Njut av utsökt mat tillagad på de finaste råvarorna som säsongen har att erbjuda, och ta del av den slående utsikten som våra restauranger erbjuder. Villa Fridhems kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i största möjliga mån de svenska årstiderna och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran i all mat vi lagar.
Varmt välkommen till oss på Villa Fridhem!
DAGENS LUNCH
Dagens lunch serveras måndag-fredag kl. 11.30-14.00
225:-
Lägg till förrätt: 95 kronor
Lägg till dessert: 95 kronor
LUNCHMENY VECKA 8
MÅNDAG:
Kyckling med currysås, bellaverde, ris och rostad schalottenlök
TISDAG
Dagens fångst med kapris, rödbetor, räkor, pepparrot och brynt smör
ONSDAG
Gulaschgryta på högrev med vispad smetana och potatis
TORSDAG
Stängt
FREDAG
Halstrad pluma med rostad vitlökssky, haricots verts, tomatsallad och persiljemajonnäs
VEGETARISKT
MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG:
Blomkålstortilla med bellaverde, haricots verts, edamamebönor och parmesankräm
TISDAG:
Stekt ris med grönsaker, tofu, ägg och koriandermajonnäs
LUNCHMENY VECKA 9
MÅNDAG:
Stängt
TISDAG
Dillbakad laxfilé med citronsås, broccoli och potatisstomp
ONSDAG
Pannbiff med lök, skysås, lingon, gurka och stekt potatis
TORSDAG
Fiskgryta med räkor, aioli, krutonger och potatis
FREDAG
Nattbakad karré med jalapeñomajonnäs, paprikasky, blomkål och rostad potatis
VEGETARISKT
MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG:
Gnocchi i tomatsås med sparris, grönkål och pecorino
TISDAG, TORSDAG:
Friterad blomkål med kikärtskräm, picklad rödkål och rostade pumpakärnor
LÖRDAGSLUNCH
Starta lördagen med lördagslunch på Villa Fridhem. Njut av läckra smaker från vår vällagade à la carte-meny.
Menyn är framtagen efter säsongens smaker och råvaror. Vår lördagslunch är bokningsbar mellan klockan 12.00-14.00.
Till grupper om 8 personer och fler behöver hela sällskapet förboka sin mat och äta samma meny och samma antal rätter. Kontakta oss på bokning@villafridhem.se vid frågor.
MENY 18 JAN - 15 MARS
APTITRETARE
Ostron
Serveras naturellt med citron och schalottenlöksvinäger
40 kr/st
Marconamandlar
Friterad mandel från Spanien
85 kr
Oliver
Nocellara oliver
85 kr
FÖRRÄTTER
Toast skagen
med Kalixlöjrom, citron och dill
185 kr
Bakade betor
med getost och honungsvinägrett
175 kr
Gul zucchinisoppa
med chilipicklad gurka och bakat ägg
155 kr
Kalixlöjrom
Örtig potatiskaka med 30g Kalixlöjrom, syrad grädde och rödlök
395 kr
VARMRÄTTER
Bakad kyckling
med sidfläsk, champinjoner, lök och rödvinssås
245 kr
Röding
med eldad sandefjordsås, syrlig sallad på purjolök, gurka och zucchini
335 kr
Krämigt matvete
med jordärtskocka, skogschampinjon, konfiterad tomat och lagrad ost
225 kr
DESSERT
Bakad chokladkräm med apelsinsorbet
125 kr
Villa Fridhems praliner
45 kr/st
MENY 22 MARS - 10 MAJ
APTITRETARE
Ostron
Serveras naturellt med citron och schalottenlöksvinäger
40 kr/st
Marconamandlar
Friterad mandel från Spanien
85 kr
Oliver
Nocellara oliver
85 kr
FÖRRÄTTER
Toast skagen
med Kalixlöjrom, citron och dill
185 kr
Skuren råbiff
med kimchi, shimejisvamp, rättika och sesamfrön
175 kr
Nässelsoppa
med stenbitsrom, bakad äggcrème och krispig lök
155 kr
Grillad blomkål
med hasselnöt, vattenkrasse, tryffel- och ingefärsvinägrett, comtéost och picklad blomkål
175 kr
VARMRÄTTER
Nattbakad oxkind
med sidfläsk, champinjoner, lök och rödvinssås
245 kr
Smörbakad sejrygg
med broccoli, blomkål, mandel och vitvinssås
335 kr
Krämigt matvete
med jordärtskocka, skogschampinjon, konfiterad tomat och lagrad ost
225 kr
Caesarsallad
med räkor, rostade pinjenötter, svartrökt sidfläsk, gräslök, gröna bönor, lagrad ost och vitlöksrostade krutonger
275 kr
DESSERT
Semifreddo med rostad mandel, choklad, lönnsirap och vinbär
125 kr
Villa Fridhems praliner
45 kr/st
FEMRÄTTERSSERVERING 2025
995:- PER PERSON
Vår middagsmeny serveras i Prins Carls matsalar och är en väl avvägd smakupplevelse där smakerna gifter sig på ett enastående sätt och rätterna lyfter varandra.
FEMRÄTTERSMENY 17 JANUARI - 15 MARS 2025
PILGRIMSMUSSLA
Pilgrimsmussla med ingefärspicklad gurka, jalapeno och soja
***
HJORT
Hjortytterfilé med sauterad brysselkål, shiitake, rotselleri och skysås
***
TORSK
Bakad skreitorsk med ostronsås, broccoli, purjolök och havsörtsolja
***
CAMEMBERT
med grön tomatmarmelad och friterad persilja
***
CHOKLAD
Chokladpastej med passionsfruktssorbet, sockerflarn och mjölkchokladsmulor
FEMRÄTTERSMENY 17 MARS - 10 MAJ 2025
VIT SPARRIS
Lättgravad vit sparris med stenbitsrom, jordärtskocka och tryffelemulsion
***
MARULK
Rosmarinstekt marulk med barigoule på bönor, potatis, majrova och svampvelouté
***
LAMM
Lamm med ramslökssmör, sotad grön sparris, kirskål och vinägersky
***
CHEVRE
Chevre med rödbeta, honung och fröknäcke
***
GIN- OCH DILLSORBET
Gin- och dillsorbet med gravad citroncrème, fläderpannacotta, mandelkaka och gurkmaräng
APERITIF
Aperitif är vinbaren med fokus på goda viner och vällagad mat. Menyn består av mindre rätter och menyn varierar med säsong och presenteras kväll för kväll på plats hos oss.