Skip to main content

ANRIKA MILJÖER

MER ÄN MAT

Njut av utsökt mat tillagad på de finaste råvarorna som säsongen har att erbjuda, och ta del av den slående utsikten som våra restauranger erbjuder. Villa Fridhems kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i största möjliga mån de svenska årstiderna och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran i all mat vi lagar. 

Varmt välkommen till oss på Villa Fridhem!

 DAGENS LUNCH

Dagens lunch serveras måndag-fredag kl. 11.30-14.00

225:-

Lägg till förrätt: 95 kronor
Lägg till dessert: 95 kronor

LUNCHMENY VECKA 17

MÅNDAG:

Stängt

TISDAG

Bakad laxfilé med hollandaisesås , sparris och dillsmörad potatis

ONSDAG

Biff á la Lindström med skysås, persiljesmör, saltgurka och stekt potatis

TORSDAG

Dagens fångst med pommes duchesse, vitvinssås, räkor och bellaverde

FREDAG

Fläskschnitzel med kryddsmör, vinägersky, bönor och citron

VEGETARISKT

ONSDAG, FREDAG:

Rostade rotfrukter med mozzarella, grönkål och örtpistou

TISDAG, TORSDAG:

Chili sin carne med basmatiris och myntayoghurt

 

LUNCHMENY VECKA 18

MÅNDAG:

Helstekt kotlett med champinjonsås, broccoli och rostad potatis

TISDAG

Villa Fridhems lättrökta lax med hovmästarsås, dillstuvad potatis och fänkål

ONSDAG

Kyckling med currysås, morot och basmatiris

TORSDAG

Á la carte lunch

FREDAG

Á la carte lunch

VEGETARISKT

MÅNDAG, ONSDAG:

Bakad spetskål med fetaost, brynt smör, mandel och rostad potatis

TISDAG:

Krämiga bönor med friterad majs, fänkålssallad och rostade pinjenötter

 

LÖRDAGSLUNCH 

Starta lördagen med lördagslunch på Villa Fridhem. Njut av läckra smaker från vår vällagade à la carte-meny. 

Menyn är framtagen efter säsongens smaker och råvaror. Vår lördagslunch är bokningsbar mellan klockan 12.00-14.00.

Till grupper om 8 personer och fler behöver hela sällskapet förboka sin mat och äta samma meny och samma antal rätter. Kontakta oss på bokning@villafridhem.se vid frågor. 

 

MENY 22 MARS - 10 MAJ

APTITRETARE

Ostron
Serveras naturellt med citron och schalottenlöksvinäger
40 kr/st

Marconamandlar
Friterad mandel från Spanien
85 kr

Oliver
Nocellara oliver
85 kr

FÖRRÄTTER

Toast skagen
med Kalixlöjrom, citron och dill
185 kr

Skuren råbiff
med kimchi, shimejisvamp, rättika och sesamfrön
175 kr

Nässelsoppa
med stenbitsrom, bakad äggcrème och krispig lök
155 kr

Grillad blomkål
med hasselnöt, vattenkrasse, tryffel- och ingefärsvinägrett, comtéost och picklad blomkål
175 kr

 

VARMRÄTTER

Nattbakad oxkind
med sidfläsk, champinjoner, lök och rödvinssås
245 kr

Smörbakad sejrygg
med broccoli, blomkål, mandel och vitvinssås
335 kr

Krämigt matvete
med jordärtskocka, skogschampinjon, konfiterad tomat och lagrad ost
225 kr

 

Caesarsallad
med räkor, rostade pinjenötter, svartrökt sidfläsk, gräslök, gröna bönor, lagrad ost och vitlöksrostade krutonger
275 kr

DESSERT


Semifreddo med rostad mandel, choklad, lönnsirap och vinbär
125 kr

 

Villa Fridhems praliner
45 kr/st

MENY 17 MAJ - 7 JUNI

APTITRETARE

Ostron
Serveras naturellt med citron och schalottenlöksvinäger
40 kr/st

Marconamandlar
Friterad mandel från Spanien
85 kr

Oliver
Nocellara oliver
85 kr

FÖRRÄTTER

Toast skagen
med Kalixlöjrom, citron och dill
185 kr

Skuren råbiff
med kimchi, shimejisvamp, rättika och sesamfrön
175 kr

Grillad blomkål
med hasselnöt, vattenkrasse, tryffel- och ingefärsvinägrett, comtéost och picklad blomkål
175 kr

 

VARMRÄTTER

Steak minute
med bearnaisesås, bakad tomat, bönor och pommes frites
295 kr

Varmrökt lax från Bråvikens rökeri,
färskpotatissallad med vårens primörer och dillmajonnäs
335 kr

Krämigt matvete
med jordärtskocka, skogschampinjon, konfiterad tomat och lagrad ost
235 kr

Caesarsallad
med räkor, rostade pinjenötter, lagrad ost och vitlöksrostade krutonger
275 kr

DESSERT


Kie lime pie med grapesorbet
125 kr

 

Villa Fridhems praliner
45 kr/st

FEMRÄTTERSSERVERING

995:- PER PERSON

Vår middagsmeny serveras i Prins Carls matsalar och är en väl avvägd smakupplevelse där smakerna gifter sig på ett enastående sätt och rätterna lyfter varandra.

FEMRÄTTERSMENY 17 MARS - 10 MAJ 2025

VIT SPARRIS
Lättgravad vit sparris med stenbitsrom, jordärtskocka och tryffelemulsion

***

MARULK
Rosmarinstekt marulk med barigoule på bönor, potatis, majrova och svampvelouté

***

LAMM
Lamm med ramslökssmör, sotad grön sparris, kirskål och vinägersky

***

CHEVRE
Chevre med rödbeta, honung och fröknäcke

***

GIN- OCH DILLSORBET
Gin- och dillsorbet med gravad citroncrème, fläderpannacotta, mandelkaka och gurkmaräng

FEMRÄTTERSMENY 16 MAJ - 14 JUNI 2025

LAX
Lax från Fröya med vattenmelon, lime, soja och basilika

***

PIGGVAR
Piggvar med blåmusslor, pasta, zucchini och morot

***

KALV
Kalvytterfilé med rapsskott, shiitake, tomat och citronsky

***

OSTSERVERING
Gammelknas med fikon och kavring

***

RABARBER
Rabarber i sin egen lag med mynta, mandelkaka och grön kardemummaglass

APERITIF

Aperitif är vinbaren med fokus på goda viner och vällagad mat. Menyn består av mindre rätter och menyn varierar med säsong och presenteras kväll för kväll på plats hos oss. 

SHUTTLESERVICE

Vi erbjuder kostnadsfri shuttleservice till och från Norrköping i mån av vår tillgänglighet. Enkelt och bekvämt.

011- 622 00

 

KONTAKTA OSS

info@villafridhem.se
+46 (0) 11 – 622 00
Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby

MISSA INGENTING

    Genom att klicka på ”Uppdatera mig” samtycker du till att vi skickar nyhetsbrev via e-post till dig. Du kan när som helst välja att inte längre få våra utskick.

    FÖLJ OSS