Njut av utsökt mat tillagad på de finaste råvarorna som säsongen har att erbjuda, och ta del av den slående utsikten som våra restauranger erbjuder. Villa Fridhems kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i största möjliga mån de svenska årstiderna och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran i all mat vi lagar.
Varmt välkommen till oss på Villa Fridhem!
DAGENS LUNCH
Dagens lunch serveras måndag-fredag kl. 11.30-14.00
225:-
Lägg till förrätt: 95 kronor
Lägg till dessert: 95 kronor
LÖRDAGSLUNCH – Obs! 30/11-21/12 serverar vi jullunch
Starta lördagen med lördagslunch på Villa Fridhem. Njut av läckra smaker från vår vällagade à la carte-meny.
Menyn är framtagen efter säsongens smaker och råvaror. Vår lördagslunch är bokningsbar mellan klockan 12.00-14.00.
Till grupper om 8 personer och fler behöver hela sällskapet förboka sin mat och äta samma meny och samma antal rätter. Kontakta oss på bokning@villafridhem.se vid frågor.
MENY 18 JAN - 15 MARS
APTITRETARE
Ostron
Serveras naturellt med citron och schalottenlöksvinäger
40 kr/st
Marconamandlar
Friterad mandel från Spanien
85 kr
Oliver
Nocellara oliver
85 kr
FÖRRÄTTER
Toast skagen
med Kalixlöjrom, citron och dill
185 kr
Bakade betor
med getost och honungsvinägrett
175 kr
Gul zucchinisoppa
med chilipicklad gurka och bakat ägg
155 kr
Kalixlöjrom
Örtig potatiskaka med 70g Kalixlöjrom, syrad grädde och rödlök
395 kr
VARMRÄTTER
Bakad kyckling
med sidfläsk, champinjoner, lök och rödvinssås
245 kr
Röding
med eldad sandefjordsås, syrlig sallad på purjolök, gurka och zucchini
335 kr
Krämigt matvete
med jordärtskocka, skogsxhampinjon, konfiterad tomat och lagrad ost
225 kr
DESSERT
Bakad chokladkräm med apelsinsorbet
125 kr
Villa Fridhems praliner
45 kr/st
FEMRÄTTERSSERVERING 2025
(JULMENY SERVERAS 28 NOV-21 DEC)
995:- PER PERSON
Vår middagsmeny serveras i Prins Carls matsalar och är en väl avvägd smakupplevelse där smakerna gifter sig på ett enastående sätt och rätterna lyfter varandra.
FEMRÄTTERSMENY 17 JANUARI - 15 MARS 2025
PILGRIMSMUSSLA
Pilgrimsmussla med ingefärspicklad gurka, jalapeno och soja
***
HJORT
Hjortytterfilé med sauterad brysselkål, shiitake, rotselleri och skysås
***
TORSK
Bakad skreitorsk med ostronsås, broccoli, purjolök och havsörtsolja
***
CAMEMBERT
med grön tomatmarmelad och friterad persilja
***
CHOKLAD
Chokladpastej med passionsfruktssorbet, sockerflarn och mjölkchokladsmulor
APERITIF
Aperitif är vinbaren med fokus på goda viner och vällagad mat. Menyn består av mindre rätter och menyn varierar med säsong och presenteras kväll för kväll på plats hos oss.