aktiveradig4bilder

Pulshöjande aktiviteter

Kolmården är känd för sin vackra omgivning och mytomspunna skog. Därför är vandring och löpning härliga upplevelser som förmedlar en andaktsfull känsla och skänker ro.

Vi kan tipsa om olika typer på dagsturer anpassade för olika typer av behov. Vi lotsar dig till traktens ”smultronställen”. Vill du ge dig ut på en längre tur så ligger den natursköna Östgötaleden bara ett stenkast från Villa Fridhem.

Möjlighet ges att ta en tur till den vackra Getåravinen som är en 500 miljoner år gammal spricka med hisnande vacker natur. Eller varför inte cykla Bråviken runt.

Vill du ge dig ut på en mindre löprunda eller promenad finns vår egna “rosa rundan” runt Fridhems marker på knappt tre kilometer. Den har vi även förstärk med träningsutmaningar längs med banan.  Vi lånar även ut träningsredskap, yogamattor och vandringsstavar så att du enkelt kan motionera på hotellrummet eller ute i vår fina park.

Tio minuters promenad från Villa Fridhem ligger ”utsiktsplatsen” som bjuder dig på en makalös utsikt över Bråviken. Här finns bänkar och grillplats och önskar du så hjälper vi dig gärna med en fikakorg att ta med.

Vi har en inomhuspool med generösa öppettider som ger möjlighet till lugna simturer som kan avslutas med ett bastubad.

Bra att tänka på när du cyklar och vandrar

Packa alltid lätt. En bra ryggsäck med vattenflaska, plåster, kamera, toalettpapper, sittunderlag, solskyddsfaktor gör att din cykel- eller vandringstur blir optimal.
Tänk på att använda ett par bra ingångna skor och att saker som du snabbt och lätt behöver komma åt bör ligga i ett ytterfack eller högt upp i packningen. Ta med en bra ståltermos så att du kan njuta av en välsmakande kopp kaffe på trippen.