Njut av utsökt mat tillagad på de finaste råvarorna som säsongen har att erbjuda, och ta del av den slående utsikten som våra restauranger erbjuder. Villa Fridhems kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i största möjliga mån de svenska årstiderna och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran i all mat vi lagar.
Varmt välkommen till oss på Villa Fridhem!
DAGENS LUNCH
Dagens lunch serveras måndag-fredag kl. 11.30-14.00
225:-
Lägg till förrätt: 95 kronor
Lägg till dessert: 95 kronor
LUNCHMENY VECKA 22
MÅNDAG:
Tagliatelle med chorizo, parmesan och gremolata
TISDAG
Dagens fångst med äggsås, persilja och kokt potatis
ONSDAG
Kyckling med rödvinssås, lök, svamp och örtkrossad potatis
TORSDAG
Fisk i tomatsås med fänkål, dill och aioli
FREDAG
Flankstek med nordisk chimichurri, bella verde, pepparmajonnäs och pommes frites
VEGETARISKT
MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG:
Okonomiyaki med svamp, lök, gremolata och parmesan
TISDAG, TORSDAG:
Soyabönbiff med potatis, fänkål, dill och aioli
LÖRDAGSLUNCH
Starta lördagen med lördagslunch på Villa Fridhem. Njut av läckra smaker från vår vällagade à la carte-meny.
Menyn är framtagen efter säsongens smaker och råvaror. Vår lördagslunch är bokningsbar mellan klockan 12.00-14.00.
Till grupper om 8 personer och fler behöver hela sällskapet förboka sin mat och äta samma meny och samma antal rätter. Kontakta oss på bokning@villafridhem.se vid frågor.
MENY 17 MAJ - 7 JUNI
APTITRETARE
Ostron
Serveras naturellt med citron och schalottenlöksvinäger
40 kr/st
Marconamandlar
Friterad mandel från Spanien
85 kr
Oliver
Nocellara oliver
85 kr
FÖRRÄTTER
Toast skagen
med Kalixlöjrom, citron och dill
185 kr
Skuren råbiff
med kimchi, shimejisvamp, rättika och sesamfrön
175 kr
Grillad blomkål
med hasselnöt, vattenkrasse, tryffel- och ingefärsvinägrett, comtéost och picklad blomkål
175 kr
VARMRÄTTER
Steak minute
med bearnaisesås, bakad tomat, bönor och pommes frites
295 kr
Varmrökt lax från Bråvikens rökeri,
färskpotatissallad med vårens primörer och dillmajonnäs
335 kr
Krämigt matvete
med jordärtskocka, skogschampinjon, konfiterad tomat och lagrad ost
235 kr
Caesarsallad
med räkor, rostade pinjenötter, lagrad ost och vitlöksrostade krutonger
275 kr
DESSERT
Key lime pie med grapesorbet
125 kr
Villa Fridhems praliner
45 kr/st
MENY 28 JUNI SAMT 2 - 30 AUGUSTI
APTITRETARE
Ostron
Serveras naturellt med citron och schalottenlöksvinäger
40 kr/st
Marconamandlar
Friterad mandel från Spanien
85 kr
Oliver
Nocellara oliver
85 kr
FÖRRÄTTER
Toast skagen
med Kalixlöjrom, citron och dill
185 kr
Skuren råbiff
med kimchi, shimejisvamp, rättika och sesamfrön
175 kr
Grillad blomkål
med hasselnöt, vattenkrasse, tryffel- och ingefärsvinägrett, comtéost och picklad blomkål
175 kr
VARMRÄTTER
Steak minute
med bearnaisesås, bakad tomat, bönor och pommes frites
295 kr
Varmrökt lax från Bråvikens rökeri,
färskpotatissallad med vårens primörer och dillmajonnäs
335 kr
Ristotto
med jordärtskocka, skogschampinjon, konfiterad tomat och lagrad ost
235 kr
Caesarsallad
med räkor, rostade pinjenötter, lagrad ost och vitlöksrostade krutonger
275 kr
DESSERT
Key lime pie med grapesorbet
125 kr
Villa Fridhems praliner
45 kr/st
FEMRÄTTERSSERVERING
995:- PER PERSON
Vår middagsmeny serveras i Prins Carls matsalar och är en väl avvägd smakupplevelse där smakerna gifter sig på ett enastående sätt och rätterna lyfter varandra.
FEMRÄTTERSMENY 16 MAJ - 14 JUNI 2025
LAX
Lax från Fröya med vattenmelon, lime, soja och basilika
***
PIGGVAR
Piggvar med blåmusslor, pasta, zucchini och morot
***
KALV
Kalvytterfilé med rapsskott, shiitake, tomat och citronsky
***
OSTSERVERING
Gammelknas med fikon och kavring
***
RABARBER
Rabarber i sin egen lag med mynta, mandelkaka och grön kardemummaglass
FEMRÄTTERSMENY 27 - 28 JUNI SAMT 1 - 30 AUGUSTI
OXRULLAD
Oxrullad med jordärtskocka, gruyere, syrad potatis och krispig lök
***
TORSKRYGG
Sockerstekt torskrygg med primörmorötter, lök, kålrot och brynt smör
***
RYGGBIFF
Ryggbiff med dragon, grön sparris, tomat och vinägersky
***
OSTSERVERING
Comté med honung och bovete
***
CHOKLADMOUSSE
Gjuten chokladmousse med jordgubbar, citron och pistagemaräng
APERITIF
Aperitif är vinbaren med fokus på goda viner och vällagad mat. Menyn består av mindre rätter och menyn varierar med säsong och presenteras kväll för kväll på plats hos oss.