Restaurang Prins Carl

I början av 1900-talet var detta hus ett hem för kungligheter. Om ni sluter ögonen ser ni husetfyllas med gäster från en svunnen tid. I matsalarna bubblar det av samtal mellan herrar i frack och damer i praktfulla klänningar, i trädgården sprudlar glädje och romantik bland kärleksparen och i salongerna dansar gästerna till sena natten. Under de glittrade kristallkronorna präglades gästernas upplevelser av passion, värme och lustfylldhet.

Kristallkronorna glittrar fortfarande, och passionen, värmen och lustfylldheten lever vidare. För 100 år sedan var Prins Carl och hans familj och gäster husets kungligheter – idag är det ni!

Middag i restaurang Prins Carl

Under kristallkronorna i restaurang Prins Carl serveras Prinsessan Astrids femrättersmeny med lyxiga råvaror, som i möjligaste mån anpassas efter säsong och de svenska årstidernas smaker. Unna er en kulinarisk upplevelse och uppgradera till vår sjurättersmeny. Vår sommlier har tagit fram två skräddarsydda vinpaket som förhöjer smakupplevelsen ytterligare. 

Dagens lunch

Välkommen till Villa Fridhem för att avnjuta vår goda lunch i en naturnära miljö! Menyerna följer i största möjliga mån de svenska årstiderna och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran i all mat vi lagar. Välj mellan dagens lunch eller affärslunch. Kontakta oss tre dagar innan för att boka affärslunch. Dagens lunch serveras måndag-fredag kl. 11.30-14.00.

Lördagslunch

Unna er en bättre start på lördagen med en lunch med magnifika rätter i kombination med den slående utsikten över såväl parken som Bråvikens norra strand. På helgerna serverar vi en á la carte-meny anpassad efter årstidernas smaker och vad som är i säsong. Vår sommelier hjälper er att ta fram rätt vin för att förhöja er gastronomiska upplevelse. 

Frukost

Inled dagen på bästa sätt med vår stora och väldigt uppskattade frukostbuffé. Här serveras allt från krispig bacon och krämig äggröra, till hembakade bröd, croissanter, ost och charkuterier, frukt, prinsesstårtsbakelser och mycket mer för en kunglig morgonstund. Frukost serveras fredag kl. 7.00-9.30 och lördag-söndag kl. 7.30-10.00.

Prins Carls matsal

I Prins Carls matsal sitter ni under kristallkronorna och njuter av utsikten över såväl herrgårdsparken som Bråvikens norra strand. Matsalen går i ljusa färger med stora fönsterpartier, vilket släpper in mycket ljus i lokalen. Den bortre delen av rummet var tidigare villans terrass, som nu byggts in för att skapa fler platser. Valven i mitten av rummet var tidigare del av den yttre väggen. Nu skapar valven en vacker och naturlig avdelning av rummet. 

I Prins Carls matsal tar vi emot sällskap på upp emot 65-70. Vid bröllop eller andra firanden kan vi möblera om för att ta emot runt 80 gäster.

VILLA FRIDHEMS MIDDAGSMENY

"

Villa Fridhems kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i möjligaste mån de svenska årstidernas smaker och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran. Med passion och nyfikenhet utvecklar vi sedan nya och gamla smakkombinationer till kreativa och spännande menyer.  

I kombination med den goda maten har vi också ett stort fokus på dryck. Villa Fridhem har en mycket välsorterad vinkällare med viner från hela världen i alla möjliga prisklasser. Titta gärna i vår vinlista inför ditt besök eller låt oss lämna våra rekommendationer på plats. I vårt breda utbud finns något för alla.

Vår middagsmeny serveras från klockan 18.00. Välkomna att boka bord, gärna i god tid innan ditt besök. Finns några matavvikelser meddelar du detta i samband med bokningen. Vi är en kontantfri anläggning.

 

PRINSESSAN ASTRIDS FEMRÄTTERSSERVERING

Vår vinlista är under ständig utveckling och fylls ideligen på med noggrant utvalda viner.

Utbudet i Villa Fridhems vinkällare har både djup och bredd. Vår vinlista är under ständig utveckling och fylls ideligen på med noggrant utvalda viner. Vi kombinerar små och stora producenter, från gamla och nya världen i alla möjliga olika prisklasser och kvalitetsnivåer.

Nedan kan du se vår vinlista. Då många viner endast finns i små partier ber vi dig kontakta oss i förväg om du önskar ett specifikt vin så vi kan stämma av att det finns hemma i önskad kvantitet samt kyla och förbereda vinet i god tid. Tveka heller inte att höra av dig till oss om ni önskar våra rekommendationer inför ert dryckesval.

Mer mat & dryck på villa fridhem

Middag på Aperitif

Unna er en kulinarisk upplevelse på vår nya restaurang Aperitif – en vinbar där det serveras smårätter på á la carte -meny med inspiration från det franska köket. Aperitif ligger i nära anslutning till vår gedigna vinkällare, och här serveras många unika, exklusiva och smakrika viner på glas. Ät gott och prata vin med oss!

PEACOCK BAR

I vår bar serveras enklare, riktigt goda, rätter – bland annat den bästa lobster rollen i Norrköping. En elegant och intim cocktailbar med klassisk atmosfär. Njut av en cocktail med personlig service, oavsett om du föredrar tidlösa klassiker eller spännande smaker presenterade på ett nytt sätt. 

Private dining

Det finns alltid en anledning att fira! Vi erbjuder skräddarsydda bokningar med meny för alla tillfällen. För ett mer avskilt firande är varmt välkomna att abonnera något av våra 4 Chambre séparée som ett trevligt och lite mer avskilt alternativ till att boka bord i vår matsal.

Frukost

Inled dagen på bästa sätt med vår stora och väldigt uppskattade frukostbuffé. Här serveras allt från krispig bacon och krämig äggröra, till hembakade bröd, croissanter, ost och charkuterier, frukt, prinsesstårtsbakelser och mycket mer. 

Afternoon tea

Njut tillsammans med nära och kära på vår mysiga och efterfrågade afternoon tea. Vår afternoon tea startar med en salt servering bestående av ett matigare inslag som klassiska sandwiches och smörrebröd. Därefter följer den söta delen med våra kakor, desserter, praliner och bakverk. 

Bröllop och större firanden

Det känns alltid lika hedrande när ett brudpar väljer att fira sin stora dag hos oss. Menyn skräddarsys efter era önskemål och testas månader i förväg tillsammans med utvalt vin. Vår bröllopskoordinator Ebba släpper inget åt chansen utan hjälper er skapa en magisk dag hos oss. 

Shuttle Service för våra gäster

För att alla som besöker Villa Fridhem ska få en magisk upplevelse står vår Shuttle Service till förfogande för alla våra gäster. Vi hämtar upp er vid tågstationen i Norrköping eller i Kolmården när bil inte är ett alternativ.

Inom en radie på 4 mil står vår Shuttle Service även till förfogande för alla våra gäster som besöker oss över dagen, för en middag eller för en vinprovning.

Kontakt

info@villafridhem.se
011 - 622 00

Hitta hit

Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby