter. Kontakta oss på bokning@villafridhem.se vid frågor. 

 

MENY 1 SEP - 22 NOV

APTITRETARE

Ostron
Serveras naturellt med citron och schalottenlöksvinäger
40 kr/st

Marconamandlar
Friterad mandel från Spanien
85 kr

Oliver
Nocellara oliver
85 kr

FÖRRÄTTER

Toast skagen
med Kalixlöjrom, citron och dill
185 kr

Skuren råbiff
med karamelliserad lök, prästost och cornichonger
175 kr

Bakad rotselleri
med kantareller, tryffel och örter
175 kr

 

VARMRÄTTER

Steak minute
med bearnaisesås, bakad tomat, bönor och pommes frites
295 kr

Ugnsbakad röding
med gurka, forellrom, äpple och krasse
335 kr

Risotto
med kantareller, grönkål och lagrad ost
235 kr

Krämig räksallad
med krutonger och lagrad ost
275 kr

DESSERT


Crème brûlée
125 kr

 

Villa Fridhems praliner
45 kr/st

FEMRÄTTERSSERVERING

995:- PER PERSON

Vår middagsmeny serveras i Prins Carls matsalar och är en väl avvägd smakupplevelse där smakerna gifter sig på ett enastående sätt och rätterna lyfter varandra.

FEMRÄTTERSMENY 5 September - 22 November

TARTAR
Tartar på biff med ostcrème, krispigt fläsk och örter

***

PULPO ALA GALLEGA
Pulpo med potatis, vitlök, rökt paprika, jalapeño och spenat 

***

LAMMENTRECOTE
Örtstekt lammentrecote med pumpa, kantarell, vinbär och potatiskrokett

***

OSTSERVERING
Fyra sorters ost med marmelad och hårt bröd 

***

CHOKLADNEMESIS
Chokladnemesis med havtorncrème, kola, rostad hasselnöt och havtornsglass

APERITIF

Aperitif är vinbaren med fokus på goda viner och vällagad mat. Menyn består av mindre rätter och menyn varierar med säsong och presenteras kväll för kväll på plats hos oss. 

SHUTTLESERVICE

Vi erbjuder kostnadsfri shuttleservice till och från Norrköping i mån av vår tillgänglighet. Enkelt och bekvämt.

011- 622 00

 

KONTAKTA OSS

info@villafridhem.se
+46 (0) 11 – 622 00
Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby

MISSA INGENTING

    Genom att klicka på ”Uppdatera mig” samtycker du till att vi skickar nyhetsbrev via e-post till dig. Du kan när som helst välja att inte längre få våra utskick.

    FÖLJ OSS