Skip to main content

ANRIKA MILJÖER

MER ÄN MAT

Njut av utsökt mat tillagad på de finaste råvarorna som säsongen har att erbjuda, och ta del av den slående utsikten som våra restauranger erbjuder. Villa Fridhems kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i största möjliga mån de svenska årstiderna och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran i all mat vi lagar. 

Varmt välkommen till oss på Villa Fridhem!

 DAGENS LUNCH

Dagens lunch serveras måndag-fredag kl. 11.30-14.00

225:-

Lägg till förrätt: 95 kronor
Lägg till dessert: 95 kronor

LUNCH VECKA 38

MÅNDAG:

Fläskfilé med kantarellsås, rårörda vinbär, 
broccoli och råstekt potatis 

TISDAG

Panerad flundrafilé med remoulad, ärtor, citron och pommes frites

ONSDAG

Kalops på högrev med bakad morot, picklade betor och kokt potatis 

TORSDAG

Dagens fångst med skaldjurssås, haricots verts och potatispuré

FREDAG

Flankstek med grönpepparmajonnäs, persiljestekta champinjoner, rödvinssås och rostad potatis

VEGETARISKT

MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG:

Variation på pumpa med persiljepesto och kikärtor 

TISDAG, TORSDAG:

Falafel med aioli, picklad rödkål och bakad morot  

LÖRDAGSLUNCH

Starta lördagen med lördagslunch på Villa Fridhem. Njut av läckra smaker från vår vällagade à la carte-meny. 

Menyn är framtagen efter säsongens smaker och råvaror. Vår lördagslunch är bokningsbar mellan klockan 12.00-14.00.

LÖRDAGSLUNCH

APTITRETARE

Ostron

Fine de claire, Normandie
Serveras naturellt med citron och schalottenlöksvinäger

1 st 40 kr  /  6 st 240 kr

Marconamandlar

Friterad mandel från Spanien

85 kr

Oliver

Nocellara oliver

85 kr

FÖRRÄTTER

Toast skagen

Toast Skagen med kalixlöjrom på smörstekt brioche

175 kr

Tartar

Tartar med tryffelmajonnäs, silverlökjordärtskocka, parmesan och smörgåskrasse

175 kr

Rödbetstartar

Rödbetstartar med tryffelmajonnäs, silverlökjordärtskocka, parmesan och smörgåskrasse

155 kr

VARMRÄTTER

Wallenbergare

med gröna ärtor, rårörda lingon, potatispuré och brynt smör

245 kr

Torskrygg

med skummad blåmusselsås, blåmusslor, bakad broccoli och kokt potatis

335 kr

Kikärtspannkaka

med friterad tempeh, gurk- och zuccinisallad och tahinidressing

225 kr

Tonfisk Nicoise

med romansallad, oliver, kapris, sardeller, ägg och potatis

225 kr

HÖSTENS 5-RÄTTERS SERVERING

995:- PER PERSON

Vår middagsmeny serveras varje dag i Prins Carls matsalar och är en väl avvägd smakupplevelse där smakerna gifter sig på ett enastående sätt och rätterna lyfter varandra.

5-RÄTTER

TARTAR

Kantareller, rökt sidfläsk, svensk pecorino och schalottenlök

PIGGVAR

Jordärtskocka, champagnesås, morot och ostronskivling

RYGGBIFF

Senapsfrön, karljohansvamp och kalvbuljong

OST

Utvalda ostar serverade med marmelad och fröknäcke

 

ÄPPLE

Havre, kanel, vit choklad och brynt smör

APERITIF

Aperitif är vinbaren med fokus på goda viner och vällagad mat. Menyn består av mindre rätter med inspiration från det franska köket.

SHUTTLESERVICE

Vi erbjuder kostnadsfri shuttleservice till och från Norrköping. Enkelt och bekvämt.

011- 622 00

 

KONTAKTA OSS

info@villafridhem.se
+46 (0) 11 – 622 00
Getå Villa Fridhem 1
616 90 Åby

MISSA INGENTING

    Genom att klicka på ”Uppdatera mig” samtycker du till att vi skickar nyhetsbrev via e-post till dig. Du kan när som helst välja att inte längre få våra utskick.

    FÖLJ OSS