Aktiviteter för små och stora grupper

Övernattande gäster har fri entré till pool och relaxavdelning med separat dam- och herrbastu samt soffor och fåtöljer för behövlig avkoppling. 

I vårt närområde ligger sjön Skiren som kan besökas för ett uppfriskande bad under säsong. Eller varför inte låna promenadstavarna och se dig om i vår vackra och trolska Kolmårdsskog. Turen upp till den vackra utkiksplatsen ger en makalös utsikt över Bråvikens norra strand – väl värd ett besök.

I vår anlagda park finns andra möjligheter för rekreation i form av kubb, crocket, boule, badminton, fotboll, brännboll samt långa sköna promenader. I den vänstra flygelbyggnaden finns dart, fotboll- och biljardspel och i den högra ”träningsbyrån” med redskap för lugn träning såsom yogamattor, pilatesboll, hantlar och gummiband.

Nedan hittar du ett urval av våra mest populära aktiviteter. Har du andra önskemål och idéer kring ert arrangemang – meddela oss så hjälper vi er att ordna detta på bästa sätt.

NYHET Caviarprovning

Med vår egen kock, Eric, som guide följer ni med på en resa i caviarens värld. Era fem sinnen kommer att vara ert mätinstrument när ni får prova olika sorters caviar för att lära er mer om denna fantastiska produkt. Ni kommer att få en genomgång i provningsmetodik och hur våra sinnen hjälper oss att förstärka en upplevelse, både gastronomiskt och känslomässigt! Ni kommer även upptäcka att caviar och vit choklad är en fantastisk kombination. Tror ni oss inte? Välkomna att prova!

Provningen går även att få i kombination med champagne.

60-90 minuter | 2-15 personer

Sabrering

Vår egen kock, Eric, guidar er i hur ni öppnar drycken till er fördrink på ett annorlunda och roligt sätt – genom sabrering. Vid sabrering tas inte korken ur flaskan, istället slås flaskans hals effektfullt av med en sabel och eftersom den är trycksatt faller inte eventuellt glassplitter ner i vätska. Ett exklusivt sätt att intaga denna bubbliga dryck!

30 minuter | 2-20 personer

Föreläsning med Frida Södermark – Löparäventyret AB

Föreläsning om hur vi kan få mer av träning, äventyr och livsglädje i våra liv. Kombinera er konferens med denna energiinjektion för ett utmärkt sätt att påbörja en förändring till det bättre. Frida, en av världens bästa ultralöpare, ingår i det svenska landslaget på 100 km löpning. På meritlistan finns fyra SM-guld, VM-silver och ett EM-guld i lag samt att ha sprungit de 32 milen mellan Wien och Budapest. Ett mål större än detta är att få människor i rörelse fysiskt och mentalt för att ORKA idag och om 30 år, vilket också är titeln på hennes första bok.

Längd och innehåll i föreläsningen anpassas efter ert önskemål. Kanske vill ni komma igång med en friskvårdssatsning? Eller ska fokus mer ligga på hur ni uppnår företagets mål? Allt är möjligt.

60-90 minuter | 2-80 personer

Service, ledarskap och arbetsklimat – Hire Quality

Här nedan kan ni se de föreläsningar vi erbjuder i samarbete med Affärskraft. Behöver ni en föreläsning om service eller om hur ni får motiverade medarbetar eller något annat som kan hjälpa er att utveckla ert företag. Kontakta bokningen om ni vill veta mer om innehållet i föreläsningarna.

 • Service-kicken
 • Skapa motiverade och engagerade medarbetare
 • Kreativt arbetsklimat – Beteenden och drivkrafter
 • Hållbart arbetsklimat – verktyg för att motverka stress och ohälsa (innehållet i föreläsningen är godkänt av Arbetsmiljöverket 2016)

60-480 minuter | 2-80 personer

Praktiska och inspirerande föreläsningar – Rundgrens

Nedan finns ett urval av föreläsningar för praktiskt användande eller för inspiration. Kontakta bokningen om ni vill veta mer om innehållet i de olika föreläsningarna. Det går att få föreläsningarna på engelska om detta förbeställs.

 • Presentationsövningar för att lära känna varandra
 • Workshop för att hitta mål och positiv energi
 • Workshop för målinriktat arbete och förbättrat samarbete
 • Upptäck ditt kroppsspråk
 • Lär dig bemästra rampfebern
 • Bli en bättre och tryggare talare
 • Hantera svåra samtal – ge och ta feedback
 • Hantera klagomål, svåra situationer och besvärliga personer

30-240 minuter | 2-80 personer

Bumperballz

Samla ihop kollegor eller kompisarna och utmana varandra i en helt galen fotbollsmatch! Bumperz kan liknas med en stor badboll som tål både bumpar och studsar. Risken för hands är minimal men annars är det helt vanliga fotbollsregler. Snygga tacklingar kommer ge mer applåder än en grymt mål! Vid större grupper rekommenderas en turnering. Aktiviteten genomförs utomhus. (Rekommenderas EJ för personer med rygg- och nackbesvär).

60-90 minuter | 5-30 personer

Knock on wood

I denna utomhusaktivitet sätts samarbetsförmåga, precision och stresstålighet på prov. Aktiviteten är uppbyggd på populära sällskapsspel, men i storformat. Här finns något för alla, den klurige, den snabbtänkte eller den strukturerade.

90 minuter | 2-36 personer

Kreativa uppdraget

Fota, samla, ring och klura. Spelet är en fartfylld poängjakt där gruppen – indelad i lag – ska lösa många uppdrag. Lagen får varsin mobiltelefon och ska med den lösa uppdragen i Villa Fridhems omgivningar. Överraskningar kan läggas in mitt i spelet och det går alldeles utmärkt att lägga in specifika frågor om det egna företaget. Spelet avslutas med genomgång av resultat samt prisutdelning.

60-120 minuter | 10-60 personer

Laserduveskytte

I vår vackra park ges ni tillfälle att prova på den klassiska herrgårdssporten lerduveskytte, fast i modernare och miljövänligare tappning med laser istället för skarp ammunition.

60-120 minuter | 2-60 personer

Teamkampen

Perfekt för er som söker samarbetsövningar under lättsamma former. Teamkampen är en kul stund tillsammans samtidigt som deltagarna ska lösa problem på ett bra och effektivt sätt. Aktiviteten kan anpassas efter grupp, väder och önskemål Några grenar är till exempel plankan, vippbrädan och nätet.

60-90 minuter | 8-60 personer

Utmaningen, klassikernas klassiker!

Utmaningen är ett perfekt sätt att avsluta, eller förslagsvis lägga in mellan två konferenspass. Aktiviteten passar även utmärkt i samband med en kick-off, intern eller extern företagsaktivitet eller varför inte i samband med kompisträffen?

Grenarna är anpassade så att de ska passa alla och det krävs inget ombyte för att genomföra dessa populära grenar. Utmaningen kan genomföras både inomhus och utomhus. Tillsammans väljer vi ut de grenar ni önskar och som passar den yta de genomförs på. Vi delar in i lag och sedan sätter ”Utmaningen” igång och jakten på guldmedaljerna startar.

60-120 minuter | 5-60 personer

Virtual Reality NYHET!

Kliv in och utforska den virtuella världen! Hos oss på Villa Fridhem kan ni spela Virtual Reality (VR) som är en av de mest moderna gruppaktiviteterna på marknaden idag.
Gå på havets botten, utmana kollegorna i skidåkning, eller varför inte se vem som är bäst på att balansera på en smal bräda 100 meter över marken! VR är en gruppaktivitet som garanterat kommer bidra till mycket skratt, minnen och häftiga upplevelser.

60-120 minuter | 2-20 personer

Music Experience

Denna aktivitet låter dig och dina kollegor njuta av välkänd musik samtidigt som ni svarar på utmanande och snabba frågor i en härlig Quiz. Spelet är framtaget för att underhålla, locka till skratt och skapa engagerade och roliga diskussioner. En perfekt ”ice breaker” som lyfter mötet eller middagen till en ny nivå! Med hjälp av surfplattor och dina 3-6 lagkamrater spelas spelet i två rundor, med en kort paus. När musiken spelas på högsta volym utmanas deltagarna att svara på frågor kopplade till alltifrån 70-talets klassiker till modern house.  Blandningen säkerställer att alla kan delta och ha kul. Aktiviteten utförs med fördel som en del av middagen eller som ett avbrott i konferensen.

30-60 minuter | 6-60 personer

Music Night

Denna aktivitet har hämtat inspiration från det populära tv-programmet Körslaget. Aktiviteten kan förslagsvis hållas hemlig för så många som möjligt! Av erfarenhet vet vi att många kan tycka att det känns lite obekvämt att sjunga, men våra fantastiska körledare har en förmåga, att på en minut ”vända” hela gruppen och skapa en helt lyrisk stämning! Grupper skapas beroende på antal som medverkar. Varje grupp får var sin professionell körledare och varsina ställen
att träna på. Det startar med uppvärmning, hållning och andningsteknik. Därefter övar grupperna in t.ex. 2 st. sånger med enklare koreografi, så att de sitter riktigt bra inför uppsjungningen. Antingen sker den i direkt anslutning till aktiviteten eller under  middagen. Då har ni samtidigt skapat er egen middagsunderhållning!

60-90 minuter | 2-30 personer

Så ska det låta

Ni tar plats i en av våra salonger eller matsalar och delas in i lag för att gissa på låtar. Aktiviteten är inspirerad av originalet på SVT och innehåller lite mer musik, mycket mer skratt och en hel del överraskningar. Så ska det låta är en klassiker och är en av våra mest uppskattade aktiviteter – och för den som provat på är det inte svårt att förstå varför.

60-120 minuter | 2-40 personer

Cirkelcross

Träningsformen cirkelcross är cirkelträning med inspiration ifrån Crossfit, Core och funktionell träning. Här tränar du tillsammans med andra härliga människor, målet med  träningen är att förbygga skador, orka med det vardagliga livet, få bättre kondition eller bara ha kul! Passen är utvecklade så att alla klarar av att vara med, spelar