Njut av utsökt mat tillagad på de finaste råvarorna som säsongen har att erbjuda, och ta del av den slående utsikten som våra restauranger erbjuder. Villa Fridhems kök har ett passionerat sätt att hantera råvaror. Menyerna följer i största möjliga mån de svenska årstiderna och vår strävan är att alltid försöka tillvarata hela råvaran i all mat vi lagar.
Varmt välkommen till oss på Villa Fridhem!
DAGENS LUNCH
Dagens lunch serveras måndag-fredag kl. 11.30-14.00
225:-
Lägg till förrätt: 95 kronor
Lägg till dessert: 95 kronor
LUNCH VECKA 38
MÅNDAG:
Fläskfilé med kantarellsås, rårörda vinbär,
broccoli och råstekt potatis
TISDAG
Panerad flundrafilé med remoulad, ärtor, citron och pommes frites
ONSDAG
Kalops på högrev med bakad morot, picklade betor och kokt potatis
TORSDAG
Dagens fångst med skaldjurssås, haricots verts och potatispuré
FREDAG
Flankstek med grönpepparmajonnäs, persiljestekta champinjoner, rödvinssås och rostad potatis
VEGETARISKT
MÅNDAG, ONSDAG, FREDAG:
Variation på pumpa med persiljepesto och kikärtor
TISDAG, TORSDAG:
Falafel med aioli, picklad rödkål och bakad morot
LÖRDAGSLUNCH
Starta lördagen med lördagslunch på Villa Fridhem. Njut av läckra smaker från vår vällagade à la carte-meny.
Menyn är framtagen efter säsongens smaker och råvaror. Vår lördagslunch är bokningsbar mellan klockan 12.00-14.00.
LÖRDAGSLUNCH
APTITRETARE
Ostron
Fine de claire, Normandie
Serveras naturellt med citron och schalottenlöksvinäger
1 st 40 kr / 6 st 240 kr
Marconamandlar
Friterad mandel från Spanien
85 kr
Oliver
Nocellara oliver
85 kr
FÖRRÄTTER
Toast skagen
Toast Skagen med kalixlöjrom på smörstekt brioche
175 kr
Tartar
Tartar med tryffelmajonnäs, silverlök, jordärtskocka, parmesan och smörgåskrasse
175 kr
Rödbetstartar
Rödbetstartar med tryffelmajonnäs, silverlök, jordärtskocka, parmesan och smörgåskrasse
155 kr
VARMRÄTTER
Wallenbergare
med gröna ärtor, rårörda lingon, potatispuré och brynt smör
245 kr
Torskrygg
med skummad blåmusselsås, blåmusslor, bakad broccoli och kokt potatis
335 kr
Kikärtspannkaka
med friterad tempeh, gurk- och zuccinisallad och tahinidressing
225 kr
Tonfisk Nicoise
med romansallad, oliver, kapris, sardeller, ägg och potatis
225 kr
HÖSTENS 5-RÄTTERS SERVERING
995:- PER PERSON
Vår middagsmeny serveras varje dag i Prins Carls matsalar och är en väl avvägd smakupplevelse där smakerna gifter sig på ett enastående sätt och rätterna lyfter varandra.
5-RÄTTER
TARTAR
Kantareller, rökt sidfläsk, svensk pecorino och schalottenlök
PIGGVAR
Jordärtskocka, champagnesås, morot och ostronskivling
RYGGBIFF
Senapsfrön, karljohansvamp och kalvbuljong
OST
Utvalda ostar serverade med marmelad och fröknäcke
ÄPPLE
Havre, kanel, vit choklad och brynt smör
APERITIF
Aperitif är vinbaren med fokus på goda viner och vällagad mat. Menyn består av mindre rätter med inspiration från det franska köket.