Slott-weekend nära Stockholm

Funderar du på att överraska någon du tycker om med en härlig slottsweekend på behändigt avstånd från Stockholm? Att komma bort från bruset och suset i storstaden behöver inte innebära en lång och omständlig resa. Till Villa Fridhem tar ni er från Stockholms centralstation på knappa 90 minuter, med direkttåg till både Norrköping C och Kolmårdens Station, som ligger ett par minuter från slottet Villa Fridhem.

Att ta sig till hotellet med bil från Stockholm är också supersmidigt. Väl framme erbjuder vi gratis parkering till alla våra gäster, och möjlighet till laddning av elbil. Vi erbjuder också kostnadsfri Shuttle Service till och från tågstationen, till våra gäster som reser med tåg till någon av de närliggande stationerna.

En kunglig solskenshistoria

Villa Fridhem bär på en fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal. Ursprungligen byggdes Villa Fridhem som en privat sommarbostad till kungligheterna Prins Carl, hertig av Västergötland, och hans fru, Prinsessan Ingeborg av Danmark.

Byggnaden stod klar år 1909 och representerar än idag arkitekturen och elegansen från den eran, med fokus på både komfort och estetiskt tilltalande design.

Det var Prins Carl och Prinsessan Ingeborg som själva valde marken där deras sommarresidens skulle byggas och att valet föll på just den här platsen berodde på det natursköna läget och den fantastiska utsikten över Bråviken.

Namnet ”Fridhem” symboliserar den lugna och avslappnade miljö som prinsen och prinsessan ville skapa, vilket än idag återspeglas i fastigheten liksom i hotellverksamheten.

Vilka var Prins Carl och Prinsessan Ingeborg?

Prins Carl, officiellt Oscar Carl Wilhelm, föddes 1861 och var son till Kung Oskar II och Drottning Sofia. Han bar titeln ”Hertig av Västergötland” och var känd för sin militära bakgrund och sitt engagemang i Svenska Röda Korset. År 1897 gifte sig prins Carl med prinsessan Ingeborg av Danmark, vilket ledde till en familj som knöt band till flera europeiska kungahus.

Efter sin utbildning och militärtjänst, blev Prins Carl en betydande figur inom det svenska Röda Korset och erkändes internationellt för sina humanitära insatser, vilket så småningom belönades med flera hedersutmärkelser.

Villa Fridhems transformation

Med tiden har Villa Fridhem genomgått flera förändringar och slottsbyggnaden använts för flera olika syften genom åren.

Idag erbjuder hotellet Villa Fridhem en unik glimt av den svenska kungliga historien, där gästerna kan njuta av gourmetmat, hög komfort, olika aktiviteter och utmärkt service.

 

  Om Villa Fridhem

  För att göra er slottsweekend extra speciell och bekväm erbjuder vi flera olika weekendpaket som inkluderar övernattning, middag, frukost och tillgång till vår relaxavdelning. Upplev lyxen och avkopplingen på slottet Villa Fridhem genom våra skräddarsydda boendepaket.

  Våra rum

  På Villa Fridhem hittar du flera olika typer av hotellrum, där varje rumskategori har sin unika stil och karaktär. Rummen är inredda med inspiration från omgivningarna, med naturnära inslag.

  Boendepaket på Villa Fridhem

  Gör er slottsweekend till något utöver det vanliga genom att boka något av våra weekendpaket. Vi erbjuder flera olika typer av boendepaket som inkluderar övernattning, middag, frukost och tillgång till vår relaxavdelning. Boka något av våra skräddarsydda boendepaket och njut av en lyxig vistelse med total avkoppling på slottet Villa Fridhem.

  Weekendpaket med allt du kan önska

  Boka en oförglömlig weekend på Villa Fridhem med något av våra boendepaket. Vi erbjuder flera olika typer av boendepaket, för en eller två nätter. I samtliga av våra boendepaket ingår frukost och tillgång till vår relaxavdelning.

  Gastroweekend en natt

  För dig med förkärlek till mat och vin är vårt gastroweekend-paket det självklara valet. När du väljer att boka paketet med en övernattning ingår en femrätters-middag på Prins Carl. Inför middagen serveras ni ett glas champagne.

  I paketet ingår även frukost och tillgång till vår relaxavdelning.

  Gastroweekend två nätter

  För dig som vill njuta av god mat och gott vin två kvällar i rad finns boendepaketet ”Gastroweekend två nätter”. Här får ni möjlighet att njuta av en femrättersmiddag i Prins Carl ena kväller, och franska tapas i vinbaren Aperitif andra kvällen.

  I paketet ingår frukost för båda dagarna och tillgång till relaxavdelningen.

  Champagnefredag

  Varför inte dedikera helgen åt den mest ädla drycken av dem alla, champagne!

  I vårt paket champagnefredag får ni smaka på olika sorters champagne, följt av en femrättersmiddag i Prins Carl och en god natts sömn i något av våra härliga rum.

  Frukost och tillgång till relaxavdelningen ingår.

  Champagne och fransk tapas

  Kombinera Frankrikes nationaldryck – champagne – med franska smårätter och upplev en total smaksensation.

  I det här paketet serveras ni ett glas champagne, tillsammans tre valfria franska tapas i vinbaren Aperitif.

  Frukost och tillgång till relaxavdelningen ingår i paketet.

  Njut av god mat med lokal förankring

  Vi som jobbar på Villa Fridhem är passionerade för mat, vin och utmärkt service – något som avspeglar sig i båda våra restauranger. Att äta på någon av restaurangerna på Villa Fridhem är mycket mer än en mättande måltid. Servicen, råvarorna och kreativiteten från våra kockar skapar den unika helhetsupplevelse som ett restaurangbesök på Villa Fridhem innebär.

  Från det att ni sätter er ner till bords, till det att ni tar sista sippen av vinet, blir ni väl omhändertagna av vår trevliga personal. Vår meny förändras med årstiderna, alltid med den lokala förankringen som en röd tråd. Våra duktiga kockar tar fram menyer som anpassas efter de råvaror som är aktuella för årstiden och skapar utifrån dessa kreativa menyer där klassiska svenska råvaror hittar nya spännande smakkombinationer och smaksensationer. Många av råvarorna och produkterna i våra kök kommer från lokala gårdar och våra kockar använder sig, i den grad som det är möjligt, av alla delar av råvarorna, vilket i sig innebär nya och spännande gastronomiska upplevelser.

  Ni kan välja att sitta i vår eleganta matsal med utsikt över Bråviken, eller ute på terrassen omgiven av vår lummiga park, alternativt i en av våra privata matsalar.

  Kombinera gärna ett restaurangbesök på Villa Fridhem med andra aktiviteter, eller varför inte boka ett boendepaket med middag inkluderad?

  Vi har flera olika alternativ när det kommer till mat- och boendepaket. Det finns till exempel möjligt att boka en champagne- eller vinprovning följt av ett restaurangbesök, med eller utan övernattning.

  Våra restauranger

  På Villa Fridhem hittar du två unika restauranger, restaurang Prins Carl och vinbaren Aperitif.

  Vi serverar frukost, lunch och middag, samt anordnar vin- och champagneprovningar på utvalda dagar.

  Restaurang Prins Carl – förstklassig avsmakningsmiddag

  I restaurang Prins Carl kan du njuta av prinsessan Astrids lyxiga femrättersmiddag. Här bjuds ni på en meny speciellt framtagen utifrån säsongen och de råvaror som är aktuella. Till femrättersmiddagen finns två vinpaket att välja mellan – silver och guld. Vinpaketen är noggrant komponerade av vår sommelier, med målet att skapa en totalupplevelse där smakerna gifter sig på ett lika självklart som spännande sätt.

  I Prins Carl serveras även dagens lunch på vardagar, lördagslunch och frukost.

  Restaurang Aperitif – franska tapas och vin i världsklass

  I vinbaren Aperitif serveras mindre rätter, som vi valt att kalla franska tapas. Vi rekommenderar tre rätter per person för en middag, men det går givetvis bra att besöka vinbaren för ett glas vin tillsammans med ett tilltugg också. Med nära anslutning till vår välsorterade vinkällare erbjuds en vinlista med många spännande viner. Vår duktiga personal hjälper er att hitta rätt vin som passar ert val av smårätter.

  Vanliga frågor och svar – Slott weekend NÄRA STOCKHOLM

  Var ligger hotell Villa Fridhem?

  Villa Fridhem ligger bara en kvart från Norrköping, 40 minuter från Nyköping och Linköping och knappt 90 minuter från Stockholm.

  Till oss tar du dig enkelt och smidigt från flera större städer. Bara ett par minuter från hotellet hittar du Kolmårdens tågstation med direkttåg från bland annat Stockholm, och 15 minuters bilresa bort ligger Norrköping Central. För er som reser med tåg finns möjlighet att boka kostnadsfri Shuttle Service till och från de närliggande tågstationerna. Kontakta oss om du vill ha hjälp att boka Shuttle Service till och från stationen.

  Villa Fridhem är ett utmärkt resmål för alla gäster – oavsett varifrån ni kommer.

  Hitta hit!

  Finns det parkering på Villa Fridhem?

  Ja. Villa Fridhem erbjuder gratis parkering till alla hotellgäster. Om ni har en elbil finns även möjlighet att ladda bilen på hotellet.

  Vad kostar det att bo på Villa Fridhem per natt?

  Priserna per natt varierar beroende på val av rum, period och om ni väljer att boka något av våra boendepaket eller inte.

  Upptäck våra rum och boka det rum som passar er bäst!

  Hur långt är det från Villa Fridhem till Norrköping?

  Villa Fridhem ligger 15 minuter från Norrköping. Det är enkelt att ta sig till och från Norrköping från Villa Fridhem och allra enklast tar du dig till Norrköping med bil. Vi erbjuder gratis Shuttle Service till våra hotellgäster.

  Hur långt är det från Villa Fridhem till Stockholm?

  Att ta sig från huvudstaden till Villa Fridhem är busenkelt och tar bara 90 minuter med direkttåg.Tåget går hela vägen till Kolmårdens station som ligger bara ett par minuter från hotellet.

   

  Kontakt

  info@villafridhem.se
  011 - 622 00

  Hitta hit

  Getå Villa Fridhem 1
  616 90 Åby