Njut av utsökt mat tillagad på de finaste råvarorna som säsongen har att erbjuda, och ta del av den slående utsikten som våra restauranger erbjuder. Villa Fridhems kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i största möjliga mån de svenska årstiderna och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran i all mat vi lagar.
Varmt välkommen till oss på Villa Fridhem!
DAGENS LUNCH
Dagens lunch serveras måndag-fredag kl. 11.30-14.00
225:-
Lägg till förrätt: 95 kronor
Lägg till dessert: 95 kronor
LUNCHMENY VECKA 20
MÅNDAG:
Stängt
TISDAG
Dagens fångst med grönärtskräm, vitvinssås, vaxbönor och potatis
ONSDAG
Kyckling med ratatouille, aioli och rostad potatis
TORSDAG
Bakad laxfilé med dillsås, edamamebönor och potatisstomp
FREDAG
Fläskschnitzel med löksmör, ärtor, vinägersky, citron och råstekt potatis
VEGETARISKT
ONSDAG, FREDAG:
Broccoli frittata med romescosås, löksallad och edamamebönor
TISDAG, TORSDAG:
Linsgryta med basmatiris och aioli
LUNCHMENY VECKA 21
MÅNDAG:
Helstekt fläskkotlett med gräddkokt spetskål, kumminsky och pommes risolée
TISDAG
Citronbakad fiskfilé med örtsås, fänkål och potatis
ONSDAG
Lammfärsbiff med tomatsås, myntayoghurt, gurka och rostad potatis
TORSDAG
Varmrökt lax med potatissallad, vårens primörer och dillmajonnäs
FREDAG
Wallenbergare med brynt smör, lingon, ärtor och potatispuré
VEGETARISKT
MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG:
Kikärtsgryta med basmatiris, rostad lök och tahinidressing
TISDAG, TORSDAG:
Friterad blomkål med sojabönkräm, picklad rödkål och rostade frön
LÖRDAGSLUNCH
Starta lördagen med lördagslunch på Villa Fridhem. Njut av läckra smaker från vår vällagade à la carte-meny.
Menyn är framtagen efter säsongens smaker och råvaror. Vår lördagslunch är bokningsbar mellan klockan 12.00-14.00.
Till grupper om 8 personer och fler behöver hela sällskapet förboka sin mat och äta samma meny och samma antal rätter. Kontakta oss på bokning@villafridhem.se vid frågor.
MENY 22 MARS - 10 MAJ
APTITRETARE
Ostron
Serveras naturellt med citron och schalottenlöksvinäger
40 kr/st
Marconamandlar
Friterad mandel från Spanien
85 kr
Oliver
Nocellara oliver
85 kr
FÖRRÄTTER
Toast skagen
med Kalixlöjrom, citron och dill
185 kr
Skuren råbiff
med kimchi, shimejisvamp, rättika och sesamfrön
175 kr
Nässelsoppa
med stenbitsrom, bakad äggcrème och krispig lök
155 kr
Grillad blomkål
med hasselnöt, vattenkrasse, tryffel- och ingefärsvinägrett, comtéost och picklad blomkål
175 kr
VARMRÄTTER
Nattbakad oxkind
med sidfläsk, champinjoner, lök och rödvinssås
245 kr
Smörbakad sejrygg
med broccoli, blomkål, mandel och vitvinssås
335 kr
Krämigt matvete
med jordärtskocka, skogschampinjon, konfiterad tomat och lagrad ost
225 kr
Caesarsallad
med räkor, rostade pinjenötter, svartrökt sidfläsk, gräslök, gröna bönor, lagrad ost och vitlöksrostade krutonger
275 kr
DESSERT
Semifreddo med rostad mandel, choklad, lönnsirap och vinbär
125 kr
Villa Fridhems praliner
45 kr/st
MENY 17 MAJ - 7 JUNI
APTITRETARE
Ostron
Serveras naturellt med citron och schalottenlöksvinäger
40 kr/st
Marconamandlar
Friterad mandel från Spanien
85 kr
Oliver
Nocellara oliver
85 kr
FÖRRÄTTER
Toast skagen
med Kalixlöjrom, citron och dill
185 kr
Skuren råbiff
med kimchi, shimejisvamp, rättika och sesamfrön
175 kr
Grillad blomkål
med hasselnöt, vattenkrasse, tryffel- och ingefärsvinägrett, comtéost och picklad blomkål
175 kr
VARMRÄTTER
Steak minute
med bearnaisesås, bakad tomat, bönor och pommes frites
295 kr
Varmrökt lax från Bråvikens rökeri,
färskpotatissallad med vårens primörer och dillmajonnäs
335 kr
Krämigt matvete
med jordärtskocka, skogschampinjon, konfiterad tomat och lagrad ost
235 kr
Caesarsallad
med räkor, rostade pinjenötter, lagrad ost och vitlöksrostade krutonger
275 kr
DESSERT
Key lime pie med grapesorbet
125 kr
Villa Fridhems praliner
45 kr/st
FEMRÄTTERSSERVERING
995:- PER PERSON
Vår middagsmeny serveras i Prins Carls matsalar och är en väl avvägd smakupplevelse där smakerna gifter sig på ett enastående sätt och rätterna lyfter varandra.
FEMRÄTTERSMENY 17 MARS - 10 MAJ 2025
VIT SPARRIS
Lättgravad vit sparris med stenbitsrom, jordärtskocka och tryffelemulsion
***
MARULK
Rosmarinstekt marulk med barigoule på bönor, potatis, majrova och svampvelouté
***
LAMM
Lamm med ramslökssmör, sotad grön sparris, kirskål och vinägersky
***
CHEVRE
Chevre med rödbeta, honung och fröknäcke
***
GIN- OCH DILLSORBET
Gin- och dillsorbet med gravad citroncrème, fläderpannacotta, mandelkaka och gurkmaräng
FEMRÄTTERSMENY 16 MAJ - 14 JUNI 2025
LAX
Lax från Fröya med vattenmelon, lime, soja och basilika
***
PIGGVAR
Piggvar med blåmusslor, pasta, zucchini och morot
***
KALV
Kalvytterfilé med rapsskott, shiitake, tomat och citronsky
***
OSTSERVERING
Gammelknas med fikon och kavring
***
RABARBER
Rabarber i sin egen lag med mynta, mandelkaka och grön kardemummaglass
APERITIF
Aperitif är vinbaren med fokus på goda viner och vällagad mat. Menyn består av mindre rätter och menyn varierar med säsong och presenteras kväll för kväll på plats hos oss.