Skip to main content

ANRIKA MILJÖER

MER ÄN MAT

Njut av utsökt mat tillagad på de finaste råvarorna som säsongen har att erbjuda, och ta del av den slående utsikten som våra restauranger erbjuder. Villa Fridhems kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i största möjliga mån de svenska årstiderna och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran i all mat vi lagar. 

Varmt välkommen till oss på Villa Fridhem!

 DAGENS LUNCH

Dagens lunch serveras måndag-fredag kl. 11.30-14.00

225:-

Lägg till förrätt: 95 kronor
Lägg till dessert: 95 kronor

LUNCHEN ÖPPNAR ÅTER 13 JANUARI 2025

Meny för vecka 3 publiceras den 9 januari

LÖRDAGSLUNCH – Obs! 30/11-21/12 serverar vi jullunch

Starta lördagen med lördagslunch på Villa Fridhem. Njut av läckra smaker från vår vällagade à la carte-meny. 

Menyn är framtagen efter säsongens smaker och råvaror. Vår lördagslunch är bokningsbar mellan klockan 12.00-14.00.

Till grupper om 8 personer och fler behöver hela sällskapet förboka sin mat och äta samma meny och samma antal rätter. Kontakta oss på bokning@villafridhem.se vid frågor. 

 

MENY 18 JAN - 15 MARS

APTITRETARE

Ostron
Serveras naturellt med citron och schalottenlöksvinäger
40 kr/st

Marconamandlar
Friterad mandel från Spanien
85 kr

Oliver
Nocellara oliver
85 kr

FÖRRÄTTER

Toast skagen
med Kalixlöjrom, citron och dill
185 kr

Bakade betor
med getost och honungsvinägrett
175 kr

Gul zucchinisoppa
med chilipicklad gurka och bakat ägg
155 kr

Kalixlöjrom
Örtig potatiskaka med 70g Kalixlöjrom, syrad grädde och rödlök
395 kr

 

VARMRÄTTER

Bakad kyckling
med sidfläsk, champinjoner, lök och rödvinssås
245 kr

Röding
med eldad sandefjordsås, syrlig sallad på purjolök, gurka och zucchini
335 kr

Krämigt matvete
med jordärtskocka, skogsxhampinjon, konfiterad tomat och lagrad ost
225 kr

DESSERT


Bakad chokladkräm med apelsinsorbet
125 kr

 

 

Villa Fridhems praliner
45 kr/st

FEMRÄTTERSSERVERING 2025
(JULMENY SERVERAS 28 NOV-21 DEC)

995:- PER PERSON

Vår middagsmeny serveras i Prins Carls matsalar och är en väl avvägd smakupplevelse där smakerna gifter sig på ett enastående sätt och rätterna lyfter varandra.

FEMRÄTTERSMENY 17 JANUARI - 15 MARS 2025

PILGRIMSMUSSLA
Pilgrimsmussla med ingefärspicklad gurka, jalapeno och soja

***

HJORT
Hjortytterfilé med sauterad brysselkål, shiitake, rotselleri och skysås

***

TORSK
Bakad skreitorsk med ostronsås, broccoli, purjolök och havsörtsolja

***

CAMEMBERT
med grön tomatmarmelad och friterad persilja

***

CHOKLAD
Chokladpastej med passionsfruktssorbet, sockerflarn och mjölkchokladsmulor

APERITIF

Aperitif är vinbaren med fokus på goda viner och vällagad mat. Menyn består av mindre rätter och menyn varierar med säsong och presenteras kväll för kväll på plats hos oss. 

SHUTTLESERVICE

Vi erbjuder kostnadsfri shuttleservice till och från Norrköping. Enkelt och bekvämt.

011- 622 00

 

KONTAKTA OSS

info@villafridhem.se
+46 (0) 11 – 622 00
Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby

MISSA INGENTING

    Genom att klicka på ”Uppdatera mig” samtycker du till att vi skickar nyhetsbrev via e-post till dig. Du kan när som helst välja att inte längre få våra utskick.

    FÖLJ OSS